Dodaj do ulubionych

Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T...

• cz-wianin34 Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 10:20
      A ja mam inny pomysł!
      Całe to towarzystwo " Cz-wa to ja " zamknąć w wolierze z tabliczką " DRAŻNIENIE PATYKAMI ZABRONIONE " na parkingu w III Alei. W końcu małe ZOO byłoby chyba atrakcją dla turystów a zarazem plebiscytem poparcia dla idiotycznych pomysłów na ALEJE. A cała rodzina TW z zemsty zrobiłaby im to, co nam robi na głowę w parkach.
      ALEJE TYLKO DLA PIESZYCH
    • pesti Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 10:33
      W kazdym cywilizowanym miescie europejskim (a i w wielu polskich
      tez) z centrum wyrzuca sie samochody osobowe pozostawiajac tylko
      transport publiczny. Niech sobie pan Kocyga ruszy swoj zacny zad i
      popatrzy jak jest gdzies indziej, chociaz zapewne niewiele go
      interesuje poza tym jego smallbyznesem.
      • causa.1 Re: Potrzebne jest opamiętanie się! 23.12.09, 11:22
        Jest projekt przebudowy wykonany z wielkim mozołem przez znakomitych
        projektantów, po konkursie architektonicznym, i tego należy się kategorycznie
        trzymać. Zagwarantowano na realizację niezbędne środki. Jest świetna i raczej
        niepowtarzalna okazja na realną likwidację brzydoty.
        Wnioski racjonalizatorskie należy odrzucić, bo są niepoważne. Przecież projekt
        nie wyklucza budowy parkingów podziemnych, gdy tylko będzie na to kasa i projekt
        „widzi tą sytuację”.
        Niszczenie wszystkiego, bez opamiętania, znamy doskonale i należy się temu
        zdecydowanie sprzeciwić.

Pozdrawiam i życzę Wszystkim Radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

Causa
    • Gość: Esmeralda Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.net.stream.pl 23.12.09, 11:05
      Zawsze mówiłam, że najlepszym kandydatem na prezydenta jest Gienek
      emeryt - on by zrobił porządek nie tylko z tymi gadami z Rakowa :)
      • obserwator.ltd Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do 23.12.09, 11:18
        Aleje dla pieszych i autobusów! Precz z korkami, parkingi budowac na
        1 km przed centrum.
    • Gość: Stanisław Protestuje przeciw OSPC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 11:32
      Protestuję przeciwko szkodliwej dla miasta działalności OSPC!
      Nie chcę kubańskiego asfaltu i kostki brukowej!
      Chcę zamknięty dla ruchu plac Biegańskiego!
      Chcę I i II Aleje dla samochodów, a III tylko dla autobusów i sezonowo dla samochodów.
      Pan mnie obraża panie Kocyga!
      Głosowałem za odwołaniem Wrony, bo to człowiek autorytarny, nie dbający jak należy o inwestorów i zawalił sporo spraw w Czewie!
      Nie interesuje mnie OSPC i nigdy was nie poprę i nie po to byłem na referendum z rodziną!
      Proszę nie przywłaszczać sobie nszych głosów, bo to złodziejstwo i wielkie nadużycie!
      Pan nie jest 40 tysiącami!
      Protestuję przeciwko takiej osobie jak pan Kulwik, który wypowiada się o Częstochowie tylko w sobie znany sposób z nutą buty i ignorancji do jakichkolwiek władz.
      Popieram Prezydenta Kurpiosa i ma mój głos i całej mojej rodziny, choć wcale nie jestem zwolennikiem Platformy.
    • mac.in Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 11:52
      Przepraszam mam małe pytanie , jaki interes prowadzi Pan Kocyga ?
      w naszym mieście
    • Gość: vox populi ospc to swego rodzaju terroryści IP: *.chello.pl 23.12.09, 11:58
      Osobom biorącym udział w referendum coraz mniej podoba się jego
      inicjator
    • erykartowski Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 12:16
      Stowarzyszenie popełnia grzech pychy a jak wiadomo pycha kroczy przed upadkiem.
      Referendum zorganizowane z inicjatywy stowarzyszenia nie było plebiscytem popularności OSPC ale wyrazem niechęci do Wrony jako nieudolnego prezydenta.
      Wrona ulegając bez namysłu żądaniom OSPC tylko udowodnił, że jest słaby i dla ratowania skóry ulegnie wielu ludziom w wielu sprawach. Panowie ze stowarzyszenia pamiętajcie, że Częstochowa potrzebuje inwestycji w miejsca pracy, szczególnie te dla osób wykształconych. Nie interesują ludzi interesy kupców z alei.
      Sama aleja nigdy nie wygra rywalizacji z galeriami. Może pozostać syfiastą drogą tranzytową, zastawioną w szerz i wzdłuż samochodami, pełną straganów ze skarpetami, okularami słonecznymi, otoczoną sklepami ,,po 4 złote" i bankami.
      Może też próbować przeistoczyć się w bulwar restauracji, kafejek, klubów, hoteli i hosteli, butików i salonów usługowych, galerii sztuki i sklepików z landszaftami. Ulicą do której wpada się napić drinka lub kawy albo posiedzieć u kosmetyczki. A gdzie zaparkować? Dla wszystkich miejsca nie starczy ale nie oszukujmy się kto wyłoży kasę na parking podziemny? (nawet jak wyłoży to powiedzcie mi jak do niego dojechać i z niego wyjechać? Byliście kiedyś w rejonie biegana w godzinach szczytu? Hę?) Może lepiej zastanowić się jak przywrócić alejom komunikacje miejską i gdzie zlokalizować parkingi P&R?
      • Gość: ed Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 12:28
        dawniej zajmował sie drogami i mamy efekt jak widać.
        • Gość: Pablo Re: Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 12:42
          ospc chciałoby mieć parkingi przed swoimi kamienicami jak mają hipermarkety,
          problem jest tego rodzaju, że hipermarkety zbudowały je za własne pieniądze i na
          własnym terenie, a ospc chce je zbudować na terenie gminnym, czyli naszym i za
          pieniądze unijne i gminne, czyli dalej wszytko to nasze pieniądze!
          • Gość: Student Re: Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.09, 13:08
            ale ten kocyga to jest buc...masakra

sarmata 21 wieku...

\()*^%)*^)_)&^% Debil!
        • angela_pl Re: Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitar 23.12.09, 12:47
          Niestety potwierdza się to o czym mówiłam przed referendum: pan Kocyga i spółka
          nie myśli o Częstochowie, nie ma pomysłu na [b]nasze miasto, on myśli tylko o
          własnym interesie. Jego krótkowzroczność jest porażająca.

Apeluję do dziennikarzy GW: przeprowadźcie wywiad z p. Kocygą na temat: moja
          wizja Częstochowy. Ciekawe co chce zmienić, jak poprawić to co już jest zrobione
          i jaką ma wizję na przyszłość. Jak pozyska środki na rozwój naszego miasta? Jak
          ożywi centrum, jak sprowadzi do Częstochowy inwestorów?

Pozdrawiam, Angela.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitar IP: *.alfanet24.pl 23.12.09, 13:08
            Jaki tytuł zawodowy ma Pan Kocyga? Kim jest z zawodu/wyksztalcenia?
        • Gość: do ed Re: Brawo Kurpios, Kocyga niech nie zawraca gitar IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 23.12.09, 14:28
          To nie ten Kocyga od dróg, ten ma na imię Jerzy.
    • bezrobotny55 Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 13:41
      Zanim złozymy skarga na Komisarza Częstochowy, spróbujmy pogadac z nim po
      dobroci. Piszmy formalne wnioski i skargi do Komisarza Częstochowy i
      Przewodniczącego Rady Miasta. Na początek
      spróbujmy domagać się, solidarnie jako pokrzywdzeni obywatele-podatnicy
      miejscy, od Komisarza Częstochowy, aby poddał Radzie
      Miasta propozycję zniesienia części ulg prorodzinnych (bezpłatnych przejazdów)
      dla pracowników (zwłaszcza członków rodziny) i emerytów MPK, obciążających
      niesłusznie podatnika miejskiego! Kaleka z upośledzeniem narządów ruchu
      (niepełnosprawność w stopniu lekkim), nie mający jednak renty, musi płacić MPK
      bilet 100%, a mający rentę bilet ulgowy, a tymczasem wypasiony i zdrowy
      synalek lub zdrowa żonka prezesa MPK, czy innego kontrolera w MPK jeździ za
      darmo (na koszt podatnika miejskiego)!
      • Gość: xx Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.icis.pcz.pl 23.12.09, 13:46
        Masz racje, ale to jednak watek o czym innym.

Nie mozna mieszac wszystkiego ze wszystkim, bo wtedy nic nie da sie zdzialac.
        • Gość: dudek Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 13:52
          Żal mi pana Panie Kocyga.Jak czytam ten artykuł i te wszystkie posty
          to odnoszę wrażenie że GW oraz ci wszyscy którzy na pana psioczą
          wygrali bo byli przeciwko Wronie.Pan żeś im to zoorganizował a teraz
          jak murzyn spadaj pan
          • yamaneko a mnie nie żal ! 23.12.09, 14:03
            a mnie tam tego gościa nie żal - chciał się posłużyć ludźmi którym ex-Prezio
            zalazł za skórę, a tu się okazało, że stało się odwrotnie hehehe...

Częstochowianie posłużyli się nim tak jak hydraulik posługuje się sprężyną gdy
            się kibelek zapcha hehehe :-D

Jak on ŚMIE twierdzić, że ci co głosowali przeciw TW głosowali za nim ?!?!
            ...jak to nazwać?! głupotą ?! arogancją???? ...nie wiem!

Ale mi go nie żal, podobnie jak hydraulikowi nie jest żal sprężyny po jej użyciu
    • lobo13 I tak oto daliście się zrobić w człona... 23.12.09, 14:21
      Gdybyście nie ulegli propagandzie, tylko na codzień mieli zwyczaj myśleć, Wrony nie byłoby już od 3 lat. W ostatnich wyborach wybralibyście kogoś, kto rozumie wasze potrzeby i oczekiwania. Remont alei być może by już trwał, a fałszywi mesjasze w stylu Kocygi nie mieliby nic do powiedzenia. Obudziliście się trochę za późno.
      Ale niestety, ten człowiek, swoją pozycję zawdzięcza niczemu innemu, tylko waszej ślepocie i bierności obywatelskiej. Teraz, to co najwyżej na forum możecie sobie poszczekać. Kocyga i tak ma nad wami przewagę, bo zorganizował wokół siebie ruch działający oficjalnie i jawnie lobbujący w sprawach sobie bliskich. To jest naturalna kolej rzeczy i konsekwencja systemu demokratycznego. Kto potrafi się zorganizować i zadbać, by jego głos stał się słyszalny - ten wygrywa. Wy natomiast, do referendum nie wychylaliście głów nawet ponad forum GW. Obudzili się, kvrwa... Po 7 latach marazmu i żenady. I to przy okazji referendum, które na kilometr śmierdziało storpedowaniem największej inwestycji publicznej w tym mieście w ostatnim XX leciu. Daliście się uwieść bajeczkom o zaścianku, pielgrzymowym skansenie itd. a sprowadziło się to do tego, że zostaliście tylko narzędziami w rękach lokalnych lobbystów.

Ten, kto łudził się, że odwołanie Wrony cokolwiek zmieni (w ciągu najbliższych kilkunastu miesięcy do następnych wyborów), ten jest... naiwny.
      • yamaneko Re: I tak oto daliście się zrobić w człona... 23.12.09, 14:46
        rację masz w tym, ze większość obudziła się delikatnie mówiąc za późno i tu
        muszę się z Tobą zgodzić, jednakże tylko tu...
        Kocyga nie ma nad nikim przewagi bo na szczęście może sobie tylko poujadać i
        poskarżyć się jak mu źle i to tyle ! Póki co rządzi Kurpios i jak widać rządzi
        dobrze i nie zamierza oszołomom ulegać
      • Gość: Bo-eK Re: I tak oto daliście się zrobić w człona... IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 23.12.09, 14:54
        Bardzo trafna ocena ze strony lobo 13, całkowicie się zgadzam,
        popierając referendum p. Kocyga dostał zielone światło dla swoich
        terrorystycznych działań, teraz przy każdej okazji będzie groził
        rządzącym palcem, ale cóż, 40 tyś. mieszkańców dało się nabrać.
        Szkoda tylko, że wówczas GW również akceptowała działania komitetu
        referendalnego a teraz załamuje ręce nad żądaniami Kocygi.
        • Gość: czereśniak Przewróciło się facetowi w głowie !!! IP: *.trustnet.pl 23.12.09, 15:53
          Inicjator referendum to nie zwycięzca.
          Zwycięzca to też nie dyktator.
          Samowolka Kocygi w słowach Tak ,
          ale NADkomisarz i skarżypyta
          KOCYGA NIE !
          Pomylił chłop epoki i zapomniał o swoim poziomie i nie tylko wiedzy !
          Żałosny prywaciarz któremu zachciewa się rządzić - żenada.
          • Gość: reniek Re: Przewróciło się facetowi w głowie !!! IP: 212.87.244.* 23.12.09, 16:18
            Kocuga zapomina o tym ze jesli częstochowianie odwołali wronę to nie jest jego
            zasługa. mieszkancy wykorzystali poprstu okazje zeby odwołać wronę za wiele
            innych rzeczy ktorymi podpadł mieszkańcom. wiec niech nie wyskakuje z tekstami
            ze popiera go tyle osob ile glosowalo za odwolaniem prezydenta. ja glosowalem za
            odwołaniem wrony ale inicjatorow referendum tez nie popieram bo to są
            awanturnicy ktorzy nie dbaja o dobro ogólu tylko swoje. mi wroniasty podpadl
            głownie za bak skutecznosci w sciaganiu nowych iwestorow do czestochowy bo to
            jest podstawa sukcesu miasta.
    • Gość: alidei Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.alfanet24.pl 23.12.09, 18:35
      Panie Kocyga przestań pan pieprzyc jak namarzniety!!! To ze odwolano
      Wrone to bardzo dobrze. Ale Z alej nie da sie zrobic handlowej
      konkurencji dla galerii jurajskiej... To musi byc ładny kawałek
      miasta. A nie same parkingi... dogodne miejsce na pakrking w centrum
      wielopoziomowy zreszta jest na parceli przed Urzedem Miasta wiec
      zróbcie wreszcie cos z głowa w tym zakichanym miescie!!!!!11
    • martin102 Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 23.12.09, 18:54
      Jak p.kocyga myśli, że te 41 tyś ludzi co poszło na głosowanie to sa
      zwolennicy jego i tych pseudo "przyjaciół Częstochowy" to jest w
      bardzo grubym błędzie. Ludzie wykorzystali okazje i odwołali
      nieudolnego prezydenta, a na realizację prywaty kocygi w zupełności
      nigdy zgody nie będzie. Niech pan kocyga bezczenie tych głosów nie
      przypisuje sobie i nie próbuję nigo tym szantażować!!!
      • Gość: Gość XXX Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.09, 20:32
        Ciekaw jestem jak długo ta pseudo grupa <Obywatelskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Częstochowy (OSPC)>pod przywodzicielem Oszołoma pseudo prezesa Sławomira Kocygi, będzie chciał rządzić Częstochowa? Gdyby pseudo prezes Kocyga umiał czytać i logicznie myśleć i rozumieć to co ludzie napisali na jego temat to ze wstydu by się pod ziemie zapadł. Dochodzie do wniosku że pseudo prezes Kocyga nie ma honoru i jak świnie trudno odgonić od koryta.
        Sprawdza się stare porzekadło" Pluj świni w oczy, a ona powtarza że deszcz pada.
        . . . . reszte niech psełdo prezes sobie dopowie
    • annagoldman Kurpios ma słuchać! Ale ma nie dać się zastraszyć! 23.12.09, 22:00
      Stowarzyszenie strzelilo sobie gola do własnej bramki.
    • kingston34 Kocyła myśli że jest Stowarzyszeniem 24.12.09, 00:40
      Kocyła myśli że jest Stowarzyszeniem i wypowiada się w jego imieniu
      ale członkowie i zarząd nic o tym nie wiedzą. To jest gra wilka,
      którego stado zostawiło za karę.
    • 78mike Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 24.12.09, 00:45
      No i niestety uczestnicy referendum obudzili się z ręką w nocniku. Kocyga
      wykorzystał Was do własnych celów. To nie on odwalił czarną robotę, usuwając
      prezydenta, ale Wy. Po tym, kto zbiera podpisy za zorganizowaniem referendum
      od razu można się było domyślić, że chodzi tak naprawdę o interes wąskiej
      grupy. Dlatego nie wziąłem w tym udziału, mimo że nie byłem sympatykiem T.W.
      Teraz pozostaje mieć nadzieję, że Kurpios będzie mądry i się nie ugnie...
    • Gość: Tomek Czwa, Paryż, Barcelona !!! IP: *.2.8.73.tvksmp.pl 24.12.09, 01:37
      Aleje, tak często o nich mówimy a tak mało o nich wiemy :)

Wiecie że Częstochowa jako jedyne miasto w Polsce i jedno z trzech w Europie
      (pow. 200tyś mieszkańców) ma swoje serce zlokalizowane przez całą ulicę a nie
      rynek !! Doceńmy to :)

Paryż - Avenue des Champs-Élysées (pol. Aleja Pól Elizejskich), potocznie
      nazywana les Champs Élysées (Pola Elizejskie) – reprezentacyjna aleja Paryża,
      łącząca Plac Zgody (fr. Place de la Concorde) z Placem Charles'a De Gaulle'a
      (dawniej Plac Gwiazdy, Place de l'Etoile) z monumentalnym Łukiem Triumfalnym, a
      dalej z nowoczesną dzielnicą biznesową, La Défense i jej symbolem Grande Arche,
      Wielkim Łukiem, który stanowi zamknięcie tej Wielkiej Osi. Pola Elizejskie
      rozciągają się na odcinku trzech kilometrów w VIII dzielnicy, w
      północno-zachodniej części centralnego Paryża.

Barcelona - La Rambla lub Las Ramblas (hiszp.) / Les Rambles (katal.) – słynna,
      ruchliwa ulica w centrum Barcelony, popularna zarówno wśród turystów, jak i
      miejscowych.

Ten kilometrowej długości deptak w dzielnicy Barri Gòtic prowadzi od Plaça de
      Catalunya w centrum do pomnika Krzysztofa Kolumba na nabrzeżu. Zazwyczaj pełen
      jest ulicznych przedstawień, straganów i kawiarenek na wolnym powietrzu. La
      Rambla kipi życiem przez całą dobę.

Oficjalnie La Rambla stanowi ciąg krótszych ulic, z których każda nosi inną
      nazwę (stąd forma w liczbie mnogiej, Les Rambles). Poczynając od Plaça de
      Catalunya kolejno są to: Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis, Rambla de
      Sant Josep, Rambla dels Caputxins oraz Rambla de Santa Monica. Zbudowanie na
      początku lat 90. centrum handlowego Maremagnum zaowocowało przedłużeniem deptaka
      w postaci drewnianego molo prowadzącego do portu (Rambla de Mar).

Częstochowa - Aleja Najświętszej Maryi Panny w Częstochowie (al. NMP) – ulica
      będąca główną, reprezentacyjną arterią komunikacyjną centrum Częstochowy. Jest
      to usytuowana równoleżnikowo aleja prowadząca do klasztoru jasnogórskiego.

Aleja NMP ma długość 1,7 kilometra i szerokość 44 metrów. Po jej bokach znajdują
      się dwie dwupasmowe jezdnie i chodniki, a środkiem, między rzędami drzew,
      biegnie trzecia jezdnia przeznaczona dla pieszych, którą pielgrzymi zmierzają na
      Jasną Górę.

Panie Prezydencie, rekomenduje* by Pan podpisał z Barceloną i Paryżem (jeśli się
      da oczywiście) umowę partnerską :) To że w całej Europie są tylko 3 takie
      miasta<pow. 200tyś mieszkańców> jak nasza kochana Częstochowa i są to właśnie
      Barcelona, Paryż to już coś znaczy, a przynajmniej można się doszukiwać czegoś
      bliźniaczego właśnie w głównej arterii miasta.

Rozumiem oczywiście skale Paryża i Barcelony. Ale "wspólne" aleje to zalążek do
      rozmów z tymi miastami :)

*(rekomendować powinniśmy wszyscy, MY mieszkańcy Częstochowy, a nie żalić się na
      siebie nawzajem czy żądać czegoś. Przekonujmy się argumentami a nie "siłą"
      polityczną. Tylko w ten sposób wygramy, wygramy z własną słabością :) )
      • kingston34 Serce ma kształt bryły w rzucie nawt owalnej 24.12.09, 10:48
        Aleje nie mogą być sercem miasta z uwagi na kształt coś długiego i
        niezbyt szerokiego. Podobnie inne przykłady podane przez Ciebie.
        Prędzej można powiedzieć porównując do ciała człowieka że są to nogi
        miasta ( długie i "szerokie") i żeby je przejść trzeba je mieć
        sprawne.
    • emerytwojsko Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 24.12.09, 09:49
      I wyszło szydło z worka. Teraz wiecie, kto miał w tym interes.
      Jeszcze będziecie płakać za Prezydentem Wroną!
    • piotroson Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 24.12.09, 10:31
      Moja opinia na ten temat jest praktycznie taka sama jak 99% ludzi którzy
      wypowiedzieli się na ten temat. Niestety nie jesteśmy Krakowem czy Wrocławiem,
      niestety nie ma placów ani dużych skwerków gdzie można robić imprezy masowe,
      plac Biegańskiego jest i będzie idealnych miejscem do tego więc jego
      przebudowa wg. wcześniejszych planów jest dobrym pomysłem. Pan Kocyga pomyślał
      że jak pomógł zorganizować referendum to teraz każdy jego głupi pomysł będzie
      popierać cała Częstochowa, nie będzie i chwała jej za to.
      • Gość: chris tak jak już pisałem i pisałem IP: *.slowackiego.trustnet.pl 24.12.09, 22:39
        ci którzy chcieli odwołać wrone choć go nie lubiłem widzieli w tym tylko swój
        własny interes jeszcze nikt na ziemi się nie urodził by robił coś dla kogoś za
        "free" i tak będą odwoływać wszystkich do skutku aż znajdą kogoś kto zrobi
        wszystko tak jak chcą
    • k7-0 Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 24.12.09, 23:19
      Ja też nie głosowałem na pana Kocygę i nie interesują mnie jego
      interesy.Głosowałem przeciwko zawłaszczaniu miasta i miałem nadzieję na jego
      rozwój,że coś się tu zmieni z korzyścią dla nas-mieszkańców Częstochowy.
      • Gość: Medioznawca Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.alfanet24.pl 25.12.09, 00:20
        Tusk nie ma czasu na duperele, wczoraj rozsyłał meilowe życzenia do
        redakcji mass mediów:) Ładne:)
    • Gość: Polak Re: Kurpios nie posłucha? Na taczki i nowe wybory! IP: 110.32.104.* 25.12.09, 02:14
      Co z tym oslem ?
      Polak
    • luron40 Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 25.12.09, 19:25
      rozwoj miasta to ciagle zmiany za zmianami idzie praca dla mlodych ludzi
      oraz poczucie dumy z zycia w atrakcyjnym i ciekawym miejscu Zmiany to koszt
      a rozwoj to zysk Zyskiem bedzie nie tylko pozostanie ale inaplyw mlodych ludzi
      do miasta Rozwijajmy sie rozsadnie Badzmy goscinni dla pielgrzymow bo to
      dzieki nim miliony ludzi wiedza o naszym istnieniu i tysiace z nas zyje
      dzieki pozostawionym przez nich pieniadzom Jasna Gora to najwieksza wartosc w
      naszym miescie rozumieja to nie tylko katolicy Odcinanie sie od tradycji lub
      szukanie tylko swoich partykularnych interesow poprowadzi nas wszystkich do
      jeszcze wiekszego zascianka Jesli chcemy ozywic czy uatrakcyjnic nasze miasto
      W interesie handlowcow ,klijentow,naszych gosci,To musimy ze soba
      skomunikowac w tani i prosty sposob centra handlowe oraz Jasna Gore Te centra
      to galeria , aleje,ul 3 go maja ,r wielunski Ten sposob to jednotorowa linja
      tramwajowa z mijanka na placu Bieganskiego Koszt to polowe tego co wydamy na
      Blesznie a zysk dla mieszkancow ,handlowcow,gosci ,dla ekologii ,ekonomii
      ,atrakcyjnosci miasta ogromny Dla kierunku polnoc poludnie mam ciekawsze
      rozwiazania ale z tym poczekam do recezji tego postu Popieram oczywiscie
      budowe parkingu pod pl Bieganskiego jest to warunek sine qua non dla rozwoju
      miasta Te inwestycje to rzeczywista szansa dla miasta az dziw ze to takie
      proste itanie
      • Gość: Leon Płanty patking !!! IP: *.apus-net.pl 25.12.09, 23:01
        Piszecie o tym parkingu pod Bieganem, ale kto z Was zapłaci za parkowanie?
        W Cinema jest ileś tam czasu za darmo i też nie korzystacie.
    • andrzejdzierzyn Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do T... 26.12.09, 06:58
      OSPC-organizacja broniąca własnych interesów, niestety ale Ci państwo dbaja tylko o swoje cztery litery kosztem mieszkańców. Jak jest mało miejsc parkingowych , niech udostepnią zaplecza swoich kamienic i wtedy klijęci będą podjeżdzać pod same drzwi. Tak nie może być, żeby grupka ludzi szantażowała całą społecznośc łącznie z władzą.
    • Gość: see Re: Kurpios nie posłucha? Pojedziemy na skargę do IP: *.prenet.pl 28.12.09, 14:08
      paszli won
      • Gość: mieszkaniec Re: Kurpios nie posłucha?To go na taczki ! IP: 110.32.113.* 28.12.09, 23:56
        Wrona byl taki sam !
        mieszkaniec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka