corepl 27.12.09, 16:41 Zna ktos jakis serwis sam. gdzie znają się na roverach by nie spiep#$ % jeszcze czegos bardziej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drożdżówka Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 01:06 Jeśli chodzi o silnik-jedź do Mazanka do Kalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do corepl Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 10:19 Jeśli kupiłes starego grata to może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 13:08 Myślę właśnie o zakupie takiego ROVERA tylko przeraża mnie słaba widoczność do tyłu. W mieście to kłopot. Napisz jakie Ty masz z tym wrażenia? Jaki silnik i co Ci się tam dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 20:39 Na Grabówce jest taki mały warsztacik, chyba na Gminnej, ale nie wiem czy się dopchasz, jest kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xedos 4ever Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.realestate.net.pl 28.12.09, 22:23 Kolego, w dieslowskim modelu Rovera 75 jest przeszczepiony silnik z BMW tak więc mechanicy znający się na BMW powinni spokojnie Ci pomóc. Swoją drogą możesz dopisać jak Ci się sprawuje bo ten model też mam w kręgu swoich zainteresowań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
corepl Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? 29.12.09, 09:52 Niedawno kupiłem wiec nie za duzo moge powiedziec o tym jak sie sprawuje. Póki co zrobiłem nim dopiero ~500km i jest OK. Chciałbym zrobić ogolny przeglad z wymiana podstawowych eksploatacyjnych czesci i tego co tam ewentualnie wyjdzie dodatkowo. Ktos pytal wyzej o rocznik: 2003; Widoczosc do tylu OK, ale ja przesiadlem sie z hyundai coupe, wiec ktos inny moze to inaczej ocenic:P No fakt silnik z BMW, ale sam blok silnika to podobno nie wszystko, zreszta ostatnio znalazlem taka opinie: "z cześciami jest coraz trudniej - miało wejść rowe, ale chyba nic nie wypali więc z częściami będzie coraz gorzej. Już są rzeczy, których importer nie ma, w używkach zużyte itd." Wiec mine mialem nie za wesola, tak sobie pomyslalem ze moze np. pompy(paliwa, sprzegła, hamulca) kupie na zapas jak znajde, bo wczesniej czy pozniej wymienic bede musial na pewno. Niby ten R75 na bazie BMW e-36 lub 46, wiec na upartego mozna by pewnie cos dopasowac/przerobic, ale ja smykałki do samochodow nie mam. A z dos. wiem ze kazde takie rzeźbienie moze ostro dac po kieszeni. Ogolnie nie wiem czy dobrze zrobilem kupujac to autko. Na pewno uspokoilo by mnie gdyby Chinczycy wzieli sie do roboty ze swoim Roewe (na licencji rovera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 22:45 Poleciłbym ci SZewczyka na Dźbowie bo tam jest serwis i salon Rover. Ale są bardzo drodzy i nie zabardzo mili. Jak miałe Rovera to tak mnie skroili że odechciało mi się Roverów i ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albo tu: Re: Rover 75 diesel - gdzie serwisowac? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.09, 23:00 tu: www.youtube.com/watch?v=nWYfcOi7cpM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza aso szewczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.09, 20:28 co do szewczyka to ja czasami jeżdżę tam ze swoim bmw i w sumie nie mam złej opinii ale czasami zdarzają im się potężne wpadki... Odpowiedz Link Zgłoś