walkiria666 31.12.09, 14:44 Czy ktoś orientuje się w kwestii istnienia w Częstochowie biur podróży organizujących wypoczynek/wycieczki/wczasy dla osób samotnych? Jak sobie z tym radzicie?- pytanie do singli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cokingplant Re: wypoczynek dla singli 31.12.09, 14:55 A co za problem wykupić wycieczkę czy wczasy dla jednej osoby? Jedyne ograniczenia to Twoje samopoczucie i to, jak Ty się widzisz w takiej roli. Nic więcej. Zapewne pytasz, jak byłoby to odebrane przez "normalne" rodziny. Otóż, żony pewnie patrzyłyby na Ciebie podejrzliwie, zwłaszcza jeśli wydasz im się atrakcyjna. Faceci - mogą się ślinić na Twój widok. Ale nie generalizujmy. Mogą w ogóle nie zwrócić na Ciebie uwagi. Baw się dobrze i odpoczywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho Re: wypoczynek dla singli IP: 217.6.213.* 31.12.09, 18:14 ja organizuje w kazdy weekend zbiorowe ru...ko dla singli, wpadnij to sie zabawimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w666 Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 18:37 A mnie się wydaje, że jesteś macho-samotny marzyciel :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphip Re: wypoczynek dla singli IP: *.chello.pl 31.12.09, 18:39 macho jej nie chodzilo o zabawy dla gajowych jakie uskuteczniasz haha testowalem kilka biur, generalnie nie ma u nas jeszcze ciekawego, wszyscy bazuja na tym,zeby oskubac Cie bardziej z kasy niz parkę, bo za pokoj dla jednej osoby wiekszosc dolicza zazwyczaj 2-3 krotnosc ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w666 Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 19:20 Dokładnie o to mi chodziło hiphip, słyszałam, że są biura zajmujące się organizowaniem wypoczynku 'jedynkom', ale czy u nas w Częstochowie także? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphip Re: wypoczynek dla singli IP: *.chello.pl 31.12.09, 19:45 mieszkam od 3 lat w warszawie, wiec wypadłem z obiegu turystyki w czestochowie. Mysle jednak ,ze nie ma znaczenia w jakim miescie wykupisz wycieczke, wiekszosc dziala przez net:) Jak masz jakis konkretny termin albo cel wycieczki, to moge podrzucic kilka namiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 19:03 erotoman gawędziarz sie znalazł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wypoczynek dla singli IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 07:55 Niestety, problem który poruszasz nie zmienia się od lat i nie tylko w Czewie! Biura dla jednej osoby doliczają tak zawrotne kwoty, że prawie można zabrać jakąkolwiek drugą osobę! Nawet jeśli jest to oferta tzw"last minut"! Bardziej im się opłaci stracić np. pokój dla 4 osób niż zakwaterować tam 1 osobę, lub 4 bilety lotnicze zamiast 3! Podobnie, choć nieco!lepiej jest z pokojami hotelowymi czy kwaterami. Dla jednej osoby kosztuje często tak drogo, że opłaci się wziąć pokój dwuosobowy i być tam w pojedynkę. Powodzenia. Jak znajdziesz jakiegoś touroperatora myślącego to daj znać! Odpowiedz Link Zgłoś
walkiria666 Re: wypoczynek dla singli 01.01.10, 12:48 Chciałam wybrać się w tym roku na Kamczatkę, o zgrozo dopłata dla singla średnio 500-800USD :( Z drugiej strony, ciężko znaleźć kogoś, kto chciałby człowiekowi towarzyszyć podczas wyprawy w tamte rejony :P Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: wypoczynek dla singli 01.01.10, 13:31 To co opisujesz jest naprawde trudne do zrozumienia. Byc moze jest to sygnal ze w naszym kaju moda na bycie i nazywanie sie dumnie singlem,zadomowila sie na stale,wbrew "zdrowej intucji" i naszej kulturze zycia w rodzinie. Oczywiscie zaraz za tym musi obowiazkowo nastepowac wszelkie nasladowanie tego,co kraje zachodnie przechodzily kilka lat wstecz. Mysle tutaj o wszelkich portalach oferujacych magiczne sposoby na "opuszczenie" srodowiska samotnych serc,oraz biura specjlizujace sie we wszelkiego rodzaju uslugach,takze turystycznych dla osob samotnych. A moze nie szukaj na sile takiej formy podrozowania wsrod singli,nie wiem jak to sie ma do Twojej rzeczywistosci.Moze po prostu podrozuj bez zaszeregowania sie do jakiejs kategorii. Czesto przebywam poza granicami naszego kraju i mam tam wielu znajomych,ktorzy sa w podobnej jak Twoja,sytuacji towarzyskiej. Podrozuja normalnie,korzystaja z uslug biur podrozy nie preferujac takich takich form podrozowania jak opisalas,poniewaz kojarza sie one raczej z forma imprez typu poznajmy sie,obojetnie w jakiej czesci naszego globu sie odbywaja. Jezeli poslugujesz sie sprawie jakims jezykiem obcym sprobuj skorzystac z oerty zagranicznych biur podrozy. Wybor jes ogromny i ceny wielokrotnie korzystniejsze w stosunku do oferowanych atrakcji niz w Polsce. Na przyklad.Pobyt w osrodku narciarskim,w jednej ze stacji w alpach fracuskich ze wszystkimi tzw.bajerami(dochodzi tylko dojazd)kosztuje na osobe 240euro za tydzien(wszystko wliczone z wyjatkiem dojazdu). Mozna znalezc ciekawe imprezy na wszystkich kontynentach. Oczywiscie warunkiem aktywnego udzialu w zabawie jest poslugiwanie sie jezykiem obcym,i umiejetnosc znalezienia sie w miedzynarodowej grupie ciekawych wielokrotnie osob. Pozdrawiam i pomyslnosci w nowym 2010 roku zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w666 Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 14:37 "Byc moze jest to sygnal ze w naszym kaju moda na bycie i nazywanie > sie dumnie singlem,zadomowila sie na stale,wbrew "zdrowej intucji" i > naszej kulturze zycia w rodzinie." Nie chodzi tu bynajmniej o nazywanie siebie dumnie singlem, ale co zrobić, jeśli akurat tak potoczyły się twoje losy, że jesteś sam? Podróżując w towarzystwie par-przeważnie jesteś 'piątym kołem u wozu', a i tak trzeba słono dopłacać do pokoju jednoosobowego, bo chyba małżeństwo nie będzie chciało dzielić się swym lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: wypoczynek dla singli 01.01.10, 14:54 Zgadzam sie z Toba i zycze Ci bys jak najszybciej odnalazla "swoja druga polowke seca",ale moda na takie wlasnie nazewnictwo przywedrowalo do nas wraz z wszechobecna emancypacja i rozluznieniem obyczajow.Nie zawsze korzystnych i zdrowych dla naszej psychiki Sprobuj poszukac w internecie,i sprobuj rozejrzec sie za granica.Chocby po to by porownac ceny. Jezeli lubisz podrozowac i jestes fajna dziewczyna na pewno mozesz sie odnalezc w miedzynarodowej grupie. W chwili obecnej kiedy hotele walcza o kazdego klienta,zagraniczni tour operatorzy sa duzo bardziej sprawni i mniej sepia klientow niz nasze rodzime biura.Niestety taka jest prawda. A tak na marginesie,jedynym chyba miejscem na ziemi gdzie wszyscy chcieliby byc nagle "singlami" jest obecnie Brazylia,a szczegolnie Rio ze swoim karnawalem.Ciekawe i dajace "duzo" do myslenia zjawisko. Hi,hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: singielka Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 15:40 Wszystko co piszecie nie ma nic wspólnego z prawdą. Ja również jestem singielką i nie mam żadnych problemów, aby co roku spędzać wakacje w jakimś fajnym miejscu. Od trzech lat jeżdżę z biurem podróży Almatur, w którym to nie ma żadnych dodatkowych opłat za to, że się jedzie na wycieczkę, ja korzytam akurat z wycieczek objazdowych, bo nie lubie siedzieć bezczynnie na jednym miejscu, w ten sposób zwiedziłam już Włochy, Grecję, w zeszłym roku byłam na objazdowej wycieczce we Francji Włoszech i Hiszpanii. Biuro jest solidne i tanie. Na takie wycieczki jeżdżą też inne samotne osoby, zawsze kogoś fajnego poznaję (i nie mówię tu o facetach) ale np o innych singielkach, tak we wrześniu z innymi dwoma koleżankami, sigielkami bardzo dobrze bawiłyśmy się na wycieczce. Polecam innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: singielkazodzysku Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 12:38 A to bardzo ciekawe. Właśnie na oficjalnej stronie Almaturu - oferta wyjazdu do Wiednia na jarmark bożonarodzeniowy - na końcu wielkim drukiem: dopłata do pokoju jednoosobowego 150zł Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: wypoczynek dla singli 02.01.10, 12:59 I tym sposobem problem sam sie rozwiazuje. Pamietam Almatur jeszcze ze starych przedpotopowych czasow i byla to calkiem fajna firma organizujaca niezle imprezy dla studenckiej braci. Wiec moze i u nas ktos wreszcie zaczal myslec w zdroworozsadkowych kategoriach. Bon voyage en 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szo Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 13:38 dlaczego samotni muszą płacić taki haracz? i tak są już pokrzywdzeni przez los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: singielka Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:41 W almaturze nie ma dla singli dopłaty do pokoju, trzeba tylko wyrazić zgodę na dokwaterowanie do innej osoby. Oczywiście są to osoby w zbliżonym wieku i też singielki, więc nie trzeba płacić żadnego haraczu. Jeśli osoba która nie jest singielką tez chce mieszkać sama w pokoju musi za to zapłacić, proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: wypoczynek dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 12:39 tak ale do objazdówek gdyż jak byłem w poprzednie wakacje pytać się o wycieczkę to do stacjonarnych dopłaty były od 1 do nawet 3 tyś zł. Najniższe dopłaty były w sece około 400-500 zł. Jest jeszcze biuro podróży w realu na ich stronie były informacje o takich wyjazdach niestety na miejscu panie o niczym nie wiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFF Re: wypoczynek dla singli IP: *.rev.masterkom.pl 03.01.10, 18:27 Singiel a po Ci wypoczynek - Ty cały czas masz wypoczynek .... jak znajdziesz sobie kogoś to dopiero wtedy zrozumiesz co to znaczy wypoczynek ... a teraz to masz cały czas wypoczynek ....... Odpowiedz Link Zgłoś