Dodaj do ulubionych

Weekend w górach we dwoje :)

15.02.10, 19:54
Witam wszystkich,

poleci ktoś z forumowiczów miejscowość, pensjonat, kwatery w górach - gdzie można się wybrać na weekend we dwoje ? Chodzi mi o miejscowości typu - Karpacz, Szklarska Poręba. Może Zakopane ? Napewno tam bylisćie, a ja pytam bo będzie to mój pierwszy taki wyjazd w tamte strony.

Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • pepikcz Re: Weekend w górach we dwoje :) 15.02.10, 19:56
      pepikcz napisał:

> Witam wszystkich,
      >
      > poleci ktoś z forumowiczów miejscowość, pensjonat, kwatery w górach - gdzie moż
      > na się wybrać na weekend we dwoje ? Chodzi mi o miejscowości typu - Karpacz, Sz
      > klarska Poręba. Może Zakopane ? Napewno tam bylisćie, a ja pytam bo będzie to m
      > ój pierwszy taki wyjazd w tamte strony.
      >
      > Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Ehh i zapomniałem dodać... podróż naszym kochanym PKP lub PKS także miło by było aby dojazd był sprawny :)
      • Gość: ''' Re: Weekend w górach we dwoje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 20:21
        ciezko wskazac cokolwiek, gdyz czasy sie zmieniły i generalnie każdy teraz sie
        stara aby jak najlepiej przyjąc gosci..Ja najczesciej wybieram Zakopane..zaraz
        po wyjsciu z pociagu czy pks-u (sa koło siebie) znajduje sie ulica Smrekowa -
        jest to samo centrum, jednak ulica jest połozona tak ze samochody tam sie rzadko
        przemiszczaja, co za tym idzie nie ma jakiegos wielkiego hałasu, do krupówek ok
        10 min spacerkiem, a pod nosem baza busów ktore zabiora Cie w miejsca które
        warto zobaczyc..moja rada - wpisz sobie hasło - pensjonaty, kwatery - Smrekowa,
        wyskoczy Ci mnostwo ofert ze zdjeciami itd, czesto sa opinie bywalców..rowniez
        mozesz skorzystac z forum Turystyka tutaj na gazecie- zakładka góry- tam juz
        uzytkownicy wymnieniaja sie adresami wartymi zainteresowania..moze wpisz w
        tamtejsza wyszukiwarke nazwe miejscowosci ktora Cie interesuje, powinno sie cos
        pokazac..co pozostałych nie pomoge, bo nie byłam, ale osobiscie polecam rowniez
        Ustroń, pociag zatrzymuje sie tam tez w samym centrum, miejscowosc jest piekna i
        spokojniejsza niz Zakopane..to juz zalezy co chcesz robic :)pozdro
        • Gość: bartek Re: Weekend w górach we dwoje :) IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 12:43
          W szklarskiej najblizej dworca bylem w pensjonacie LIDER moge
          polecic. A moze pomysl o szczyrku, wisle, ustroniu - jest blizej i
          dojazd w miare normalny.
    • Gość: dziku Re: Weekend w górach we dwoje :) IP: 217.6.213.* 16.02.10, 13:40
      zakopane - syf, szklarska - kila mogila, karpacz - gó....
    • pepikcz Re: Weekend w górach we dwoje :) 16.02.10, 14:28
      Dzięki za odpowiedzi :) Sprawdzam różne fora itp ale w dobie internetu cięzko
      zaufać w informacje na różnych portalach bo każdy może wpisać tam cokolwiek :/
      Sprawdze to gazetowe forum - dzięki. A co do Zakopanego - no do niego jestem
      właśnie słabo przekonany bo jak góry to każdy ciśnie tam... Życzcie mi szczęscia :)
    • angrusz1 Re: Weekend w górach we dwoje :) 16.02.10, 15:38

Ja bardzo lubię wracać do miejsca mojej młodości , teraz z żoną -
      też we dwoje .

Chatka Chemików Danielka w Dolinie Danielki koło Ujsołów .

Mi to i wystarczy i stać mnie tylko na to .

• Gość: bartek Re: Weekend w górach we dwoje :) IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 16:23
        sluchaj chcesz sie wybrac na weekend pociagiem albo pksem wiec nie
        szukaj miejscowosci tak daleko poniewaz na dojazd stracisz mnostwo
        czasu, powinienes wziasc to pod uwage, ktos napisal zle o karpaczu i
        szklarskiej - domyslam sie ze nigdy tam nie byl.
        • Gość: aaaaaaa Re: Weekend w górach we dwoje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 16:29
          Bartek ma racje, Zakopane pks-em i pociagiem to kawał czasu, niewarte swojej
          drogi jak na weekend, co innego kilka dni..ustron, szczyrk o wiele blizej i
          szybciej, a gory tez piekne
        • pepikcz Re: Weekend w górach we dwoje :) 16.02.10, 17:34
          Dlatego właśnie zapytałem na forum. Nie musi być daleko może być i blisko :) A
          polecisz coś z własnego doświadczenia ? Narazie nadal googluje internet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka