kingston34 26.03.10, 23:01 727.000,- złotych za piękny nowy autobus Solaris dla Rędzin. Częstochowa na pewno przebiję tą stawkę i kupi za okrągły milion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Harry_man Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 08:02 > 727.000,- złotych za piękny nowy autobus Solaris dla Rędzin. > Częstochowa na pewno przebiję tą stawkę i kupi za okrągły milion. Być może, ale będą za to pełnowymiarowe, a nie jakieś karzełkowate jak w Rędzinach ;) Też wolałbym 11 solarisów zamiast 10 mercedesów (tak to chyba wyszło jakieś 2 przetargi temu), ale jak już MPK poszło w te mercedesy to niech się ich trzymają. Jednolity tabor ma swoje zalety (również estetyczne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Jedziemy autobusem, jedziemy autobusem IP: *.centertel.pl 27.03.10, 09:31 To sądzisz,że ten częstochowski autobus będzie o 30% większy . A czy wiesz ile osób mogą te autobusy przewozić, czy też 30% więcej. Opublikuj tane techniczne a wyjdzie, że dokładnie tyle samo. Nie kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
m-no85 Re: Jedziemy autobusem, jedziemy autobusem 27.03.10, 10:29 niedługo sie okaże że gdyby układać ludzi na płask to pomieści tyle co przegubowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Jedziemy autobusem, jedziemy autobusem 27.03.10, 10:37 bezsensowny zakup, nieadekwatny do potrzeb... a tutaj opis jak ta idiotyczna decyzja zapadła www.redziny.pun.pl/viewtopic.php?id=29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Jedziemy autobusem, jedziemy autobusem IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 13:31 Co Ty tutaj za mongolskie teorie tworzysz? Zdarzyło się już parę razy czytać o zbyt małej pojemności autobusów na tej linii i wydawałoby się, że ktoś powinien wyciągnąć z tego wnioski. Ale widocznie ten ktoś wolał uwierzyć w teorię pewnego mechanika i wyszło jak wyszło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenada Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 11:49 a ja juz mam dosc spoconych chamow z redzin stojacych 24h na przystanku na Pilsudskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.chello.pl 27.03.10, 15:29 Rędziny - małe miasteczko to może sobie pozwolić na jakieś tam malutkie solariski, Częstochowa jest dużym Europejskkim miastem i wypada mieć porządne niemieckie samochody. Ilu z Was jeździ polskimi samochodami, a ilu niemieckimi. A poza tym ileż to się już usłuchałem że potrzebne są duże przegubowe autobusy, bo te dwunastometrowe (sic!) są za małe! Więc czym się podniecacie? Malenkimi Rędzińskimi solarisami? Nota bene: osobiście zamiejscowo jeżdżę samochodem wyprodukowanym w Polsce, natomiast po mieście jestem zachwycony jazdą niemieckimi mercedesami. Odpowiedz Link Zgłoś
gara89 Re: Rędziny zakochane w solarisach 27.03.10, 16:16 Tak to jest jak się całe życie jeździ maluchem, później nawet przejażdżka autobusem cieszy, a ta przejażdżka jest po imprezie, czyli nic nie pamięta;] Oczywiście ze Solarisy są lepsze i to nie ulega wątpliwości!! Mercedes niemiecki ale to nie znaczy ze jest lepszy bo jest bardziej awaryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.chello.pl 27.03.10, 22:44 Produkcja maluchów w Polsce została zakończona we wrześniu 2000 roku, a moje auto jest z grudnia 2000. I nie mam problemów typu: nic nie pamiętam po imprezie. A MPKowskich Mercedesów używam w przypadku dojazdów do pracy. I nie spotkałem się do tej pory z awarią Citaro. Natomiast Urbino wręcz przeciwnie, zawiódł mnie dwa razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edhar Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.10, 11:34 pewnie masz poldka caro albo atu plusa :) ja mam tez polski samochód poldka z 95 roku i wole nim jeździc niz tymi zafajdanymi autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.10, 19:22 ups...to dalej będe musial wachąć zapocone pachy pasażerów w godzinach szczytu.Cóż panie KIEROWNIKU,Polak Polakowi wilkiem... .ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
0407mat Rędziny zakochane w solarisach 28.03.10, 19:48 "Rędziny zakochane w solarisach " to już ogromna przesada w takim stwierdzeniu . Pisząc takie artykuły powinno się najpierw zapytać o opinię osoby korzystające z tych autobusów (nazywanych konserwami gdyż ludzie jeżdzą w nich jak przysłowiowe słedzie w beczce) bowiem trudno jest doszukać sie pozytywnych opinii nie tylko o autobusach (nawet kierowcy nie sa z nich zadowoleni) , ale i o tych ktorzy decydowali o ich zakupie , powszechnie bowiem wiadomo w Rędzinach , ze wojt z uporem maniaka (co daje do myslenia)preferuje właśnie firmę solaris za milczącą aprobatą pań radnych . Druga dyskusyjna kwestia to cena za jaką zostały zakupione te konserwy a działanie takie potwierdza tylko niegospodarność i brak logicznego myślenia tych decydentów. RĘDZINY NA PEWNO NIE KOCHAJĄ SOLARISÓW A TYM BARDZIEJ TYCH CO JE KUPILI Odpowiedz Link Zgłoś
chemik102 Rędziny zakochane w solarisach 28.03.10, 19:58 Jęzeli chcecie Państwo wiedzieć jak Rędziny kochają solarisy odwiedzcie stronę OBYWATELSKIEGO fORUM INTERNETOWEGO GMINY RĘDZINY a tam pod zakladką problemy , propozycje , rozwiązania znadziecie obszerną lekturę -wypowiedzi mieszkańców na ten temat , polecam warto poczytać . To się niestety dzieje w realu i to na pewno nie jest dziki zachód tylko RĘDZINY wLasnie ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 08:56 Jak powszechnie wiadomo, buraki powinno się wozić: furmanką, przyczepą za traktorem lub samochodem ciężarowym. Wożenie buraków autobusem powoduje tylko to, że zaczynają się one czuć jak wielmożne państwo. Słowo wieśniak nie określa miejsca zamieszkania, tylko stan (lub jego brak)umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Rędziny zakochane w solarisach 29.03.10, 11:23 gdybym napisał, że jesteś idiotom to byłoby to dla ciebie pochlebstwo ty jesteś, zagrzybiałbym troglodytą siedzącym w jaskini i gryzmolącym jakieś farmazony poziom twoich wypocin pokazuje dobitne, że do tej gruby należą osoby takie jak ty lub tobie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:02 Zapomniałem dodać. Przed transportem, buraki należy wykopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotny Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 15:13 1. Rędziny nie są miasteczkiem tylko zurbanizowaną wsią, do której ("stety" lub niestety) przeprowadza się coraz więcej Częstochowian. 2. Solaris to marka autobusów produkowanych pod Poznaniem przez firmę Solaris Bus & Coach S.A. Póki co tabor GZK będzie miał nowe jednostki - bardzo dobrze. 3. Tytuł artykułu Rędziny zakochane w solarisach jest całkowicie nie na miejscu. Dlaczego? Bo niemal wszyscy, którzy korzystają z GZK narzekają na te autobusy ze względu na małą ilość miejsca. 4. Wątek chamów z ul. Piłsudskiego, którzy stoją tam 24h hmm... Widocznie ktoś tu nie zna realiów tej ulicy. 5. W Rędzinach jak i w innych wsiach w okolicach Częstochowy też mieszkają ludzie. Mimo to niektórzy o tym zapominają. 6. Polityka pana wójta jest jaka jest. W tym roku mamy wybory samorządowe, więc ludzie zdecydują kogo chcą widzieć na fotelu gospodarza gminy. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyz Re: Rędziny zakochane w solarisach IP: 195.88.28.* 27.11.10, 22:33 6. Na szczęście zdecydują i wyrwą buraka Odpowiedz Link Zgłoś