Dodaj do ulubionych

Ewakuacja części Aniołowa

18.05.10, 15:05
Niech redaktor doda jeszcze, że kolektor sanitarny który zbiera
wszystkie odchody z Częstochowy zasila bezpośrednio rzekę Wartę w
okolicy przepompowni na ul. Żabiej. Częstochowa może zatruć pół
Polski i sama także się zatruje. Taki stan zawdzięczamy wronom,
sobusiom i innym którzy nie słuchali fachowców, tylko byli
wszechwiedzący.
Obserwuj wątek
    • leticia77 Re: Ewakuacja części Aniołowa 18.05.10, 17:40
      podpinam się rękami i nogami z przedmówcą
    • Gość: dydo Re: Ewakuacja części Aniołowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 19:21
      no to ich w pacynę
      • kazalkumek Re: Ewakuacja części Aniołowa 18.05.10, 19:29
        ale po co o tym mówić lepiej niektóre rzeczy zataić
    • brylant1 a ja się pytam KTO??... 18.05.10, 23:01
      pozwolił tym ludziom (wydał pozwolenia na budowę) osiedlić się na terenach
      zalewowych!!! Pomijam już głupotę i nieodpowiedzialność tych ludzi (skoro co
      klika lat ich zalewa to co tam jeszcze robią) a teraz płacz i lament... tylko
      za głupotę trzeba płacić z własnej kieszeni!
      • leticia77 Re: a ja się pytam KTO??... 18.05.10, 23:31
        Zalewa łąki, nigdy mieszkańców. A To Panie mądraliński jest różnica. Jakby "Pan"
        tam był to spostrzegłby zapewne że domy tam stojące są domami starymi, którym
        pozwolenie na budowe zostało wydawane kiedy "Pana" zapewne jeszcze na świecie
        nie było albo robił "Pan" w gacie. Domy tam stojące są domami nie rzadko z
        pokolenia na pokolenie i nie nastąpi czy "Pan" sobie to potrafi wyobrazić, czy
        nie, ich opuszczenie. wspomnieć pragnę również o planach stworzenia "nitki"
        łączącej dekabrystów z Aniołowem, przez Grajdołek do Warszawskiej, więc, Pan nie
        komentuj bo sam jesteś w swoich rozważaniach płytki jak woda w łyżce od herbaty.
        • Gość: brylant Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 07:29
          Skoro zatem dziad pradziad pobudował domek nad rzeką (bo do wody było blisko) to
          teraz pretensje do kogo może mieć rodzina tam mieszkająca??!! Płytka to ty
          jesteś panienko z okienka - widoki ładne z okieneczka panieneczka ma ale jak
          woda na geneczek napiera to lament i pomstowanie na wszystkich i wszystko!!

Myślenie ma kolosalną przyszłość!!!! pamiętaj o tym.
          • Gość: do brylanta Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 12:51
            1.brylantem to pewnie jesteś w szambie,bo nie wiesz pajacu o czym piszesz,rzeki
            w tym miejscu nigdy nie było,a ten brylant to pewnie kawał kału który ci został
            w mózgu
          • Gość: debil nie brylant Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 19:12
            Kraków,Sandomierz i inne miasta zalane i idąc twoim tokiem bezmyślności
            należałoby zapytać"kto im pozwolił budować miasta w pobliżu rzeki? więc lepiej
            idż zmień gacie bo cuchniesz na forum gnido ludzka{bardzo spodobało mi się
            określenie takiego frajera
          • Gość: dyluś Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 19:21
            a jak ciebie nie zalała woda to życzę ci żeby zalało cię coś innego
        • Gość: ze Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.10, 09:15
          leticia77 napisała:

> Jakby "Pan
          > "
          > tam był to spostrzegłby zapewne że domy tam stojące są domami starymi, którym
          > pozwolenie na budowe zostało wydawane kiedy "Pana" zapewne jeszcze na świecie
          > nie było albo robił "Pan" w gacie.

Należy mieszkańców wysiedlić a domy zburzyć. Trzeba się było ubezpieczyć - ja
          tak zrobiłem i mam spokój.
          • Gość: do idioty ze Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 18:36
            inni debilu też się ubezpieczają ...kretyn plecie,plecie,plecie
          • Gość: wójt Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 18:38
            a nie pomyślałeś o tym,że inna zaraza cię pożre?
      • Gość: kamil cz-wa Re: a ja się pytam KTO??... IP: 83.17.130.* 19.05.10, 10:10
        masz racje kto pozwolił?? ale niepomyslałes ze moze niestac tych ludzi na
        przeniesienie sie do innych budynków to nie są małe koszty a niekazdego stac w
        pozyczke nikt niehcce inwestowac bo przy małych dochodach niesą w stanie spłacic
        • Gość: TYM Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.chello.pl 19.05.10, 10:50
          brawo!!brawo!!Czestochowa miastem ludzi solidarnych 150mln zlotych
          na 11 przystankow tramwajowych gdzie mozna rowerem dojechac a tu
          czesc czestochowy poprostu sie topi brawo Marszalku Slaska brawo
          rada Czestochowy !!!!!ludzie tu potrzeba gospodarza a nie politykow
          opamietajcie sie przypominam 150mlinow zlotych na 11 przystankow
          tramwajowych ale numer
          • Gość: xx Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.icis.pcz.pl 19.05.10, 14:18
            W Czestochowie wszedzie mozna dojsc na piechotke.

Opamietajcie sie ludzie - po co Wam te wszystkie samochody, autobusy i tramwaje ?

• Gość: ja Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 13:00
          nie znasz historii miasta a wypadało by coś na ten temat wiedzieć przed
          zabraniem głosu
      • Gość: do kretyna Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 12:56
        kretynie !!! a te wszystkie budynki przy ul Krakowskiej to kto budował? mało
        brakowało żeby wczoraj zalało całą ulice, więc twoimi wywodami można doopę podetrzeć
      • szakaraka są domy to trzeba zabezpieczyć! 19.05.10, 13:49
        Jeżeli tam są już te domy i miasto daje pozwolenia na ich rozbudowę to powinny
        być stworzone WAŁY przeciwpowodziowe DOOKOŁA tego osiedla. To jest rola MIASTA!
        I wyznaczone inne tereny jako zalewowe. Władze miasta nic nie robią!
      • Gość: mieszkaniec Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 17:09
        Człowieku, większość tych ludzi mieszka tu w domach, które budowali ich ojcowie
        i dziadkowie. Co prawda podtopienia tu były, ale nawet w '97 roku woda nie
        zalała tych terenów w połowie tak jak teraz. Rzeka warta na tym odcinku została
        już dawno temu uregulowana! Tak więc w momencie w którym chcesz się na jakiś
        temat wypowiedzieć to zorientuj się dokładnie w temacie. W tym przypadku warto
        zasięgnąć informacji o przyczynie powodzi. A co z tymi, którzy mieszkają na
        Zawodziu? Też mają się wyprowadzić i płacić z własnej kieszeni? Gratulacje to
        złóż sobie za swoją wypowiedź. I życzę Ci, żebyś nigdy nie doświadczył tego
        czego doświadczyli Ci ludzie.
      • Gość: emerytka Re: a ja się pytam KTO??... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 08:57
        Co za kretyn z Ciebie - ta dzielnica była już przed wojną,
        tu są bardzo stare budynki chyba starsze od niektórych na Zawodziu -
        ale tam jest wał a u nas, i dlatego tak jest - jak miasto ode mnie
        odkupi działkę i dom za realne pieniądze - to ja wybuduje sobie
        ggdzie indziej - i proste .
    • Gość: HMMM! Re: Ewakuacja części Aniołowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:35
      Koledzy a czy orientujecie się w ogóle skąd pochodzi woda dla
      Częstochowy i gdzie jest jej ujęcie bo chyba nie zabardzo?!
      • Gość: brylant Informacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 08:32
        czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7919359,Tereny_zalewowe__Buduje_tu__bo_ta
        Może to oświeci ciasne umysły co niektórych tu obecnych. A dla wszystkich którzy
        wobec mnie używali inwektyw i mnie obrażali mam informację: jeśli do jutra nie
        zostanę na łamach forum przeproszony to w stosownym czasie zaproszę na wokandę.
        Ustalenie waszych personaliów za pośrednictwem sądu nie powinno być trudne
        (znieważenie publiczne).
        • Gość: bajka Re: Informacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 18:40
          byle co zjesz i byle co pleciesz...szczur z forum
    • Gość: . Re: Ewakuacja części Aniołowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:49
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka