persephonix Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 05.06.10, 18:58 nie wierze w spisek i powodowanie samolotami powodzi ale PRAWDA w GDYNI jednak tez rozpylają, poobserwowalam niebo, rejsówki czesto latają nad moim domem, ale nigdy nie zostawiają smug, pozatym zawsze lecą tak samo, bo korytarz do ladowania tu jest jest jasno wytyczony (lotnisko w rębiechowie) tak mi sie wydawało ze masa smug zawsze i co widze 3 samolociki własnie zaczeły latac i sypac ścierwo na nas. lataja dosłownie w kratke. Było piekne niebo - jest smuga na smudze, po godzinie cieńka smużka rozwija sie w szerokie pasmo smetnej chmury nie wiem co to jest, moze antybiotyk zeby nas bakcyle nie zezarły, moze hormon szczęscia - ale chce wiedziec CO TO JEST Odpowiedz Link Zgłoś
malapsotka Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 07.06.10, 01:23 JA TEZ CHCE WIEDZIEC CO TO JEST! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 07.06.10, 10:26 malapsotka napisała: > JA TEZ CHCE WIEDZIEC CO TO JEST! Proszę: pl.wikipedia.org/wiki/Smuga_kondensacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojox Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.range86-183.btcentralplus.com 05.06.10, 21:55 Pełno tu kretynów i TROLLI ,, próbują ośmieszyć prawdę... Więc HAARP + chemtrails = deszcz lub ulewy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Globalne ocieplenie IP: *.prenet.pl 05.06.10, 21:58 Jezeli samoloty maja wplyw na opady to chyba jedynie ze wzgledu na emisje spalin i globalne ocieplenie, ale to trzeba skonczyc chociaz podstawowke zeby zakumac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca debili Kartofel idz a drzewo IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 22:08 ty robisz swoją głupotą globalne ocieplenie.Watę z topoli zdejmować ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do łowcy debila Posluchaj sobie Radia Ma ryja IP: *.prenet.pl 05.06.10, 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca debili Jebe radio maryja i ciebie też IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 22:33 Jebe tych wszystkich stuknietych pod roznymi ksywkami .Te wszystkie cioty co pieprzą to samo wkoło.jebać ateistów , komuchów i inne kociarstwo.Radio Wolna Europa to było coś.ale nie dla takich ciotów jak ty i ta reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Kartofel idz a drzewo IP: *.146.140.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.10, 22:11 Czarna Madonno Co ojcowie tam piją czy palą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca debili jarają się na widok pilota IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 23:00 i jak myślisz gulczas? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 05.06.10, 22:17 > Pełno tu kretynów i TROLLI ,, próbują ośmieszyć prawdę... Bo oczywiście prawda jest jedna. I to paranoicy od chemtrails ją posiedli :) > Więc HAARP + chemtrails = deszcz lub ulewy.. I to jest oczywista oczywistość :D Odpowiedz Link Zgłoś
komandor-tarkin Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 05.06.10, 22:53 Co tu się k... stało. Pielgrzymka na forum czy co do cholery..? Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 06.06.10, 03:30 Nie trzeba pic ani cpac , zeby "polatac". Wystarczy posluchac wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: 195.205.171.* 06.06.10, 08:52 Zamiast si niepotrzebnie spierać i obrzucać błotem, spójrzcie dzisiaj na niebo. Jest takie same jak wczoraj z tą różnicą że całe poorane smugami, za kilka godzin będzie białe. Odpowiedz Link Zgłoś
blumm <a href="http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=5660" target=" 06.06.10, 09:27 Komentarz naukowy na poziomie Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa Re: <a href="<a href="http://www.jasnagora.com/wydarze" target 06.06.10, 09:30 tragedia, a gady się cieszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bluma Re: <a href="<a href="http://www.jasnagora.com/wydarze" target IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 09:49 i taki musi być ćwoku.spie...j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Jakim to trzeba być bezczelnym idiotą... IP: *.ken.abpl.pl 06.06.10, 10:53 żeby wypisywać takie brednie. Ale oni przecież mają wielką wprawę w nieustannym pieprzeniu bzdur. Zapomniałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuwa Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.globalconnect.pl 06.06.10, 11:10 Proszę zobaczcie sami ! To się dzieje w każdym mieście i nad Waszymi głowami ! Globalna komora gazowa. Patrzmy w niebo ! Otwórzmy oczy ! Pod linkiem: jak to robią w Szczecinie. www.youtube.com/watch?v=NO-dpOGNXmI Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 06.06.10, 11:49 w chwilach trudnych, tak jak się teraz dzieje (powodzie, mrozy, katastrofa) niektórym ludziom oczęta się zbytnio otwierają i widzą więcej niż widać. jeżeli liczba podatnych na takie historyjki przewyższy liczbę pozostałych osobników, pali się czarownice, wybiera Hitlera na kanclerza, oskarża Żydów o robienie macy z dzieci itp. teraz mamy XXI wiek więc dyskusja przenosi się na magnesy, samoloty, radary. Schemat jednak wciąż ten sam. Myślę że czas już aby Rysio z Klanu podyskutował z Grażynką o liniach na niebie, żeby w jakimś tańcu czy stepowaniu na TVN jurorzy coś napomknęli.. i lawina ruszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 06.06.10, 13:02 taaa te same samoloty co za Gomulki stonke zrzucaly :-) :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
keh Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 06.06.10, 14:24 Prof. dr hab. Krzysztof Haman Warszawa, 06.06.2010 Instytut Geofizyki Uniwersytetu Warszawskiego Członek korespondent PAN W sprawie tekstu o. Stanisława Tomonia: „Igranie z chmurami na polskim niebie”(Jasna Góra – Biuro Prasowe – Wydarzenia - 03.06.2010) Jako specjalista (obecnie chyba jedyny w Polsce), który szereg lat we współpracy z m. inn. amerykańskim Narodowym Centrum Badań Atmosferycznych (NCAR) zawodowo zajmował się sztucznymi oddziaływaniem na chmury, jestem zmuszony stwierdzić, że wysuwane we wspomnianym tekście przypuszczenia, iż ostatnie ulewy i powodzie w Polsce mogą być skutkiem rozsiewania tajemniczych substancji przez tajemnicze samoloty za pomocą pozornych smug kondensacyjnych, są z naukowego punktu widzenia całkowicie absurdalne, a ogłaszanie ich w miejscu, które przez wielu ludzi w Polsce uważane jest za wiarygodne źródło informacji, jest w wysokim stopniu nieodpowiedzialne. Mogą one bowiem niepotrzebnie podgrzewać niepokój społeczny, który i tak, w wyniku wydarzeń ostatnich miesięcy osiąga wysoki poziom. Dla wyjaśnienia: Metody oddziaływania na chmury w celu wywołania opadu, zmiany jego charakteru (np. zapobieganie gradowi) lub rozpraszania chmur znane są od ponad pięćdziesięciu lat a ich technika jest dobrze opracowana. Polegają one na wprowadzaniu do chmur pewnych substancji chemicznych, które inicjują lub modyfikują proces powstawania opadu. Jednak nie wszystkie rodzaje chmur są na takie oddziaływania podatne a ponadto aby osiągnąć pożądany skutek substancje te muszą być wprowadzone w ściśle dobranej ilości, ściśle określonym miejscu i ściśle określonym momencie cyklu ewolucyjnego danej, konkretnej chmury. W przeciwnym razie można żadnego skutku się osiągnąć lub będzie on inny od oczekiwanego. Dla wyznaczenia tych parametrów potrzebne są dość dokładne informacje o wewnętrznej strukturze danej chmury a są one zwykle praktycznie nieosiągalne. W rezultacie, pomimo kilku dekad prób (w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych XX w prowadzanych w niektórych krajach na skalę wręcz przemysłową) osiągane wyniki były raczej skromne, a same próby (dość kosztowne) zostały zaniechane lub znacznie ograniczone. Technicznych metod sztucznego wywoływania chmur nie ma, jeżeli nie liczyć niewielkich chmur powstających czasem nad kominami i chłodniami dużych zakładów przemysłowych czy obszarami objętymi pożarami lasów, lub tak niepokojących o, Tomonia cienkich chmur pierzastych (cirrus), powstających z przekształconych smug kondensacyjnych. Tak więc myśl, że ktoś mógłby oddziaływaniem na chmury z samolotu celowo i skutecznie wywoływać szkodliwe zjawiska atmosferyczne jest w świetle obecnej wiedzy absurdalna. Pojawianie się smug przed wystąpieniem chmur z ulewami nie jest niczym dziwnym. Przy obecnym natężeniu ruchu lotniczego, są duże szanse zaobserwowania jakiejś przed jakimkolwiek wydarzeniem. Kształty, rozmiary i czas życia smug kondensacyjnych a także ich przekształcanie się w chmury podobne do naturalnych chmur pierzastych (cirrus), zależą przede wszystkim od wilgotności powietrza a także od temperatury i wiatru w pobliżu poziomu ich powstawania (w pewnym niewielkim stopniu także od konstrukcji samolotu i jego silników). Wilgotność, temperatura i wiatr zmieniają się silnie z wysokością, a że samoloty komunikacyjne mają dla uniknięcia kolizji przydzielane różne wysokości lotu, smugi powstające za nimi w tym samym czasie mogą być bardzo różne. Samoloty te trzymają się zwykle tzw. korytarzy powietrznych łączących różne lotniska, stąd smugi te często bywają równoległe. W ogóle wszystkie właściwości smug wymienione przez o. Tomonia jako niepokojące, są najzupełniej normalne i gdyby dawniej częściej patrzył w niebo to mógłby je wielokrotnie zaobserwować. Nie chcę tu podejmować poruszanego przez o. Tomonia zupełnie fantastycznego wątku tzw. chemitrails, zwłaszcza że żaden z wymienionych przez niego pierwiastków (w większości zresztą nietoksycznych) praktycznie nie występuje w spalinach samolotowych a ich stężenie w normalnych zanieczyszczeniach przyziemnych jest zwykle wystarczająco duże by trudno było je uzupełniać zrzutami z samolotów. Mogę go (i jego korespondentów) też uspokoić, że wszystkie samoloty w polskiej (i nie tylko polskiej) przestrzeni powietrznej są po ciągłą obserwacją cywilnych i wojskowych sieci radarowych i że dla uniknięcia kolizji, wszelkie ich manewry w rodzaju np. zmiany kursu lub wysokości lotu muszą być uzgadniane z kontrolą obszaru powietrznego. Osobną sprawą jest istotne zaniepokojenie jakie w perspektywie wzrastającego ruchu lotniczego budzą możliwe rzeczywiste wpływy emisji samolotów na chmury i inne zjawiska atmosferyczne, w szczególności na tzw. globalne ocieplenie. Nie ma to jednak nic wspólnego ze spiskowymi koncepcjami o. Tomonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:32 Dzięki. Nareszcie rzeczowa wypowiedź na temat. Prosimy o więcej takich. Chapeaux bas. Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 06.06.10, 16:38 cóż z tego, skoro do berecików to nie dociera, a jeśli nawet, to uznają pana profesora za zdrajce narodu polskiego, masona, zyda, cykliste i dziennikarza z gazety wyborczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
malapsotka Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 07.06.10, 01:32 I believe you, thousands wouldn't. Ja Ci wierze, ale tysiace Ci nie uwierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 16:39 Witam. Chciałabym napisać, że substancje rozpylane przez owe tajemnicze samoloty to chemtrails, czyli tak zwane chemiczne chmury/ smugi. Jeśli ktoś nie wierzy i myśli, że powyższy artykuł jest kłamstwem, zapraszam tutaj: planetarnia.pl/viewtopic.php?t=317&postdays=0&postorder=asc&start=0 Przepraszam za reklamę, jednakże ten temat powinien rozwiać wątpliwości niedowiarków. Sama już od pewnego czasu zajmuję się obserwacją takowych chmur i pamiętam, że przed powodziami było ich zdecydowanie więcej, niż normalnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Chemiczne smugi IP: *.chello.pl 06.06.10, 17:08 Swego czasu Wybrancy Narodu modlili sie o deszcz.O co wiec chodzi? Teraz niech sie modla o susze.! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 17:13 Nie dociera :D Nie istnieje coś takiego jak chemtrails a przynajmniej nie jest to nic innego jak zwykła, normalna smuga kondensacji po przelocie samolotu. Kształt tych smug, to jak się rozchodzą, ile czasu są widoczne i w jaki sposób zanikają zależy od warunków atmosferycznych. Filmik z linku który podałaś wychodzi z założenia, że jego autor umie (na odległość dziesiątek i setek kilometrów) rozpoznać skład smugi i warunki atmosferyczne. Takie umiejętności zawstydziły by nawet Supermana. Ten temat (link) nie rozwiewa wątpliwości niedowiarków tylko każe zadumać się nad naiwnością ludzką i pomyśleć o tym, jak naiwnym zaszczepia się paranoję. Oczywiście - w słusznym celu - obrony przed niecnymi spiskami wrażych sił :D Na drugi raz jak zaobserwujesz niezwykłą smugę to zapytaj na jakimś forum maniaków lotnictwa. Dowiesz się jaki samolot leciał i na jakiej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 18:08 Unhappy, zjawisko to oficjalnie nie istnieje (nie mówi się o nim w mediach publicznych, właściwie poza tym artykułem), jednakże naprawdę występuje. Jeśli nie wierzysz, poszukaj trochę informacji na temat chemtrails, nawet naukowcy wypowiadają się na ich temat. Poza tym widzę, że mylisz pojęcia "zwykła smuga kondensacyjna" (nie jest szkodliwa, chyba, że brać pod uwagę to, iż zawiera spaliny zatruwające powietrze, ale to samo jest w przypadku samochodów, nie jest rozpylana celowo, nie zawiera wysokiego stężenia metali ciężkich i innych szkodliwych pierwiastków - z reguły liczba każdego z nich przekracza ponad 100-200 % normy, czyli ilości, z jaką występuje w powietrzu naturalnie, nie można za jej pomocą wywołać deszczu ani sama nie przyczynia się do powstawania opadów deszczu) i tak zwane "chemiczne smugi" (rozpylane celowo, zawierają trujące pierwiastki w bardzo dużym stężeniu, za ich pomocą można nakierować broń HAARP i spowodować powódź na danym obszarze i tym podobne). Chemtrail w porównaniu do zwyczajnych smug kondensacyjnych zostawianych przez samoloty pasażerskie nie znikają w ciągu 2-5 minut, a coraz to bardziej rozprzestrzeniają się po niebie, dzięki czemu nadają mu barwę mleczno-szarą. Interesuję się tym tematem już od końca lutego, więc wiem co nieco o nim i zapewniam Cię, iż nie są to żadne moje głupie wymysły. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcenie uwagi na przeczytanie mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 18:28 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > Unhappy, zjawisko to oficjalnie nie istnieje (nie mówi się o nim w mediach > publicznych, właściwie poza tym artykułem), jednakże naprawdę występuje. Oczywiście, że występuje. Tylko nie ma nic wspólnego z tym co owemu zjawisku przypisują paranoicy od teorii spiskowych. > Jeśli > nie wierzysz, poszukaj trochę informacji na temat chemtrails, nawet naukowcy > wypowiadają się na ich temat. Mało precyzyjne odniesienie. Ty poszukaj informacji o reptilianach (gady z kosmosu, które w przebraniu ludzi żyją między nami). Dużo stron, nawet naukowcy się o tym wypowiadając. Ba... powstała znakomita monografia dr Jana Pająka (trudno przez nią przebrnąć bo to naprawdę fachowe dzieło). Czy dr Jan Pająk łapie się na naukowców. On nie pisał o reptilianach tylko o telekinetyzujących, szatańskich pasożytach. > Poza tym widzę, że mylisz pojęcia "zwykła smuga > kondensacyjna" (nie jest szkodliwa, chyba, że brać pod uwagę to, iż zawiera > spaliny zatruwające powietrze, ale to samo jest w przypadku samochodów, nie jes > t > rozpylana celowo, nie zawiera wysokiego stężenia metali ciężkich i innych > szkodliwych pierwiastków - z reguły liczba każdego z nich przekracza ponad > 100-200 % normy, czyli ilości, z jaką występuje w powietrzu naturalnie, nie > można za jej pomocą wywołać deszczu ani sama nie przyczynia się do powstawania > opadów deszczu) i tak zwane "chemiczne smugi" (rozpylane celowo, zawierają > trujące pierwiastki w bardzo dużym stężeniu, za ich pomocą można nakierować bro > ń > HAARP i spowodować powódź na danym obszarze i tym podobne). Wszystkie obserwowane na niebie smugi kondensacyjne są zwykłymi smugami kondensacyjnymi. WSZYSTKIE. > Chemtrail w > porównaniu do zwyczajnych smug kondensacyjnych zostawianych przez samoloty > pasażerskie nie znikają w ciągu 2-5 minut, Zrozum, że niektóre smugi kondensacyjne mogą być widoczne kilka godzin. I jest to CAŁKOWICIE NORMALNE zjawisko. > a coraz to bardziej rozprzestrzeniaj > ą > się po niebie, dzięki czemu nadają mu barwę mleczno-szarą. Interesuję się tym > tematem już od końca lutego, więc wiem co nieco o nim i zapewniam Cię, iż nie s > ą > to żadne moje głupie wymysły. Nie są to TWOJE głupie wymysły tylko CUDZE głupie wymysły. To nie mój problem, że dałaś się zaszczepić jednej z teorii spiskowych :) > Pozdrawiam i dziękuję za poświęcenie uwagi na > przeczytanie mojego postu. Ależ proszę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 18:37 Uwierz, nie wszystkie smugi kondensacyjne są zwykłe. Chociaż to zależy już od sposobu rozumowania pojęcia "zwykłe", gdyż na różne sposoby można to zinterpretować. W każdym bądź razie chemtrails nie są zwykłe i rozpylane są w różnych celach, na przykład by wywołać powódź. A dlaczego? Otóż dlatego, że w te chmury gazów przyspieszają proces skraplania się pary wodnej (w dodatku znacznie większych ilości) w atmosferze, co prowadzi w efekcie do obitych opadów, które z kolei są przyczyną powodzi. Owszem, jest to jedna z teorii spiskowych, ale w odniesieniu do Nowego Porządku Świata (to jedno z działań wprowadzonych przez NWO). Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 19:25 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > Uwierz, nie wszystkie smugi kondensacyjne są zwykłe. Uwierz? Tak, to wiele tłumaczy. Niestety (czy może na szczęście) jestem niewierzący :) > Chociaż to zależy już od > sposobu rozumowania pojęcia "zwykłe", gdyż na różne sposoby można to > zinterpretować. No popatrz :) > W każdym bądź razie chemtrails nie są zwykłe i rozpylane są w > różnych celach, na przykład by wywołać powódź. Oczywiście, że chemtrails nie są zwykłe. Nie mogą być, bo wtedy teoria spiskowa nie miałaby sensu, nieprawdaż? Ja naprawdę nie oczekuję, że po prostej wymianie zdań uda mi się ciebie przekonać, że twoja nowa wiara (tutaj: wiara w spisek, który przy pomocy owych chemtrails wpływa na pogodę żeby osiągać jakieś cele) to tylko kolejna odmiana zwykłej teorii spiskowej. Chemtrails mają wieloletnią tradycję i przeszły już wiele prób wiarygodności. Poza jedną oczywiście: brzytwą Ockhama. > A dlaczego? Otóż dlatego, że w t > e > chmury gazów przyspieszają proces skraplania się pary wodnej (w dodatku znaczni > e > większych ilości) w atmosferze, co prowadzi w efekcie do obitych opadów, które > z > kolei są przyczyną powodzi. Ale ta para wodna w atmosferze albo wystarcza do obfitych opadów albo nie. Podejrzenie, że smuga kondensacji miałaby zawierać ilość wody wystarczającą do wywołania powodzi jest... nie wiem jak to nazwać. Słowo absurdalne wydaje mi się zbyt słabe. > Owszem, jest to jedna z teorii spiskowych, ale w > odniesieniu do Nowego Porządku Świata (to jedno z działań wprowadzonych przez N > WO). Czy NWO to jakaś meta teoria spiskowa mająca łączyć wiele, powoli padających już pod naporem rozsądku teorii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 20:33 Też jestem osobą niewierzącą (ateistką), jednakże nie o to tu się rozchodzi. W każdym bądź razie w Boga nie wierzę. Odnośnie chemtrails - no cóż, Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje (wyrabiane przez kilka miesięcy) i żadne z nas nie ma zamiaru ulegać opinii osób drugich, więc niech już tak zostanie. Nie mam zamiaru nikogo zmuszać do tego, by wierzył w takowe chemiczne smugi czy też nie, po prostu sam kiedyś dojdzie do odpowiednich wniosków (jakiekolwiek one będą). NWO to nie jest spisek, to jest New World Order (Nowy Porządek Świata), czyli wprowadzenie rządu światowego - jednego państwa, jednej władzy, jednej waluty. Władza ciągle do tego dąży, stąd też powstały organizacje takie jak ONZ czy Unia Europejska (by łatwiej było wszystkim zarządzać, a za kilka lat nie będzie już Organizacji Narodów Zjednoczonych czy Unii ani innych, po prostu będzie jedno wielkie państwo). Żeby nie było - jestem zwolenniczką NWO, mimo wszystko (tylko proszę, nie zlinczujcie mnie za to). Popieram ten system. Hmm, ale się rozpisałam, trochę nie na temat... Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 20:39 Zapomniałam jeszcze o czymś. Twój cytat: "Ale ta para wodna w atmosferze albo wystarcza do obfitych opadów albo nie. Podejrzenie, że smuga kondensacji miałaby zawierać ilość wody wystarczającą do wywołania powodzi jest... nie wiem jak to nazwać. Słowo absurdalne wydaje mi się zbyt słabe." Nie, nie polega to na tym, że smuga zawiera dużą ilość wody. Chodzi o to, że pierwiastki zawarte w składzie chemtrails przyspieszają skraplanie się pary wodnej w atmosferze, przez co powstają chmury. Z chmur pada deszcz, a jeśli jest on bardzo obfity, prowadzi do powodzi. wiesz już o co chodzi? Trochę to mało fachowo wytłumaczyłam, aczkolwiek zapewne ten post przeczytają też inne osoby, które nie muszą być "oczytani" na temat chemicznych smug, więc mogłyby nie zrozumieć, o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 21:07 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > Zapomniałam jeszcze o czymś. > Twój cytat: > "Ale ta para wodna w atmosferze albo wystarcza do obfitych opadów albo nie. > Podejrzenie, że smuga kondensacji miałaby zawierać ilość wody wystarczającą do > wywołania powodzi jest... nie wiem jak to nazwać. Słowo absurdalne wydaje mi si > ę > zbyt słabe." > Nie, nie polega to na tym, że smuga zawiera dużą ilość wody. Chodzi o to, że > pierwiastki zawarte w składzie chemtrails przyspieszają skraplanie się pary > wodnej w atmosferze, przez co powstają chmury. Ale... jak wiadomo cechy smugi kondensacyjnej zależą od warunków atmosferycznych. Czy wykluczyłaś, że warunki atmosferyczne, nazwijmy je przeddeszczowe powodują, że smugi wyglądają groźnie? Wiesz, pomylenie skutku z przyczyną to dość poważna sprawa. > Z chmur pada deszcz, a jeśli jes > t > on bardzo obfity, prowadzi do powodzi. Z chmur nie zawsze pada deszcz. Powodzie zdarzały się (o dziwo!) także przed wynalezieniem samolotu. > wiesz już o co chodzi? Wiem. Że liczą się nie najrozsądniejsze wyjaśnienia ale te najbardziej pociągające. Oczywiście na płaszczyźnie popularno-sensacyjnej :D NWO (czy inne spiskowe teorie) jako dodatkowy byt jest oczywiście absolutnie zbędny ale to powodowałoby zgon teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 06.06.10, 21:41 > Ale... jak wiadomo cechy smugi kondensacyjnej zależą od warunków atmosferycznych. Czy wykluczyłaś, że warunki atmosferyczne, nazwijmy je przeddeszczowe powodują, że smugi wyglądają groźnie? Wiesz, pomylenie skutku z przyczyną to dość poważna sprawa. Możliwe, że coś pomyliłam bądź źle wytłumaczyłam. Jeśli tak, bardzo przepraszam. Chemtrails nie wyglądają groźnie, one tylko mogą powodować coś będącego zagrożeniem dla ludzi, o czym niedawno jakaś część Polaków przekonała się na własnej skórze tracąc swój cały dobytek w wyniku powodzi. > Z chmur nie zawsze pada deszcz. Powodzie zdarzały się (o dziwo!) także przed wynalezieniem samolotu. Owszem, z chmur nie zawsze pada deszcz, jednakże i nie powiedziane jest, że z nich nie może nagle zacząć padać. Proces wywoływania powodzi (to znaczy ogólnie opadów) jest dość skomplikowany. Oprócz takowych smug chemicznych można również nakierować chmury deszczowe na dany obszar za pomocą broni HAARP. Chemtrails pomagają w tym, co razem daje intensywne opady. Tak, powodzie zdarzały się kiedyś, gdy nie było samolotów lub nawet na danym obszarze nie rozpylane były smugi chemiczne (na przykład powódź w 1997 roku - nad Polską w tym okresie niemożliwym było zauważenie chemtrails, gdyż rozpylane są one tutaj dopiero od 2004 roku, czyli od kiedy Polska weszła do Unii Europejskiej), aczkolwiek z moich obserwacji oraz opinii innych wynika, iż tegoroczna powódź to ludzka działalność. planetarnia.pl/viewtopic.php?p=2992#2992 --> Tutaj wszystko wyjaśniłam (już podawałam link do tego tematu wcześniej, no ale mniejsza o to). Ale... Nie jestem naukowcem, więc mogę się mylić. Opieram się na faktach, które przeczytałam, a także na słowach innych ludzi (to znaczy sama składam to wszystko do kupy i wysnuwam własne wnioski - nigdy od razu nie sugeruję się niczyją opinią). Po wszystkim doszłam do wniosków takich, do jakich doszłam i trzymam się ich uparcie. Zresztą zauważam, że wielu ludzi myśli podobne jak ja, więc coś musi w tym być. Możemy też dodać jeszcze inne czynniki, dlaczego powódź mogła być wywołana specjalnie, aczkolwiek to już można przeczytać w temacie, do którego podałam adres, gdyż nie chce mi się pisać któryś raz z kolei tego samego. > Wiem. Że liczą się nie najrozsądniejsze wyjaśnienia ale te najbardziej pociągające. Oczywiście na płaszczyźnie popularno-sensacyjnej :D Gdybym była typem "biegającego" za sensacją, wymyśliłabym sama coś absurdalnego oraz wmawiała to ludziom, ewentualnie swoją teorię pomieszałabym na przykład ze sprawą chemtrails - wtedy byłoby ciekawie. Teraz to jest prawda, to co dzieje się teraz. To nie jest żadna sensacja, po prostu nasze polskie realia. Odnośnie NWO - widzę, że nie orientujesz się w temacie. To nie jest zmyślony system, naprawdę. Możesz poczytać trochę o tym, a sam się przekonasz. Nie kieruję się tym co napiszą bądź wymyślą inni, kieruję się prawdą i podążam za nią. Właśnie między innymi nie oglądam telewizji - nie chcę patrzeć na coś, co jest sfałszowane, przekręcone oraz zakłamane. Media typu telewizja czy gazety kłamią, a raczej - nie mówią całej prawdy (a jeszcze bardziej trafnie: nie mówią ani nie kłamią one, tylko treści zawarte w nich) i nie ukazują jej taką, jaką jest. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 22:44 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > > Ale... jak wiadomo cechy smugi kondensacyjnej zależą od warunków > atmosferycznych. Czy wykluczyłaś, że warunki atmosferyczne, nazwijmy je > przeddeszczowe powodują, że smugi wyglądają groźnie? Wiesz, pomylenie skutku z > przyczyną to dość poważna sprawa. > > Możliwe, że coś pomyliłam bądź źle wytłumaczyłam. Jeśli tak, bardzo przepraszam > . Za co? Jeśli warunki pogodowe są PRZYCZYNĄ powstawania "chemtrails" a nie SKUTKIEM to obala ową teorię :) > Chemtrails nie wyglądają groźnie, one tylko mogą powodować coś będącego > zagrożeniem dla ludzi, o czym niedawno jakaś część Polaków przekonała się na > własnej skórze tracąc swój cały dobytek w wyniku powodzi. Na szczęście nie mogą :) > > Z chmur nie zawsze pada deszcz. Powodzie zdarzały się (o dziwo!) także pr > zed > wynalezieniem samolotu. > Owszem, z chmur nie zawsze pada deszcz, jednakże i nie powiedziane jest, że z > nich nie może nagle zacząć padać. Proces wywoływania powodzi (to znaczy ogólnie > opadów) jest dość skomplikowany. Oprócz takowych smug chemicznych można również > nakierować chmury deszczowe na dany obszar za pomocą broni HAARP. Tak. Na broni HAARP bazuje kolejna teoria spiskowa. > Chemtrails > pomagają w tym, co razem daje intensywne opady. Tak, powodzie zdarzały się > kiedyś, gdy nie było samolotów lub nawet na danym obszarze nie rozpylane były > smugi chemiczne (na przykład powódź w 1997 roku - nad Polską w tym okresie > niemożliwym było zauważenie chemtrails, gdyż rozpylane są one tutaj dopiero od > 2004 roku, czyli od kiedy Polska weszła do Unii Europejskiej), Jest to zwykłe kłamstwo, bo ja smugi kondensacyjne które znawcy kwalifikują jako "chemtrails" widziałem...hmm... na pewno przed 1980 rokiem. > Zresztą zauważam, że wielu ludzi myśli podobne jak ja, > więc coś musi w tym być. Wobec tego w każdym systemie wierzeń coś musi być jeśli tylko wierzy odpowiednia ilość wiernych :) > > Wiem. Że liczą się nie najrozsądniejsze wyjaśnienia ale te najbardziej > pociągające. Oczywiście na płaszczyźnie popularno-sensacyjnej :D > Gdybym była typem "biegającego" za sensacją, wymyśliłabym sama coś absurdalnego > oraz wmawiała to ludziom, ewentualnie swoją teorię pomieszałabym na przykład ze > sprawą chemtrails - wtedy byłoby ciekawie. Nie. Chemtrails (oraz inne teorie spiskowe) nadają się do tego lepiej. Po co budować samochód w szopie skoro można kupić gotowy? > Teraz to jest prawda, to co dzieje > się teraz. To nie jest żadna sensacja, po prostu nasze polskie realia. Nie. Na szczęście nie jest to prawda. > Odnośnie NWO - widzę, że nie orientujesz się w temacie. To nie jest zmyślony > system, naprawdę. Naprawdę? Mało prawdopodobne żeby nie był zmyślony. > Możesz poczytać trochę o tym, a sam się przekonasz. Wiem, to tak jak z tymi reptilianami :) Wystarczy trochę poczytać. Nie wątpię zresztą, że NWO można z reptilianami dobrze połączyć - jak już owi reptilianie (o których wiemy z "channelingów" z Kasjopei czy jakoś tak) wprowadzą owo NWO to będą mogli nas rozbroić (w NWO jak podejrzewam nie potrzeba wojen) i wykorzystać. Teraz jeszcze się nas boją. Ten moment jest momentem zwrotnym - im więcej ludzi uwierzy w spisek reptilian tym większe szanse ludzkości na ocalenie. Chemtrails to na pewno ich robota :) > Nie > kieruję się tym co napiszą bądź wymyślą inni, kieruję się prawdą i podążam za > nią. Często tak jest, że podążając za prawdą (w którą wierzymy) podążamy za kłamstwem. Historia zna takie przypadki, naprawdę :) > Właśnie między innymi nie oglądam telewizji - nie chcę patrzeć na coś, co > jest sfałszowane, przekręcone oraz zakłamane. Media typu telewizja czy gazety > kłamią, a raczej - nie mówią całej prawdy (a jeszcze bardziej trafnie: nie mówi > ą > ani nie kłamią one, tylko treści zawarte w nich) i nie ukazują jej taką, jaką j > est. Mówię ci - telewizję możesz spokojnie oglądać. Na pewno nie będzie ona walczyć z twoją wiarą w chemtrails :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepska Re: Chemiczne smugi IP: 93.159.10.* 07.06.10, 17:15 Hmm, widzę, że ciągle uważasz wszystko jedynie za teorie spiskowe. Cóż, Twoja sprawa, każdy myśli jak chce. Ja już napisałam to co miałam do napisania. Przed 1980 rokiem mogłeś obserwować jedynie zwykłe smugi kondensacyjne, gdyż w Polsce samoloty rozpylające chemtrails zaczęły latać od czasu wejścia naszego kraju do UE. Prezydent w czasie wejścia Polski do Unii podpisał zgodę na to, by takowe działania miały miejsce na obszarze państwa, więc latają. Wcześniej w ogóle Polski nie było w spisie państw, w których owe samoloty latały. Odnośnie telewizji - nie oglądam jej nie tylko ze względów, które podałam wcześniej, ale głównie dlatego, iż po prostu mnie nudzi. Ewentualnie moje dwa ulubione seriale czasem oglądam na ipli bądź youtube. Ale nie są to telenowele typu Pierwsza miłość. Wolę słuchać muzykę lub czasem obejrzeć jakiś film dokumentalny, który został dodany na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 07.06.10, 23:33 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > Hmm, widzę, że ciągle uważasz wszystko jedynie za teorie spiskowe. Wszystko? A skąd. > Cóż, Twoja > sprawa, każdy myśli jak chce. Ja już napisałam to co miałam do napisania. Przed > 1980 rokiem mogłeś obserwować jedynie zwykłe smugi kondensacyjne, gdyż w Polsce > samoloty rozpylające chemtrails zaczęły latać od czasu wejścia naszego kraju do > UE. Tak więc napisz mi czym się różnią "zwykłe" smugi kondensacyjne od "niezwykłych"? Ponieważ wierni chemtrails dokonują obserwacji naocznie, bez żadnych dodatkowych przyrządów to przyznasz, że jest to kluczowa kwestia. Czym się różnią te smugi? > Prezydent w czasie wejścia Polski do Unii podpisał zgodę na to, by takowe > działania miały miejsce na obszarze państwa, więc latają. Aaa... gdzie mogę znaleźć tą zgodę? Czy może ta zgoda jest tajna i nigdzie nie da się z nią zapoznać? > Wcześniej w ogóle > Polski nie było w spisie państw, w których owe samoloty latały. Mamy więc spis. Gdzie mogę się z nim zapoznać? Czy może nie mogę bo jest tajny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Chemiczne smugi IP: 96.18.162.* 08.06.10, 04:02 ciekawe,dlaczego tak ojcie Rydzyk jak i ten paulin z Jasnej Gory nie potwierdzaja swych wywodow i prawdopodobienstw Slowem Bozym,Biblia? przeciez nim nastanie na ziemi Armagedon,beda sie dziac rozne dziwne sprawy i na ziemi i ponad nia.to,ze idea HAARP ma cos w sobie,pokrywa sie z tym co pisze w Biblii,ze w koncu przed Armagedonem wladze nad swiatem obejma ludzie uzywajac do tego celu ONZ.nim Bog zgodnie ze swym zegarem czasu ich zniszczy,by ustanowic rzad niebianski nad cala ziemia[tez o tym Biblia pisze,zreszta Jej cale glowne poslanie,poczawszy od Jej pierwszego proroctwa po przez prorokow i dzialalnosc Jezusa,kiedy byl na ziemi i az po nasze teraz czasy,obraca sie wokolo tego wlasnie rzadu niebianskiego,zwanego Krolestwem Bozym,o ktore notabene miliony dzien w dzien sie modla], bedzie ten ludzki rzad pod egida ONZ panowac przez symboliczna jedna godzine.by to osiagnac i cala ziemie zniewolic,potrzeba bedzie uzycia roznych sztuczek by ludzi ujazmic,by sie w koncu nikt nie przeciwstawial i by ludzie to wszystko zaakceptowali i by ludziom sie to spodobalo.i to sie uda.wiec bardziej wiarygodnymi byli ci ksieza, jakby na podstawie Biblii ludziom wszystko wyjasniali,oczywiscie jezeli wogole wierza w to wszystko co Autor Jej w Niej zamiescil. jest to jednak watpliwe,poniewaz historia pokazuje,ze Biblie traktuja po macoszemu i nie stawiaja Ja ludziom na pierwszym miejscu.ludzie z tego powodu sa coraz bardziej zagubieni,zezloszczeni wobec siebie i do prawdy biblijnej nie dochodza,chociaz Jezus i Jego Ojciec tego chca [zob.ew.Jana 17:3 2 Tymot.3:1-5 2 Tymot.3:16,17 2 Piotra 3:9]. dlatego by znac prawde,ktorej nie mozemy sie doczekac i liczyc na nia od ksiezy,sami wezmy sie za czytanie Biblii,rozwazanie nad czytanym materialem i pilnym obserwowaniem tego,co wokolo nas sie dzieje,a Duch Bozy nam w tym pomoze,oczywiscie jezeli okazemy nasze serca szczere wobec Boga i Stworcy.taki wzor dal nam Jezus bedac na ziemi i o to nas prosi,bysmy w Jego slady szli.otworzy to nam i oczy i uszy i nie bedziemy chodzic po omacku.bo jak na razie,skoro ksieza nie chca na podstawie Biblii nam ludziom pomagac,to znaczy,ze sami na oslep chodza,a nasladowac takich,to nic innego jak za slepym do grobu wpadac.a jak mowi jeden z wersetow ktore wyzej podalem,nasz Bog pragnie,abysmy zyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc basia Re: Chemiczne smugi IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 04:44 bardzo ciekawe , własnie dlaczego kler nie przedstawia swoich argumentów na podstawie pisma swietego , chociaz znaja ja dokladnie , ale jak nam wiadomo wydarzenia ktore sie obecnie dzieja ,i nie tylko na terenie polski ale równiez na calym świecie. ten system rzeczy tak nisko upadl ze juz nie jest wstanie sie podniesc ludzie przez ksiezy sa prowadzone jak baranki na rześ,więkrzosc mysli ze to kara boska , ale tu nie bóg zawinil tylko chciwosc i pycha czlowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ośmiornica Re: Chemiczne smugi IP: *.net.stream.pl 15.06.10, 21:38 Basia zaglądnij do słownika ortograficznego, bo wstyd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Chemiczne smugi 06.06.10, 21:10 Gość portalu: Kiepska napisał(a): > Też jestem osobą niewierzącą (ateistką), jednakże nie o to tu się rozchodzi. W > każdym bądź razie w Boga nie wierzę. Odnośnie chemtrails - no cóż, Ty masz swoj > e > zdanie, ja mam swoje (wyrabiane przez kilka miesięcy) i żadne z nas nie ma > zamiaru ulegać opinii osób drugich, więc niech już tak zostanie. O przepraszam. Nie możesz o sobie napisać, że nie ulegasz opinii osób drugich :) Wiesz dlaczego? > Nie mam zamiar > u > nikogo zmuszać do tego, by wierzył w takowe chemiczne smugi czy też nie, po > prostu sam kiedyś dojdzie do odpowiednich wniosków (jakiekolwiek one będą). > NWO > to nie jest spisek, to jest New World Order (Nowy Porządek Świata), czyli > wprowadzenie rządu światowego - jednego państwa, jednej władzy, jednej waluty. > Władza ciągle do tego dąży, stąd też powstały organizacje takie jak ONZ czy Uni > a > Europejska (by łatwiej było wszystkim zarządzać, a za kilka lat nie będzie już > Organizacji Narodów Zjednoczonych czy Unii ani innych, po prostu będzie jedno > wielkie państwo). Żeby nie było - jestem zwolenniczką NWO, mimo wszystko (tylko > proszę, nie zlinczujcie mnie za to). Bycie zwolennikiem urojonego bytu w żadnym razie nie powinno być powodem do linczu. Chyba, że wśród przeciwników urojonego bytu :) > Popieram ten system. Hmm, ale się > rozpisałam, trochę nie na temat... Przepraszam. Proszę bardzo, choć nie ma za co przepraszać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowa Re: Chemiczne smugi IP: 96.18.162.* 06.06.10, 17:14 dziekujemy ci Kazik za twoj wpis pod HAARP.nasza wina nasza wina nasza wielka wina.ale mamy rece powiazane.bo to lepiej dla ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies dla ateistów kociuchów esbeków IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 18:02 i nnych jeszcze się tu petacie smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Radio Ma ryja mowi: IP: *.prenet.pl 06.06.10, 20:34 Samoloty powoduja powodzie . Impotencja wplywa na agresje . Daj na tace - bedziesz zbawiony . Zalozyciel Ojciec kocha pieniadze - czemu przekazujesz tak malo ???? Nie mysl sam - my myslimy za ciebie - daj na tace Odpowiedz Link Zgłoś
sylvestriss Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 06.06.10, 20:31 a świstak siedzi i zawija w te sreberka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Emerycie - daj na tace IP: *.prenet.pl 06.06.10, 20:40 Kaczynski zostal zamordowany !!!!! Daj na tace !!!! Powodz niszczy kraj - daj na tace !!! Komorowski to klamca - daj na tace !!!! Nie mysl - daj na tace !!!! Zgrzeszyles - daj na tace !!!! Myslisz - daj na tace !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Emerycie - daj na tace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.10, 21:05 A gdzie wszystkie nasze sprawne jastrzębie (f-16)w liczbie dwóch .Niech ganiają te chemtrails-y z Częstochowskiego nieba.;);) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na ateistów te kartofel esbeku ty nawet na biedne dzieci nie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 21:30 dasz . bo sam wpie...sz kartofle, Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 06.06.10, 22:16 Tomoń albo dużo za dużo wypił, albo się naćpał, albo słońce mu przyświeciło za bardzo, bo inaczej zinterpretować tych bredni nie można. Jednak dziwi to, iż nikt tych głupot nie zweryfikował i pojawiły się na oficjalnej stronie JG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: 96.18.162.* 06.06.10, 22:38 2 list ap.Pawla do Koryntian 4:4.i tymi niewierzacymi sa na pierwszym miejscu wlodarze Jasnej Gory[chociaz odwracaja kota ogonem]. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonix Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 07.06.10, 12:34 Zjawisko "chemtrails" znane jest od dawna. Nie ma znaczenia czy autor artykułu ma rację czy też bredzi. Stawia On jasne pytania w trosce (jak mniemam) o nas - Ludzi. Taka postawa środowisk duchownych cieszy. Brawo panie paulin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 04:25 www.chemtrail-forum.de/links.html to sa bardzo ciekawe tematy , bardzo was prosze nie patczcie tylko pod nogi ale i na niebo , w jak nas trują . Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 07.06.10, 12:59 Jasny gwint! Ojciec Tomoń przebił ojca Rydzyka! Czyżby rozpoczęła sie walka między czarnosukienkowymi kto wymyśli większą bzdurę dla owieczek? Czyżby...ojciec Tomoń też chciał jakieś pieniążki zbierać jak ojczulek-dyrektorek, więc szuka "czym tu ściagnąć wyznawców"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: 93.159.143.* 07.06.10, 21:28 chciał bym waszą wielebność poinformować że opady są zgodne z prognozami pogody ,podobnie jak panowie żeście prognozowali zaćmienia księżyca ,czy słońca i straszyli biedny lud kara bożą . podobnie teraz straszycie parafian samolotami bajkami . Takie bajki to opowiadajcie swojemu szefowi a nie polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 09.06.10, 15:28 Od naziemnego personelu Boże broń. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 08.06.10, 09:46 Dajcie mi znać-czy jakikolwiek inny artykuł na gazeta.pl miał tyle komentarzy???Ponad tysiąc sto???Toż to szok :) BTW-braciszkowie chyba się nudzą i przez to rozsiewają tanią sensację :) Odpowiedz Link Zgłoś
zartiepl Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 08.06.10, 09:47 No jasne, niech babcie dalej palą w piecach kaloszami, a ulewne deszcze zwalają na ruskie samoloty :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
l00kass Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 08.06.10, 14:26 Nie, nie wszedłem tu, nie przeczytałem tego, to nie byłem ja......BUUUAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! I kiedy człowiek myśli, że w tym kraju widział i słyszał wszystkie rodzaju debilizmu i głupoty ludzkiej, proszę, takie miłe zaskoczenie :D ...i to jak zawsze ze strony mojej ulubionej grupy przedstawicieli niedoborów umysłowych :D Humor +10 na dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 08.06.10, 15:07 Egipskie ciemności nad Jasną Górą. Kapłani są pozbawieni skrupułów. Nawet religię wykorzystują do swoich celów. Dzięki niej dzierżą władzę nie tylko nad ludem, ale i nad faraonem. Aby autorytet religii nie stracił na swej wartości inscenizowali tajemny głos Boga czy wprawiali w ruch posągi bogów. W ten sposób mogli panować nad ludem, co de facto wykorzystywali. faraon.klp.pl/a-6749-2.html Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce po... 08.06.10, 16:11 Boże ratuj Polskę przed takimi urzędnikami kościoła,jeżeli taka jest prawda o polaków wierze to naprawdę został nam tylko Światowid . Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 08.06.10, 16:20 Jakich przedmiotów nauczają w seminariach? Czy jest tam filozofia, logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianistkadorotka Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.zvid.net 09.06.10, 00:09 coś Wam powiem, jesteście żałośni. Znalazła się osoba, szkoda ze duchowna, bo macie wodę na młyn. Ale pomyślcie, Osoba duchowna która na codzień zajmuje się sprawami duchowymi , spotyka sie z ludźmi,widzi jak cierpią zaczyna zajmować się ich problemami aby cos zrobic by było dla ludzi lepiej , by wyjaśnić dziwne zjawiska które dzieją się nad naszymi głowami. Ja wiem, jest to trudna informacja do przyjęcia, za dużo ingerująca w nasz poukladany światek wg tvn. Jak czegoś nie ma w TVN to znaczy że nie istnieje. No cóż. szkoda że tak łatwo udalo Im sie znanipulować Polakami. I to wcale nie Ruskie samoloty tylko z NATO. Jak może niektórzy wiedzą to z momentem wejścia do NATO otworzyliśmy niebo dla układu. Więc nie możemy ingerować kto i z czym i dlaczego nad nami lata. Pewnie najwygodniej wyśmiać coś czego jeszcze nie przyjęliśmy do świadomośći. Biedny ojcie Paulin musi się czuć jak Galileusz który uświadamiał że ziemia nie jest centrum wszechświata.. Ciekawe ile osób go wyśmiewało, obrażało i poniżało. "Pierwsza teza Galileusza: Słońce stanowi centrum świata i jest całkowicie nieruchome pod względem ruchów lokalnych. Cenzura: Teza ta została jednogłośnie uznana za bezsensowną i absurdalną z punktu widzenia filozoficznego i formalnie heretycką (...). Druga teza: Ziemia nie stanowi centrum świata, ani nie jest nieruchoma, lecz obraca się zarówno wokół samej siebie, jak i ruchem dobowym. Cenzura: Jednogłośnie stwierdzono, że teza ta podlega tej samej cenzurze filozoficznej, z punktu zaś widzenia teologii, jest co najmniej błędem w wierze." ” Widać że ojciec Paulin jest Galileuszem naszych czasów. Pozdrawiam Ojca serdecznie i życzę dużo zdrowia, bop Polacy to nawet już nie owieczki ale barany. Na ponad 1100 wpisów kilka mądrych wypowiedzi. Ale cóż, nikogo nie można uszczęśliwiać na siłę. Jak zwykle wszyscy zorientują sie za późno i powiedzą, a nikt o tym nie mówił w TVN. To nawt nie wina ani Pisu ani PO, nie mają na to wpływu, to plany NATO i Uni Europejskiej. Obniżanie temperatury powietrza jest potrzebne do większych emisji CO2, potem są kolosalne kary, ale czy tym sie ktoś wogóle interesuje, najlepiej wyśmiać , obrazić i zdążyć na kolejny odcinek jak oni wyją czy taniec z fokami. wiecie, jak sie nazywa takich ludzi którzy nim sprawdza to juz wydają opinie? Trollami. Ale pewnie nawet tego nie wiecie. Zyjcie sobie w błogiej nieświadomości, a to niestety dotyczy nas bezpośrednio, zatruwa sie wody gruntowe, wybija pszczoły, powoduje zmiany pogodowe na wielką skalę, ale po co o tym wiedzieć, jak jesteście juz zatruci papierosami, to takie chemtrailsy już nie zaszkodzą. Ale ja nie mam zamiaru umrzeć na zatrucie metalami ciężkimi z Alzheimerem za 20 lat. Pomyślcie nad tym, nie jest tak jak się wam wydaje, technologie idą do przodu, bronie, eksperymenty, a Was interesuje tylko nowy model komórki, czy na dotyk czy na potarcie o tyłek. I nic więcej, ja te smugi obserwuję od tamtych wakacji. Przynajmniej wiem co mam robić by zniwelować skutki chemicznego zatrucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianistkadorotka Ojcze Paulinie, popieram i też się pytam IP: *.zvid.net 09.06.10, 00:15 dlaczego bezkarnie latają nad nami i nawet w nocy opryskują większe polskie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ojcze Paulinie, popieram i też się pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 12:20 nie zastanawiaja cię dziesiątki wpisów które natychmiast ośmieszają spostrzeżenia ludzi obserwujących smugi chemiczne? Celowo padają słowa spisek ,teorie spiskowe ,żeby temat osmieszyć i ośmieszyć tych co zastanawiają się nad tym zjawiskiem. Skoro widzę że pogodny dzień na błekitnym niebie zaczynaja nagle w jedną i w drugą strone latać jakies odrzutowce zostawiając za sobą tumany nie znikających smug ,które po godzinach łącza się w jedna mleczna zawiesinę to mam sie nie zastanawiać ,co to sie dzieje nad moja głowa ,jaki kład chemiczny ma ta zawiesina ,w jakim celu samoloty to rozpylają. Kto to finansuje bo przeciez takie latanie godzinami musi kosztować niewyobrażalne pieniądze. Dlatego zastanawia mnie bardzo skąd tak dużo wpisów szydzących ,drwiących ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ojcze Paulinie, popieram i też się pytam IP: *.prenet.pl 14.07.10, 12:26 Może już wystarczy tych wypocin!Dobrze jest zamknąć już mocno ograny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszyczka Re: Ojcze Paulinie, popieram i też się pytam IP: *.net.stream.pl 11.11.10, 11:41 Są to ślady po duszach lecących do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ojcze Paulinie, popieram i też się pytam 19.01.11, 18:12 Gość portalu: ola napisał(a): Stary wpis ale nie mogę się powstrzymać. To te chemtrailsy tak działają :D > nie zastanawiaja cię dziesiątki wpisów które natychmiast ośmieszają > spostrzeżenia ludzi obserwujących smugi chemiczne? Celowo padają > słowa spisek ,teorie spiskowe ,żeby temat osmieszyć i ośmieszyć tych > co zastanawiają się nad tym zjawiskiem. Czyli im bzdurniejsza teoria i im więcej ludzi rozśmiesza tym bardziej jest prawdziwa? Fantastyczna logika! > Skoro widzę że pogodny dzień > na błekitnym niebie zaczynaja nagle w jedną i w drugą strone latać > jakies odrzutowce zostawiając za sobą tumany nie znikających > smug ,które po godzinach łącza się w jedna mleczna zawiesinę to mam > sie nie zastanawiać ,co to sie dzieje nad moja głowa ,jaki kład > chemiczny ma ta zawiesina ,w jakim celu samoloty to rozpylają. Skoro widzę biały kolor to NIKT nie przekona mnie, że składa się on z jakichś barw podstawowych. Co to za głupie wymysły! Ja widzę biały i koniec. Pfff... Wiwat amatorskie obserwacje :D > Kto > to finansuje bo przeciez takie latanie godzinami musi kosztować > niewyobrażalne pieniądze. Dlatego zastanawia mnie bardzo skąd tak > dużo wpisów szydzących ,drwiących ? Bo szydercy są agentami NWO. No nie ma innego wytłumaczenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianistkadorotka widzę prace na ugorze, Ojcze IP: *.zvid.net 09.06.10, 00:37 ale nikt nie powiedział że będzie łatwo, ale nie wolno się poddawać, to że nie ma jawnych wojen to nie znaczy że wogóle nie istnieją. Wojna trwa o naszą wolność umysłów, o nasze pieniądze, gospodarkę i niezależność. Jak na razie nie widać byśmy wygrywali. Zyłam sobie w błogiej nieświadomości do tamtego roku, ale jak zaczęli latać nad wybrzeżem, nad plażami na których opalali sie tysiące ludzi i rozpylali to świństwo po którym opadała dziwna mgła, no to stalam sie nieugiętą faiterką o moje prawa do czystego powietrza. CiAgłe chmury, mleczne białe niebo io zimne słońce ciągle zza mgłą, tak było w marcu i kwietniu, a w maju zaczęły sie ulewy. W marcu i kwietniu nie było jeszcze wybuchu wulkanu a szyby po deszczu i całe auta pokryte były białym nalotem. Przypatrzcie sie ludzie na świat wokół a nie narzekajcie tylko na pogodę, ojejku, znowu pada albo znowu upały. Jeżeli zaburza sie pogodę to potem zaczynają sie skrajności bo zaburzyło się tzw równowagę zjawisk. Nie myślałam że będzie tak ciężko poinformować kogoś o zjawiskach które dotyczą nas samych. Proponuję bacznie obserwować niebo , szczególnie samoloty które zostawiają za soba stałe, nie znikające smugi. One sie potem rozszerzają i tworzą chmury które są w kształcie podłużnym. Zauważyłam że od roku zmienili trochę technologie oprysków, kiedyś robili kratownice, teraz robią smugi na wyższym pułapie i nie ciągłe, by nie były tak widoczne i oczywiste dla nieuświadomionego o problemie człowieka. Zyczę Wam byście otworzyli oczy. To jak w Matrixie, lepiej jednak wiedzieć jak jest na prawdę niż być przysłowiową bateryjką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: widzę prace na ugorze, Ojcze IP: 96.18.162.* 09.06.10, 02:22 pianistkodorotko i bluegrazynko,a takze ojcze paulinie,jeszcze raz polecam was,byscie swa uwage nie na chmorki,ale na Slowo Boze,Biblie zwrocili i podlug Niej ludziom na otaczajacy nas swiat uwage zwracali.napewno jestescie wierzace i modlicie sie o przyjscie Krolestwa Bozego.przeciez Jezus bedac na ziemi swa postawa,nauka i codziennym zyciem,dal rekojme tego,ze to Krolestwo nadejdzie,jest realne i wlasciwie zapoznawajac sie z Biblia,oczami wiary mozna Je widziec juz teraz.dlatego HAARPy czy 2012,nawet jezeli sa prawda i sie spelniaja,to jest to nic innego,jak wypelnianie sie proroctw biblijnych,ktore musza sie wypelnic,ktorych kuliminacyjnym punktem bedzie Armagedon,ktory poprzedzi ustanowienie nad swiatem rzadu Bozego,ktory my znamy jako Krolestwo Boze,o ktore miliardy ludzi w dzien dzien sie modli,a na ktorego czele bedzie stal sam Jezus Chrystus.swymi wywodami wywolujecie tylko smiech u ludzi.wezcie w reke Biblie,ktora jest niczym innym jak tylko osobistym listem do ludzkosci, samego Boga i Stworzyciela.i On ma nad wszystkim piecze i nic ani nikt nie pokrzyzuje Mu Jego planow co do ludzkosci i calego Jego stworzenia.nie badzcie jak cale tzw.chrzescijanstwo,ktore nie ma nic wspolnego z prawdziwym chrystianizmem opartym wlasnie na Slowie Bozym,Biblii,ktorej cala tresc obraca sie wokolo tej Dobrej Nowiny o Krolestwie Bozym.powodzenia i zycze pracy nad i z Biblia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianistkadorotka Re: widzę prace na ugorze, Ojcze IP: *.zvid.net 09.06.10, 13:18 co ty mi tu wypisujesz za rzeczy, scenariusz przyszłych zdarzeń w Biblii swoja drogą, a działanie człowieka przecie drugiemy to swoją drogą. Wy, tacy wielcy Katolicy wyśmiewacie swojego przedstawiciela władzy.Ja nie chodzę do kościoła na msze, bo nie chcę widzieć tych zakłamanych mas, co lecą z jęzorem po komunię a potem zza placami niszczą innych. Staram sie być dobrym człowiekiem, działać sercem i być otwarta dla drugiego człowieka. Widać po tych wpisach społeczeństwqo już jest tak zmanipulowane pseudomediami że macie już zamiast mózgu papkę. Każdy głos, który ma jakieś nowe spojrzenie na rzeczywistość trzeba wyśmiać, opluć i zgnoić. A czy Ty nie widzisz co sie wokół ciebie dzieje, jakie są przekręty. I to się dzieje w biały dzień. Z WAs, stada owieczek zrobiono jeż stado baranów. A żyjcie sobie w swoim zakopconym papierochami światku, nawet Was nie stać odejść z paierosem z przystanku, tylko mi smrodzicie pod nosem, a na prośbę o nie palenie jesteście w stanie pobić i zlinczować. Co za bydło . I to katolicy. Widać już Wam nie nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianistkadorotka Re: widzę prace na ugorze, Ojcze IP: *.zvid.net 09.06.10, 13:22 Kaziku, wiedza nie boli, trochę proponuje poczytać o chemtrails na terenie Europy, polecam też mapę oprysków, czyli raporty z naziemnych obserwacji smug chemicznych rozpylanych na terenie Polski. newworldorder.com.pl/mapa2.php Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: widzę prace na ugorze, Ojcze 09.06.10, 16:42 Gość portalu: pianistkadorotka napisał(a): > Kaziku, wiedza nie boli, trochę proponuje poczytać o chemtrails na terenie > Europy, Chemtrails nie mają nic wspólnego z wiedzą tylko odwrotnie - podniecanie się nimi bierze się dokładnie z niewiedzy. > polecam też mapę oprysków, czyli raporty z naziemnych obserwacji smug > chemicznych rozpylanych na terenie Polski. > > newworldorder.com.pl/mapa2.php Skąd wiadomo, że mamy do czynienia z opryskami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: widzę prace na ugorze, Ojcze IP: 96.18.162.* 09.06.10, 20:44 do goscia basia:dobre podsumowanie-100% racja.a pianistkadorotka, tez masz racje,ale w czesci,poniewaz to co w Biblii juz dawno napisano teraz w naszych czasach sie unaocznia.czy wzielas pod uwage czas historii ludzkosci na ziemi w ktorej obecnie zyjemy,biorac pod uwage okres od ogrodu Eden? a patrzac na Biblie wogole nie mozna brac pod uwage KK,bo jest nie wiary godny,wogole nie bierze pod uwage tego co mowi Bog Biblii.oni chyba wogole nie wierza temu co w Niej napisano.dla nich najwazniejsze to polityka,zaklamanie,niezdrowy nacjonalizm i podzial ludnosci co nie licuje z miloscia do Boga i miloscia do blizniego.sama czytajac Biblie i rozwazajac nad Jej przeslaniem wszystko zrozumiesz.co np.wiesz o Krolestwie Bozym,glownym temacie calej Biblii? a ludzie na ten temat powinni wiedziec duzo za sprawa ksiezy,ale niestety nic nie wiedza,czym jest to Krolestwo,kiedy nadejdzie i co jest tego Krolestwa zadaniem. pozdrawiam i zycze rozsadnego spogladania na wszystko wokolo biorac pod uwage Biblie[oczywiscie jak bedziesz miala taka chec],takze w stosunku do tak obecnie popularnego,takze na zachodzie HAARPu. Odpowiedz Link Zgłoś
antaswa Gdy cały potencjał ludzkiej enegi marnowany jest 09.06.10, 11:13 na piwelgrzymki i mnsze. To wały chyba niewierni maja budowac? Tak na przekur JP2 i INNYMN SWIETYM? Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce 09.06.10, 15:26 Kaczyński na Wawelu, relikwie św. Stanisława wystawione aby zapobiec powodzi, teraz tajemnicze (pewnie) rosyjskie samoloty, które przyniosły powódź, poparcie księży dla prezesa Kaczyńskiego i zbieranie podpisów pod jego kandydaturą pod kościołami. Benedykt XVI i polscy hierarchowie cofnęli Kościół do średniowiecza. Ciekawe kiedy zapłoną stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: 79.139.31.* 17.06.10, 17:42 To od temperatury tak ludzią odbija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebab Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 22:59 Nie, od powodzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zase Re: Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce IP: 195.205.171.* 04.02.11, 16:41 Petycja do szefa MON Odpowiedz Link Zgłoś