06.07.10, 00:53
Poprosił mnie kiedyś znajomy, żeby zbierać nakrętki...
jakaś akcja zbierania na wózek inwalidzki.
Akcja się skończyła a mnie zostało pół reklamówki.

Jak komuś potrzeba, poproszę o info ma maila - tylko trzeba odebrać
Obserwuj wątek
    • Gość: rotflmao Re: nakrętki IP: *.prenet.pl 06.07.10, 11:09
      na jakie śruby te nakrętki i jakiej klasy?
      • daga1974 Re: nakrętki 06.07.10, 11:22
        Gość portalu: rotflmao napisał(a):

> na jakie śruby te nakrętki i jakiej klasy?

plastikowe nakrętki z butelek po napojach :-) takiej klasy :-)
        • Gość: Romper Stomper Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:33
          Też mam podobną ilość na zbyciu i tak mi weszło to w krew , że dalej
          każdą odkładam do pudła :)

Również prosze o info gdzie można je zdać.

Pozdrawiam
          • Gość: ja Re: nakrętki IP: 83.238.29.* 06.07.10, 12:18
            Kiedyś były podobne akcje z torebkami po herbacie Lipton i papierkami po gumach
            orbit. Okazało się, że to sciema jest, podobnie jest pewnie i z nakrętkami.
            • Gość: to ja Re: nakrętki IP: *.prenet.pl 06.07.10, 13:13
              zakrętki
              • Gość: iza Re: nakrętki IP: *.net.stream.pl 06.07.10, 15:29
                na WSP ul. Waszyngtona
                przy wejściu stoi karton z zakrętkami plastikowymi, można wrzucać
                smiało
                • Gość: a Re: nakrętki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:28
                  nie ma juz WSP lecz AJD to sie teraz nazywa...
                  • maksik.1 Re: nakrętki 07.07.10, 17:40
                    U mojego dziecka zbierają w przedszkolu przez cały rok.Przedszkole nr37 na Sportowej
                    • jola002 Re: nakrętki 08.07.10, 08:24
                      To nie sciema , widzialam kiedys reportaz w telewizji wlasnie na ten temat . Ja
                      juz tez wpadlam w nalog i ich nie wyrzucam , a noz sie kiedys komus przydaza . :)
                      • Gość: ja Re: nakrętki IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 09:36
                        Zapraszam z nakrętkami na AJD na ul. Waszyngtona. Po wejsciu głownymi drzwiami
                        na lewo stoi pudło gdzie mozna oddac nakretki.
                        • Gość: gośćiówa Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 20:00
                          czy ściema ? nie wiem, to zależy na ile kto się zaangażuje i ma wytrwałości.
                          moja koleżanka na wybrzeżu ma niepełnosprawne dziecko, firma pokryje koszt wózka
                          inwalidzkiego \elekryczny\ w zamian za 14\czternaście \TON zakrętek...Nadal zbierają
                          • Gość: lol Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 08:30
                            14 ton?, dwa pokolenia musiałyby zbierać dobrze, 24 h\doba? ile waży nakrętka?
                            ,zapraszam do jubilera, i po kalkulator. najlepszego przy zbieraniu.
    • Gość: wacek Re: nakrętki IP: 217.6.213.* 08.07.10, 21:28
      tylko w polsce mozliwe takie absurdy.
    • Gość: k-t-o-s-6 Re: nakrętki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.10, 08:48
      Ja też zbieram.
    • ancymonka Re: nakrętki 09.07.10, 12:29
      Ręce do ziemi opadają...
      Jak ktoś ze względu na stan zdrowia wózka wymaga to mu PFRON finansuje, żadne
      nakrętki do tego nie są potrzebne, tylko zaświadczenie lekarskie.

Jak była ta "akcja" z karteczkami z Liptona to zadzwoniłam do firmy, pogadałam
      sobie z miłą Panią. Oczywiście Lipton żadnej takiej akcji nie robił. Karteczki
      do nich przysyłano w tonach, a oni je wyrzucali, bo i po co im one. Żadnego
      wózka nie sponsorowali.

Potem trafiłam na jakąś akcje dla dziewczynki, która leży na oddziale w szpitalu
      w Krakowie i czeka na operację usunięcia nowotworu. Na operację potrzebne są
      pieniądze w kwocie iluśtam tysięcy. Trzeba wysyłać wiadomość na gg do kogo się
      da. Za ileśtam rozesłanych wiadomości portal XXX zrefunduje operację. Dzwonię do
      szpitala. Bo coś mi się widzi, że w naszym kraju operacje ratujące życie
      dzieciom refunduje NFZ, a nie portale. Oczywiście żadnego takiego dziecka nie
      ma, a operacje takie oczywiście są refundowane. Dzwonię do portalu, a tam w
      ogóle zdziwienie. No spam, oczywiście że spam, ale oni nic o tym nie wiedzą, ale
      sprawdzą.

W szkole córki zbierali nakrętki na rehabilitację jakiegoś chłopca. Plakat ze
      zdjęciem chłopca był, telefon do rodziców (chyba nieaktywny, bo cały czas "poza
      zasięgiem"), powołanie na jakąś fundację. Pod telefonem do fundacji potwierdzili
      autentyczność akcji, na pytanie po co im te nakrętki nie umieli odpowiedzieć, bo
      tym to się szefowa zajmuje. Na propozycję wpłacenia pieniędzy na konto i prośbę
      o podanie KRS-u prośba żebym zadzwoniła później. Później już nikt nie odbierał.
      Sprawdzam w spisie fundacji - owszem istnieje o takiej nazwie, ale w innym
      mieście, ma zupełnie inne nr telefonu. Dzwonię, pytam czy robią taką akcje w
      Cz-wie. Nic podobnego, jeśli już robią takie akcje to zbierają kasę, a nie nakrętki.

Pytanie - po jakie licho ktoś zadaje sobie tyle trudu, żeby uzyskać ileśtam ton
      nakrętek???? Z tego co wiem plastiku się nie skupuje. Więc po co?? Na pewno nie,
      żeby komuś pomóc...

I tak oto, jak teraz trafiam na jakąś tego typu akcję to zamykam oczy i idę
      dalej. Albo wciskam Delete.
      Wolę przekazać ten swój 1%, wysłać sms o treści POMAGAM, albo coś w tym stylu...
      • daga1974 Re: nakrętki 09.07.10, 15:25
        skupuje się i z tego co wiem nieźle za to płacą
        • Gość: ja Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 14:25
          Gdzie w Częstochowie skupują nakrętki?
      • agatkapaw Re: nakrętki 10.07.10, 23:39
        Mylisz się. Działam w stowarzyszeniu, które zajmuje się pomocą chorym dzieciom i
        są firmy recyclingowe, które skupują tego typu rzeczy. W zamian opłacają dziecku
        rehabilitację, turnusy czy finansują sprzęty niezbędne do ich względnie
        normalnego funkcjonowania. Ale faktycznie trzeba zebrać kilka ton. W chwili
        obecnej zbieramy dla Klaudusi, która choruje na dziecięce porażenie mózgowe. A
        swoimi wpisami robisz nam krecią robotę, zniechęcając ludzi do pomocy.
        Jeśli ktokolwiek ma nakrętki, chętnie je odbiorę i prześle do mamy Klaudii.
      • nowi-jka do ancymonki 09.10.10, 10:20
        zycze ci zebys nie musiała sie przekonac na własnej skórze albo skórze kogos bliskiego jak to NFZ leczy ludzi, wózek ci sie nalezy- zatwierdzą, do specjalsity skierują, ale sie w kolejce ustaw, czasem b.długiej.
    • Gość: k-t-o-s-6 Re: nakrętki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.07.10, 12:48
      To dobre.
    • gad_z_rakowa Re: nakrętki 09.10.10, 13:59
      według mnie akcja zbierania nakrętek została zapoczątkowana w formie plotki przez zakłady utylizacji śmieci. A to z prostej przyczyny - aby nie wyrzucac do smieci zakreconych nakretka plastikowych butelek. takie butelki zajmuja wiele miejsca i trudno je sprasowac. pozdrawiam.
      aha - ja tez zbieram nakretki :)
      • Gość: kr Re: nakrętki IP: 212.87.246.* 09.10.10, 17:31
        nakrętki są wykonane z innego plastiku niż PET i prezentują inną wartość niż całe butelki stąd akcje zbierania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka