pablo_79 06.07.10, 00:53 Poprosił mnie kiedyś znajomy, żeby zbierać nakrętki... jakaś akcja zbierania na wózek inwalidzki. Akcja się skończyła a mnie zostało pół reklamówki. Jak komuś potrzeba, poproszę o info ma maila - tylko trzeba odebrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rotflmao Re: nakrętki IP: *.prenet.pl 06.07.10, 11:09 na jakie śruby te nakrętki i jakiej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: nakrętki 06.07.10, 11:22 Gość portalu: rotflmao napisał(a): > na jakie śruby te nakrętki i jakiej klasy? plastikowe nakrętki z butelek po napojach :-) takiej klasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:33 Też mam podobną ilość na zbyciu i tak mi weszło to w krew , że dalej każdą odkładam do pudła :) Również prosze o info gdzie można je zdać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nakrętki IP: 83.238.29.* 06.07.10, 12:18 Kiedyś były podobne akcje z torebkami po herbacie Lipton i papierkami po gumach orbit. Okazało się, że to sciema jest, podobnie jest pewnie i z nakrętkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: nakrętki IP: *.net.stream.pl 06.07.10, 15:29 na WSP ul. Waszyngtona przy wejściu stoi karton z zakrętkami plastikowymi, można wrzucać smiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: nakrętki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:28 nie ma juz WSP lecz AJD to sie teraz nazywa... Odpowiedz Link Zgłoś
maksik.1 Re: nakrętki 07.07.10, 17:40 U mojego dziecka zbierają w przedszkolu przez cały rok.Przedszkole nr37 na Sportowej Odpowiedz Link Zgłoś
jola002 Re: nakrętki 08.07.10, 08:24 To nie sciema , widzialam kiedys reportaz w telewizji wlasnie na ten temat . Ja juz tez wpadlam w nalog i ich nie wyrzucam , a noz sie kiedys komus przydaza . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nakrętki IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 09:36 Zapraszam z nakrętkami na AJD na ul. Waszyngtona. Po wejsciu głownymi drzwiami na lewo stoi pudło gdzie mozna oddac nakretki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćiówa Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 20:00 czy ściema ? nie wiem, to zależy na ile kto się zaangażuje i ma wytrwałości. moja koleżanka na wybrzeżu ma niepełnosprawne dziecko, firma pokryje koszt wózka inwalidzkiego \elekryczny\ w zamian za 14\czternaście \TON zakrętek...Nadal zbierają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 08:30 14 ton?, dwa pokolenia musiałyby zbierać dobrze, 24 h\doba? ile waży nakrętka? ,zapraszam do jubilera, i po kalkulator. najlepszego przy zbieraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: nakrętki IP: 217.6.213.* 08.07.10, 21:28 tylko w polsce mozliwe takie absurdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-t-o-s-6 Re: nakrętki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.10, 08:48 Ja też zbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: nakrętki 09.07.10, 12:29 Ręce do ziemi opadają... Jak ktoś ze względu na stan zdrowia wózka wymaga to mu PFRON finansuje, żadne nakrętki do tego nie są potrzebne, tylko zaświadczenie lekarskie. Jak była ta "akcja" z karteczkami z Liptona to zadzwoniłam do firmy, pogadałam sobie z miłą Panią. Oczywiście Lipton żadnej takiej akcji nie robił. Karteczki do nich przysyłano w tonach, a oni je wyrzucali, bo i po co im one. Żadnego wózka nie sponsorowali. Potem trafiłam na jakąś akcje dla dziewczynki, która leży na oddziale w szpitalu w Krakowie i czeka na operację usunięcia nowotworu. Na operację potrzebne są pieniądze w kwocie iluśtam tysięcy. Trzeba wysyłać wiadomość na gg do kogo się da. Za ileśtam rozesłanych wiadomości portal XXX zrefunduje operację. Dzwonię do szpitala. Bo coś mi się widzi, że w naszym kraju operacje ratujące życie dzieciom refunduje NFZ, a nie portale. Oczywiście żadnego takiego dziecka nie ma, a operacje takie oczywiście są refundowane. Dzwonię do portalu, a tam w ogóle zdziwienie. No spam, oczywiście że spam, ale oni nic o tym nie wiedzą, ale sprawdzą. W szkole córki zbierali nakrętki na rehabilitację jakiegoś chłopca. Plakat ze zdjęciem chłopca był, telefon do rodziców (chyba nieaktywny, bo cały czas "poza zasięgiem"), powołanie na jakąś fundację. Pod telefonem do fundacji potwierdzili autentyczność akcji, na pytanie po co im te nakrętki nie umieli odpowiedzieć, bo tym to się szefowa zajmuje. Na propozycję wpłacenia pieniędzy na konto i prośbę o podanie KRS-u prośba żebym zadzwoniła później. Później już nikt nie odbierał. Sprawdzam w spisie fundacji - owszem istnieje o takiej nazwie, ale w innym mieście, ma zupełnie inne nr telefonu. Dzwonię, pytam czy robią taką akcje w Cz-wie. Nic podobnego, jeśli już robią takie akcje to zbierają kasę, a nie nakrętki. Pytanie - po jakie licho ktoś zadaje sobie tyle trudu, żeby uzyskać ileśtam ton nakrętek???? Z tego co wiem plastiku się nie skupuje. Więc po co?? Na pewno nie, żeby komuś pomóc... I tak oto, jak teraz trafiam na jakąś tego typu akcję to zamykam oczy i idę dalej. Albo wciskam Delete. Wolę przekazać ten swój 1%, wysłać sms o treści POMAGAM, albo coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: nakrętki 09.07.10, 15:25 skupuje się i z tego co wiem nieźle za to płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nakrętki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 14:25 Gdzie w Częstochowie skupują nakrętki? Odpowiedz Link Zgłoś
agatkapaw Re: nakrętki 10.07.10, 23:39 Mylisz się. Działam w stowarzyszeniu, które zajmuje się pomocą chorym dzieciom i są firmy recyclingowe, które skupują tego typu rzeczy. W zamian opłacają dziecku rehabilitację, turnusy czy finansują sprzęty niezbędne do ich względnie normalnego funkcjonowania. Ale faktycznie trzeba zebrać kilka ton. W chwili obecnej zbieramy dla Klaudusi, która choruje na dziecięce porażenie mózgowe. A swoimi wpisami robisz nam krecią robotę, zniechęcając ludzi do pomocy. Jeśli ktokolwiek ma nakrętki, chętnie je odbiorę i prześle do mamy Klaudii. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka do ancymonki 09.10.10, 10:20 zycze ci zebys nie musiała sie przekonac na własnej skórze albo skórze kogos bliskiego jak to NFZ leczy ludzi, wózek ci sie nalezy- zatwierdzą, do specjalsity skierują, ale sie w kolejce ustaw, czasem b.długiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-t-o-s-6 Re: nakrętki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.07.10, 12:48 To dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa Re: nakrętki 09.10.10, 13:59 według mnie akcja zbierania nakrętek została zapoczątkowana w formie plotki przez zakłady utylizacji śmieci. A to z prostej przyczyny - aby nie wyrzucac do smieci zakreconych nakretka plastikowych butelek. takie butelki zajmuja wiele miejsca i trudno je sprasowac. pozdrawiam. aha - ja tez zbieram nakretki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: nakrętki IP: 212.87.246.* 09.10.10, 17:31 nakrętki są wykonane z innego plastiku niż PET i prezentują inną wartość niż całe butelki stąd akcje zbierania. Odpowiedz Link Zgłoś