Dodaj do ulubionych

Nalot na dopalacze

01.09.10, 23:23
...ale ci kumple z PO to szczere chłopy, nawet nam mówią kiedy
wyczyścić biznes, dzięki...
Obserwuj wątek
    • Gość: pijozof Re: Nalot na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 23:30
      Kolejny atak urzędniczej stonki na przedsiębiorców. Te mendy żyją z nękania
      ciężko pracujących obywateli.
      • looooooook Re: Nalot na dopalacze 02.09.10, 00:07
        ty skończony idioto!
        jakich przedsiębiorców jakich ciężko pracujących obywateli?
        sprzedają jakieś chemiczne gó... wciskają młodym że to takie zajebiste a to w
        rzeczywistości przynosi większe spustoszenie w organizmie niż tzw miękkie
        narkotyki czy jak to się tam zwie.
        Powinni w pizdu pozamykać te wszystkie chore dopalacze i to jak najszybciej.
        i niech mi tu żaden mądrosek nie próbuje wciskać że to gó... nie jest szkodliwe
        dla zdrowia albo że nie jestem w temacie i się nie znam!
        • Gość: Tomek Re: Nalot na dopalacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 07:48
          to trzeba tworzyć dobre prawo a nie wykorzystywać aparat urzędniczy do walki z
          LEGALNYM OBECNIE biznesem
          dopalacze to ścierwo ale sposób walki z nimi to jeszcze większy skandal
          a sposób jest prosty, zalegalizować konopie i inne miękkie środki, zezwolić na
          hodowlę na własny użytek jednego krzaczka i problem dopalaczy oraz dużej części
          narkobiznesu rozwiązany ;)
          pzdr.
          • Gość: jebac ku... Żal dupe Ściska !!!!! IP: *.101.kt.cust.t-mobile.co.uk 02.09.10, 16:37
            Stare spróchniałe ku... nieru...e dostały histerii (zobacz w wikipedii co to
            znaczy histeria i sie zdziwisz) i robia "nalot". Ja pie... jak na wsi 100 lat
            temu na czlowieka ktory nie chodzil do kosciola.

A ja bym chcial zeby koks byl legalny bo wtedy bym sobie czasem powąchał tanio i
            dobrej jakosci :)
        • Gość: TM Re: Nalot na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 08:27
          Sklepy monopolowe też trzeba zamknąc i nie wciskaj mi żet nie jest
          szkodliwe. papierosy - tez zakazać.
        • Gość: pepe Re: Nalot na dopalacze IP: *.toya.net.pl 02.09.10, 08:59
          noo-'10' za 'kulturę', wyzywać w necie łatwo, szczególnie w temacie, o którym
          nie ma się bladego pojęcia ("miękkie czy jak je tam nazywają"). Bez odbioru
        • Gość: Jeronie Re: Nalot na dopalacze IP: 194.9.52.* 02.09.10, 09:22
          Chleb ze smalcem też szkodzi! Wino owocowe też! Co dopiero denaturat czy klej
          butapren!!! Zamknąć wszystko, wszystko zlikwidować!!! P.S. TY IDIOTO!!!
        • Gość: pijozof Re: Nalot na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 10:21
          "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
          Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
          Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą.
          Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
          Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Look jesteś prostakiem więc nie będę komentował twojej wypowiedzi.

• Gość: aaaaaaa Re: Nalot na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 16:53
          looooooook napisał:

> ty skończony idioto!
          > jakich przedsiębiorców jakich ciężko pracujących obywateli?
          > sprzedają jakieś chemiczne gó... wciskają młodym że to takie zajebiste a to w
          > rzeczywistości przynosi większe spustoszenie w organizmie niż tzw miękkie
          > narkotyki czy jak to się tam zwie.
          > Powinni w pizdu pozamykać te wszystkie chore dopalacze i to jak najszybciej.
          > i niech mi tu żaden mądrosek nie próbuje wciskać że to gó... nie jest szkodliwe
          > dla zdrowia albo że nie jestem w temacie i się nie znam!

a daj spokoj loook, skonczy jeden i drugi gnój w szpitalu z dziurami z mozgu to
          sie moze opamieta..jak chca brac to niech biora..najwyzej szybciej beda piach
          gryzc..mnie tam takich nie zal..aha i mam 27 lat, tak wiec prosze mnie od
          moherów i innych nie wyzywac
      • Gość: Obywatel Re: Nalot na dopalacze IP: *.mofnet.gov.pl 02.09.10, 07:54
        Nazywanie ludzi mendami i stonką jest obraźliwe i nie przystoi dobrze
        wychowanemu człowiekowi. Niestety osobnik, który obraża, nim nie jest. Ponadto
        zgadzam się, iż osoby zajmujące się biznesem dopalaczy, przyczyniają się do
        zagrożenia zdrowia i życia młodych ludzi, i mogą doprowadzić wprost do
        sięgnięcia po inne używki, czyli narkotyki. Zastanów się więc człowieku kogo
        bronisz. Obyś nie musiał swych dzieci chronić przed tymi przedsiębiorcami.
        • Gość: szmatan Re: Nalot na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:05
          oby twoje dziecko nie poszło najpopularniejszym tokiem rozumowania: skoro marihuana jest nieszkodliwa i jest
          nielegalna to może heroina też jest nieszkodliwa?

też uważam że takie gó... jak w dopalaczach sprzedają powinny być co najmniej mocno przebadane, a na pewno
          okraszone ostrzeżeniami że szkodzi etc. jednak obecne prawo chroniące pewne konkretne narkotyki w sposób
          jawny (alkohol i papierosy) oraz całą nielegalną, acz popularną, resztę w sposób niejawny powoduje że
          sprzedawane są narkotyki jako artykuły kolekcjonerskie.

i teraz twoje dziecko ma parę opcji (w kolejności od najgorszej IMHO):

a) pomyśli że heroina też jest spoko, bo palił marihuanę przez 0,5 roku i nie miał nawet przez to problemów z nauką
          (da się, próbowałem), bądź w przyszłości zostanie zwyczajnym, akceptowanym społecznie, alkoholikiem
          b) kupi, rzecz jasna w celach kolekcjonerskich, dopalacze, i oczywiście doda do kolekcji poprzez spożycie
          c) będzie popalał trawkę, być może od czasu do czasu spróbuje czegoś innego z ciekawości, ale będzie palić
          codziennie i będzie mieć chronicznego lenia i być może raka
          d) zostanie przy trzeźwości przez większość czasu jakimś cudem

przez to że państwo po gó...arsku umywa się od kontroli nad substancjami psychoaktywnymi dostępnymi na jego
          terenie, dziecko ma zdecydowanie mniejsze szanse na rzetelną informację co i dlaczego mu grozi od jakiej
          substancji, a także czyni sprzedaż nielegalną bardzo opłacalną i w kręgach typu liceum, gimnazjum trudno uchwytną

jak sądzicie trudniej kupić nieletniemu wódkę czy "narkotyki" ?
      • Gość: morti no nareszcie!!! IP: *.116.125.3.tvksmp.pl 02.09.10, 18:57
        takich to niech i 2 razy dziennie odwiedzają, aż się wyniosą
    • tomashec Nalot na dopalacze 02.09.10, 07:46
      metody jak z poprzedniej epoki
      a w spozywczakach pólki az uginają się od zdrowej wódeczki
    • ulanzalasem Nalot na dopalacze 02.09.10, 08:17
      Czemu Tusk nie zamknął Totalizatora Sportowego? o.O Przecież to czysty hazard... :>
      • Gość: michal Re: Nalot na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 10:27
        bo około 25% z tego idzie na dofinansowanie sportu w Polsce, dalej jakieś wątpliwości?
    • krusty_the_clown Re: Nalot na dopalacze 02.09.10, 08:26
      oto obraz przebieglej w swym dzialaniu wladzy: pod kara wiezienia
      zakazali posiadania czegokolwiek na wlasny uzytek a niestety rynek
      nie znosi pustki i pojawil sie legalny biznes sprzedajacy podobnie
      dzialajace substancje tym razem legalnie no to ich straszymy
      skarbowka itd, bledne kolo niestety. a taki ladny przyklad mamy za
      poludniowa granica...
    • szc1 Łamana jest Konstytucja RP 02.09.10, 08:36

Która mówi:

"Art. 32.

1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania
      przez władze publiczne."

Przedsiębiorcy też są równi wobec prawa. Gazeta.pl popiera jeszcze dodatkowo
      łamanie prawa. Już mnie w tym kraju nic nie zaskoczy...
      • Gość: Kola Re: Nowe ORMO IP: *.chello.pl 02.09.10, 08:57
        Obecna sytuacja jest niedopuszczalna i przypomina tę w USA.
        Państwo i prawo nie zabraniają! i to powinno być tyle w tej sprawie. Okazuje się
        że jest grupa ludzi którzy wiedzą? lepiej i oni naprawią "błąd" państwa. A w
        imię czego, z czyjego podjudzenia?A może z nudów?
        To jest wściubianie nosa w nie swoje sprawy. To jest dawne ORMO tylko że
        jednostką organizacyjną jest najbliższa parafia. Jedni czuwają nad ciążami, inni
        nad dopalaczami, jeszcze inni nad składakami albo frekwencją. Jeśli nie utnie
        się łap i wybije oka tym co się zajmują czuwaniem to niedługo życie stanie się
        nieznośne.Dzięki takim typom, wolności jest coraz mniej.
        • Gość: x Re: Nowe ORMO IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.10, 09:10
          Taaaaa, wszystkiemu winien Kościół. Jesteś gorszym paranoikiem, niż załoga Rydzyka.
    • Gość: f Jak to dziennikarze się cieszą z działań "panśtwa" IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.10, 09:08
      A to są przecież te same działania, którymi władze lokalne niszczą nie
      wchodzącego im w d... przedsiębiorcę czyli skarbówka, sanepid i przeciwpożarowe.
      Czysta klasyka państwa łapówek:/
      • Gość: koles czemu sie nie zbierzecie i nie wyjdziecie na ulice IP: *.net.stream.pl 02.09.10, 09:38
        kłótliwe gamonie a pracodawca 1100 na rękę i charuj albo wynocha o
        to to nie walczycie a jakby nie było dobra holenderska marichuana
        lepsza niż byle jakie gó... z polskiego podziemia podatki płacą
        plantacje mają i żyją spokojnie i miło jak ktoś niechce to nie
        będzie palił pił itd a jak się komuś to spodoba to będzie to robił
        dlaczego na każdym rogu wystają alkocholicy bo sie uzależnili od
        alkocholu dlaczego bo nie mieli co robić jak nie było z roboty więc
        sięgneli po butle żeby zabić czas a teras są już alkocholikami wódka
        tańsza wszyscy piją jak pili zmniejszył się handel spirytusem itd.
        polska to chory kraj wszyscy skaczą sobie do gardeł patrzą okraść
        innego wypłaty na pograniczu ukrainy a śmiemy mówić że tu zachód ci
        co tak mówią nigdy nie byli na zachodzie trzeba pozwolić stworzyć
        ludziom nowe miejsca pracy i zdecydowanie obniżyć characze(zus krus
        sraki taki ) dla tych z wiejskiej .
        • Gość: bobo Re: czemu sie nie zbierzecie i nie wyjdziecie na IP: *.net.stream.pl 02.09.10, 13:02
          Koles lepiej to odstaw. Twoja wypowiedź to jeden wielki chaos. 1000 myśli o
          wszystkim i o niczym. Kropki byś stawiał żeby chociaż przeczytać się dało, bo
          zrozumieć przekazu i tak nie będzie można.
        • Gość: Zyczliwy Re: czemu sie nie zbierzecie i nie wyjdziecie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:04
          Zycze wszystkim ludziom co oferuja ten towar nastolatkom
          i czerpia z tego zyski zeby ich wlasne dzieciaczki
          tez korzystaly z tych wspanialych towarow.
          A jak nie maja swoich dzieci to zycze im
          by ich bratanki albo siostrzency korzystali z tych wspanialosci.

• Gość: harry Re: Nalot na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 13:07
      moze w koncu ktos zauwazy ze dopalacze przynosza calkiem niezle zyski z podatkow
      i moze w kontu zalegalizuja miekkie narkotyki.

to nigdy nie zniknie z naszego otoczenia, wiec czemu na tym nie zarobic?? moze
      uda sie podatki obnizyc jak zaczna splywac zyski z narkotykow i prostytucji ??
      • Gość: Tomek Re: Nalot na dopalacze IP: *.prenet.pl 02.09.10, 18:16
        Wszystko zalegalizujmy, a potem takie akcje jak ta w Bratysławie będą codziennością.

Ktoś chce to i tak kupi czy to dopalacze czy narkotyki. A ułatwianie do nich dostępu niczego nie zmieni tylko zwiększy liczbę osób biorących przypadkowo lub "na spróbowanie". A tak nie ma gdzie łatwo kupić to mu głupoty po chwili przechodzą.

Ile więcej osób by spróbowało narkotyków gdyby były legalne? Myślę, że sporo.
    • jaaca40 Nalot na dopalacze 02.09.10, 18:20
      Chory kraj w którym pozwala się legalnie sprzedawać "narkotyki",bo przecież
      dopalacze to nic innego jak właśnie narkotyk,i nikt mi nie wmówi że nie!!!.A
      wystarczyłaby malutka ustawa zakazująca tego procederu...No ale cóż,ktoś w tym
      ma interes że nadal się to sprzedaje.CZYŻBY RODZAJ "MAFII"?...Za jakiś czas
      objawi sę nam kolejna "afera"tym razem narkobiznes.
      • Gość: Lee Re: Nalot na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 11:17
        ktos musi za gó...arstwo myslec ! Inaczej na glowy by weszli.Jak mozna dzieci ,porownywac alkochol z chemicznym swinstwem czy marychą.Alkochol drogie dzieci to nie tylko wóda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka