marcin22w 20.09.10, 23:18 Kolejny pseudoartykuł sponsorowany bez ładu i składu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: acotopo Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.240.* 20.09.10, 23:31 A ile czesne???? 1000 zł??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 74.13.21.* 21.09.10, 00:47 Otwarli czy otworzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.146.112.69.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.10, 07:48 normalnie to by OTWORZYLI ale jak z prezydentem to zdecydowanie OTWARLI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.gre.pl 21.09.10, 10:32 Dokładnie 1500 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.centertel.pl 21.10.10, 18:57 prawdopodobnie 3000:) zł gruby lubi zjeść:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
42i200 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole 20.09.10, 23:34 Fajnie że Prezydent Częstochowy zaczyna reklamować prywatne firmy. Znajomy w przyszłym tygodniu otwiera sklep ogrodniczy, musze mu powiedzieć żeby też zaprosił, fajna reklama na start. I gazeta napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.cdma.centertel.pl 21.09.10, 00:40 Panowie, żaden problem. Zabierzcie się za po prostu zarąbczasty interes jakim jest PRZEDSZKOLE. Jak otworzycie taki za własne lub też pożyczone pieniądze - w sumie to nie ważne skąd będą pochodziły - zapewniam Was, że i być może marszałek województwa przyjedzie. A póki co nie pi---lcie. A że szwagier zarzucił metę z wódą i na ogrodzniczy się przerzucił... No cóż.. Każdy biznes jest dobry. W każdym razie życzymy powodzenia. Wzyscy. Byle by podatki i ZUS płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.net.stream.pl 21.09.10, 01:49 ja bym wolala, zeby moje dziecko chodzilo do przedzkola,ktore wlasciciele OTWORZYLI a nie otwarli BO WIEM ZE W TYM co otworzyli dzieci beda madrzejsze i lepiej beda znali jezyk ojczysty WSTYD PISMAKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re:pan Olek Klepacz i NASZE przedszkole IP: *.sfc.pl 21.09.10, 06:32 news dla miasta ...nowe przedszkole ....działalność charytatywna jak mniemam bo inaczej dlaczego by pisano o TYM przedszkolu. uśmiechnięty pan Klepacz na fotce .....bezcenne. Lata mieszkania obok pana Olka nie pozwoliły mu powiedzieć do mnie dzień dobry , ani skinąć choćby głowa w moim kierunku. nie za długo pewnie pan klepacz zasiądzie w jakimś foteliku miastowym )))) bo przecież jest na pierwszych stronach wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTIN Re:pan Olek Klepacz i NASZE przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 15:58 ..jak mniemam Pani pracuje charytatywnie, proszę o tel. szukam niani dla mojego dziecka (charytatywnie oczywiście), ciekawy jestem jak Pani mówi dzień dobry i kiwa głową z daleka do wszystkich mieszkańców z sąsiedztwa Odpowiedz Link Zgłoś
pbe64 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 07:30 Zanim się o coś czepiasz, sprawdź w słowniku. Akurat słownik ortograficzny dopuszcza obydwie formy jako poprawne. I "OTWORZYLI" i "OTWARLI" jest jak najbardziej poprawne. To, że w niektórych rejonach Polski jedna forma jest popularniejsza nie oznacza, że druga jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek wow ale news! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 08:01 Czyżby sam pan Klepacz się odezwał?Ludzie mają prawo napisac to co myslą!Przedszkola sa potrzebne ale nie za taką kasę, to nie żadna wiadomośc dla przeciętnego zjadacza chleba.W przedszkolach nie ma miejsc a na to mało kogo stac.Więc skoro wybudowano przedszkole dla wybrańców to nic dziwnego, ze taki artykuł nie podoba się mieszkańcom.I faktycznie wstyd, że Prezydent promuje prywatne przedszkole zamiast pomyslec o miejskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikaz.net Re: wow ale news! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 08:34 Wiecie, co? Z dwojga złego wolę już jak przedstawiciel samorządu bierze udział w otwarciu prywatnego przedszkola, niż jako urzędnik miejski czynnie uczestniczy w imprezach religijnych lub co gorsza przedstawiciele JEDNEGO TYLKO kościoła na każdej najmniejszej imprezie miejskiej. Tu już kropienie nowych Mercedesów i towarzysz biskup za kierownicą – masakra! Co do przedszkola - ciekawa sprawa i myślę, że popyt na takowe będzie. Wszyscy szczekający, że dla bogaczy itd. - jeśli Cię nie stać na coś to nie znaczy, że ma być to zakazane. Ale to niestety nasza narodowa mentalność. Stara anegdota mówi: Jak amerykański farmer zobaczy, że krowa sąsiada daje 2x tyle mleka, co jego to będzie robić wszystko żeby i jego była taka - a Polak? Będzie kombinować jak sąsiadowi otruć krowę. Co do artykułu - miałkie, grafomańskie i żenujące. Niestety brak konkurencji na lokalnym rynku nie sprzyja trzymaniu poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: wow ale news! IP: *.mobile.project4.pl 22.09.10, 20:42 Fajnie to ujołeś jest taki mały problemik Mnie nie przeszkadza prywatne przedszkole tego co zachwalasz.Tylko co piszesz o tej wierze i jedynym słusznym kościele.Który jest takźe moim kościołem.I to mi przeszkadza towarzyszu gościu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMUSKA Re: wow ale news! IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 13:57 kasa wcale nie jest taka duza kazda rodzine gdzie pracuje obydwoje rodzicow napewno na to stac biorac pod uwage ile kosztuje panstwowe i potem cale wyprawki nadgodziny i tp to uwierzcie ze wychodzi na to samo wiec po co biadolicie i bzdety piszecie jak to pewnie bywa z zwyklej zawisci malomiasteczkowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 08:30 Gratuluje Panu Klepaczowi i jego żonie wspaniałego pomysłu na zdobycie funduszy i rozpowszechnienie sztuki ( jakim jest muzyka, taniec , i pewnie literatura ) od małego,a do tego wcale nie jest potrzebny prezydent . A jedyne czym mogą się Ci państwo (prezydent i sanepid) pochwalić to likwidacją większości mniejszych przedszkoli w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikaz.net Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 08:44 Tu Przem0_25 trafiłeś w sedno. Na przedszkola nie było kasy bo za swoich rządów Tadeusz W. wolał przeznaczać środki na np. remont uliczek wokół Jasnej Chmury (ulice Zgody, Grunwaldzka). Wyremontowana nawierzchnia 7 kamienic już wiosną tego roku była (i jest nadal) popękana. Pieniądze są wydawane na "promocję" miasta wg osobliwej strategii p.Janusza Haszacza. A o kammannnn - sami zobaczcie. www.tvorion.pl/index.php?action=show_news&idNews=6686 ...no bo mają ...Muzeum Górnictwa... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 109.243.163.* 21.09.10, 10:17 Gratulacje.Świetny pomysł i zawodowa realizacja. Żałuję że mój wnuczek jest już za stary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takpytam Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 80.50.138.* 21.09.10, 12:31 Ciekawe, czy będą tam uczyli jak jeść schaby i się tuczyć, tudzież, delikatnie rzecz ujmując, braku uprzejmości. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Otwarli??? 21.09.10, 09:20 Nie no... aż ręce opadają... wstyd mi... i tak piszą redaktorzy??? Jakbyście potrzebowali (a chyba potrzebujecie i to pilnie) jakiegoś korektora tekstów to się zgłaszam na ochotnika. Za drobną opłatą mogę codziennie Wam teksty sprawdzać i poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migotka Re: Otwarli??? IP: 109.243.172.* 21.09.10, 10:38 Cieszę że "otwarli". Zapewne włożyli w to więcej serca i profesjonalizmu niż osoba która nabazgrała naprędce tą notatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiva Re: Otwarli??? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.10, 20:20 Brawo, brawo, brawo , oczywiście za to "otwarli". Czas zatem tańce i hulanki zaczynać. Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 10:56 Nie ma to jak darmowa reklama po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Artykuł sponsorowany ??? IP: *.prenet.pl 21.09.10, 11:38 ...sporo przedszkoli i " ochronek" powstaje ostatnio w mieście - wszystkie mają taką promocję prasową i VIP-ową ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrość Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 21:14 Każdy ma w tym kraju prawo założyć własną działalność i inwestować swoje pieniążki w kolejną.Gratuluję państwu Klepacz pomysłu.Być może gdy moje dziecko dorośnie do wieku przedszkolnego i będzie wykazywało zdolności w kierunku muzycznym to z ogromną przyjemnością tam je poślę.Myślę,że to przedszkole nie potrzebuje żadnej reklamy, nawet "darmowej".A na tak małostkową opinię może sobie pozwolić ktoś kto nie ma pojęcia ile trudu i własnego czasu trzeba poświęcić aby owa działalność prawidłowo funkcjonowała.I na pewno nie pomoże w tym ani pan policjant,ani prezydent........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFF Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 11:42 Jak taki "artysta" prowadzi artystyczne przedszkole na będzie na pewno "artystycznie" ... Odpowiedz Link Zgłoś
maur0 Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 12:36 większość wypowiedzi to sfrustrowana konkurencja trzymająca za duzo dzieci w małych klitkach - byle więcej upchać do kieszeni(no i to jedzenie dla dzieci - zupki z torebek) - Olek z żoną otworzył przedszkole wg. bardzo zdrowych zasad . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:39 przedszkole dla rozwydrzencow, co maja bogatych rodzicow - wiadomosc z pierwszej ręki - 4 letnie gnojki sa juz tak zmanierowane, ze ciezko z nimi cokolwiek zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMUSKA Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 14:03 nie obrazaj dzieci jak nie wiesz z pierwszej reki to morzesz w g... dostac za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 213.25.14.* 21.09.10, 14:48 żenujące, że w Częstochowie potrafi się tylko krytykować i zazdrościć. A sami siedzicie tylko przed komputerem i anonimowo krytykujecie innych. Ruszcie się i sami otwórzcie jakiś biznes!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 16:21 Dokładnie to czysty biznes i tyle ;) Nad czy się tutaj rozwodzić, pisać, narzekać. Piękny sposób na zgarniania dużej kasy małym wysiłkiem. Gdybym miał znane nazwisko to też bym zrobił pewnie tak samo, na przedszkola popyt jest więc otwieramy przedszkole, a jak za kilka lat będzie popyt na mielonkę wiejską to trze ma będzie masarnie Olka Klepacza otworzyć i gitara ;) Ja nie wiem osochodzi? :D Pokażcie mi w tych czasach artystę, który żyje dla sztuki? może jeden, dwóch w Polsce się znajdzie. Reszta to pospolici biznesmeni i "kasoróbcy" i co z tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pshemas83 Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 17:21 Fajnie macie w tej Częstochowie:))) pozdrowienia z Wrocławia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 Ciekawe ile płacą nauczycielom? 21.09.10, 17:45 Wszyscy bijecie pianę o drobiazgi! Otworzył i dobrze, nowe wykładziny czyste ściany super, extra zabawki i pomoce dydaktyczne bajer! tylko... na jakim poziomie jest nauczanie w tych wszystkich prywatnych przedszkolach? Jest w większości MIERNE. Schemat jest taki: jeden nauczyciel z "dyplomem" (czytaj dyplomowany - z reguły są to "wypalone" babeczki dorabiające do emerytury a reszta to dziewczyny zatrudniane za minimum lub stówkę więcej i praca po 6,5-8h z dziećmi!!! i rotacja dziewczyn co 3-6miesięcy (powinno być max 5,5h). Jeśli traktujemy takie "przedszkole" jako zastępczą nianię to ok (i wychodzi taniej) ale drodzy rodzice jeśli chcecie aby wasze dziecko było przygotowane do szkoły SPRAWDŹCIE PRZEDE WSZYSTKIM KWALIFIKACJE NAUCZYCIELI i zapytajcie właściciela jaką kasę płaci (dzieci się przywiązują więc rotacja ludzi nie jest wskazana) Temat dotyczy 100% prywatnych przedszkoli! TRZEBA ZACZĄĆ PŁACIĆ za PORZĄDNA PRACĘ panowie byznesmeny od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: 178.56.10.* 21.09.10, 19:42 Ja będę chwalić przedszkola prywatne. Moja córka wyszła z przedszkola prywatnego umiejąc czytać i pisać, o liczeniu nie wspomnę. Syn, który uczęszcza do przedszkola prywatnego mając zaledwie 4 lata potrafi policzyć płynnie do 20. Kalkulacja dla mnie jest prosta: przedszkole publiczne wymaga (oczywiście jak każde przedszkole) opłacenia czesnego, ale dodatkowo również zakupu artykułów szkolnych, osobnej opłaty za angielski czy rytmikę. Ja za przedszkole prywatne płacę ok 580zł - 590zł (w zależności od liczby dni w miesiącu), lecz nie interesują mnie dodatkowe opłaty takie jak opłaty za: codzienny angielski, rytmikę, pomoce szkole, wyjścia do teatru, większość wycieczek i inne atrakcje (jak na przykład występ Majki Jeżowskiej, czy wyjazd do Magicznej Krainy). Myślę, że każdy rodzic powiniem przekalkulować te ceny i dać dziecku tyle radości na ile go stać. O to przecież chyba w tym wszystkim powinno chodzić!!! Ps. czesne w przedszkolu Olka Klepacza jest identyczne jak w innych przedszkolach prywatnych i wynosi 390zł miesięcznie + 9,50 zł dziennie za wyżywienie. I wcale nie zgadzam się z opinią, że dzieci są w nim zmanierowane. Takie bowiem każdy z nas ma dziecko, jakie wcześniej wychował. I tak właściwie jakim sam jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiva Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.10, 20:32 Tak trzymać proszę Pani. Każdy Polak jest na wagę złota, który umie liczyć. Polska to piękny kraj, szkoda, że nawet za podstawową wiedzę trzeba płacić, a nawet należy płacić! Kończąc zwykłe przedszkole lub zwykłą szkołę jest się tylko zwykłym człowiekiem płacącym zwykłe podatki – a może inaczej zwykle podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss33 Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:50 Czytam i zastanawiam się skąd bierze się tyle jadu w większości wypowiedzi.Jestem matką dziecka, które ma szczęście być przedszkolakiem Artystycznego Przedszkola Olka Klepacza.Nie jesteśmy rodziną bogaczy, a nasze dziecko nie jest rozpuszczonym gnojkiem.Przenieśliśmy córkę z innego przedszkola, które było przechowalnią, niewiele tańszą. Zrobiliśmy rundkę po nowych przedszkolach i okazało się,że znacznie mniejsze placówki powstałe w M-ileś w blokach są......droższe.Najlepsza rekomendacja - zachwyt naszego dziecka, które nie może doczekać się kolejnego dnia w przedszkolu.Przedszkole jest śliczne,program bardzo dla dzieci atrakcyjny, zaangażowanie właścicieli ogromne.I wszystko to w bardzo luźnej atmosferze. Nie ma relacji gwiazda - plebs.Jeszcze jedno:nie zauważyłam na zebraniu wśród rodziców bogaczy.Jeśli takowi są - dobrze się maskują :) Ostatnio moja córka powiedziała,że jest mi wdzięczna za przepisanie jej do tego przedszkola. Bezcenne :) Pani Iwono, Olek - dziękuję i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiva Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.10, 20:35 Oj,oj,ojojjoj, po prostu SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:13 Gość portalu: ss33 napisał(a): > Czytam i zastanawiam się skąd bierze się tyle jadu w większości wypowiedzi.Jest > em matką dziecka, które ma szczęście być przedszkolakiem Artystycznego Przedszk > ola Olka Klepacza.Nie jesteśmy rodziną bogaczy, taaaaaa...kazdego nie - bogacza stac na to aby wypalic od tak prawie tysiaka na miesiac za przedszkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss33 Re: Ciekawe ile płacą nauczycielom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:33 580 zł to nie "tysiak", ale widocznie nie każdy widzi różnicę. Jeśli komuś będzie lżej z myślą, że to przedszkole wyłącznie dla bogaczy, to proszę bardzo, zasnę dzisiaj z myślą o moim "bogactwie" i jak mniemam będę miała znacznie spokojniejszy sen niż wczoraj :) A tak na marginesie, jestem bogaczką ponieważ mam cudowne dziecko, które świetnie bawi się i rozwija w nowym SUPER przedszkolu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchomorek Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 21.09.10, 20:28 Ciekawy jestem, kto z Klepaczów ma uprawnienia do prowadzenia przedszkola? Wszak takie są wymagane i podobno "rygorystycznie" przestrzegane. Prawdopodobnie nie doczekam się odpowiedzi. W Polsce nie liczy się co kto umie i czego się nauczył, tylko to, kogo się zna, ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwi1 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.prenet.pl 21.09.10, 22:44 ależ ten Klepacz ma tuszę obleśną, mam nadzieję, że dzieciaki będą tam zdrowo, nie tucząco karmione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss33 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:38 Doczeka się Pan odpowiedzi. Pan Klepacz posiada takowe uprawnienia. Jest pedagogiem z wykształcenia.Zresztą nie tylko On w swojej rodzinie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchomorek Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 22.09.10, 20:12 Jestem pod wrażeniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maur0 Olek Klepacz i jego przedszkole 21.09.10, 21:36 a czy wiesz że muchomory są trujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mana Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.prenet.pl 22.09.10, 07:32 WItam. Zastanawiam się jak można krytykować coś czegosię na własne oczy nie widziało i nic się o tym miejscu nie wie. PO pierwsze właścicelka przedszkola jest nauczycielką,więc kwalifikacje ma, po drugie błędne jest myślenie że jest to przedszkole dla bogaczy, nie płaci się tu tysiąc złotych tylko 580. W państwowym przedszkolu miałam pierwsze dziecko i po zapłaceniu rady rodziców, dodatkowych zajęć, wyjść do teatru itp wychodziło średnio na miesiąc 400 złoty a czasem więcej, więc nie jest to wielka różnica. Co do bogatych gnojków to takie zdanie świadczy tylkoo poziomie piszącego, nie znając dzieci obraził je. Sama mam dziecko w tym przedszkolu, pracuję w budżetówce, nie jestem bogaczem a mimo to moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola bo dla mnie ważny jest rozwój dziecka a tu ma wszystko co potrzebne jest do jego rozwoju, czasem ciężko jest zapłacić tyle pieniążków ale wtedy rezygnuje się z czegoś innego.Więc nie wszystkie dzieci są bogate. A Panie wkładją serce w to co robią i co dla mnie najważniejsze nie siedzą tak jak w co niektórych państwowych przedszkolach na krzesełkach i piją kawkę a dzieci latają w samopas, tylko cały czas zajmują się dziećmi, a gdy są zabawy luźne to w taką zabawę też się angażują. Więc bardzo proszę nie obrażać tu ludzi którzy chcą coś dobrego zrobić dla dzieci a tym bardziej nie obrażać dzieci których się nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł K Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 85.202.144.* 22.09.10, 07:56 Brawa dla Iwony i Olka. Wreszcie jest miejsce gdzie można dzieci mogą być zadowolone mając opiekę i piękne warunki do rozwoju. Wszystkim zawistnym proponuję - stwórzcie coś dobrego a potem się tym chwalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
olo0907 Olek Klepacz i jego przedszkole 22.09.10, 08:43 Widać, zawiść i zazdrość piszących. Mój wnuczek uczęszcza do tego przedszkola i jak do tej pory jesteśmy bardzo zadowoleni. Widać zainteresowanie i opiekę pedagogiczną co skutkuje rozwojem dziecka.. Jak można wypowiadać się na ten temat nie znając przedszkola a tylko kierować się tym, że kogoś razi wizyta Prezydenta. Nie jest to dziwne, że popiera się coś dobrego i potrzebnego. Właścicielom gratuluje przedsięwzięcia i proszę aby trzymali tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
anzdp Olek Klepacz i jego przedszkole 22.09.10, 10:31 Mój wnuczek uczęszcza do przedszkola Pana Klepacza. Jesteśmy bardzo zadowoleni, gdyż pozytywnie oceniamy bezpieczeństwo dzieci, profesjonalną opiekę i zajęcia prowadzone przez wysoko kwalifikowanych pracowników.Ilość osób do opieki nad dziećmi jest nieosiągalna dla innych tego rodzaju placówek. Możliwość podglądu zachowania dziecka świadczy o wysokiej profesjonalizacji kadry i organizacji zajęć. Natomiast dużo się mówi o przedszkolach gdzie w przypadku dzieci płaczących (adaptacja dziecka to dość skomplikowana sprawa), rodzice słyszą, że jak w ciągu jakiegoś tam okresu dziecko się nie zmieni to trzeba zabrać dziecko do domu a nie próbuje się jakoś zachęcić dziecka do przedszkola. Zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią zawiść to okropna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 12:06 tak , a swistak siedzi i zawija - dziwnym trafem uzytkownicy np anzdp czy olo0907 i niektorzy wczesniej to nicki stworzone tylko i wylacznie na potrzeby tego watku aby piac i zachwalac bo nigdzie sie nie wypowiadali wczesniej..no ale gdyby nie byli zalogowani to byloby widac jak na dloni ip..proponuje stworzyc jeszcze wiecej nowcyh nickow - bardzo wiarygodne :] Odpowiedz Link Zgłoś
shift13 Olek Klepacz i jego przedszkole 22.09.10, 18:54 Musieliśmy zabrać głos, ponieważ uważamy, że mamy prawo ocenić działalność przedszkola, które obserwujemy codziennie od prawie miesiąca. Jesteśmy przeciętną rodziną o dochodzie niższym niż średnia krajowa. Cieszymy się ogromnie, że nasza pociecha może uczęszczać do Artystycznego Przedszkola Olka Klepacza (a propos czesne to 390zł + 9zł dzienna stawka żywieniowa... nie wiem skąd tak wybujała fantazja u niektórych osób??:) Szczery uśmiech naszego Malucha, to najlepszy dowód na to, że przedsięwzięcie Państwa Iwony i Olka Klepaczów zdało egzamin, a 2,5-latek może się rozwijać w grupie rówieśników, a nie przy niani bądź w żłobku. Doceniamy trud i zaangażowanie właścicieli i personelu. Trzymamy kciuki – oby tak dalej :) :) Przykre, że znajdują się zawistni siedzący przed komputerem, z wybujałą fantazją, przepalający w ciągu miesiąca wielokrotność czesnego w przedszkolu, wypowiadający się w tej sprawie... I jeszcze jedno. Osobiście widzieliśmy Pana Kurpiosa podczas spotkania w świetlicy środowiskowej, mieszczącej się w nieciekawym zakątku naszego miasta. Pragniemy wyjaśnić, że nie jesteśmy osobami z tzw. grona Prezydenta, ani bliskimi właścicieli przedszkola. Staramy się tylko stanąć z boku i obiektywnie ocenić sytuację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:56 oj tak shift - kolejny nowy nick, ktory nigdy na forum wyborczej dziwnym trafem sie nei wypowiadał - te wasze posty sa tak przesłodzone ze az zal...ja dziecka nie mam jeszcze, ale gdyby ktos tak usilnie probował zachwalac cos to bym sie zastanawial, co jest grane, od lukru az głowa boli - bo dobre miejsce samo si eobroni a nie potrzebuje takiej usilnej reklamy pod jednorazowymi nickami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss33 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 20:50 To,że ktoś pierwszy raz wypowiedział się na forum,może oznaczać, iż wcześniej nie chciał tracić czasu na podobne pierdoły, ponieważ ma ciekawsze zajęcia. Jednakże zrobił wyjątek, ponieważ szlag go trafia,że jeden pajac z drugim, nie mając pojęcia o czym mówią, obrażają ludzi których nie znają za to,że wolą zainwestować we własne dziecko niż w kolejną parę butów, obrażają dzieci nazywając je rozwydrzonymi gnojami, obrażają właściciela przedszkola robiąc przytyki do jego tuszy ( jak mniemam sami nie mają sobie nic do zarzucenia, czego gratuluję).Informuję wszystkich ekspertów od edukacji przedszkolnej(również tych nie posiadających dzieci),modelki oraz modeli czynnie zasilających forum a także całą resztę wykształconą w państwowych, darmowych przedszkolach i wychowanych przez ubogich rodziców, że z przyjemnością wstanę rano do pracy, zarobię pieniążki i wydam kolejnego "tysiaka" na czesne w przedszkolu Pana Klepacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 178.56.84.* 22.09.10, 21:14 skoro nie masz dzieci - po co te wypowiedzi? po co sarkazm? po co te krytyki? porozmawiamy, gdy będziesz szczęśliwym rodzicem...ale powiem jedno: szczęśliwym rodzicem jest się wówczas, gdy szczęśliwe jest dziecko... inaczej się nie da... a wtedy nie jest ważne czy dziecko jest w przedszokolu prywatnym czy panstwowym, czy jest w Kubusiu Puchatku, u Olka Klepacza, w Czerwonym Kapturku, w Wesołych Gapciach,.... czy płacisz mniej czy więcej; najważniejsze by dac dziecku jak najwięcej z siebie, bowiem "takie będą rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie". I chwała tym, którzy o tym pamiętają! Mnie w jakimś tam stopniu stać na przedszkole prywatne - czasem odmówię sobie tego i owego po to tylko by widzieć iskry radości w oczach moich dzieci. I to jest dla mnie najważniejsze!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Marysi Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 00:25 Byłem, widziałem, nie zapisałem. Dużo hałasu o nic. Wszystko co prawda pięknie wykończone, nowe, pachnące... Ale otwarte dopiero miesiąc. Co można powiedzieć w trzecim tygodniu września na temat przedszkola, zajęć, czegokolwiek. Przecież na razie słychać tylko płacz dzieci, bo takie niestety są dobrego początki:) Co mi się nie spodobało w tym przedszkolu: fatalne położenie przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic w Cz-wie, sąsiedztwo Lidla ( widok z okna na klimatyzatory i rampy dostawcze, które na pewno zaistnieją), strome schody, mikroskopijny plac zabaw i no catering. Choćby nie wiem skąd, zawsze to żywność odgrzewana. Jeżeli chodzi o Panie przedszkolanki. Byłem na początku września i jedyne co dostrzegłem to przerażenie w ich oczach. Nie wiadomo jeszcze co będzie po sąsiedzku na dole. Byle nie jakiś lokal rozrywkowy, czy siłownia. Ale to nie moje zmartwienie. Ja jednak zdecydowałem się na przedszkole z wieloletnim doświadczeniem w cichej dzielnicy, z pięknym ogrodem, pomimo tego, że mam o wiele dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Makota Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 23.09.10, 07:46 Wreszcie rzeczowa ocena, ale kolega Klepacz ma wielu znajomych i jeszcze długo będziemy czytali na forum same achy i ochy na temat przedszkola. Wszak trzeba zapewnić pełne obłożenie ;-) Aha, w Polsce nie liczy się to, co się potrafi, ale to, KOGO się zna. (np. otwarcie przedszkola) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slou Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.com.pl 23.09.10, 07:56 I tutaj tata Marysi ma rację, trochę fatalne położenie, ale mniejsza z tym. W państwowych placówkach jest jeszcze dużo wolnych miejsc, tylko trzeba podzwonić i popytać. Poco przepłacać jak i tak wiadomo że w państówkach pracuje wyśmienita kadra i to wielokierunkowa ( 2-3 fakultety), no i jedzenie nie przewożone i odgrzewane. Wymogi sanepidu są bardzo restrykcyjne co do tego tematu( smalcu nie uświadczysz). Także po co przepłacać w niesprawdzone latami placówki. Teraz tylko kto ma dziurę w d...ie i trochę pieniędzy to otwiera punkty przedszkolne, bo zwęszył w tym kasę i podejrzewam że na tym i tylko tym będzie bazował. Trutu_ srutu przez pierwsze miesiące, a później tylko mamona bedzie się liczyć. Pozdro dla mądrych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypisek Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 23.09.10, 12:03 Chodzilem do panstwowego przedszkola w latach komuny i uczono nas malować,tanczyc,rysowac,spiewac i dopiero teraz przyszlo mi do glowy ze chodzilem do artystycznego przedszkola :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaś Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:17 Ja też jestem po państwowym artystycznym!!! Jestem ciekaw jak wyglądają spacery z maluchami do parku ?. Kiedy pierwszy wyjazd do opery Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanachatka Re: Olek Klepacz i jego przedszkole 23.09.10, 16:54 Szanowny Slou. Przykro jest czytać jak ktoś kto podpisuje się anonimowo wyraża się tak źle o osobach które prowadzą np: punkty przedszkolne tak jak ja. Dziurę w d...pie mam bo tak jest fizjonomia każdego człowiek. Punkt przedszkolny prowadzę od dwóch lat i nie dorobiłam się jeszcze na tym wielkiej kasy i pewnie nie dorobię (od gminy dostaję 220 złotych na przedszkolaka a od września nie wiadomo jak to będzie bo gmina nie ma pieniędzy- więc się znów nie dorobię kasy). Dla twojej informacji robię to bo lubię pracę z małymi dziećmi i mogę żyć na poziomie przeciętnego Polaka. A tak na marginesie od dwóch lat mam ten sam personel młody i starszy wiekiem, wykwalifikowany i uważam niezastąpiony ( nie wymieniam Pań co trzy miesiące jak sugerują to inni piszący posty w tym temacie, że tak się dzieje w każdym prywatnym przedszkolu),a poza tym grupą 20 dzieciaczków opiekują się trzy Panie. Bardzo proszę więc nie krytykuj jak nie wiesz jak wygląda rzeczywistość, następnym razem sprawdź a jak chcesz pisać to podpieraj się faktami. Pozdrawiam nie anonimowa Zaczarowana Chatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 178.56.30.* 27.09.10, 23:41 Podzielam opinię taty Marysi. Zrezygnowliśmy z TEGO przedszkola, na małe ,,domowe", z ogrodem ,gdzie dziecko o każdej porze roku może bawić się bezpiecznie, z przedszkolankami z killkuletnim stażem i posiłkami przxygotowanymi na miejscu. I ZA DUZO MNIEJSZE PIENIĄDZE!!! Dlaczego NIE Klepacze? Budynek przedszkola przy bardzo ruchliwych ulicach, a przy nim wokół parkingi i wewnętrzna uliczka, przez którą maluszki przechodzą do ,,maciupkiego ogródeczka" pozbawionego zieleni ala za to.. przy ulicy i kolejnym parkingu. Hałas ulicy wdziera się do sal dzieci, przedszkole na piętrze z baaaardzo wysokimi i stromymi schodami. Warto pomyśleć jak ten brzdąc sobie poradzi...... Nie zaskakują też proponowane przez Klepaczów pomysły pracy z dziećmi, śpiewanie , malowanie, taniec, rytmika, język angielski - te propozycje są we wszystkich przedszkolach , czyli każde częstochowskie przedszkole jest ARTYSTYCZNE. Widać, że postawili na ,,kasę" od nowobogadzkich, a nie na jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.prenet.pl 29.09.10, 22:47 A możesz powiedzieć do jakiego przedszkola dałaś dziecko? i czy jest fajnie? i czy są jeszcze miejsca? bo chciałam zapisać dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marella Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 19:57 Facet nie może sobie poradzic sam z soba a będzie sprawował opiekę nad maluchami. Ja nie powierzylabym swojego dziecka takiej placowce.Przedszkole jest przereklamowane a jednym z wazniejszych zajec przedszkolnych bedzie uczenie rodzicow jak spedzać czas z dziecmi.PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta Olka Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 20.10.10, 20:14 Zamilcz, Olek jest WIELKI, chyba ze 120 kg ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marella Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 18:15 0000 Odpowiedz Link Zgłoś
balbinasp9rto Olek Klepacz i jego przedszkole 24.09.10, 09:53 Zgodzę się z Tatą Marysi i dodam jeszcze mikroskopijne sale dla 20 osobowych grup, podkreślę przerażenie opiekunek. Być może za kilka lat w tym przedzkolu bedzie fajnie, ja za kilka lat bede w szkole :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 29.09.10, 16:48 Czemu pan Artysta nikomu nie chwali się że ma cichego wspólnika z branży oświetleniowej który dał PIENIĄDZE na otworzenie przedszkola i teraz oczekuje tylko profitów(dzielimy się 50/50 ty zasuwasz ja zarabiam)Rzekł cichy wspólnik do swojego WYROBNIKA OLKA. Wielki Artysta bez środków ani pomysłu. Jak by potrafił śpiewać to by zarabiał KASĘ a nie brał się za prowadzenie przedszkola.Ot taki z niego ARTYSTA. Ps. Olek Klepacz, lider Formacji Nieżywych Schabuff postanowił depresję wyleczyć w przedszkolu. Sam je buduje i sam będzie nauczycielem. Będzie zajmował się edukacją artystyczną dzieci. DEPRESJA i PRZEDSZKOLE chyba nie idą w parze. JAK SĄDZICIE.. Strach się bać czy coś mu do głowy nie strzeli podczas ataku depresji....jak będzie się zajmował dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-1971 Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 13:26 Na miejscu Klepacza postarałabym się Ciebie zidentyfikować i podałabym Cię do sądu . Podajesz do publicznej wiadomości, że facet ma zaburzenia psychiczne ( bo do takowych zalicza się stany depresyjne) i sugerujesz, że może komuś zrobić coś złego . Robisz antyreklamę prowadzonej przez niego placówce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 94.254.227.* 02.10.10, 07:36 zazdrość wśród częstochowian jest tak wielka,że bez najmniejszego zastanowienia wszystko krytykują,oczywiście na swój,częstochowski sposób-podle. Odnoszę wrażenie ,że nie umiemy myśleć pozytywnie.Może to lata zawodów,spowodowane błędnym rządzeniem tym miastem,może brak pracy na rynku lokalnym,może .... Nie mamy jako społeczęństwo zdolności empatii. Ja uważam,że pan Klepacz jest fantastycznym, wesołym człowiekiem,/ a nie ponurakiem/,który zjednuje sobie sympatię dzieci. Jest tak mało profesjonalnych przedszkoli,że powinniśmy być mu wdzięczni,że nasze dzieci,wnuki będą mogły rozwijać swoje muzyczne zaiteresowania.Miło jest potem posłuchać,czego się dziecko nauczyło.Może któreś z nich kiedyś powie: umiem śpiewać, grać na fortepianie, bo chodziłem właśnie do przedszkola Klepaczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.apus-net.pl 02.10.10, 09:26 Jak czytam , że w Częstochowie jest mało profesjonalnych przedszkoli , to ogarnia mnie pusty śmiech. Co Pani rozumie pod pojęciem "profesjonalne"? Wykształconą kadrę? Warunki pobytu? Program nauczania? A może wysokość czesnego? ( bo jeśli tak to faktycznie w naszym mieście jest tylko kilka "profesjonalnych" przedszkoli). W każdym przedszkolu znajdzie Pani to wszystko. A , że nie uczą dzieci grać na fortepianie, to nie świadczy o ich braku profesjonalizmu . Niech się Pani zastanowi co pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 23:07 to powiem: umiem grać na fortepianie, chociaż nie istniało jeszcze to omawiane tu przedszkole. Jakoś dałam radę nauczyć się grać na pianinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Olek Klepacz i jego przedszkole IP: 193.138.241.* 15.10.10, 07:52 :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... ciekawostka IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 20:31 forum.gazeta.pl/forum/w,55,117769231,117786945,Re_czy_administracja_tutejszego_forum.html ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewasiema Re: ciekawostka 04.11.10, 19:22 A czy wiecie, że w przypadku rezygnacji z przedszkola Olka Klepacza trzeba zapłacić 6.000 zł kary? Jeśli zdecydujecie się zapisać tam dziecko to dobrze przeczytajcie umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 22:53 ale to chyba jest bezprawne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: ciekawostka IP: *.centertel.pl 05.11.10, 09:35 Przepraszam, ale w którym paragrafie jest zapis o 6.000zł kary????? specjalnie przeczytałam PONOWNIE umowę i nigdzie takiego zapisu nie znalazłam (a czytam każdy dokument, który podpisuję i każdy paragraf analizuję) Nie twierdzę, że Przedszkole Olka Klepacza jest naj....., podobnie jak Klub Kubusia Puchatka (a miałam do czynienia z 2 oddziałami tego przedszkola w Częstochowie) czy każde inne przedszkole ma swoje wady i zalety. Ale po co wypisywać takie bzdury????!!!!!! Zależy Ci na czymś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maur0 Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:46 bzdura - zrezygnowaliśmy z przyczyn zdrowotnych synka i nawet pani Klepacz nie chciała za 30 dniowe wypowiedzenie . Debilizmy konkurencja wypisuje - aż tak żle ? Trzeba zmienić zajęcie - może schronisko dla zwierząt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ciekawostka IP: *.alfanet24.pl 09.11.10, 08:39 ciekawe która konkurencja jest taka zawistna i zazdrosna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 12:50 Jestem przekonana że przedszkola prywatne nie są konkurencją dla siebie. Każdemu właścicielowi zależy na wysokim poziomie i dobrej opinii. Jednym wychodzi to lepiej innym gorzej,ale to kwestia czasu i obeznania się z tematem. Przedszkole pana Klepacza bazuje na nazwisku ,poczekajmy na dalsze efekty. Jak można wydawać opinię po kilku miesiącach pracy. Artystyczne przedszkole nie jest najlepiej dobrane,znam opinie na temat innych przedszkoli nie tylko prywatnych,które powinny mieć w nazwie super artystyczne przedszkole. Myślę ,że nazwa to nie wszystko . pozdrawiam wszystkich !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mammanatalki Częstochowska zajadłość 20.01.11, 23:48 Jak widać ludzie w Częstochowie tylko potrafią sobie do gardeł skakać. W mieście się nic nie dzieje, a jak ktoś wymyśli coś ciekawego, to go z zazdrości zjedzą. Bo lepiej kogoś obsmarować, niż ruszyć tyłek i samemu coś samemu zrobić. Kiedyś mieszkałam w tym mieście, i jak tam czasami przyjeżdżam, to mam wrażenie, że to miasto w ogóle się nie rozwija i nic się nie dzieje. Uważam, że gdyby Klepaczowi zależało na kasie, to jego przedszkole byłoby w Warszawie, Wroclawiu, czy Krakowie. Na pewno tam mógłby windować wyższe stawki za pobyt dziecka, a powodzenie placówki (choćby ze względu na nazwisko założyciela) byłoby podobne. Czesne za przedszkola prywatne w tych miastach zaczynaja sie od 450zł. (bez wyżywienia, zajęć dodatkowych) i jest to normą. Zatem cieszcie się z tego, co macie. A co do wizyty prezydenta, to potwierdza to jedynie fakt, że facet nie ma lepszych "otwarć" w mieście, skoro przychodzi na otwarcie przedszkola. Rodacy, do pracy - otwierajcie biznesy i zapraszajcie prezydenta, a może i o Was napiszą w gazecie.... i znajdzie się ktoś, kto Was obsmaruje:))))) Odpowiedz Link Zgłoś