Dodaj do ulubionych

co to może być - odciski

03.02.13, 13:40
Witam .Mojej ośmio letniej córce na stopach zrobiły się odciski tak to przynajmniej na początku wyglądało.Kupiłam maść potem plasterki ale to nic nie dalo.Teraz rośnie jej następny.Może ktoś coś podpowie co to może być,jutro idziemy do chirurga.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: co to może być - odciski 03.02.13, 14:06
      a może to kurzajki?
      • jolanda35 Re: co to może być - odciski 03.02.13, 16:02
        Nie wiem ale ja mam problem z kurzajkami i wyglądają inaczej.To co ma moja córka to wygląda jak odcisk z takim rdzeniem i ją to przy chodzeniu boli a mnie kurzajki nie bolą.
    • czarna_12 Re: co to może być - odciski 04.02.13, 00:24
      heh to pewnie kurzajki na 99%.Uwaga są zarażliwe.Właśnie walczę z 3 sztukami na stopach u mojej 10 latki.
    • czarna_12 Re: co to może być - odciski 04.02.13, 00:32
      Moja też bolą, są twarde jak odcisk z malutką górką, żółte a w środku czarne punkciki u nas 4.Teraz jej to rozgrzebuję żeby dostac się do rdzenia zakraplam lekiem później moczenie tarkowanie i od nowa.2*dziennie.A Ty na swoje tradycyjne kurzaje znajdź jaskółcze ziele w maju zaczyna rosnąć i smaruj sokiem z tej roślinki.Moja teściowa wyleczyła juz mnostwo osób z tego ustrojtwa jest szczesciara bo roślinka rośnie u niej w ogródku:-)
      • jolanda35 Re: co to może być - odciski 04.02.13, 10:25
        Witam.Może to są i kurzajki ale moja córka nie da tego tknąć a jakie lekarstwo stosujesz ,dodam że u nas nie ma czarnych punkcików środki są żółtawe .Bardzo będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi bo lekarz się rozchorował wizyta odwołana.pozdr
        • aga216 Re: co to może być - odciski 04.02.13, 11:55

walczyłam niedawno z tym samym u syna,też myślałam na początku ,że to odciski,ale one rosły i pojawiły się dwie nowe,byłam u pediatry i okazało się że to kurzajki,dostałam płyn Brodacid do smarowania i to wygląda tak że smarujesz tym kurzajkę powoli dostając się do jej środka,jak będziesz smarować to bedzie taka biała skorupa to trzeba to oderwać.Jak dojdziesz do środka to tam pokarzą się takie czarne punkciki,to jest właśnie rdzeń kurzajki,dalej to smarujesz aż do odpadnięcia z całymi korzeniami kurzajki,brzmi grożnie,ale na pewno sobie z tym poradzisz,lekarka nam powiedziała że jak to nie pomoże to potem już tylko zamrażanie chirurgiczne.
        • czarna_12 Re: co to może być - odciski 05.02.13, 01:02
          Bo te środki są zółtawe a jak to rozgrzebiesz to w srodku beda ciemne milimetrowe kropki ja akurat stosuję VERRUMAL a naokoło na zdrowej skorze nakładam masc cynkową żeby czasem nie uszkodzic skóry zdrowej.rano mocze rozgrzebuje smaruje czekam 5 min i zaklejam plastrem później wieczorem to samo.
          • jolanda35 Re: co to może być - odciski 05.02.13, 10:55
            Witam.Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.Czy te maści,płyny można kupić bez recepty bo mam wizytę dopiero za tydzień i czy moja młodsza córka może się tym zarazić
            • mischell Re: co to może być - odciski 05.02.13, 13:51
              Brodacid do kupienia bez recepty koszt max 20zł
              Nam dermatolog absolutnie nie kazała zbytnio moczyć stopy czyli żadnych długich kąpieli i basenu.
              Kurzajka już odpadła całkowicie.
              Oczywiscie że kazdy z domowników może sie zarazić ale nie musi. Córka miała a reszta domowników ma spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka