Dodaj do ulubionych

informatyka PCZ czy AJD

26.09.10, 12:09
gdzie jest wyzszy poziom nauki w ktorej uczelni? ja zapisalem sie do AJD nie wiem czy dobrze zrobilem bo np troche boje sie fizyki:) czekam na opinie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:30
      Wybierz PCz

Tutaj masz informacje + siatki godzin
      wimii.pcz.pl/index.php/oferta/1stopnia/informatyka
      Rekrutacja trwa jeszcze do 13 października - więc zdążysz
      wimii.pcz.pl/index.php/rekrut/procedura
      • Gość: ; Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:47
        widac ze nie macie zbyt wielu chetnych skoro tak dlugo u was rekrutacja trwa.
        • Gość: M Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 13:18
          W sumie zostało przyjętych już na Informatykę I stopnia - st. stacjonarne:
          156 osoby w I rekrutacji
          19 osób w II rekrutacji
          Teraz trwa jeszcze III rekrutacja, bo zostało kilka wolnych miejsc

wimii.pcz.pl/index.php/rekrut/wynikirekturacja
    • Gość: jo Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.rev.inds.pl 26.09.10, 12:42
      to pytanie to chyba żart był?
    • Gość: Ania Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 13:23
      Jeśli skończysz informatykę na PCz to po 3.5 roku będziesz inżynierem, a po 5 latach magistrem inżynierem.
      Na AJD tylko 3 lata i tytuł licencjata.

Warto mieć jakieś dodatkowe literki przed nazwiskiem.
    • Gość: kass Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 14:11
      to chyba jakieś nieporozumienie... więc tak... informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie. Poza tym politechnikę konczysz z tytułem inzyniera, jest to uczelnia techniczna, nie jak AJD, pedagogiczna. Informatyka do humanistycznych przedmiotów nie należy, wiec tego typu kierunki na pedagogicznych uczelniach to smiech na sali.... a jesli obawiasz sie fizyki, to nie pchaj sie na PCZ.
      • Gość: PustySmiechNaSali Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 16:38
        "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha
        • Gość: aaaaaaa Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 17:59
          Gość portalu: PustySmiechNaSali napisał(a):

> "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha

a po czym wnosisz ze nie jest?? ukonczyles?? znam przynajmniej trzech osobników ktorzy po informatyce na pcz swietnie sobie teraz radza w sprawach zawodowych..
          • Gość: oldlamer Re: informatyka PCZ czy AJD IP: 212.87.241.* 26.09.10, 19:08
            Gość portalu: aaaaaaa napisał(a):

> Gość portalu: PustySmiechNaSali napisał(a):
            > > "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha
            >
            > a po czym wnosisz ze nie jest?? ukonczyles?? znam przynajmniej trzech osobników
            > ktorzy po informatyce na pcz swietnie sobie teraz radza w sprawach zawodowych.

Jest ich paru, naj xx w sprawach zawodowych, partyjnych, pytia na forum i nie tylko...
            Wszyscy to wiedzą od dawna.

AJD czyki WSP, szkoła poza rankingiem.
        • Gość: kass Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 18:32
          Kolego (kolezanko) Pusty śmiech na sali, otóż mój brat jest informatykiem po PCZ i pracuje w branży w Warszawie, w jednej z wiekszych firm. Wiec nie wiem po czy wnosisz... poza tym informatyka jest na 3 albo 4 wydziałach, a ja bynajmniej nie miałam na mysli wydziału gier i zabaw
    • Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 15:07
      źle zrobiłes - AJD to kiepska uczelnia, Politechnika jaka jest ale poziom ma o wiele wyzszy..poza tym politechnika jak sama nazwa wskazuje jest uczelnia techniczna, tak wiec samo przez się - lepiej chyba dla informatyka, z reszta masz chyba az trzy wydziały gdzie informatyka jest czołowym kierunkiem ..
      • Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 15:10
        aaa jeszcze co do fizyki - wszystko jest do przejscia - ja miałam zarówno fizyke ogólna, pozniej informatyczną i jakoś zyje :) wystarczy chec do nauki i wszystko sie przejdzie spokojnie
    • Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 21:17
      Kilka danych bieżących:

Rekrutacja 2009 na infę na AJD (dzienne + zaoczne): ok. 10 osób
      Rekrutacja 2009 na infę na PCz (dzienne + zaoczne): ok. 250 osób

AJD straciła właśnie prawa magisterskie
      PCz ma kadrę i zbiera się właśnie do złożenia wniosku o prawa habilitacyjne

Stopnie naukowe z informatyki na AJD w latach 2009/2010: jeden doktorat,
      Stopnie naukowe z informatyki na PCz w latach 2009/2010: ponad pięć doktoratów, dwie lub trzy habilitacje i jeden tytuł profesorski.

Wybór należy do Ciebie...
      Powodzenia
    • Gość: G Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.chello.pl 30.09.10, 17:45
      imi.ajd.czest.pl/index.php?pages/show/107,Opinie-naszych-absolwentow.html
      Kilka opinii. Ludzi znam osobiscie. A to tylko kilka osob ktore pracuja w zawodzie w duzych firmach... A jest ich na peczki.
      Po 3 roku studiow mozna spokojnie pracowac w zawodzie np jako programista javy czy c#. I z wlasnego doswiadczenia wiem ze tytul w tym zawodzie malo sie liczy. Liczy sie wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza i dociekliwosc. Sama nie majac jeszcze tytulu licencjata pracowalam w olbrzymiej firmie programistycznej (wowczas 2 co do wielkosci na rynku polskim).
      Na zadnej uczelni nie wrzuca Ci wiedzy do glowy. Zawod informatyka wymaga samodzielnej nauki, bo inaczej po pol roku wypadnie sie z obiegu.
      Podstawy, owszem, uczelnia powinna zapewnic.
      Odpowiedz sobie na pytanie co chcesz w zyciu robic.

imi.ajd.czest.pl/index.php?pages/show/98,Grafika-Komputerowa-i-Multimedia.html
      Tutaj siatki zajec.

Powiem szczerze, ze ja wybralabym IMI AJD po raz kolejny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka