kamis159 26.09.10, 12:09 gdzie jest wyzszy poziom nauki w ktorej uczelni? ja zapisalem sie do AJD nie wiem czy dobrze zrobilem bo np troche boje sie fizyki:) czekam na opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:30 Wybierz PCz Tutaj masz informacje + siatki godzin wimii.pcz.pl/index.php/oferta/1stopnia/informatyka Rekrutacja trwa jeszcze do 13 października - więc zdążysz wimii.pcz.pl/index.php/rekrut/procedura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:47 widac ze nie macie zbyt wielu chetnych skoro tak dlugo u was rekrutacja trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 13:18 W sumie zostało przyjętych już na Informatykę I stopnia - st. stacjonarne: 156 osoby w I rekrutacji 19 osób w II rekrutacji Teraz trwa jeszcze III rekrutacja, bo zostało kilka wolnych miejsc wimii.pcz.pl/index.php/rekrut/wynikirekturacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.rev.inds.pl 26.09.10, 12:42 to pytanie to chyba żart był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 13:23 Jeśli skończysz informatykę na PCz to po 3.5 roku będziesz inżynierem, a po 5 latach magistrem inżynierem. Na AJD tylko 3 lata i tytuł licencjata. Warto mieć jakieś dodatkowe literki przed nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 14:11 to chyba jakieś nieporozumienie... więc tak... informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie. Poza tym politechnikę konczysz z tytułem inzyniera, jest to uczelnia techniczna, nie jak AJD, pedagogiczna. Informatyka do humanistycznych przedmiotów nie należy, wiec tego typu kierunki na pedagogicznych uczelniach to smiech na sali.... a jesli obawiasz sie fizyki, to nie pchaj sie na PCZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PustySmiechNaSali Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 16:38 "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 17:59 Gość portalu: PustySmiechNaSali napisał(a): > "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha a po czym wnosisz ze nie jest?? ukonczyles?? znam przynajmniej trzech osobników ktorzy po informatyce na pcz swietnie sobie teraz radza w sprawach zawodowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldlamer Re: informatyka PCZ czy AJD IP: 212.87.241.* 26.09.10, 19:08 Gość portalu: aaaaaaa napisał(a): > Gość portalu: PustySmiechNaSali napisał(a): > > "informatyka na PCZ jest naprawde na wysokim poziomie" ... ha ha ha ha > > a po czym wnosisz ze nie jest?? ukonczyles?? znam przynajmniej trzech osobników > ktorzy po informatyce na pcz swietnie sobie teraz radza w sprawach zawodowych. Jest ich paru, naj xx w sprawach zawodowych, partyjnych, pytia na forum i nie tylko... Wszyscy to wiedzą od dawna. AJD czyki WSP, szkoła poza rankingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 18:32 Kolego (kolezanko) Pusty śmiech na sali, otóż mój brat jest informatykiem po PCZ i pracuje w branży w Warszawie, w jednej z wiekszych firm. Wiec nie wiem po czy wnosisz... poza tym informatyka jest na 3 albo 4 wydziałach, a ja bynajmniej nie miałam na mysli wydziału gier i zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 15:07 źle zrobiłes - AJD to kiepska uczelnia, Politechnika jaka jest ale poziom ma o wiele wyzszy..poza tym politechnika jak sama nazwa wskazuje jest uczelnia techniczna, tak wiec samo przez się - lepiej chyba dla informatyka, z reszta masz chyba az trzy wydziały gdzie informatyka jest czołowym kierunkiem .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 15:10 aaa jeszcze co do fizyki - wszystko jest do przejscia - ja miałam zarówno fizyke ogólna, pozniej informatyczną i jakoś zyje :) wystarczy chec do nauki i wszystko sie przejdzie spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 21:17 Kilka danych bieżących: Rekrutacja 2009 na infę na AJD (dzienne + zaoczne): ok. 10 osób Rekrutacja 2009 na infę na PCz (dzienne + zaoczne): ok. 250 osób AJD straciła właśnie prawa magisterskie PCz ma kadrę i zbiera się właśnie do złożenia wniosku o prawa habilitacyjne Stopnie naukowe z informatyki na AJD w latach 2009/2010: jeden doktorat, Stopnie naukowe z informatyki na PCz w latach 2009/2010: ponad pięć doktoratów, dwie lub trzy habilitacje i jeden tytuł profesorski. Wybór należy do Ciebie... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: informatyka PCZ czy AJD IP: *.chello.pl 30.09.10, 17:45 imi.ajd.czest.pl/index.php?pages/show/107,Opinie-naszych-absolwentow.html Kilka opinii. Ludzi znam osobiscie. A to tylko kilka osob ktore pracuja w zawodzie w duzych firmach... A jest ich na peczki. Po 3 roku studiow mozna spokojnie pracowac w zawodzie np jako programista javy czy c#. I z wlasnego doswiadczenia wiem ze tytul w tym zawodzie malo sie liczy. Liczy sie wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza i dociekliwosc. Sama nie majac jeszcze tytulu licencjata pracowalam w olbrzymiej firmie programistycznej (wowczas 2 co do wielkosci na rynku polskim). Na zadnej uczelni nie wrzuca Ci wiedzy do glowy. Zawod informatyka wymaga samodzielnej nauki, bo inaczej po pol roku wypadnie sie z obiegu. Podstawy, owszem, uczelnia powinna zapewnic. Odpowiedz sobie na pytanie co chcesz w zyciu robic. imi.ajd.czest.pl/index.php?pages/show/98,Grafika-Komputerowa-i-Multimedia.html Tutaj siatki zajec. Powiem szczerze, ze ja wybralabym IMI AJD po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś