Dodaj do ulubionych

Wspólnota Samorządowa, czy Kościelna?

26.09.10, 21:33
Dzisiaj byłem na mszy w kościele Św. Stanisława B.M. przy Bohaterów Katynia i wychodząc odebrałem z wielkim niesmakiem zachowanie przedstawicieli Wspólnoty Samorządowej - a właściwie chyba Kościelnej. Jak można na placu kościelnym wpychać ludziom wychodzącym po mszy św. gazetki propagandowe "dlaczestochowy"? Gdzie jest granica przyzwoitości w agitacji? Nie wnikam w treść, ale czy tak to powinno wyglądać? Ten człowiek co rozdawał gazetki biegał pomiędzy ludźmi jak poparzony. Ciekawe co na to zarząd Wspólnoty? Pewnie zadowolony z propagandy. Napiszcie, czy tak też agitowano pod innymi Kościołami. To co było robione pod Kościołem nie jest dla Częstochowy, tylko dla wąskiej grupki! Ludzie, opamiętajcie się!
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Wspólnota Samorządowa, czy Kościelna? IP: *.182.2.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.09.10, 22:18
      Jak nie chcesz to nie bierz gazetki. Nikt nikogo nie zmusza. Mamy demokracje i każdy może rozdawać co chce i gdzie chce. Nie rozumiem czemu to ma być nie dla Częstochowy, że co że przed kościołem a przed supermarketem to jakoś inaczej. Może inne litery inny papier.
      • Gość: Moris Re: Wspólnota Samorządowa IP: *.centertel.pl 26.09.10, 22:25
        przed moim kościołem nie rozdawali, ale chętnie bym poczytał taką gazetę
        • dyziek_o Re: Wspólnota Samorządowa 27.09.10, 01:28
          Do założyciela postu:
          Nie wiem, kogo reprezentuje Wspólnota Samorządowa ani nie znam jej programu.
          I nie o szczegóły mi chodzi. zbulwersował Cię fakt, że sprawa dotyczy miejsca, - znaczy,
          że przed kościołem.........!
          No cóż, kościół już dawno przestał zajmować się tym, do czego został powołany
          i właściwie dziś zajmuje się jedynie dbaniem o swoje majątki do czego służy mu również, a może w szczególności wtrącanie się do polityki.
          W tym oddziaływaniu na politykę, niepoślednią rolę odgrywa możliwość uprawiania propagandy za pomocą swoich przedstawicieli z ambon poszczególnych kościołów.
          Więc nie dziw się, że ktoś teren około kościelny do podobnych celów wykorzystuje.
          Albowiem rybka, - jak wiadomo, - od główki cuchnąć zaczyna........!
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
          • Gość: kryzś Re: Wspólnota Samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 11:18
            Dyziek! ty to sie chyba od głowy psujesz, co cię obchodzi Kościół, przecież nie masz z nim nic wspólnego, więc co cię obchodzi co się dzieje na placu kościelnym - nie jest twoją własnością... a poza tym jak ty się wtrącasz do polityki to jest dobrze, a jak ktoś inny się wtrąca do polityki to fee - utnij sobie łeb, żeby reszta ciała się nie zepsuła
            • Gość: gość Re: Wspólnota Samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 14:03
              A obchodzi i powinno obchodzić, bo opłaca ze swoich podatków wszelkiej maści kapelanów
              w wojsku, w policji, w szpitalach, katechetów w szkołach oraz konkordatową daninę dla
              Vatykanu. Ciemniaku.
              • Gość: a kysz Re: Wspólnota Samorządowa IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 10:26
                to podobnie jak z opłatami na partie - tez biora nic nie daja tylko psuja kraj i obyczaje. podobnie z komieteami referendalnymi lokalnych noszołomów. gazetke Wspólnoty chetnie bym wziął, bo "Pon" to tylko sobie można podetrzec, panie Dry.
    • Gość: Polak Re: Wspólnota Kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 09:32
      Zdecydowanie Kościelna. Wspólnota uważa, że to oni są tylko jedynymi, prawdziwymi katolikami w tym mieście. Wykorzystują kościół propagandowo do granic mozliwości za... aprobatą duchownych. W zamian się wystawi na sprzedaż z dużą bonifikatą działkę, podświetli się kościół itd.
      Ciekawe jak Ci, którzy twierdzą tutaj, że nie przeszkadza im rozdawanie róznych rzeczy rzeczy pod kościołem zareagowaliby, gdyby pod kościołem rozdawano gazetki nie pomyśli lub prezerwatywy. Pewnie sam proboszcz by wypadł i rozganiał przy awanturze wspólnoty nikczemników.
      Wspólnota stosjue metodę "Jak Kali ukraść to dobrze, jak ukraść Kalemu to źle".
      • Gość: notak wrona tez byla Kościelna IP: *.net.stream.pl 27.09.10, 12:30
        w miojej parafii (MAM NA TO DOWOD W POSTACI ZROBIONYCH ZDJEC)
        wrona wisiala w gablocie ogloszen parafialnych.
        oczywiscie dla bezpiecznosci wisiala w szklanej gablocie zamknietej na klucz

wiec ci co sie tak rozglaszaja pod kosciolami to IM JUZ DZIEKUJEMY, BO WIADOMO DO CZEGO DOPROWADZA I JAKI KIERUNEK OBIORA

DOSC JUZ KLEROWYCH RZADOW W CZESTOCHOWIE

NIECH WIEC KAZDY PAMIETA

TYLKO KRZYSZTOF MATYJASZCZYK NA PREZYDENTA!!!

• Gość: kryzś Re: Wspólnota samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 12:43
          Kolejny który chodzi do kościoła, nie wiadomo po co ? Farbowanym lisom już dziękujemy!
          • dyziek_o Re: Wspólnota samorządowa 27.09.10, 20:35
            A co ty "krzyś" tak wierzgasz, gdy się kościelne grzechy wytyka?!
            Czyżbyś może do tej sekty należał?!
            Bo zareagowałeś dokładnie jak w porzekadle; uderz w stół.........etc,etc.
            A może ty nawet klecha jesteś i w dodatku tą główką co to capić zaczyna, - hę?!
            Przyznaj się!
            Dyzio.
    • Gość: obserwator wspólnota w Gminie Poczesna wygląda tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 20:50
      www.poczesna.pl/zdjecia/strona/DzienDzialkowca2010/P9251993.jpg
      więcej na stronie: www.poczesna.pl/0,2,409,dzien_dzialkowca,pl.html

• Gość: xxx Re: wspólnota w Gminie Poczesna wygląda tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 21:02
        ...
      • Gość: Niewodniczański Ładne zdjęcia IP: *.apus-net.pl 27.09.10, 21:32
        o co Ci chodziło dając te linki?
        • salomononlline Re: Ładne zdjęcia 27.09.10, 21:53
          Wójt i jego zastępca w miejscu pracy ... no bo strona Urzędu Gminy... a alkohol chyba nie powinien tam gościc
        • kicia-076 Re: Ładne zdjęcia 27.09.10, 21:55
          A moze na tych zdjeciach jest gdzies Dyziu - Moj Skarb?
          • dyziek_o Re: Ładne zdjęcia 28.09.10, 08:31
            Niestety droga "kiciu"!!!
            Na żadnym z tych zdjęć mnie nie ma.
            Ale tylko dlatego, że o owym ochlaju nie wiedziałem.
            Sorry, że zawiodłem.
            Dyzio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka