Dodaj do ulubionych

Dojazd do Olsztyna

28.09.10, 15:12
W najbliższą sobotę wybieram się do olsztyńskiego zamku (będzie Światowy Dzień Marszu, gdyby ktoś był ciekawy;)).. w związku z tym mam pytanie-prośbę do częstochowian. W jaki sposób można się z Waszego miasta najszybciej dostać do Olsztyna? (rzecz jasna, chodzi mi o ten 'jurajski' Olsztyn, nie warmiński)
Jakieś busiki, przewozy, może komunikacja miejska? Do Częstochowy przyjadę pociągiem, ale dalej nie mam pomysłu na dojazd. Oglądałam strony miejskie, ale nie bardzo umiem się połapać w rozkładach jazdy.
Będę niezwykle wdzięczna za jakieś informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: akira Re: Dojazd do Olsztyna IP: *.net.stream.pl 28.09.10, 15:50
      www.mpk.czest.pl/int_rozkl/
      linie miejskie 58, 67, 57 do lub przez Olsztyn , wszystkie odjeżdżają z ul. Piłsudskiego koło dworca PKP.
      sprawdź godziny odjazdów , pamiętaj o dodatkowym czasie na korki na DK1 (remontowana kładka).

pozdrawiam i baw sie dobrze. :)
      • Gość: kierowfca Re: Dojazd do Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 16:00

kładka już nie jest remontowana i nie ma korków w tym miejscu!
      • Gość: angielski pacjent Re: Dojazd do Olsztyna IP: 193.138.241.* 28.09.10, 17:55
        :) do Olsztyna dojedziesz autobusami MPK 57, 58,59 i 67 z Dworca Głównego PKP od strony ul.Piłsudskiego, w poście wyżej link do rozkładów.Dotrzesz tam również PKS-em który swój dworzec usytuowany ma obok Dworca PKp jednak o szczegóły odjazdu trzeba pytać na dworcowej informacji
    • Gość: . Re: Dojazd do Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 16:58
      od dworca pkp bardzo prosto, gdyz od jednej strony dworzec jest usytuowany na ulicy z ktorej jada autobusy do Olsztyna :) z dworca sa dwa kierunki wyjscia - jeden na ulice Wolnosci, drugi na ul. Piłsudzkiego..musisz skierowac sie własnie na ulice Piłsudzkiego i od razu wyjdziesz na przystanek z którego odjeżdzaja autobusy..
      • Gość: , Re: Dojazd do Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 10:58
        Piłsudskiego!!! kropko
    • teyoo Re: Dojazd do Olsztyna 29.09.10, 09:50
      Bardzo wszystkim dziękuję za wyczerpujące informacje. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka