Dodaj do ulubionych

Kandydat PiS

08.10.10, 20:13
W 40 nr "Gazety Częstochowskiej" na pierwszej stronie można przeczytać, że "Komitet Polityczny Prawa i Sprawiedliwości obradując 1 października 2010 r. w Warszawie pod przewodnictwem Jarosława Kaczyńskiego, podjął uchwałę o rekomendacji dla kandydatury Artura Warzochy na urząd prezydenta Częstochowy". Czy takie decyzje nie powinny zapadać na szczeblu lokalnym wśród działaczy każdej parti, nie tylko PiS? Co Państwo o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: acotopo Re: Kandydat PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 20:40
      wypad z forum!!!

• Gość: angrusz1 Re: Kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 21:08
      Na samym początku kandydatura była omówiona i zaproponowana na lokalnym szczeblu a dopiero oficjalnie zatwierdzona przez władze centralne - taka procedura w partii .
      Tak mi się wydaje .
      • rowan_bean Re: Kandydat PiS 10.10.10, 11:27
        Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Na samym początku kandydatura była omówiona i zaproponowana na lokalnym szczebl
        > u a dopiero oficjalnie zatwierdzona przez władze centralne - taka procedura w p
        > artii .
        > Tak mi się wydaje .

Oczywiście angruszu masz rację!
        Zupełnie podobne procedury stosują w Korei, gdzie niski szczebel zaproponował na następcę swego ukochanego wodza oczywiście syna swojego ukochanego wodza.
        Oczywiście ukochany wódz nie mógł nie zatwierdzić słusznego wyboru.
        Wspaniałe metody, demokratyczne i godne naśladowania, co widać w postępowaniu prezesa pisu.
        Na usta ciśnie się oczywisty wniosek - Jarosław Kaczyński Kim Ir Senem polskiej prawicy!
    • Gość: Niewodniczański Panie Dziąba! IP: *.apus-net.pl 08.10.10, 21:32
      Niedawno się z Panem spierałem, a teraz 100 % zgoda.
      Ma Pan rację w PIS-ie o wszystkim decyduje Jarosław,
      ci na szczeblu lokalnym są o wykonywania poleceń.
      No czasami próbują wciskać innym, że u nich jest demokratycznie.
      I taką pożywkę łykają członkowie PIS-u na przykład Angrusz.
      To dopiero przewrotność.
      • aspirata Re: Panie Dziąba! Angrusz!!! 08.10.10, 21:39

To nie jest watek na to forum. Przeniescie sie tam gdzie bedziecie mniej widoczni.
        • Gość: Yogi Re: Panie Dziąba! IP: 109.243.118.* 08.10.10, 22:39
          Panie Dziąba niech Pan zapyta swojego syna, który od lat jest etatowym pracownikiem Krajowego Biura PiS w Warszawie.
        • Gość: Maniek Re: Panie Dziąba! Angrusz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 23:01
          aspirata napisała:

>
          > To nie jest watek na to forum. Przeniescie sie tam gdzie bedziecie mniej widocz
          > ni
          W regulaminie się tego zapisu nie doczytałem. Zmieńcie regulamin!
          • wieciorkowski.grzegorz Re: Panie Dziąba! Angrusz!!! 09.10.10, 00:00
            Środowisko PiS z którym się utożsamiam pomimo tego, że nie jestem członkiem tej partii z uwagi na lokalne uwarunkowania podjęło w ostatnim okresie wiele błędnych decyzji i w żaden sposób nie uległo procesowi demokratyzacji w samej partii.
            Bardzo często jestem pytany przez osoby rozpoznające mnie i łączące mnie z J. Kaczyńskim "co tam słychać w PiSie " . I jak mam odpowiadać, kiedy będąc kojarzony z PiS nie jestem jego członkiem i nie skłamię jak dodam, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ostatnie wydarzenia i kompromitujące wręcz decyzje kierownictwa PiS powodują, że ta łączność choć jest cechą nabytą nie powoduje już takich emocji.
            PiS potrzebuje wewnętrznych procesów demokratyzacji w podejmowaniu decyzji.
            PIS bez wewnętrznej opozycji, która jest reformatorska dla każdej partii nie przetrwa dłużej niż 12 miesięcy. Jest szokujące jak powiedział poseł Giżyński, że to prezes J. Kaczyński namaścił jednego z dwóch wskazanych kandydatów na prezydenta Częstochowy.
            Quo Vadis PiS. Grzegorz Więciorkowski
            • Gość: bodzio Re: Panie Dziąba! Angrusz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 00:27
              Ło ale Cię andrzejku obsiedli ło.Jestem za wszystkim wątkami o Pisie.Kompromitacja to Palkota i dał nogę Kutz też .Może wyjdzie kiedys prawda o PO i przechwycie wladzy prezydenckiej .Jestem za Pisem i wali mnie taka dedykacja Grzesia W.Bo narazie to Ryży się mota.Pokaż mi Grzesiu W. która partia oprócz Pisu ma jakąs alternatywę.Bo inne to zagubione we mgle i mogą PO nadmuchać .Nic nie robią tylko patrzą na Pis .Nie pozdrawiam nowo nawróconych.
            • Gość: WD Re: Panie Dziąba! Angrusz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 00:36
              Panie Grzegorzu, niech Pan tu nie wspomina PiS!!

Dranie to są a nie ludzie. Do dziś niejaki Giżyński ma papiery mojej kombatantki mamy i swoim postępowaniem, jak by mówił : "spierd...cie", bo mnie to nie obchodzi!

Są to łobuzy i degeneraci!!

Zawsze będę z Panem, bo jak dotąd Panu wierzę, Panie Więciorkowski.

Coś takiego jak PiS i PO powinno zniknąć z mapy naszego województwa!
              Z poważaniem Wiktor Dmuchowski, muzyk dyrygent, teolog, działacz społeczny w Częstochowie i na Białorusi
    • Gość: krzyś Re: Kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 14:15
      Na szczeblu lokalnym to Infułat namaścił Wronę,a partia o zasięgu krajowym musi być sterowna z jednego miejsca na całą Polskę-dowód-"dyziek" jest przedstawicielem palikota w Częstochowie
      • Gość: po Re: Kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:56
        Zwycięży Iza
        • Gość: krzyś Re: Kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:54
          "po", -bajki opowiadasz- wygra Warzocha w pierwszej turze
          • Gość: czewiak Warzocha rulezzz!!!! IP: 195.88.28.* 23.10.10, 13:37
            Warzocha jest najlepszym kandydatem na Prezydenta Częstochowy

- jest to gościu z doświadczeniem samorządowym
            - osoba nie uwikłana w lokalne układy panujące w częstochowie od wielu lat
            - no i co najważniejsze jest uczciwy czego dowodzi paraca w NIKu gdzie się każdego przed przyjęciem do pracy prześwietla dokąłdnie

Tak więc oby 21 listopada Warzocha zwyciężył:)
            • Gość: krzyś Re: Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 22:29
              "czewiak" Warzocha zwycięży w pierwszej turze-bo Częstochowa w ten sposób zaoszczędzi pieniądze za referendum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka