29.11.10, 10:07
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć coś o warunkach i atmosferze pracy w brembo
Obserwuj wątek
    • Gość: sefwever Re: BREMBO IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 14:54
      w brembo na produkcji zatrudnia jeden z pośredników pracy niejaki trenkwalder 10 zł na godz co daje jakieś 1700 na ręke/miesiąc no oczywiscie trzeba uwijac sie z robotą za darmo nie płacą a atmosera ?nie jest najgorzej nie narzekam.
      • Gość: woj Re: BREMBO IP: *.realestate.net.pl 29.03.11, 13:37
        Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną do wspomnianej firmy pośredniczącej w zatrudnianiu pracowników dla Brembo. Po całej rozmowie połączonej z testem (w skrócie - matematyka, rysunek tech. itp. ) zaproponowano mi stanowisko operatora CNC - system 4 brygadowy - 10zł/h BRUTTO (!) - co daje miesięcznie NA RĘKĘ zawrotne ok 1120zł... (przy założeniu 8 godzinnego dnia pracy).
        Jakby kto pytał - mam tytuł mgr inż. (AGH).

To już kolejna firma która proponuje mi podobnie zawrotną stawkę (10zł/h brutto). Czy w tym mieście, wykształcony człowiek, chcący pracować na prawdę nie może liczyć na więcej? Czy w ogóle może liczyć na jakąkolwiek pracę pozwalającą na utrzymanie rodziny?
        • Gość: robotnik Re: BREMBO IP: *.rev.inds.pl 29.03.11, 17:16
          Czy w tym mieście, wykształcony człowiek, chcący pracować na prawdę nie może
          > liczyć na więcej? Czy w ogóle może liczyć na jakąkolwiek pracę pozwalającą na
          > utrzymanie rodziny?
          Niestety nie!
          • Gość: mar Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 20:49
            Przepaszm, ale po szkole zaczyna się życie i to ono najlepiej weryfikuje .... głowa do góry
        • Gość: demo80 Re: BREMBO IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 21:02
          Brembo to kiedyś była solidna firma w której było można zarobić naprawdę kasę. Gdy w 2007 r. tam pracowałem to miałem na cynkowni miałem 2000 PLN a teraz taki syf tam jest, że szkoda gadać. Ta stawka to naprawdę jest żenująca. Brak słów.

Pozdrawiam i życzę znalezienia dobrej pracy za dobrą kasę.
          • Gość: woj Re: BREMBO IP: *.realestate.net.pl 30.03.11, 01:49
            Dzięki wszystkim za słowa otuchy.
            Oczywiście rozumiem, że jako młody człowiek z niewielkim doświadczeniem (pomimo wykształcenia) nie mogę oczekiwać wielkich zarobków - jednak proponowane dotychczas stawki uwłaczają mojej - ludzkiej godności. Chciałbym po prostu móc zwyczajnie żyć - a za 1100zł będzie (o ile w ogóle możliwe) bardzo ciężko choćby przeżyć...
            Zastanawiam się, ile wobec tego zarabiają osoby pracujące na niższych stanowiskach? Ile zarabiają ci zatrudnieni na najniższych (np. sprzątający) - a może oni już płacą (nie im) za przywilej pracy?... ech...
            Zaczynam poważnie myśleć o wyjeździe - nie tylko z miasta. :/
        • Gość: Jadzia Re: BREMBO IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.04.11, 01:59
          pracowniktymczasowy.bloog.pl
        • Gość: on Ja składałem na koksownię i było jeszcze gorzej IP: *.xdsl.centertel.pl 01.04.11, 12:56
          witam!
          Ja również mam wykształcenie wyższe w kierunku metalurgicznym, może nie takiej renomy jak AGH, ale próbowałem coś znaleźć w zawodzie. Składałem między innymi na hutę, były to jeszcze czasy gdy były przyjęcia na różne stanowiska. Nie ubiegałem się na nie wiadomo co, tylko na stanowisko robotnicze. To samo z koksownią, gdy wszedłem do kadr i zobaczyli absolwent wyższej szkoły, metalurgia to taki jeden młody Pan, zaczął że niby nie mam specjalizacji koksowniczej, tylko odlewnictwo, jestem ciekawy jakie on miał? hehe
          Za jakiś miesiąc były przyjęcia na koksownię do kontroli jakości, zadzwoniłem aby się przypomnieć to kadrowa wyzwała mnie że dzwonię co trochę, a tak naprawdę od złożenia podania zadzwoniłem pierwszy raz. Wniosek jest prosty, wyzywają studentów że głąby i pijaki a z drugiej strony tak naprawdę się nas boją. Sami często nie mają wyższego wykształcenia. Na hucie jest wielu co chodzili przykładowo do gastronomika a są tam pracownikami tylko dlatego, że mają chody w kadrach, u majstra itd.
          Ktoś powie do mnie, pewnie jesteś jednym z tych absolwentów co tylko pił imprezował itd. Problem jednak tkwi w tym że nawet nie dano mi szansy się wykazać. Wielu pracodawców oczekuje, uczciwości, lojalności, szkoda tylko że oni nie mają szacunku dla drugiego człowieka, bo np. mówią że bez względu na to czy odpowiedź będzie negatywna czy pozytywna to poinformują telefonicznie. Niestety rzadko się zdarzało aby zadzwonił ktoś gdy odpowiedź była negatywna. I po co tak gadają? Obecnie pracuję, ale nie w zawodzie, kokosów tez nie zarabiam. W brembo też miałem okazję pracować, podobnie w trw, niestety to wszystko prawda, a najgorsze jest to że nie ma się kto wziąć za to dziadostwo i te całe agencje pracy tymczasowej. Pozdrawiam
    • osa-5 Re: BREMBO 09.12.10, 09:29
      Jaki jest tam system zmian
      • Gość: befhge Re: BREMBO IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 10:37
        zapitalasz jak dziki wół za 1600 netto na 4 brygady i nie masz nic do gadania
        • Gość: bibi Re: BREMBO IP: *.rev.masterkom.pl 19.01.11, 10:16
          zapitalasz ale chyba na montażu bo na obróbce robisz swoje i nikt do ciebie nic nie ma pracownik z 3-letnim stażem pracy w firmie brembo
          • Gość: JA wolne żarty IP: *.net.stream.pl 30.03.11, 18:19
            he he . 1 kwiecień dopiero będzie
            • Gość: me Re: wolne żarty IP: *.rev.masterkom.pl 31.03.11, 10:28
              tzn. co bedzie 1 kwietnia?
              • Gość: tata Re: wolne żarty IP: *.net.stream.pl 31.03.11, 17:04
                dzień dla żartownisiów
                • Gość: achmed Re: porazka IP: *.telpol.net.pl 01.04.11, 17:47
                  to kolego przyjmij sie na hute katowice przez firme manpower to zapie...c bedziesz na 4-brygadowce w totalnym syfie za 1500 i dopiero docenisz prace w normalnych warunkach... a najlepiej na walcownie duza.syf kila i jedna wielka mogila .Stare huciaki siedza i placza ze (2800 na reke)malo a ty za 1500 zapie...sz jescze za nich a kierownik z majstrem klepie po ramieniu dawaj dawaj to moze cie mittal weznie pod siebie.od2008 roku do obecnej chwili 1500 i ani grosz wiecej...nie polecam pracy w tej firmie.W biurze siedzi grupa 8 osob i nikt nic nie wie. na spotkaniach z kierownictwem na jakiekolwiek pytania odpowiedz jest 1 jak sie nie podoba to za brame.
                  • Gość: on Re: porazka IP: *.xdsl.centertel.pl 01.04.11, 23:01
                    ale do kogo to piszesz? przeciez wiadomo jak jest w tym kraju, ci co na starych zasadach pracuja to jeszcze zarobia, mlode pokolenie ma przesrane czy to w brembo czy na hucie.
                    Trzeba o tym rozmawiac, przeciez to miejsce temu służy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka