jeszua.de 29.12.10, 09:26 Widać Herby mają gospodarza, w przeciwieństwie do Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieistotny Re: Pływacy - do Herb! IP: *.czest.pl / 192.168.1.* 29.12.10, 11:04 I bardzo dobrze - niech wkrótce, któraś z ościennych gmin (lub prywaciarz w tejże gminie) wybuduje kolejny basen albo park wodny. Dopiero wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów w "częstochówce". Jak Was jeszcze nie nauczyli rozumu to już szykują się kolejni. Mówi i mówiło się o województwie częstochowskim, ale jak widać nawet najprostsze i wydawałoby się potrzebne inwestycje są ponad siły włodarzy i w pewnej mierze także mieszkańców, więc jest jak jest. Bierność, bierność i jeszcze raz bierność ! Województwo? Z czym do ludzi ?! Z drugiej strony część inwestycji jest dobra, a nawet bardzo dobrze zaplanowana, ale dlaczego nie ma takiej rozwagi przy kluczowych inwestycjach ? Wybór należy do Was: albo dobro wspólne albo prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: Pływacy - do Herb! 29.12.10, 12:45 Dokladnie tak. Radomsko odessalo inwestycje przemyslowe, ktos w koncu z 'osciennych' pobuduje aquapark, a w Czestochowie zostanie zaglebie marketow. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmuchowski Pływacy - do Herb! 29.12.10, 12:36 U dobrego gospodarza czyste i wygodne podwórko - bravo, Panie Wójcie, tak trzymać. Gratuluję i życzę zdrowia i pomyślności w Nowym roku!! Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: Pływacy - do Herb! 29.12.10, 14:44 W artykule jest jeszcze jedna wazna informacja, mianowicie o tym ze Herby zdecydowaly sie rozpoczac inwestycje bez dotacji, choc pozniej srodki sie znalazly. Gratuluje odwagi - niech to bedzie przyklad dla Czestochowy, planowali sobie osiagnac cel w postaci basenu, a nie tylko przeliczyli drobne w kieszeni i "eee... nie uda sie...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pływacy - do Herb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 12:49 super super super:):):) nareszcie basenik tak blisko:D nowy , czysty, tani, och och uwielbiam wodę :) nie będę musiała już jeździć do Cz-wy tak daleko. Herby gratulacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nieistotnego Re: Pływacy - do Herb! IP: 188.33.103.* 29.12.10, 13:09 Jesteś też osobą prywatną zorganizuj grupę która zajmie się budową parku wodnego w Częstochowie -będzie twoje nazwisko jako organizatora wszędzie chwalone.A pisać dyrdymały na forum każdy potrafi co do przedszkola już chodził.Dzisiaj każda realna inicjatywa się liczy trzeba tylko znależć sponsorów aby takie pisane dyrdymały chciał ktoś realizować i najważniejsze finansować.Do dzieła chłopaszku przystąp i pokaż co potrafisz oprócz bezimiennego pchania się na afisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur Re: Pływacy - do Herb! IP: *.168. / 192.168.0.* 29.12.10, 13:57 A na co Częstochowie jakiś basem czy akwapark. Mamy Jasną Góre i to nam wystarczy Alleluja Odpowiedz Link Zgłoś
rheinlander Re: Pływacy - do Herb! 29.12.10, 14:48 Gość portalu: Szczur napisał(a): > A na co Częstochowie jakiś basem czy akwapark. Mamy Jasną Góre i to nam wystarc > zy Alleluja To je prowda :) ni kaj ni ma takich łobwarzanek jak na Klarenbergu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotny Re: Pływacy - do Herb! IP: *.czest.pl / 192.168.1.* 29.12.10, 17:45 Skoro tak nagabujesz innych do tworzenia czegoś to dlaczego Ty nie podejmiesz się takiego przedsięwzięcia? Wg mnie pchanie się na afisz polega na czymś innym. A forum służy do tego, aby wyrazić swoją opinię. Poza tym bycie osobą publiczną to tylko strata czasu i nerwów, choć nie zawsze. Dla jednych dyrdymały, dla innych fakty i rzeczywistość. Zresztą zaognianie tej sytuacji tylko wszystkim zaszkodzi, więc po co to wszystko? Zbędna to polemika. Dziękuję za krytykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Pływacy - do Herb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:00 w Herbach na dachu zamontowano baterie słoneczne, które zmniejszać będą energochłonność basenu, w Częstochowie na otwartym basenie przy Dekabrystów woda ma być podgrzewana za pomocą energii elektrycznej . Ofensywa Wronich absurdów trwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pływacy - do Herb! IP: 188.33.46.* 29.12.10, 16:22 Pływacy - do Herb! czy Herbów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilm Re: Pływacy - do Herb! IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 17:08 Herb = 1 herb czyli liczba pojedyncza Herby = 2 lub wiecej Herbów czyli liczba mnoga. W przypadku miejscowosci o ktorej jest ten artykul,nie ma watpliwosci ze powinno byc "Plywacy - do Herbów!" bo miejscowosc ta zawdziecza swoja nazwe 2 herbom a nie jednemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbianin Re: Pływacy - do Herb! IP: *.centertel.pl 29.12.10, 22:04 Jestem mieszkańcem tej miejscowości i fajnie, że mamy basen i oby on przynosił duże dochody. Co do tego cz: Pływacy do Herby czy do Herbów. Powiem Wam, że wg mnie lepiej brzmi >do Herbów< i nawet kiedyś rozmawiałem z nauczycielem j.p. i on stwierdził, że obie formy są OK, ale jak dla mnie lepiej brzmi > do Herbów < Pozdrawiam wszystkich Herbianów :D hehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
rheinlander Re: Pływacy - do Herb! 30.12.10, 09:59 Gość portalu: Herbianin napisał(a): > Jestem mieszkańcem tej miejscowości i fajnie, że mamy basen i oby on przynosił > duże dochody. Co do tego cz: Pływacy do Herby czy do Herbów. Powiem Wam, że wg > mnie lepiej brzmi >do Herbów< i nawet kiedyś rozmawiałem z nauczycielem > j.p. i on stwierdził, że obie formy są OK, ale jak dla mnie lepiej brzmi > > do Herbów < > Pozdrawiam wszystkich Herbianów :D hehe;) Obawiam się Herbianinie, że nie bardzo zrozumiałeś Wilusia - 1 Herb, 2 i więcej Herbów co daje nazwe Herby = 2 Herby - herb śląski i herb polski :))), a tak prywatnie:) nie wiem co to za nauczyciel języka polskiego który ma problemy z odmiana i historią miejscowości ale proponuje abyś za bardzo sie nie sugerował jego stwierdzeniami:))) Co do reszty zgadzam się z Toba w zupełności :)))))))))))))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alebert z Aleji Re: Pływacy - do Herb! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.12.10, 17:34 Ale my mamy też piękny basen :) Na Dekabrystów :) No ale że będzie mozna z niego korzystać tylko ok miesiąca w roku ( no z miesiąc to powinno być upałów w 2011 r) to już inna sprawa :) BRAWO CZĘSTOCHOWA I WŁODARZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemasssek Re: Pływacy - do Herby'ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 01:22 tak,a zima lodoisko z niego zrobic:D Herby zabardzo niechaj sienie ciesza poniewaz nie a sie zarobic w duzej mierz na sportach wodnych poniewaz po 1 nie sa dofinansowane w takiej mierze jak nasz sport narodiowy - PILKA NOZNA..... pozdrawiam reprezentacje....PLYWACKA oczywiscie Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: Pływacy - do Herby'ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 10:59 Taka mała gmina i dorobiła się pływalni. Mądry gospodarz. W gminie Konopiska są aspiracje na centrum piłki nożnej w powiecie a może w kraju bez piłkarzy. Mają gdzieś potrzeby mieszkańców (w całym przekroju wiekowym a nie tylko tych latających za piłką) którzy chętnie widzieli by u siebie pływalnię zamiast hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Pływacy - do Herby'ów IP: 217.97.165.* 04.01.11, 11:26 "Dzieci z naszej szkoły w Herbach już pływały przed przerwą świąteczną " My-dzieci szkoły w Herbach- nic o tym nie wiemy :-( A może to dzieci P. wójta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redbul Re: Pływacy - do Herby'ów IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 17:52 Jak byś się interesował tym co trzeba a nie piciem w pizderii to byś wiedział co sie dzieje, a tak lipa :). Ja tam już pływałem i było ekstra - i nie jestem dzieckiem Wójta dla twojej anty wójtowej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quegi Re: Pływacy - do Herby'ów IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 17:48 No Przemcio do szkoły to ty chyba nie chodziłeś skoro piszesz tak piękną polszczyzną :))) Pewnie zamiast na J. Polski to w piłkę kopałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebać czę-we Re: Pływacy - do Herb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 17:57 czę wa to wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for Re: Pływacy - do Herb! IP: 46.113.181.* 05.01.11, 13:30 Jedż do sąsiedniej wioski -może tam będziesz miał lepiej.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś