mirka40 10.01.11, 18:36 gdzie w Częstochowie można kupić kurczaka zagrodowego, czy są u nas takie sklepy gdzie można kupić kurczaka nie nafaszerowanego chemią czy innym świństwem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qlawy Re: kurczak zagrodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 19:00 Co dzisiaj wszyscy o kurczakach , jajkach , jakaś nowa moda jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: kurczak zagrodowy IP: 46.113.235.* 10.01.11, 20:06 Jedż na wieś do wujka i poszukaj kto dzisiaj dla ciebie hoduje takiego kurczaka zagrodowego -może znajdziesz.Powodzenia i ciekawe.Albo spytaj na ryneczkach może taką informację -poradę ktoś ci udzieli.Ja też bym bardzo chętnie chciał kupić takiego kurczaka lub jajka od kury zagrodowej,ale który gospodarz sprzeda ci dzisiaj jajko które kura zniesie na zagrodzie.Niech się ci z SK wypowiedzą co przyjeżdżają do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka40 Re: kurczak zagrodowy 10.01.11, 20:25 Gdybym miała rodzinę na wsi nie prosiłabym o poradę na forum, jajka z wolnego chowu można już kupić nawet w nawet w hipermarketach, ale kurczaków nie widziałam. Kiedyś stały kobiety z drobiem na ryneczku, ale to już przeszłość. A poza tym jak patrzałam na te zwłoki kury, zakurzone i obeschnięte to .... okropność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko płatek Re: kurczak zagrodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 21:18 Szanowna Pani posiadam gospodarstwo ekologiczne niedaleko Częstochowy zaimuje się hodowlą kur nieśnych zaopatruje sklepy . Dostarczam jajka po 0,70 groszy miałem kiedyś kurczaki po 15 złotych, kurczak miał około kilo trzydzieści ,ale klijenci myśleli że to będzie taki sam jak w delikatesach, ale w naturalnym chowie tucz trwa około pół roku i dlatego zrezygnowałem i zaimuje się tylko kurą nioskom ,ale to już długo nie potrwa . Przypuszczam ze jeszcze z rok i zlikwiduje hodowle i wyjade za granice ,bo to nie możliwe żeby ćwierć milionowe miasto nie kupiło tysiąc jajek tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś