Dodaj do ulubionych

Monitoring i badanie HSG

31.01.11, 10:28
Witam

Gdzie mogę robić monitoring cyklu na ubezpieczenie-w jakiej przychodni jest USG i dobry lekarz? Jak wczesniej trzeba sie zapisać?
A może wiece jak długo czeka się na badania HSG w szpitalu na tysiącelciu? Trzeba miec skierowanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.net.stream.pl 31.01.11, 15:25
      w miare dobre usg maja w szpitalu na tysiącleciu, miałam tam robiony monitoring, a skierowania na monitoring dał mi mój lekarz z przychodni ginekologicznej tez przy tym szpitalu, na badanie trzeba miec skierowanie jesli chcesz zeby ci je zrobił lekarz do którego chodzisz do przychodni to po prostu mu to powiedz, na oddział stawiasz sie rano i po południu - jesli nie ma problemów oczywiście - wychodzisz, mnie to badanie i monitoring robił doktor Surówka, fajny facet mozna sie z gościem dogadac i dośc cierpliwy a wiem co mówie bo jestem panikara straszna:)
      • kamila8027 Re: Monitoring i badanie HSG 31.01.11, 20:51
        Byłam raz u dr Surówki i niestety niezbyt ładnie mnie potraktował wiec drugi raz do niego nie pojde prywatnie.
        A może w jakiejś przychodni mogłabym to zrobić?
        • Gość: elka Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.prenet.pl 31.01.11, 21:09
          Na HSG musisz mieć skierowanie od lekarza najlepiej z tego szpitala to Ci wytłumaczy. Nie czeka się długo. Do 2 tygodni się uwiniesz.
          Cyklu nigdzie panstwowo nie zmonitorujesz bo nie ma chyba takiej przychodni gdzie siedzialby lekarz i mogl Ci bez zapisów zrobić USG co 2 dni. Do większości dobrych się w ogóle długo czeka, no i duzo poradni nie ma odpowiednich usg. Moja rada. Mierz sobie temperature ciała. Równie dobre a tanie i się nie nachodzisz. Poszukaj w googlach jak dokladnie to robic.
          • Gość: gość Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.net.stream.pl 31.01.11, 21:39
            mierzenie temperatury jest skuteczne i wiarygodne jeśli jest to cykl naturalny przy cyklu stymulowanym lekami niestety juz nie jest to wiarygodne... wtedy trzeba to zobaczyć na usg
            • Gość: elka Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.prenet.pl 01.02.11, 15:32
              No ale chyba lekami się stymuluje jak wlasnie jest problem z cyklem naturalnym. Czyli najpierw trzeba go zbadac. Dlatego najpierw można wykorzystac termometr:)
              • kamila8027 Re: Monitoring i badanie HSG 01.02.11, 18:00
                Jak wczesniej mierzylam sobie temp to mialam ladne skoki i czulam owulacje. Nie mam stymulacji lekami jeszcze, choc staram sie juz ponad 1,5 roku. Chcialam pochodzic troche na monitoring zeby zorientowac sie czy mam pecherzyki, jakie, czy pekaja, kiedy jest najlepszy moment na poczecie dziecka.
                Jest moze usg w przychodni Południe na Mireckiego?
                • Gość: kasia Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.net.stream.pl 01.02.11, 22:03
                  Usg w przychodni południe jest, tylko trzeba by było się dopytać, czy będzie możliwe takie badanie - można nawet zadzwonić i się dowiedzieć
      • Gość: młoda mama Re: Monitoring i badanie HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:36
        hsg polecam ci zrobic prywatnie , w jakiejś klinice co ma umowe z nfz- będziesz miała znieczulenie co przy tym badaniu bardzo wazne a czego w szpitalu peństwowym ci nie dadza i będziesz sie zwijać z bólu. zadzwoń sobie 1. do centrum medycznego św łukasza na podkolejowej - znajdz w necie namiar- oni tam robią,2. robia też w Łodzi w Salvem , daja znieczzulenie , mają umowe z nfz, jest początek roku wiec moze nic nie dopłacisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka