Dodaj do ulubionych

kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka

10.02.11, 20:25
Czy ktoś czytał dzisiejszy Poniedziałek? Czegoś bardziej bulwersującego z ust osoby,którą wybrano na wiceprezydenta jeszcze nie słyszałem, ani nie czytałem. Takie chamstwo i brak szacunku dla mieszkańców, to mimo wszystko, dzisiaj rzadkość.Wstyd,że Matyjaszczyk ma takiego guru wsród doradców.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.02.11, 20:41
      A tacy byli dobrzy przyjaciele, Kulawik i Marszałek zniszczą się na wzajem przez swoją nienawiść, trzeba szykować referendum nie patrzmy na samo zagładę miasta.
    • stranieri777 Link do wywiadu w wersji elektronicznej 10.02.11, 20:46
      Ale po co wersja papierowa skoro jest w internecie?

Wywiad z Wiceprezydentem Jarosławem Marszałkiem str.4-5

Kolejny skandal! Czerwoni są 3 miesiące, a się tak ubabrali i skompromitowali, że szkoda dalej komentować.
      Jarosław Marszałek warto nadmienić, że był "jedynką" SLD na Rakowie, z którego zdobył mandat radnego. Ciekawe co teraz powie te 1500 osób z hakiem, które głosowało na tego gościa? I najlepsze, ze Marszałek nigdy nie mieszkał w okręgu nr 4 - typowy spadochroniarz.
      Częstochowianom "gratulujemy" SLD i prezydenta sterowanego z redakcji tygodnika. Gorzej, że gazetka chce przejąć władzę w mieście.
      A na finał należy zostawić cichą koalicję SLD-PiS w zamian za stołki i kilka drobnych pisowskich spraw.
      • Gość: gosc Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 21:07
        Po tej lekturze uważam,że pan Matyjaszczyk powinien zmienić wiceprezydenta i wszystkich swoich doradców,bo za chwilę może być referendum.Częstochowa już dobrze wie,jak to zrobić, sami tego uczyliście, czyż nie?
        • Gość: hm Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 12:51
          a co robi w tej sprawie Wierny czyli mierny doradca w zakresie marketingu? jak mógł do tego dopuscić?
          • Gość: elf Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.02.11, 19:52
            Ja chcę być doradcą Błagam..
      • Gość: mmm Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.02.11, 21:09
        Jacek, wycisz się trochę. Radnemu nie wypada.
        • Gość: ben Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.02.11, 21:36
          Marszałek już jest skończony, przez własnego kolesia Kulawika.
        • Gość: :-)(-: Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 12:54
          to włąsnie radnemu wypada wa wrecz musi
      • Gość: :-( Re: Link do wywiadu w wersji elektronicznej IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 17:01
        cicha koalcja z PIS z SLD? no to już dno
    • Gość: kali Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 21:53
      dlaczego w tej naszej Częstochowie ze strony władzy lokalnej nie ma chociaż trochę uczciwości i pozorów pracy na rzecz miasta,tylko tacy ludzie jak w/w przedstawiciel tam zasiadają.Kompetencje pana MARSZAŁKA są wielkie.
      • Gość: ja Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 21:57
        Kompetencje nicwiedzącego,tylko tyle.Takie to ma każdy.
    • niewiemcowybrac Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka 10.02.11, 22:32
      Hmm.... Wrona źle , Matyjaszczyk źle .... Klecha źle ... Szatan źle ....
      a Wy myśleliście ,że po ośmiu latach będzie pięknie i kolorowo .... czerwono biało .... a póki co to takiej agresji to nawet przed wyborami nie było .... kadra zawsze była wymieniana i tak będdzie .... póki ludzie wybierający ludzi nie siądą do ulotek, nie pogrzebią w necie etc etc , i nie zaczną korzystać z rozumu tylko z plotek i pieprzenia o szopenie to tak będzie

mniej Państwa więcej prywaty .... krzyczycie ,że źle bo ten daje temu po znajomości .... niech będzie prywatne , ceny skoczą ale poziom jakości skoczy ( to w przenośni bo nie chce mi się rozpisywać dla populistów tematu )
    • Gość: Dziennikarz Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.alfanet24.pl 10.02.11, 23:13
      Przeczytałem elektroniczne wydanie Poniedziałku, i mogę to skwitować jednym wyrazem: skandal.
      Skandal Panie Marszkałku, wiceprezydencie.

Bez pozdrowień, Dzienniakrz.
      • Gość: wierny Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.11, 09:33
        Jaki prezydent taki wiceprezydent i cała reszta, musimy z tym skończyć, pora na referendum.
    • dominik.wu Błahahahaha - p.Kulawik chce jego fotela? 10.02.11, 23:43
      Ale się uśmiałem!
      Przecież ci ludzie kopią sobie grób.
      Widzę, że prawdopodobnie L.Kulawik dybie na stanowisko I Wiceprezydenta. Mało mu, mało, mało, mało...
      • hr.poniemirski Re: Ech,żeby to tylko o kindersztubę chodziło! 11.02.11, 12:24
        dominik.wu napisał: <(...)Przecież ci ludzie kopią sobie grób.....>
        Szanowny "Dominiku.Wu"
        Jeżeli te dwie postaci z Ratusza za "łby się wzięły", to pomimo sceptycyzmu wolę sekundować Kulawikowi.
        Czemu, z racji znajomości tematu, chyba nie zaprzeczysz.
        Czasami mógłbyś się wysilić na obiektywną ocenę, nie mając na uwadze raniących zaszłości. Chociażby z powodu wyuczonego zawodu,czy wiedzy w temacie, albo poglądów opartych na szlachetnych ideach, które jak mniemam, nie zagubiłeś.
        Pozdrawiam

Natomiast do Naszej Władzy mam prośbę:

Szanowny Panie Prezydencie!
        Z całym szacunkiem,
        "nie idź tą drogą"!
        Przestań za sobą ciągnąć "ten ogon"
        łącznie z przystawką, którą Ci podłożył!.
        Chwały on Panu nie przyniósł i nie przyniesie,
        czemu dał już wielokrotnie dowód w swej karierze.

Taki "oryginał" skutecznie może do Pana zniechęcić nawet sympatyków,
        że o "rodzimej" lewicy nie wspomnę, której ta,
        wybitna postać była i jest dobrze znana!

Z szacunkiem
        hr. j/w
        • dominik.wu Re: Ech,żeby to tylko o kindersztubę chodziło! 20.02.11, 20:54
          Pani / Panie hr.poniemirski!

Dziękuję za opinię o mnie. Mniemam, że jesteś kimś, z kim miałem okazję do bliższej współpracy.
          Faktycznie, troszkę emocjonalnie podszedłem do tematu, a po ostatniej publikacji Pana Kulawika stwierdzam, że jak zwykle nie wiadomo o co chodzi. Denerwuje mnie ten, znany mi z przeszłości styl pracy: pewna grupka zamyka się w pokoiku (zgodnie z przestrogą analizuję publicznie) i decyduje o biegu wydarzeń "po ich myśli". Takie numery odstawiali w SLD, dlatego między innymi odszedłem, ale żeby coś takiego wyczyniać z miastem? Panowie - tak się nie godzi! Nie chcę rzucać tu nazwiskami, ale z przyzwoitości, dla dobra ogółu powinienem. Daruję sobie.

Co do L.Kulawika... Osądy na jego temat zawieszam, nie wiem wszystkiego.
      • Gość: a ja pamietam Re: Błahahahaha - p.Kulawik chce jego fotela? IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.11, 19:12
        im wiecej takich wywiadów tym wiedza lepsza o referendum
    • Gość: xyz Pokaz... niekompetencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 09:27
      W ostatni wtorek, 8 lutego, przeprowadziłam wywiad z wiceprezydentem Częstochowy Jarosławem Marszałkiem z Sojuszu Lewicy Demokratycznej (SLD). Treść wywiadu publikujemy poniżej. Z przyczyn, które zaraz opiszę nie jest on niestety kompletny, gdyż prezydent Marszałek uniemożliwił mi zadanie wszystkich pytań, które miałam przygotowane. Nie wiem, jaka była motywacja prezydenta Marszałka, że nie udzielił odpowiedzi na prawie żadne zadane przeze mnie pytanie. Styl w jakim zakończył on to spotkanie mogę określić jako żenujący, chamski i nie do przyjęcia. Wiceprezydent Marszałek nie poprosił o autoryzację, więc wywiad zostaje przedstawiony w wersji niemal dosłownej.

Prezydent Marszałek wypowiedział się o dziennikarzach jakoby, cytuję: „dziennikarze to hieny, które szukają krwi, potu i…spermy!”. Nie jestem w stanie wytłumaczyć Państwu, o co chodziło prezydentowi Marszałkowi, mogę tylko dywagować. Czy fragmenty przedstawionego wywiadu i pytania, które zadawałam świadczą chociażby w minimalnym stopniu, że próbowałam doszukiwać się wymienionej krwi, potu, a tym bardziej spermy, rozumianej, jak mam nadzieję, jako pewną alegorię skandali seksualnych? Czy była to dygresja w kierunku wszystkich ludzi zajmujących się pracą dziennikarza, czy tylko w stosunku do mojej osoby lub tygodnika, który reprezentuję? Wywiad miał dotyczyć spraw, które są w tej chwili bardzo ważne dla Częstochowy. Pojawiły się więc pytania o edukację, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej czy palący temat remontu Alei NMP. Niestety w tym wydaniu Państwo nie przeczytają o pomysłach na miasto Prezydenta Jarosława Marszałka, gdyż odmówił ich ujawnienia. Rozumiem, że prezydent Marszałek może mieć osobistą awersję do dziennikarzy, którzy sprawują przecież funkcję kontrolną władzy. Czy może kontrola poczynań i ocena jego pracy na stanowisku wiceprezydenta Częstochowy jest panu Jarosławowi Marszałkowi nie na rękę i chciałby, żeby dziennikarzy po prostu nie było albo się nie interesowali tym, co czyni władza? Nic nie uprawnia wiceprezydenta do formułowania takich osądów i takiego traktowania, a tym bardziej nie uprawnia go do tego funkcja, którą sprawuje.

Jarosław Marszałek jest wiceprezydentem odpowiedzialnym za Wydział Geodezji i Kartografii, Wydział Kultury i Promocji, Wydział Rozwoju Miasta, Biuro Miejskiego Rzecznika Konsumentów. Jest on również pierwszym zastępcą prezydenta Krzysztofa Matyjaszczyka, czyli osobą, która sprawuje najwyższą władzę wykonawczą, jako prezydent, w czasie nieobecności prezydenta Matyjaszczyka. Ma więc największy wpływ na decyzje podejmowane w mieście. Dziwi mnie fakt, że na żadne zadane przeze mnie pytanie nie potrafił udzielić jakiejkolwiek, chociażby ogólnej odpowiedzi, wymigując się stwierdzeniem, że leży to poza zakresem jego kompetencji, tym bardziej, że np. uczestniczył w konferencji prasowej w sprawie remontu Alei NMP, był obecny na spotkaniu z ambasadorem Gwinei. Jako osoba odpowiedzialna za Wydział Kultury i Promocji Miasta powinien wręcz zabiegać o kontakty z dziennikarzami i dobre z nimi relacje. W tym wypadku ewidentnie zabrakło kultury. Nie szukałam u tego pana spermy i skandalu, o co on posądza dziennikarzy i media, tylko informacji na temat miasta.

Być może Państwu uda się uzyskać więcej informacji na temat miasta. Podajemy bezpośredni numer telefonu do gabinetu wiceprezydenta Jarosława Marszałka – (34) 370 73 01.

Wywiad z wiceprezydentem Jarosławem Marszałkiem:

W ostatni wtorek był Pan obok prezydenta Matyjaszczyka, na konferencji poświęconej sprawie przebudowy II alei. Proszę powiedzieć…
      Pani redaktor, ja na temat alei nie będę się wypowiadał, bo to nie należy do moich obowiązków.

W Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej pracuje ponad 600 osób. Wiemy, że nastąpi redukcja zatrudnienia. Ile osób straci pracę ?
      Pani redaktor to nie jest w mojej kompetencji, ja na to nie udzielę odpowiedzi.

To o co mogę pana pytać?
      (Śmiech) To pani chce mnie o coś pytać? To nie są pytania do mnie. Był czas, że byłem jedynym zastępcą prezydenta i MOPS faktycznie podlegał pod moje obowiązki . Dzisiaj tak nie jest. Wiem, że program naprawczy jest przygotowywany, i na podstawie niego zostaną wyciągnięte wnioski. Są przerosty zatrudnienia, jest tam problem z proporcjami.

W poprzednim wydaniu tygodnika „Poniedziałek” przewodniczący rady miasta Marek Balt powiedział, że najgorsza sytuacja finansowa jest w oświacie, i że w miesiącu listopadzie i grudniu prawdopodobnie zabraknie pieniędzy na wypłaty dla nauczycieli. Czy ma pan na to jakiś pomysł?
      Pani redaktor, to również nie jest w mojej kompetencji, dlatego na temat oświaty nie będę się wypowiadał, bo to nie moja działka. Pan Balt ma oczywiście rację, ale to jest historia stara jak świat; zawsze budżet był pisany na 9-10 miesięcy.

Dwa miesiące temu przyjechał do Częstochowy ambasador Republiki Gwinei z propozycją współpracy gospodarczej. W grę wchodziło wspólne przedsięwzięcie związane z przeróbką boksytu oraz wymianą studentów. Miałoby w związku z tym powstać w Częstochowie przedsiębiorstwo, co oznacza m.in. nowe miejsca pracy. Pan uczestniczył w tej rozmowie razem z prezydentem Krzysztofem Matyjaszczykiem. Co udało się w tej sprawie już zrobić?
      To nie należy znowu do moich obowiązków. Proszę pytać o to prezydenta, który się tym zajmuje, bo on robi to swoimi kanałami. Zresztą, po jednym spotkaniu nie możemy oczekiwać rewolucji.

Jak się Panu współpracuje z doradcami prezydenta Matyjaszczyka?
      Doradcy prezydenta są bardzo kierunkowi i nie wchodzą oni na obszar, którym ja się zajmuję. Na chwilę obecną nie muszę korzystać z doradców. Ja z ich pomocy w ogóle bardzo rzadko korzystam.

Kto obecnie jest rzecznikiem prasowym urzędu miasta?
      Nie ma obecnie rzecznika prasowego.

Na e-mailach wysyłanych z urzędu miasta widnieje nazwisko pana Tomasza Jamrozińskiego jako rzecznika prasowego.
      Nie mamy rzecznika, mamy tylko biuro prasowe. W Urzędzie Miasta nie ma etatu rzecznika prasowego.

To jest jedna z ważniejszych osób w urzędzie miasta, więc ktoś taki powinien być…
      To prawda, to jest jedna z ważniejszych osób. Jest to na pewno poważny błąd taktyczny. Z tego co wiem, pracują tam te same osoby, co za czasów Tadeusza Wrony. Nie wiem, dlaczego nie ma jeszcze rzecznika prasowego, wiem, że trwają nad tym prace. Na razie to nie jest najpilniejszy temat.

Jako polityk jest pan na pewno w kontakcie z samorządowcami z innych miast. Z jakimi?
      Są to kontakty formalne i nieformalne. Nie odpowiem, niestety, jakie są to kontakty.

Magda Łyko

OŚWIADCZENIE
      Redakcja Tygodnika "PONIEDZIAŁEK" wyraża swoje oburzenie zachowaniem Prezydenta Jarosława Marszałka wobec dziennikarki naszej gazety. Jarosław Marszałek zdaje się nie rozumieć, iż okazanie lekceważenia przedstawicielom mediów jest przede wszystkim wyrazem pogardy wobec odbiorców mediów prasowych i elektronicznych, także wobec tysięcy czytelników "PONIEDZIAŁKU". Buta i skrajny cynizm, które zaprezentował Pan Prezydent są szczególnie rażące u polityka partii lewicowej (SLD), budującej swoje poparcie na podkreślaniu wagi dialogu społecznego i kulturalnej debaty o sprawach publicznych. Wyrażamy nadzieję, iż Pan Prezydent Marszałek szybko zrozumie swój błąd, i wystosuje szczere i adekwatne do sytuacji przeprosiny, nie tylko wobec redakcji "PONIEDZIAŁKU", ale wobec całego środowiska częstochowskich mediów. Powinien to zrobić we wszystkich mediach częstochowskich i na własny koszt. Jeżeli tak się nie stanie straci jakikolwiek mandat społeczny do zajmowania funkcji wiceprezydenta miasta.|

Redaktor Naczelny
      PIOTR BIERNACKI

Cały artykuł
      • Gość: chłopek roztropek Re: Pokaz... niekompetencji IP: *.net.stream.pl 11.02.11, 12:29
        Jednym słowem dno...i w zasadzie aż dziwi mnie to, bo pytania zadawane nie dotyczyły kochanek, zony, pieniędzy czy kasy na koncie. Nie ma się czemu oburzać...a jak się ma zły humor to kulturalnie trzeba było poprosić dziennikarza o przyjście w dniu następnym, a nie odwalać taką kaszanę...
      • Gość: przedsiebiorca co to jest ,,slup" IP: *.146.86.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.11, 15:20
        Slupem potocznie nazywamy osobe ktora firmuje swoim nazwiskiem połlegalna dzialalnosc gospodarcza.
        Piotr Biernacki naczelny redaktor Poniedzialku - de facto didzej z dyskoteki Retro- firmuje jako slup brudne interesy Kulawika i Drygasa.
        O tresciach umieszczanych w Poniedzialku decyduja K.i D. a redaktor naczelny to zwykly figurant.
        • Gość: Jola Re: co to jest ,,slup" IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.11, 18:17
          Może by tak przyjrzeć się brudnym interesom Kulawika i jego kolesi.
          • Gość: a ja pamietam Re: co to jest ,,slup" IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 02:46
            czerwonym nie gratulukemy
    • Gość: :/ Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 14:20
      Ciekawe co na to wiceprezydent z SLD? No chyba nie jest zadowolony z artykułu gazetki, która wspierała w kampanii Matyjaszczyka.
      Patrzac na to co się dzieje, to zastanawiam się - gdzie ja mieszkam????????!!!!!!!!!!
      • Gość: pop Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 14:55
        A co myśleliście, że stawiacie na intelektualistę z przygotowaniem do zarządzania. Pudło!
        • Gość: sowa Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 17:23
          Miałem nadzieje, że choć trochę się na czymś zna.
          Czekista potrafi więcej
          • Gość: ALEK Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 20:06
            Panie Prezydencie wstyd za takich zastępców!
            • Gość: ktosiu Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 22:06
              Panie Prezydencie
              to że pan został prezydentem to nasza w tym zasługa
              głosowaliśmy na pana prawie 70 %
              ale na litoś boską ktoś jest idiotą albo p Marszałek
              albo dziennikarka "Poniedziałku"
              jeżeli to p.Marszałkowi wali zarozumialstwo w głowę to do odstawki
              niech pan nie kompromituje nas wyborów i samego siebie jako prezdenta Częstochowy
              hieny Tuskowe i Koczorowe obszczekają pana i będą mieli rację
              my wyborcy będziemy świecić za pana oczmi ze wstydu?
              • Gość: ja Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 22:49
                to jest wasze 25% (pisowskie).ktore was olewa i nienawidzi- wasze SLD-owskie, odwracamy się od ciebie
                • Gość: jio Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 22:51
                  nie pij ,chłopie ,nie pij!
                  • Gość: Wiedzący Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 00:55
                    Nosił wilk razy kilka, ponieśli i Marszałka
                    • Gość: ja Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.02.11, 09:25
                      Niech się pozagryzają na wzajem, a my poczekamy i później rozliczymy, Matyjaszczyku już nie długo!!!
                      • Gość: Donek Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 16:25
                        Jak panu nie wstyd panie Prezydencie
                    • Gość: :-( Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 02:42
                      to jest szok
                      • Gość: Hela Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.02.11, 08:24
                        Szok to powinien nazywać się Marszałek.
        • Gość: d Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 12:06
          tak
    • dropsar Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka 13.02.11, 13:00
      W poprzednim wydaniu tygodnika „Poniedziałek” przewodniczący rady miasta Marek Balt powiedział, że najgorsza sytuacja finansowa jest w oświacie, i że w miesiącu listopadzie i grudniu prawdopodobnie zabraknie pieniędzy na wypłaty dla nauczycieli. Czy ma pan na to jakiś pomysł?

Ja mam. Pozamykać szkoły, bo to ostatnio w modzie. Stworzyć 50-osobowe klasy. Kazać dokształcać się nauczycielom (za swoje) niech matematyczka uczy też przyrody i informatyki (to pozytywnie wpłynie na poziom merytoryczny). Płacone będzie miała tylko za pensum - reszta godzin gratis,bo nauczyciele tak lubią,na razie tylko dwie godziny pracują obowiązkowo za darmo. Praca nauczyciela staje się przymusowym wolontariatem. Dlaczego?
      Czy w Czewie działa ZNP? Czy tylko udaje?
      Problemy oświaty to nie tylko problemy nauczycieli, to przede wszystkim problemy uczniów.
      Ale szanownych polityków stać przecież na prywatne szkoły, gdzie klasy nie są liczne, gdzie są środki dydaktyczne i wyposażone pracownie.
      Co z resztą uczniów?
      Śmieszne miasto w śmiesznym państwie.
      • Gość: ? Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 14:10
        Uważaj , bo coś wt ym rodzaju już się szykuje ( myślę o szkołach)
      • Gość: Lekarz Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.02.11, 21:05
        Jak tacy ludzie jak Marszałek zasiadają na takich stołkach w magistracie to gorszej porażki być nie może.
    • Gość: fretka Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 15:47
      Pan Marszałek.. śmiechu warte.. z tej wypowiedzi wynika, że wice prezydent niczym sie w urzędzie miasta nie zajmuje... co do MOPS - nie jego branża, co do oświaty.. nie jego branża... wstyd i hańba.. całkowity brak szacunku do ludzi, do rozmówczyni.. do problemów miasta.. po prostu żenada...
      • Gość: ula Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.02.11, 20:25
        Marszałek i cała reszta SLD-owskich zrzutów rozdupczą całe miasto, pora działać.
        • Gość: am Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 07:48
          Słownictwo wyjatkowe. Wstyd
          • Gość: Pipa Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.02.11, 20:31
            Marszałek prawie jak Łukaszenko, ale jaja.
          • Gość: BeeS Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 22:08
            co do słownictwa zgoda ale treść adekwatna
            • Gość: x Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 08:11
              Wszystko jasne kim są czerowni.
              • Gość: Hela Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.02.11, 16:38
                Komuchy do wora i won z Częstochowy.
                • Gość: Anty ubol Partia strzela do robotników!!!!!!!!! IP: *.146.227.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.11, 22:04
                  www.youtube.com/watch?v=-uR4pkAZSik
                  • Gość: paul Re: Partia strzela do robotników!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 22:43
                    Dzięki, ja tak to czuję, ale puść to w ogół - no puść do cholery puść, Jezu , jakie to jest ważne!
                    • Gość: do paula Re: Partia strzela do robotników!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 23:52
                      Chcesz i masz www.youtube.com/watch?v=-uR4pkAZSik
      • Gość: dark1847 Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.11, 03:11
        to jest norma sld
    • Gość: a tam cicho bądź Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.146.169.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 22:43
      Czepiała się PANI REDAKTOR aby pojąć zatrważające problemy miasta trzeba czasu jakiś dwóch kadencji może......
      • Gość: czytelnik Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 00:46
        to jest kompletne dno
      • Gość: hi Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 10:50
        tfv
    • Gość: :-)) Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 12:34
      to trzeba pokazywac ludzim stale
      • Gość: cekaem Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 01:21
        codziennie
    • Gość: e Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 11:43
      ogolnie wypowiedz typowa jak na jego poziom
      • Gość: czytelnik Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 02:24
        to prawda, to co ludzie mówią jest nie do powtórzenia
    • Gość: j Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: 29.03.11, 13:24
      on nie jest zbytnio rozgarniety trzeba go odwolac
      • Gość: czytelnik Re: kompromitujący wywiad wiceprez.Marszałka IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 22:42
        a kto bedzie wtedy chciał rzadzic z Matyjaszczykiem, chociaz z drugiej strony przydupasów nie brakuje
    • Gość: ramzes musi odejsc IP: 30.03.11, 11:27
      nie nadaje sie na to stanowisko. W przeciagu 100 dni potrafil jedynie wszystkich sklocic.
      • Gość: czytelnik Re: musi odejsc IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 01:47
        to jest takie dno że szkoda mowic
        • Gość: hg Re: musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 19:34
          :)
          • Gość: eliza Re: musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 15:44
            No,cóż.... Z tego wynika, że Marszałek jest tylko figurantem do brania niezłej kasy. Ubolewam tylko nad tym, że im większe ZERO, tym więcej zarabia.
            • Gość: cekaem Re: musi odejsc IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 02:02
              a jak się odzywa do ludzi....
              • Gość: tilo Re: musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 13:33
                A wybiórcza dalej nie zauważa tematu !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka