Dodaj do ulubionych

Bezprawne oplaty za wode.

11.02.11, 21:50
Jestem mieszkancem kamienicy AL.NMP ktora zarzadza Lokalne Zrzeszenie Wlascicieli nieruchomosci.Mamy pisze tak bo wszyscy lokatorzy maja dosc tak wysokich oplat za wode i kobiety ktora nazywa siebie Administratorka do spraw od wody,w kamienicy 1 metr wody kosztuje 9.80 + 3zlote pobiera ta pani Administrator od wody,kiedy jej spytac czy wystawi mi rachunek na te 3 zlote bo przeciez jest na wyplacie w Zrzeszeniu to odpowiada ze to za jej fatyge, ja sie pytam za jaka fatyge?Teraz pani prezes wymyslila legalizacje wodomierzy kazdy lokator ma sobie wykrecic licznik i zalatwic legalizacje to jest smiech.Iwieczne straszenie ze jak nie to zobaczymy.Na stronie Wodociagow jest podana cena dla odbiorcow lokali wieloklatkowych 6.53 brutto wiec jak to sie ma do 9.80+3zlote to jest jakies dziwne w naszej kamienicy jest duzo prywatnych firm zadna z tych firm nie dostaje faktury za wode tylko jakis kawalek kartki ktory mozna wyrzucic takaie jest Prywatne Zrzeszenie Wlascicieli Nieruchomosci . Nasza kamienica zaslynela juz odcinaniem wody pradu i wszystkiego co sie da odciac ciekawe co nas jeszcze czeka
Obserwuj wątek
    • Gość: zawsze-inna Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 22:13
      a ubytki macie? bo u nas co chwile doliczane sa pieniądze za ubytki.tez LZWN i tez pani administratorka od spraw wody.
      • Gość: Tubylec Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 23:50
        Oczywiscie ze oplata za ubytki jest 15% do oplaty za wode tylko ze ja nie mam ubytkow mam licznik w domu i powinienem placic za tyle ile mam na liczniku ale to sie nie liczy bo pani Administratorka od spraw Wody nie liczy sie z nikim i z niczym to jest jakies chore tak jak ta funkcja i nazwa ADMINISTRATORKA DO SPRAW WODY to jest ŚMIESZNE I ŻAŁOSNE.DZIEKUJEMY PANI PREZES<
        • Gość: zawsze-inna Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 10:00
          ja też mam wodomierz i uwazam ,że nie powinnam płacić za jakieś ubytki.skąd one się wogóle biorą bo wychodzi na to,że ktoś kradnie wodę więc niech zrobia kontrolę skąd te ubytki ale najprosciej doliczyc kazdemu po 3zł
    • Gość: seba Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: 212.87.246.* 16.02.11, 18:26
      U nas jest podobnie.Ta sama pani LLiiiddiiaa.Ja mam zrobic legalizacje nie wiesz jak to zrobic ,ile to kosztuje?
      NIE DA SIE PODSKOCZYC BO ODETNA POD BYLE PRETEKSTEM.
    • Gość: niki Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 16.02.11, 18:40
      Legalizacja jest w kosztach opłat.i na koszt nadawcy.-spółdzielni ,czy administratora.
      • Gość: MM Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 20:02
        Ja mam 6 lokatorów w kamienicy i tylko 3 z nich płaci za mieszkanie i wodę. Trzech pozostałych nie mogę wyrzucić mimo nakazu eksmisji bo nie ma lokali zastępczych. Te uczciwe rodziny muszą niestety płacić za pozostałe, blisko podwójne czynsze. Zależy skąd się patrzy a można co innego zobaczyć. Niestety nie po to 500 000 inwestowałem w nieruchomości żeby ktoś za darmo mieszkał. To ma zarabiać. Nie stać kogoś może poszukać innych lepszych warunków.
        • Gość: do mm Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 20:29
          Popieram a w dodatku zero poszanowania wartości prywatnej.Wstawilem dzwi to byly tydzien,mowie o drzwiach wejsciowych.
        • Gość: lol Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 20:56
          to przenieść si do irlandii, albo za łopate
          • Gość: do mm stop dewastacjom IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 22:06
            Brak poszanowania prywatnego i spółdzielczego też.Stop dewastacjom w różnych domach ..Jak temu zaradzić.
            • Gość: a Re: stop dewastacjom IP: *.alfanet24.pl 16.02.11, 22:12
              Ja mysle, ze moglibyscie tę fatygę 3 złotową zgłosić do skarbówki, jako nieudokumentowany przychód pani administratorki, od ktorego na bank nie odprowadza podatku:D

Jesli ona chodzi mniej wiecej w jakimś konkretnym terminie, to dajcie cynk skarbówce, niech ją chłopaki zwiną:) Przybuli 75% podatku od nieudokumentowanych złotówek.
              • Gość: zawsze-inna Re: stop dewastacjom IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 23:26
                to juz nie chodzi o 3 zł tylko o to skąd są te ubytki???ktos na lewo ciągnie czy co,czemu kontroli nie przeprowadzą.?
                a jesli chodzi o wypowiedz wyzej ze ktos placi czynsz a ktos nie placi to tej pani co to napisała radziłabym zeby ona zaplacila za te rodziny a nie karała za to innych niczemu nie winnych lokatorów! no buty lecą normalnie!
    • Gość: mati Re: Bezprawne oplaty za wode. IP: *.gemini.net.pl 17.02.11, 12:36
      te 6,53 to woda a pozostałe 3,27 to pewno ścieki ?
      te 3 złote, jak sadze, dodaje do sumy rachunku jako opłata za obsługe (choć powinna ując to na rachunku i opodatkować)
      Jeśli LZW nie jest płatnikiem VAT to jak ma wystawic Fakture? Ale nie musisz przeca miec FV aby zaliczyć w koszty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka