Dodaj do ulubionych

Do widzenia! Roboty nie ma!

14.03.11, 21:04
- Rozmawiałem ze wszystkimi kierownikami - mówi dyrektor Andrzej Kozieł. - Nie przypominają sobie takich sytuacji. Nigdy nie odprawiamy pracowników, którzy przychodzą na nocną zmianę, nawet jeśli nie ma dla nich pracy. Staramy się im znaleźć zajęcie. Rozumiemy, że powrót do domu nocą może być utrudniony.

Nie przypominają sobie, a to dobre. Nie wiem jak teraz, ale takie sytuacje zdarzały się średnio raz na tydzień jeszcze tak jakoś koło roku 2000 - dokładnie nie pamiętam. Jak się nie miało znajomości, żeby się zahaczyć np. w magazynie, to trzeba było szorować do domu. :]
Obserwuj wątek
    • Gość: tatar Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: 193.138.241.* 14.03.11, 22:23
      Przekładając to na częstochowskie podwórko: bezpłatny odcinek A1 powinien zaczynać się, patrząc od północy, nie od węzła "Rząsawa", lecz wcześniej, na węźle "Kościelec", co umożliwiłoby dojazd bezpłatną dwupasmówką do Częstochowy z gmin Mykanów, Rędziny i Kruszyna.
      Wystarczy od Rząsaw
      -Kościeloki mają już swoja trase----na przełaj-Warszawska-żresztą mają R-a pozatym to zaprawone plemię -i przyzwyczjeni są do chodzenia na piechotę lub rowerem!!!
    • Gość: Były Worker Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 23:39
      Przepracowałem trochę w tej firmie pod różnymi agencjami nie dotrwałem do tego magicznego przejścia do TRW ;) i rzeczywiście czasami się zdarzyło tak , że danego dnia nie było pracy ale w pozostałych 99proc przypadków lider mówił dzień wcześniej żeby nie przychodzić i pytał o urlop płatny czy bezpłatny , auta sprzedają się słabo teraz ten kataklizm w Japonii więc radzę uzbroić się w cierpliwość i zaciskać pasa bo pracy pewnie będzie coraz mniej .

Mimo wszystko pogody ducha życzę i stabilności w pracy !
      • Gość: M.B. Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.wip.pcz.pl 15.03.11, 07:25
        Wierzę tej kobiecie że tak jest bo też tam pracowałam i wspomnienie tamtych dni to trauma - słyszałam że odsyłali z nocek do domu chociaż mnie się to nie zdarzyło zresztą mieszkam w mieście to i tak nie byłoby kłopotu,ale współczuję jeśli spotka to osobę dojeżdzającą, a na linii miałam dziewczyny które wstawały na ranno zmianę o 3,00 w nocy żeby dojechać do TRW.Pozdrawiam pracowników tymczasowych i stałych TRW i szacunek dla was że tyle tam wytrzymujecie:)
        • Gość: miro Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.220.123.145.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 08:02
          Ktoś wreszcie powinien zająć się tym TRW bo to nie jest zakład pracy a OBÓZ PRACY. Tam ludzie tracą zdrowie nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Pracowałem tam i nie chcę już słyszeć o tym obozie pracy, wolę być na bezrobotnym na zasiłku.
          • Gość: Adam Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: 212.87.246.* 15.03.11, 08:46
            Najczęściej tak właśnie się dzieje (czytaj: źle się dzieje), gdy zachodnią firmą zaczynają kierować Polacy... Przykre ale prawdziwe.
            • Gość: stasiek Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.net.stream.pl 15.03.11, 09:11
              tak, cos w tym jest, ze jak polak dojdzie do wladzy to zachowuje sie jak nowotwor, niszczy nawet swoich ludzi i to nie tylko w polsce bo sie juz na glos mowi ze jak ktos jedzie do pracy za granice to najlepiej nie tam gdzie kieruja polacy
              a co do TRW to wypadaloby sie tym zainteresowac, po kilku odwolaniach za miesiac dostalem 500zl do reki wiec chyba lepiej ustawiac wozki pod tesco bo tam raczej nie bedzie tak ze przyjade do pracy a kierownik powie "nie masz dzis pracy jedz do domu, zadzwonie jak bedziesz potrzebny" i siedzimy za darmo w domu
              wogole co to jakies agencje pracy, co my dziwki jestesmy? to przeciez tak dziala, ja przychodze do agencji, oni mnie kieruja do kogos do pracy i na mnie zarabiaja...
          • Gość: kila Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 10:40
            jaki pan [rząd] taki kram ,przecież te agencje pośrednictwa to kolesie mira, rycha, zbycha i innych liberałow-krwiopijców ,pzyzwolenie tuskowych na takie działania ,nie szanuje się pracowników potrzebni są tylko do głosowania ,ludzie trzeba zrzucić to jarzmo nieudaczników z peło
            • Gość: stasiek Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.net.stream.pl 15.03.11, 10:51
              a co ma tusk do tego jak oni dzialaja juz od dawna?
              • Gość: dsd Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 11:02
                że będą nowe cuda
            • Gość: MIRO Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:45
              CHCIELISTA U N I I, TO JĄ MATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PROSTAKI JEDNE, A TERAZ WONT DO DOMU , ROBOTY NIET !!!!!!!!!!!!!!!!!.
            • Gość: fcb Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.pl 15.03.11, 15:59
              Palnij się w łeb debilu.
      • Gość: robol Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.netcominternet.pl 16.03.11, 19:39
        co ma ten twoj kataklizm w japoni do pracy w trw zaklad w czestochowie przy rolniczej nic nie produkuje dla japoni wiec czemu mial by odczuc skutki
    • angrusz1 Kto kłamie 15.03.11, 13:08
      pracownica czy pracodawca ?

Hmm, pracownik jest obecnie bardzo słaby wobec pracodawcy , zwłaszcza tak dużego pracodawcy .
    • lightcik Do widzenia! Roboty nie ma! 15.03.11, 16:19
      W piątek o 13 wszyscy na plac Daszyńskiego!

Dzisiejsze spotkanie w Urzędzie Miasta, w okrągłą 90. rocznicę powstania RKS Raków zakończyło się skandalem. Bo jak inaczej można nazwać słowa skarbnika Urzędu Miasta, który w ciężkiej sytuacji, w jakiej znalazł się klub, proponuje zamknięcie obiektu na Limanowskiego, bo generuje on długi? Całe spotkanie było jedną wielką farsą, gdzie władza wykonawcza i urzędnicy zapewniali o chęci pomocy dla Klubu, a swoim działaniem zaprzeczali tym słowom.

W związku ze skandaliczną wypowiedzią skarbnika Urzędu Miasta, a także nierównym traktowaniem klubów sportowych w Częstochowie zapraszamy wszystkich, dla których los Rakowa nie jest obojętny na pokojowy przemarsz, który odbędzie się w najbliższy piątek, 18 marca o godzinie 13.00. Zbiórka na placu Daszyńskiego.
      • Gość: pracownica Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 17:22
        nie przesadzac,po 22 zawsze mozna czyms wrócic do domu.bo w takim badz razie ciekawa jestem jak wracacie po 2 zmianie????tez przeciez wychodzicie po 22 ej???
        napiszcie mi bo jestem bardzo ciekawa.
        • Gość: hmlgi Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.03.11, 19:19
          Część ludzi dojeżdża przewozami, a część z kimś samochodem,robiąc zrzutkę np.po 5 zł za kurs i na ogół są to ludzie z różnych linii, tylko mieszkają w tej samej okolicy.
          Mogła zaistnieć sytuacja tego typu,że ten który prowadził został w pracy a odesłano kogoś z pasażerów. Wtedy faktycznie może być problem z powrotem do domu.
      • Gość: oi Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.rev.masterkom.pl 15.03.11, 19:04
        W piątek o 13 wszyscy na plac Daszyńskiego!
        Co ma piernik do wiatraka?Zawodowy klub upada podobnie jak wiele innych firm w tym mieście .
    • przem0_25 Do widzenia! Roboty nie ma! 15.03.11, 18:22
      Właśnie o tym wczoraj pisałem , iż Częstochowa zanim będzie chciała walczyć o nowy wygląd , najpierw musi trochę popracować nad swoimi mieszkańcami . Ale to nie tylko nasze miasto , lecz cała POLSKA , a my mogli byśmy być tymi pierwszymi . Ci dyrektorzy i kierownicy nie zdają sobie sprawy , że kiedyś i oni mogą być wylani z pracy . A to takie proste - bankructwo TRW , czy inwestor rezygnuje i sprzedaje fabrykę . Czasami są sytuacje kiedy naśmiewamy się z innych a nie zdajemy sobie sprawy , że jutro może nas to czekać np. niepełnosprawność , inne wyznanie , charakterystyczna rzecz ( np. okaże się iż kolega/koleżanka z pracy lub nawet nasze dziecko zapisze się do jakiejś sekty , przebije sobie język ).
    • Gość: chcesz pracować? Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.net.stream.pl 15.03.11, 19:34
      tiny-url.pl/praca_w_trw
      • Gość: Ala Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.51.57.244.tvksmp.pl 16.03.11, 20:39
        Na jeden dzień zostali odwołani z powodu braku komponentów i tyle szumu .Na innych liniach odwołani są pracownicy i nie wiadomo czy zostaną powołani do pracy ze względu na spadek zamówień .Pozostało nam się modlić z Solidarnością w intencji Ojczyzny , może te barany w rządzie nareszcie zaczną RZĄDZIĆ a nie tylko się kłócą i wywlekają waśnie z przeszłości .
        • Gość: do przemo 25 Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 04:29
          Czasami zdarza się realna i logiczna wypowiedż.
          • Gość: Wafelek Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.prenet.pl 17.03.11, 07:15
            A jesli mozna sie spytac, to ile teraz zarobi sie na reke w TRW jakbym przyjal sie przez agencje pracy i ktora agencje polecacie, ktora proponuje najlepsze warunki
            • Gość: gość y-do Wafelka Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.51.57.244.tvksmp.pl 17.03.11, 16:11
              Nie ma przyjęć , więc szkoda odpowiadać.
    • sportowiec-2 Nie pasuje wam to się zwolnijcie 17.03.11, 18:21
    • sportowiec-2 Nie pasuje wam to się zwolnijcie 17.03.11, 18:23
      DLA DEBILI ROBIĄ RÓWNIEŻ DEBILE
    • Gość: głupotaniemagranic Re: Do widzenia! Roboty nie ma! IP: *.net.stream.pl 31.03.11, 23:14
      no i chyba będzie do widzenia roboty nie ma, jak trw wyniesie się od nas, wtedy z łeską w oku stojąc pod pupem będziecie wspomianać dzisiejszy dzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka