Dodaj do ulubionych

Napisaliśmy Opowiadanie

01.05.04, 06:50
Jako, że koniec wieńczy dzieło proponuję zakończyć pierwsze wspólne,
internetowe opowiadanie na tym forum. Nie ustrzegliśmy się oczywiście wielu
błędów stylistycznych i ortograficznych . Najważniejsza była jednak idea.
A idea była integracyjna jak najbardziej. Pomysłodawcę pozdrawiam.
Współautorów jak wyżej. Prawem kaduka objąłem obowiązek wstępnej redakcji
tekstu ;))) A że temat okazał się niewyczerpany, istniejące zakończenia
alternatywne dopisze życie ;)))

Pozdrawiam serdecznie
Refrakcja
Obserwuj wątek
    • Gość: gimnazjalista Re: Napisaliśmy Opowiadanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 12:19
      Bardzo mi sie pomysl pisania opowiadania podobal, pozdrawiam pomyslodawce
      • Gość: skosny Re: Napisaliśmy Opowiadanie IP: *.d1.club-internet.fr 01.05.04, 13:32
        piekny pomysl!!!!
        Pozdrawiam autora pomyslow i wspolautorow tekstu!!!!!!!!!!!!!

Niektorzy okazali sie milsi niz sie prezentowali przed tem na przyklad stary smyk.
        Widzisz mozesz byc przyjemny, wiec badz przyjemny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niektorzy jak filip, ponownie pokazali ,ze sa niereformowalni, a szkoda bo to
        nie glupi 'dude', tyle, ze jak wypije to cala gorycz sie z niego wylewa i jest
        po prostu chamski, ordynarny i bawi sie czyjms kosztem: psujac nastroje i zabawe.

Pozdrawiam Mocno Kazdego!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: nospe Re: Napisaliśmy Opowiadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 08:18
          szkoda tego opowiadania, mogla byc ciekawe, niestety Filip tez tutaj musial
          podlaczys swoje kompleksy. Moze po porstu wystarczy ignorowac jego watki ?
          • refrakcja Re:Opowiadanie 02.05.04, 09:45
            Witam .
            Dla jasności sytuacji.
            Abstrahując od tego że Filip zaprezentował skunksa, to ja zakończyłem
            opowiadanie, dlatego też poczuwam się po części do odpowiedzialności z tego
            tytułu ;).
            Powodów tego było kilka. Pomysłodawca wątku zasugerował formę opowiadania,
            lekkiego i osadzonego w realiach częstochowskich. Opowiadanie parafrazując
            Gajosa krótkie powinno być ;))). Od siebie dodam że spójne co do miejsca czasu
            i osoby narratora. Tymczasem dopisujący po jednym zdaniu forumowicze pokroju
            Starego Smyka (pomijając osobiste wycieczki pod moim adresem) gubili tożsamość
            (vide -łam/łem). Klarowność opowiadania również zaczynała wymykać się spod
            kontroli. Dlatego uznałem, że lepiej je zakończyć w sytuacji kiedy jeszcze
            jakiś wyraźny motyw ma i da się utrzymać jego formę. Idea, jak pisałem
            uprzednio jak najbardziej sympatyczna; być może pochopnie wszedłem ze swym
            zakończeniem pozbawiając innych dalszej zabawy. Skoro jednak miało to być
            opowiadanie, a nie wielowątkowa powieść-rzeka - uczyniłem jak uczyniłem.
            Co do wpisu Filipa - potwierdzało to jedynie moje wcześniejsze obawy.
            Pozdrawiam
            W mojej ocenie
            • refrakcja errata 02.05.04, 09:52
              >Tymczasem dopisujący po jednym zdaniu forumowicze pokroju Starego Smyka
              (pomijając osobiste wycieczki pod moim adresem) gubili tożsamość
              > (vide -łam/łem).

powinno być:
              "...dopisujący po jednym zdaniu forumowicze i osoby pokroju Starego Smyka"
              (pomijając jego osobiste wycieczki pod moim adresem)........
            • Gość: SsMyK Re:Opowiadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 10:08
              Witam Wszystkich i Ciebie Refrakcjo.

Przyznam szczerze ze poniosło mnie dopisując gdzies tam po drodze prawie Twój
              nick oraz przedstawiając opisaną sytuację.
              Moge jedynie zapewnić iż dopisując sie opisze realia które widziane są oczyma
              mojej osoby.
              Szanowny Refrakcjo,jesli w jakiś sposób Cie uraziłem ,Wybacz.

W nerwach ludzie piszą różne rzeczy ,nawet całkiem niewskazane do danej
              sytuacji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka