Dodaj do ulubionych

lakarz i paragon

19.05.11, 11:44
czy ktos gdzies w czestochowie dostał paragon za prywatna wizyte??
Ja juz sporo lekarzy zaliczyłam od 1 maja i nic
Obserwuj wątek
    • Gość: do autora Re: lakarz i paragon IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 11:51
      "lakarz" kto to, co to jest ćwoku ?
      • Gość: gosc Re: lakarz i paragon IP: *.net.stream.pl 19.05.11, 14:22
        forumowicz zadał konkretne pytanie. A jak miał napisać, konował ? ćwoku
    • Gość: lekarz Re: lakarz i paragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 13:10
      A co ty kontrola skarbowa jestes czy ciezko chora ze tak prywatnie po lekarzach latasz....
      • menes50 Re: lakarz i paragon 19.05.11, 13:55
        popieram domaga się choć ODROBINY sprawiedliwości społecznej skoro biedny taksówkarz musi , ciężko pracująca fryzjerka również to dlaczego dobrze zarabiający lekarz nie wspomoże naszego dziurawego budżetu ?
      • nowi-jka Re: lakarz i paragon 20.05.11, 10:22
        Gość portalu: lekarz napisał(a):

> A co ty kontrola skarbowa jestes czy ciezko chora ze tak prywatnie po lekarzach
        > latasz....
        Uwierz nie latam tam dla przyjemnosci takie to smieszne??
        Pewnie ze moge zapytac ale z drugiej strony nie chce psuc dobrego podejscia lekarza.
    • Gość: los Re: lakarz i paragon IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 14:12
      Czy u psychiatry już byłaś ?!
    • Gość: olo Re: lakarz i paragon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 14:39
      dostałem paragon od stomatologa
      • jezus_cytrus Re: lakarz i paragon 19.05.11, 15:06
        Chcesz paragon? Zapytaj o niego przed wizytą - proste.
        • Gość: emka Re: Paragon u lekarza IP: *.net-5g.pl 19.05.11, 19:52
          Ja nie muszę prosic o pargon, ja mam go dostac i wówczas dopiero zapłacic.
          Czy w sklepie prosicie o paragon?
          Dlaczego tych "biednych" lekarzy tak łatwo rozgrzeszacie? W poczkalni 10 - 15 pacjentów, każdy płaci minimum 100 zł, czyli zarabia za jedno popołudnie ponad 1000 zł, tyle ile ekspedientka w sklepie czasem za 200 godzin w miesiącu.
          NAJWYŻSZY CZAS Z TYM SKOŃCZYĆ!
          • Gość: los Re: Paragon u lekarza IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 20:25
            Ekspedientka mogła skończyć medycynę to by miała dużo. " Nie chciało się nosić teczki , trzeba ciągnąć dziś woreczki ".
            • menes50 Re: Paragon u lekarza 19.05.11, 20:42
              los jesteś porąbany jak ,,lato z radiem '' i pusty jak bęben ,,Roling stoensów''....brak mi słów na twoje genialne wypowiedzi a może ty nasz częstochowski ,,lekarz'' jesteś a to by wszystko tłumaczyło;)
              • Gość: los Re: Paragon u lekarza IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 21:23
                To cytat z Laskowika , bardzo stary i bardzo prawdziwy . Może ksiądz wyda ci paragon chodząc po kolędzie ................. nie płaci podatku. Idąc do lekarza wiesz ile kosztuje wizyta,nie chcesz nie idź,nie płać .................lecz się sam.Zdrówka!
                • nowi-jka do los 20.05.11, 10:24
                  nie chcesz nie idź,nie płać .................lecz
                  > się sam.Zdrówka!
                  Chciałam cie uswiadomic ze od 1 maja lekarze maja obowiazek posiadania kas i wydawania paragonów. Maja obowiazek a nie widzi mi sie
                  • Gość: gosc Re: do los IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 13:41
                    Nalezy w koncu zabrac sie za te "świete krowy".
                • Gość: bea Re: Paragon u lekarza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.11, 14:58
                  Zgadzam si ę w 100% kto nam każe chodzić prywatnie?
            • Gość: assa Paragon u lekarza IP: 91.210.242.* 19.05.11, 20:44
              Co nie znaczy, ze lekarze mogą byc złodziejami. Złodziejami okradającymi współobywateli, którzy czują się bezkarnie z ogromną aprobatą ludzi równie głupich co chłopstwo panszczyźniane!
            • Gość: emka Re: Paragon u lekarza IP: *.net-5g.pl 19.05.11, 20:47
              losie nie prowokuj i nie obrażaj. Chyba nie wiesz ile osób po studiach tam pracuje.
            • Gość: ala Re: Paragon u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 17:17
              Cóż nie wszyscy muszą i mogą się kształcić
              • Gość: los Re: Paragon u lekarza IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 18:40
                No cóż , życie to nie "caritas ", inwestujesz w siebie , to masz .
                • Gość: aga Re: Paragon u lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 13:59
                  Uważaj, żebyś nie przeinwestował
          • noweta Re: Paragon u lekarza 19.05.11, 20:41
            po co robisz awanturę na forum i siejesz tanią propagandę, rodem z pierwszej strony "faktu" o to, że nie dostałaś paragonu od lekarza??? dostaniesz go wtedy kiedy lekarz w roku 2010 wykazał określony dochód z praktyki prywatnej. Jeśli takiego dochodu nie osiągnął, to nie musi instalować kasy i drukować paragonów dla takich ciekawskich jak ty. pozdrawiam.
            • menes50 Re: Paragon u lekarza 19.05.11, 21:51
              to co piszesz to czysta hipokryzja bo większość taki dochód osiągnęło w jeden miesiąc ...to nasze wspaniałe prawo podatkowe jest tak skonstruowane powie CI o tym każdy kto ma trochę oleju w głowie i potrafi liczyć ...
              • Gość: realista Re: Paragon u lekarza IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.11, 22:34
                Dostalem paragon na 70 zł , teraz pan doktor zatankuje BMW ZA 300 zl na fakture i wykaże 230 zl straty :)
              • noweta Re: Paragon u lekarza 19.05.11, 23:00
                no to powiedz mi tutaj przy wszystkich ile ten roczny dochód wynosi... czekam... i nie pisz, że większość osiągnęła taki dochód w ciągu miesiąca - gdyby tak było, lekarze nie jeździli by BMW czy AUDI ale FERRARI lub BANTLEYAMI :)
                • Gość: cv Re: Paragon u lekarza IP: 91.210.242.* 20.05.11, 19:56
                  Wystarczy aby pacjenci dziennie pozostawili w gabinecie średnio 300zł i próg zwalniający z posiadania kasy fiskalnej zostaje przekroczony. Także nie pier...
            • menes50 Re: Paragon u lekarza 22.05.11, 15:53
              mądrujesz się a mylisz ,,obrót'' z ,,dochodem'' a takie jest kryterium do obowiązku fiskalnego ...
              nie jestem w temacie ale sprawdzę w przepisach czy nie jest to już obligatoryjne jak w usługach ?
          • Gość: Ule Re: Paragon u lekarza IP: 195.205.171.* 20.05.11, 21:30
            I jakby zapłacił od tego tysiąca 190 zł podatku liniowego to by nie zbiedniał, a Vat może by był dalej 22%.
    • Gość: ww [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: medalik [...] IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 14:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ~k.k Re: lakarz i paragon IP: *.alfanet24.pl 21.05.11, 09:52
      ja dostałam od ginekologa
      • Gość: mirek Re: lakarz i paragon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.11, 10:27
        narodowy fundusz zdrowia i tak ich wyliczy z ilości wystawionych recept ilu mieli pacjentów nic im się nie uda kombinowanie
        • Gość: do nowij-ka Re: lakarz i paragon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:50
          Chodzisz do lekarza po poradęczy czy aby zaliczać coś.
          • Gość: aa Re: lakarz i paragon IP: 31.42.1.* 21.05.11, 16:45
            Nie dostalas, to zglos to kontroli skarobowej, z enie wydjae paragonów i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka