blanc Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 28.02.02, 15:47 Wygląda na to, że dla dobra Politechniki i tego wydziału, nikt nie chce się na ten temat wypowiadać;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 28.02.02, 16:34 Naprawdę wszyscy uważają że jest aż tak źle...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dororcia Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 17:14 Sama na nim studiuje i nie powinniscie na nim wieszac psow.Tak jak wszedzie indziej trzeba sie uczyc, co do tego nie ma watpliwosci, kadra tak jak wszedzie zarowno wykwalifikowana i umiejaca zachecic do przedmiotu jak i taka, ktora czasem nie wie o czym mowi. Jednym slowem wydzial jak każdy inny, szkoda ze niesluszne opinie wydaja Ci co nigdy tu nie studiowali i nie maja pojęcia jak faktycznie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czes.gazeta.pl 28.02.02, 17:27 Ma ładną aulę, szkoda tylko, że tyłem do glównej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 22:56 Kochanie , ja mam kolege który z informatyki ( wydział inżynierii mechanicznej i informatyki ) przeniósł się na wydział zarządzania poniewarz nie dawał sobie rady. To co się tam uczy to jest śmieszna sprawa ( chodzi o ilość i jakość wiedzy). Tam się udają osoby które poprostu nie wiedzą co robić dalej ze sobą , osoby które chcą studiować ale nic ich nie interesuje. I to jest często także opinia prowadzących zajęcia na tym wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 28.02.02, 23:32 Myślę że zbyt bardzo uogólniasz. Jeżeli ktoś będzie chciał nauczyć się coś z tej dziedziny wiedzy to mu się to uda. Jeśli chodzi o wykładowców to faktycznie część z nich ma takie podejście do sprawy, ale nie wszyscy. Podobnie jak na innych wydziałach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteus Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: 80.48.249.* 11.03.02, 08:46 co Ty gosciu gadasz? czy zastanowiles sie nad tym co piszesz? Zastanawiam sie co sam konczysz(skonczyles) madralo. Na kazde studia chodza rozne oosby, zarowno tez zzamilowania jak i takie ktore chca to odbbebnic.a dla niektorych to jedyna laternatywa studiowania czegos z ekonomii w -cz-wie. byc moze masz DZUO kasy istac CI na studia na SGH, u KOŹMINA, czy iinych uczelniach ale NIE WSZYSCY sa w tak dobrej sytuacji jak TY MADRALO. Gość portalu: Koleś napisał(a): > Kochanie , ja mam kolege który z informatyki ( wydział inżynierii mechanicznej > i informatyki ) przeniósł się na wydział zarządzania poniewarz nie dawał sobie > rady. To co się tam uczy to jest śmieszna sprawa ( chodzi o ilość i jakość > wiedzy). Tam się udają osoby które poprostu nie wiedzą co robić dalej ze sobą , > > osoby które chcą studiować ale nic ich nie interesuje. I to jest często także > opinia prowadzących zajęcia na tym wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drEX Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.pl.gepc.ge.com / 3.111.144.* 09.08.02, 19:06 Gość portalu: Tymoteus napisał(a): > co Ty gosciu gadasz? czy zastanowiles sie nad tym co piszesz? Zastanawiam sie c > o > sam konczysz(skonczyles) madralo. Na kazde studia chodza rozne oosby, zarowno t > ez > zzamilowania jak i takie ktore chca to odbbebnic. Widzisz, problem polega na tym, ze nie na kazde studia... sa uczelnie/kierunki/wydzialy, gdzie kiedy tylko zaczynasz cokolwiek odbebniac - nie ma Cie, papa, dziekujemy Panu. Pewne uczelnie dbaja o fason, nie potrzebuja wypelniaczy auli, innym zwisa, jakich ludzi produkuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziu Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 21:44 jeżeli chcesz się wypowiadać na temat Politechniki to najpierw zapoznaj się z ortografią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamall Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.08.02, 13:09 Gość portalu: Koleś napisał(a): Tak,tak, tak. jak twoj kolega sobiwe nie daje rady na wydziale informatyki, to znacyz tylko ze nie ma zdolnosci technicznych, matematycznych. Informatyka sie z tym wiaze. wiec nei przesadzaj, sam siwm jak jest na informatyce- po prostu trzeba sie troche pouczyc, ale trzeba miec troche zdolnosci matematycznych i umysl scialy. to ze go infomratyka interesuja to nie znaczy ze sie nadaje do jest studiowania. Czy to tak trudno zrozumiec. natomiast na wydziale zarzadzania nie trzeba nmiec umyslu scislego, dlatego sobie daje rade. Jest to kompletnie inna dziedzina wiedzy wiec nie przyrownoj zarzadzania do informaryki. To raczej twoj koles jest dziwny a nie ten wydzial. Ale jesli twierdzi ze ma umsyl scisly to dlaczego sobie nie dal rady na informatyce, gdzie tak jka na kazdym innym wydziale nie jest trudno, dla kogos kto wie czego chce i jest inteligentny. Moze swoje predyzpozycje wykorzystac w takiej dziedzinie jak finanse, e-biznes. Ciekawe czy dalby sobie rade. Smie w to watpic. > Kochanie , ja mam kolege który z informatyki ( wydział inżynierii mechanicznej > i informatyki ) przeniósł się na wydział zarządzania poniewarz nie dawał sobie > rady. To co się tam uczy to jest śmieszna sprawa ( chodzi o ilość i jakość > wiedzy). Tam się udają osoby które poprostu nie wiedzą co robić dalej ze sobą , A twoj kolega widac doskonale wie co mam robic. Studiuje zarzadzanie choc go to nie interesuje i nie ma o tym zielonego pojecia i nic nie robi w celu aby sie dowiedziec na czym studiowanie zarzadzania tak naprawde polega. Nie chodzi tu o uczenie sie teorii, chodzenie na zajecia, wyklady, tak jak jest na innych wydzialach. Tu trzeba cos soba reprezentowac. trzeba cos robic, pracowac, zdobywac doswiadczenie, wiedze praktyczna. Wydzial zarzadzania takie cos umozliwia i to dos znacznie, trzeb tylko chciec. na innych wydziala to nie jest az tak potrzebne. wiec stary zastanow sie co mowisz, zanim palniesz jakas glupote nastepnym razem. > osoby które chcą studiować ale nic ich nie interesuje. I to jest często także > opinia prowadzących zajęcia na tym wydziale. Wiesz co ci powiem. Opinia proawadzacych na innych wydzialach jest taka, ze przyjmuje sie tam wszystkich a niewiele ma pojecia dlaczego studiuje dany kierunek. A to ze odpada tyle osob jest wynikiem nie jakosc wydzialu tylko niezdolnych studentow, ktorzy czesto nie maja pojecia na tematy ktore studiuja. A egzaminy w duzej czesi opieraja sie na sciaganiu i niewiel osoby z tego wiedza.\ Wiedz wniosek jest jeden. Na kazdym wydziale jest tak samo. Ogolne wnioski mozna wysnuc takie same, Najwazniejsze jest podejscie indywidualne. Kto wie czego chce to nie bedzie narzekal i wezmie sie do roboty. Nie ma nic za darmo. Studentowi sie nic nie nalerzy, ale jesli jest inteligentny i zaradny to da sobie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d'j Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: 195.205.204.* 01.03.02, 06:59 Kiła totalna.....!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 01.03.02, 15:01 Dlaczego na Politechnice nie działa AISEC? Nie jest to wprawdzie uczelnia ekonomiczna, ale przecież na innych politechnikach, gdzie są wydziały ekonomiczne i zarządzania, ta organizacja działa. Pytam z tego powodu, że na przykład w najbliższym czasie Andersen organizuje dla studentów politechnik spotkania, czy też warsztaty pod hasłem „Rynki internetowe w praktyce”. O Politechnice Częstochowskiej nawet się nie wspomina. Kto jak kto, ale właśnie studenci tych kierunków powinni chyba zadbać o to, żeby u nich coś się działo, a nie tylko narzekać. Czy ktoś za nich to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 01.03.02, 16:01 Częstochowianie jak widać są dobrzy jedynie w narzekaniu, przynajmniej większa ich część. Wypisują żale na temat Politechniki częstochowskiej, piszą o niskim poziomie itp... a tymczasem jakoś nikt nie robi nic w lierunku aby to się zmieniło. Może warto byłoby coś w końcu zrobić...? Co wy na to Marudy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeny Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.ecl.pl 01.03.02, 16:04 elle_24 napisał(a): > Dlaczego na Politechnice nie działa AISEC? Nie jest to wprawdzie uczelnia > ekonomiczna, ale przecież na innych politechnikach, gdzie są wydziały > ekonomiczne i zarządzania, ta organizacja działa. Pytam z tego powodu, że na > przykład w najbliższym czasie Andersen organizuje dla studentów politechnik > spotkania, czy też warsztaty pod hasłem „Rynki internetowe w praktyceR > 21;. O > Politechnice Częstochowskiej nawet się nie wspomina. Kto jak kto, ale właśnie > studenci tych kierunków powinni chyba zadbać o to, żeby u nich coś się działo, > a nie tylko narzekać. Czy ktoś za nich to zrobi? Mylisz sie bardzo!!! Na PCz dziala AIESEC (zwracam uwage na pisownie) i ma sie calkiem niezle. Jesli jestes studentem czestochowskich uczelni to powinienes zwrocic uwage na ogloszenia dotyczace rekrutacji do Programu Miedzynarodowej Wymiany Praktyk, ktora odbyla sie na jesien. Jesli chodzi o takie firmy jak Andersen to one sobie same wybieraja uczelnie, na ktorych chca zaistniec. PCz pomijaja, gdyz nie widza tu swojej szansy. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 01.03.02, 16:10 No proszę Elle... dowiedziałaś się czegoś nowego na temat Andersena ;) Pozdrowionka dla AA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeny Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.ecl.pl 01.03.02, 16:23 tomi_24 napisał(a): > No proszę Elle... dowiedziałaś się czegoś nowego na temat Andersena ;) > Pozdrowionka dla AA ;) Czyzby Elle... mial(a) cos wspolnego z Arturem Andersenem? Jesli tak to moze tak po znajomosci cos dla PCz zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 01.03.02, 16:32 Jak zwał, tak zwał. Ty napisałeś/as” „Jesli chodzi o takie firmy jak Andersen to one sobie same wybieraja uczelnie, na ktorych chca zaistniec. PCz pomijaja, gdyz nie widza tu swojej szansy. I tyle...” No wiesz co, nie rozśmieszaj mnie. Fakt, że takie firmy nie interesują się PCz może świadczyć o tym, że dla nich ta uczelnie nie istnieją pod względem potencjalnej kadry – dlaczego? Bo nie jest aktywna? Uczelnia jest słaba? Odpowiedz sobie na to pytanie. Nie wmówisz mi, że na PCz ich nie ma bo „nie mają szansy tu zaistnieć”. Ci studenci PCz to za wysokie progi dla AA? Co robi samorząd, żeby to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeny Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.xtreme.net.pl 03.03.02, 15:59 elle_24 napisał(a): > Jak zwał, tak zwał. Ty napisałeś/as” „Jesli chodzi o takie firmy ja > k Andersen > to one sobie same wybieraja uczelnie, na ktorych chca zaistniec. PCz pomijaja, > > gdyz nie widza tu swojej szansy. I tyle...” > No wiesz co, nie rozśmieszaj mnie. Fakt, że takie firmy nie interesują się PCz > może świadczyć o tym, że dla nich ta uczelnie nie istnieją pod względem > potencjalnej kadry – dlaczego? Bo nie jest aktywna? Uczelnia jest słaba? > Odpowiedz sobie na to pytanie. Nie wmówisz mi, że na PCz ich nie ma bo „n > ie > mają szansy tu zaistnieć”. Ci studenci PCz to za wysokie progi dla AA? Co > robi > samorząd, żeby to zmienić? Moge Cie zapewnic, ze jest robione wiele. Odwiedziny AA sa dla uczelni i dla organizacji, ktore je zorganizuje wielkim wyroznieniem. Coz mozna zrobic jesli wszelkie zaproszenia sa odrzucane przez nich. Poza tym jest to tez kwestia podejscia do sprawy studentow. Nie chce mowic, ze sa zli, leniwi, nie sa aktywni itd. Ale jesli na spotkanie (odbylo sie takie 2 lata temu) z Unilewerem przychodzi kilka osob i trzeba robic lapanke zeby zapelnic aule to o czy to swiadczy. Poza tym zachecac lub nie do przyjazdu moga rankingi uczelni wyzszych. A tu liderem niestety nie jestesmy (szczerze powiedziwaszy to to moze byc klucz selkecji uczelni przez takie firmy jak AA - ich wybory pokrywaja sie z rankingiem). W takim wypadku do pracy powinni sie wziasc nie tylko organizacje studenckie, ale rowniez kadra naukowa i studenci. Jesli wszyscy naraz nie bedziemy poprawiac wizerunku uczelni to na nic dzialania grupki zapalencow zrzeszonych w takim lub inny Stowarzyszeniu. I co ty na to droga Elle? Mam nadziej, ze juz cie nie rozsmieszam. No chyba, ze ty masz inne doswiadczenia z dzialalnosci w jakies organizacji. W takim razie podziel sie nimi ze mna. Kazdy dobry pomysl sie przyda. :) Pozdrowionka!!! P.S. Czy AA jest Twoim miejscem pracy? P.S.2. Mozesz nastepnym razem pisac "ty napisales" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamillo Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 18:27 elle_24 napisał(a): > Dlaczego na Politechnice nie działa AISEC? AIESEC Polska Komitet Lokalny Czestochowa dziala od 1998/9 roku W tym roku akademickim objelismy dzialalnoscia oprocz PCz: WSP, WSZ, WSL, Akad. Polonijna W najblizszym czasie zrealizujemy edycje lokalna ogolnopolskich targow pracy dla studentow uczelni czestochowskich: Dni Kariery 2002 (IV edycja) 19 marca 2002 www.dnikariery.pl > przykład w najbliższym czasie Andersen organizuje dla studentów politechnik > spotkania, czy też warsztaty pod hasłem „Rynki internetowe w praktyceR > 21;. Celem AIESEC'u nie jest organizowanie spotkan tego typu - tym moga sie spokojnie zajac kola naukowe itp. organizacje. AIESEC jako organizacja pozarzadowa: - Apolityczna - Niedochodowa - Zarzadzana w PELNI przez studentow - Edukacyjna Posiada swoja wizje, misje, role i wartosci. Misja AIESEC jest przedewszystkim spelniana przez realizowanie miedzynarodowej wymiany studenckiej (staze zagraniczne) oraz przez organizowanie dzialan wspierajacych wymiane. Informacje na ten temat mozna znalezc m.in. pod adresami: www.aiesec.org www.aiesec.pl > Politechnice Częstochowskiej nawet się nie wspomina. Andersen nie wspolpracuje z AIESEC Polaska Komitet Lokalny Czestochowa > studenci tych kierunków powinni chyba zadbać o to, żeby u nich coś się działo, > a nie tylko narzekać. Czy ktoś za nich to zrobi? nikt za nich tego nie zrobi bo nie musi... Wszystkich zainteresowanych wspolpraca z nami prosze o kontakt (organizacje, studenci) Kamil Niklasinski Prezydent Komitetu Lokalnego e-mail: aiesec@gold.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 do Yeny i in. 04.03.02, 10:02 Rozumiem, że niekoniecznie AIESEC powinien się tym zajmować, po prostu rzuciłam hasło. Wydawało mi się, że jest to organizacja, która w jakiś sposób aktywizuje studentów, ale jak twierdzą, nie oni musza się zajmować takimi sprawami, to trudno. Niech robią to inni. A tak w ogóle to mówisz poważnie o tym Unileverze? Trudno mi w to uwierzyć, ale skoro tak mówisz. Widzę więc, że w głównej mierze problem jest w podejściu studentów do cały sprawy. Napisałeś: „ W takim wypadku do pracy powinni się wziąć nie tylko organizacje studenckie, ale również kadra naukowa i studenci. Jeśli wszyscy naraz nie będziemy poprawiać wizerunku uczelni to na nic działania grupki zapaleńców zrzeszonych w takim lub innym Stowarzyszeniu.” Zgadzam się w stu procentach! Będzie to jednak niemożliwe, jeśli samym studentom na tym kompletnie nie zależy (przecież oni są tu najważniejsi i dla nich to wszystko, prawda?). Mamy więc błędne koło. PS. Ja niestety nie decyduję, z jakimi uczelniami AA będzie współpracować ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: do Yeny i in. IP: *.zim.pcz.czest.pl 07.03.02, 13:13 Nie wiem czy przechodzicie sie czasem po Alejach, ale tam Aiesec jest widoczny wczoraj dojrzałem tam banner o dniach Kariery z logo AIESEC. Ruszyła promocja to może coś się ruszy i z AIESEC'EM? Wydział zarządzania to wielka machina produkująca bezrobotnych wiec AIESEC jest szansą dla tych którzy chca cos robic i daje szanse na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am WZ IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 23:20 tak sie sklada, ze jestem pracownikiem Wydzialu Zarzadzania (wczesniej ukonczylem wlasnie ten wydzial) Problemow ze znalezienim pracy nie mialem (wybralem prace na WZ poniewaz pasjonuje sie moja dziedzina wiedzy) , stwierdzenie, ze absolwenci WZ z gory sa skazani na bezroboce jest krotko mowiac glupie. Prawda jest wrecz oczywista : ci ktorzy sie ucza i chca cos osiagnac to osiagaja swoj cel i znajduja dobra prace, ci ktorzy podchodza do studiow jak do 5 lat olewania wszystkiego oprocz zainteresowan kosmetyczno- motoryzacyjnych nie znajduja pracy. Niestety o mozg nalezy dbac i w odrozniniu od innych czesci ciala nie da sie go przeszczepic. Studia sa takim okresem, kiedy mozna w siebie troche zainwestowac i tyle. Na WZ studiuje wiele wartosciowych, madrych osob, ktore znajda prace w firmie lepszej niz AA (nie wiem czemu praca niewolnicza w tej firmie wszystkim tak imponuje ??? Z doswidczenia wiem ze na WZ narzekaja Ci ktorych smialo mozna nazwac zakala tego wydzialu. Z reguly osoby takie mozna poznac po nrzekaniu podczas zajec i minie mniej wiecej przypominajca grymas czlowieka chorego na niestrawnosc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: WZ IP: *.chello.pl 07.03.02, 23:28 Praca niewolnicza powiadasz? Możesz rozwinąć tą myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: WZ IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 23:31 :) jasne ale w nowym watku :) ten jest o WZ, czyz nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: WZ IP: *.chello.pl 07.03.02, 23:34 va bene. Tylko proszę nie zakładaj specjalnego wątku o AA. albo napisz na mój mail Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: WZ 07.03.02, 23:35 W pełni się z Tobą zgadzam. Studenci którzy naprawdę chcą się czegoś nauczyć dopną swego. Faktem jest że na Wydziale Zarządzania jest wiele osób studiujących wyłącznie dla papierka, ale z pewnością nie wszyscy. Jedna rzecz o której nie powinieneś pisać to miejsce pracy ewentualnych absolwentów, mam na myśli AA. Skoro nigdy tam nie pracowałeś nie wypowiadaj się w tej kwestii, ponieważ każdy człowiek ma swój punkt widzenia i pracuje tam gdzie mu się podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: WZ IP: 80.48.249.* 13.03.02, 08:36 A co Ty tak bronisz AA, pracowales tam masz pojecie o tego typu firmach?Mysle ze nie, ze naczytakles sie propoagandy, o mozliwosci awansu, o karierze blyskawicznej,sam zanm osobe ktora po roku pracy w AA zrezygnowala , ze wzgeledu wlasnie na niewolnicza prace, byc moze nie rozmuiesz dokladnie co mamy na mysli mowiac "niewolnicza praca". ale kiedys zrozumiesz jak bedzie eksploatowany prze takie firmy. pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: WZ 13.03.02, 09:59 Gość portalu: RX napisał(a): > A co Ty tak bronisz AA, pracowales tam masz pojecie o tego typu firmach?Mysle > ze nie, ze naczytakles sie propoagandy, o mozliwosci awansu, o karierze > blyskawicznej,sam zanm osobe ktora po roku pracy w AA zrezygnowala , ze > wzgeledu wlasnie na niewolnicza prace, byc moze nie rozmuiesz dokladnie co mamy > > na mysli mowiac "niewolnicza praca". ale kiedys zrozumiesz jak bedzie > eksploatowany prze takie firmy. pozdrawiam . Nie bronię AA, a pojęcie o tego typu firmach mam i to wcale nie z propagandy. Ale skoro Ty uważasz to za "niewolniczą pracę" to przecież wcale nie musisz pracować w tego typu firmie. Żyjemy w wolnym kraju i każdy pracuje tam gdzie mu się podoba. Przymusu pracy w naszym kraju chyba jeszcze nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: WZ IP: 80.48.249.* 14.03.02, 13:43 ales mądry, uważaj żeby Ci ta mądrośc bokiem nie wyszła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: WZ IP: *.zim.pcz.czest.pl 08.03.02, 15:07 Moje stwierdzenie, że WZ produkuje bezrobotnych dotyczyło tego, że co druga uczelnia w Polsce ma wydział lub coś podobnego z zarządzaniem, więc wiele z osób napewno nie znajdzie pracy. ja już pracuję, więc mnie to nie dotyczy.Poza tym studiowanie Zarządzania dla osób z pasją jest bardzo rozwijające. Osobiście dużo się nauczyłem i wykorzystuję tą więdzę w pracy i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: WZ IP: 80.48.249.* 13.03.02, 08:33 W pełni popieram !!!Jak ktos jest głabem i ma zainteresowania motoryzacjno- kosmetyczno -piwno-"laskowe" i lata za "babami", szpanuje, i udaje studenta to nawet najlepsza uczelnia mu nie pomoze. Liczy sie czlowiek , jego podejscie do nauki,myslenie, wyniki. Nie kazdego stac na studia w w-wie. Mam kolege na SGH, i mowi ze wcale tam perelki nie chodza. Dlaczego wszyscy tak narzekaja na WZ? Czy wszyscy ktorzy to koncza chca byc od razu dyrektorami , prezesami, mysla ze od razu beda zarzadzac wielkim kapitalem, ze firmy beda latac za nimi? Nich pokaza sami co potrafia i zaloza mala firemke, ale oczywiscie , jest to nie do pomyslenia, lepiej narzekac i narzekac. To co sie robi pozniej nie zalezy tylko sciele od profilu ukonczonych studiów. Ja sam chodzilem na podyplomowe i moze ktos mowiec to czy tamto o tych studiach (pewnie ci sami ,tzn. podobni do tych z mina jakby mieli niestrawnosc) ale mnie sie podobalo, dowiedzialem sie b. dzuo ciekawych rzeczy i nie zaluje czasu spedzonego na wykladach. Jak ktos jest mierny to na caly swiat narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braders Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 23:43 Gość portalu: Kamillo napisał(a): No nie i ty tu trafiles .... tylko nie bron WZ. U nas i tak jest duzooooo ciezej. W koncu WZ to tzw. gry i zabawy dla snobow z zasobna kieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 14.03.02, 22:04 Czy Ty kiedykolwiek byłaś na Politechnice skoro tworzysz takie banały ??? Przyjdź proszę do DS-4 , wejdź do biura na 1 piętrze i dowiedz się konkretnie jak działa AIESEC i co obecnie robi, a jeżeli nie chcę Ci się chodzić to wejdź sobie na aule WZ, lub inne wydziały, pooglądaj ściany i gabloty - wówczas dowiesz się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: 80.48.249.* 11.03.02, 08:50 co Ty człowieku pieprz.... JAk Ci sie nie podoba to wypad na OXFORD cwaniku!!!!!!!! Czy ktos cie zmusza do stud. na PCZ ? Idz gdzie badz a nie krytykuj... zaloze sie ze jestes Cienki ze wszystkiego i zawsze byles cienki, ledwo kwiaczales ,a teraz student z ciebie pena gębą, po co stud. na PCz, kto ci kaze , nie podcian sie galezi na ktorej sie siedzi cwaniaczku!!!!!!!!!!! Gość portalu: d'j napisał(a): > Kiła totalna.....!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisky00 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 23:39 Zgadzam sie calkowicie z am. Jestem studentem tego wydzialu i uwazam, ze jezeli ktos chce, to moze sie tam wiele nauczyc. Mozna 5 lat lezec i nic nie robic, a mozna ten czas spedzic bardzo aktywnie i efektywnie (chocby dzialajac w AIESECu). Jedynym minusem tego wydzialu jest to, iz osoby, ktore 5 lat leza, maja szanse na skonczenie go i to z dobrymi ocenami. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 07.03.02, 23:46 Systemu oceniania na Wydziale Zarządzania nie zmienisz... A kto leżał przez 5 lat zrozumie to w czasie rozmów kwalifikacyjnych, ale wtedy będzie za późno. Pozdrawiam leżących i pracujących na WZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.proxy.aol.com 08.03.02, 01:52 Dla mniej pracowitych zostaje zawsze oferta Hansa Christiana Andersena. Dostepna nawet dla osob o niezbyt wysokich lotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 13:00 :)) Jesli chodzi o wypowiedz dotyczaca AA (jest to moje prywatne zdanie poparte doswiadczeniem i uwagami zajomych, ktorzy tam pracowali (zarowno w Polsce jak i w Niemczech - pare lat temu) Sam jestem konsultantem i pracuje na wlasny rachunek wiec wiem na czym polega ta praca i wiem czego musze wymagac od innych :) nic nie mam do AA (nawet nie konkurujemy bo ja zajmuje sie dzialalnoscia dosc specficzna i specjalistyczna) ale bardzo przepraszam tych , ktorych moja wypowiedzia urazilem . w gestii tych ktorzy na WZ nic nie robia i maja dobre oceny - przynjmniej u mnie tak dobrze nie ma !!! dobre oceny maja tylko Ci ktorzy cos robia. niestety kzdy moze sie wywinac (kupic prace, sciagnac itd. - to jego prywatna sprawa - zycie to znakomicie zweryfikuje. chocby rozmowa kwalifikacyjna wszystko rozwiazuje i ci ktorzy maja zastoj myslowy oraz inne defekty zwiazane z nieuzywaniem mozgu przez lat 5 lub wiecej odpadna. Ciesze sie ze sa osoby ktore studiuja na WZ i to doskonale rozumieja, co wiecej robia wszystko, zeby sie przygotowac do samodzielnego zycia. pozdrawiam WZ, AA i inne :))))) takie - AM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzess Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 08.03.02, 20:23 tomi_24 napisał(a): > Systemu oceniania na Wydziale Zarządzania nie zmienisz... > A kto leżał przez 5 lat zrozumie to w czasie rozmów kwalifikacyjnych, > ale wtedy będzie za późno. Kto nic nie robi to ma problem chyba ze ma znajomosci i pieniadze. Inaczej przecietny student nie ma szans na rynku. Jak to sei mowi, bedzie sprzedawal hamburgery innym studentom. hi NO coz, za glupote sie placi. Sam mieszkam w akdemiku, iw iem jaki jest stosunek ludzi do nauki . Maja to za przerproszeniem gdzies. I to doslownie. Ale tak jest na kazdej uczelni. Sam mam znajomych na wielu uczelniach w polsce i wszedzie jest tak samo, a nawet gorzej. Przyklad SGH, gdzie prawie sie nie ucza. LAe ta uczelnia ma renome i to jest wazne. I sie nzastawiaja na jezyki. Tego wlasnie brakuje naszej uczelni. Wlsciwego podejscia do sprawy. dlatego nie trzeba narzekac. Jezeli sie nie podoba to po co tu studiujesz. NI pasuej to dzieku. Sam nie wiesz jakie sa mozliwosci na tej uczelni i na wydziale zarzadzania a krytykujesz. To jest zalosne. Wiec przestanmy narzekac a wezmy sie do tego aby ziemnic oblicze naszego wydzialu i byc z niego dumni. A jak chcesz byc jednym z wielu debili to ic sie upic bo juz na samym starcie przegrales. czesc > > Pozdrawiam leżących i pracujących na WZ Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 08.03.02, 23:08 Gość portalu: ramzess napisał(a): > tomi_24 napisał(a): > > > Systemu oceniania na Wydziale Zarządzania nie zmienisz... > > A kto leżał przez 5 lat zrozumie to w czasie rozmów kwalifikacyjnych, > > ale wtedy będzie za późno. > Kto nic nie robi to ma problem chyba ze ma znajomosci i pieniadze. Inaczej > przecietny student nie ma szans na rynku. Jak to sei mowi, bedzie sprzedawal > hamburgery innym studentom. hi > NO coz, za glupote sie placi. Sam mieszkam w akdemiku, iw iem jaki jest stosune > k > ludzi do nauki . Maja to za przerproszeniem gdzies. I to doslownie. > Ale tak jest na kazdej uczelni. Sam mam znajomych na wielu uczelniach w polsce > i > wszedzie jest tak samo, a nawet gorzej. > Przyklad SGH, gdzie prawie sie nie ucza. LAe ta uczelnia ma renome i to jest > wazne. I sie nzastawiaja na jezyki. Tego wlasnie brakuje naszej uczelni. > Wlsciwego podejscia do sprawy. dlatego nie trzeba narzekac. Jezeli sie nie podo > ba > to po co tu studiujesz. NI pasuej to dzieku. Sam nie wiesz jakie sa mozliwosci > > na tej uczelni i na wydziale zarzadzania a krytykujesz. To jest zalosne. > Wiec przestanmy narzekac a wezmy sie do tego aby ziemnic oblicze naszego wydzia > lu > i byc z niego dumni. A jak chcesz byc jednym z wielu debili to ic sie upic bo > juz na samym starcie przegrales. > czesc > > > > Pozdrawiam leżących i pracujących na WZ > > > > Skoro cytujesz moją wypowiedź to może ją najpierw dokładnie przeczytaj i dopiero komentuj. Nie zrozumiałeś o co chodzi a piszesz że to jest żałosne. A swoją drogą jak na studenta WZ to ciekawie się wypowiedziałeś, proponuję zajrzeć do słownika ortograficznego. Następnym razem jak będziesz chciał coś głupio skomentować to się dwa razy zastanów, albo chociaż przeczytaj dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqa Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.gold.pl 08.03.02, 13:13 Sami lapowkarze. ostatnio egzamin kosztowal mnie 2000 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:06 ... przykro mi bardzo... ja podczas studiow nikomu nie dawalem lapowek , po prostu sie uczylem. Nie wydaje mi sie aby ktos z moich kolegow byl "nie do przejscia" solidna praca z powodzeniem zastapi lapowki ! Jest natomiast mnostwo osob, ktore nie chodza na zajecia, ale sa swiecie przekonane ze dadza lapowke i wszystko przejda . Takie osoby sa nie tylko na WZ . Bardzo mi ich wszystkich szkoda ... nie dlatego,ze wydaja swe pieniadze, ale dlatego, ze sa! Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? 08.03.02, 15:22 Przez całe pięć lat moich studiów (nie na PCz) nie przyszło mi nawet do głowy, żeby komukolwiek płacić za egzamin. Ale mam wielu znajomych, którzy studiowali na WZ PCz i znam te historie o płaceniu za egzaminy. Jest to żałosne, świadczy tylko o wykładowcach, którzy przyjmują łapówki (czy wręcz sugerują, by im je dawać) i studentach rzecz jasna. Pocieszające jest właśnie to, że życie i rynek pracy weryfikuje takich malowanych magistrów (nikt przecież nie patrzy na oceny w indeksie tylko sprawdza to, co jest w głowie). Do am: skoro o tym, jak się pracuje w AA wiesz tylko ze słyszenia, naprawdę .... nie oceniaj tego, o czym nie masz pojęcia. Tyle powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 16:33 >"Ale mam wielu znajomych, którzy studiowali >na WZ PCz i znam te historie o płaceniu za egzaminy. Jest to żałosne, świadczy >tylko o wykładowcach, którzy przyjmują łapówki (czy wręcz sugerują, by im je >dawać" do elle 24 hmmm skoro nie studiowalas na WZ i sytuacje znasz tylko ze slyszenia nie wpisuj takich rzeczy... nie wiem jaka uczelnie skonczylas,ale dobrze ze dawanie lapowek ni przyszlo Ci do glowy :) - mnie tez nie przychodzilo nie uwazam aby studiowanie na WZ roznilo si od studiowania na innych uczelniach - osobiscie mialem okazje zarowno byc jak i slyszec opinie o wielu uczelniach i nie roznia sie od tych , ktore padaja tutaj. Nie znam wkladowcow,ktorzy domagaja sie lapowek, ale znam takich ktorzy przed nimi przestrzegaja ! Sadze ze opinie o lapokrstwie najbardziej naglasniane sa przez tych ktorzy lapowke chceli dac i zostali z nia wyrzuceni, a dodatkowo nie dostali zaliczenia, lub nie zdali egzaminu. Z drugiej strony kazdy czlowiek ma swoja cene i kazdego da sie kupic (chocby przez zastraszenie)- a takie przypadki tez bywaja na uczelniach. Studiowanie na WZ jest calkiem przyjmne, kadra jest przygotowana i jest wsrod niej wiele osob z bogatym doswiadczeniem zawodowym. Nie uazam aby absolwent WZ mogl czuc sie gorszym od absolwentow innych uczelni ... nie wiem jednk skad sie biora zachowania niektorych pracodawcow... ale sa smutne ... w moim zyciu zawodwym spotkalem juz tylu glabow po AE czy SGH, ewentulnie uniwersytetach zagranicznych czy co gorsze po AM , ze moge sialo powiedziec uczelnia jest malo wazna , najazniejszy jst czlowiek, ktory ja opuszcza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieczorowy Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 23:53 Gość portalu: am napisał(a): > Nie znam wkladowcow,ktorzy domagaja sie lapowek, ale znam takich ktorzy przed > nimi przestrzegaja ! Sadze ze opinie o lapokrstwie najbardziej naglasniane sa > przez tych ktorzy lapowke chceli dac i zostali z nia wyrzuceni, a dodatkowo nie > > dostali zaliczenia, lub nie zdali egzaminu. > Z drugiej strony kazdy czlowiek ma swoja cene i kazdego da sie kupic (chocby > przez zastraszenie)- a takie przypadki tez bywaja na uczelniach. No coz widocznie jestes na studiach dziennych. Studia wieczorowe bardzo sie roznia i tu niektorzy prowadzacy nie maja skrupulow zadajac od studentow lapowek. To wlasnie o pracownikach WZ kraza po politechnice opowiesci jak to ten, czy tamtem za zdanie egzaminu zazyczyl sobie konkretny prezent. Dziwne ale o zadnym innym wydziale tyle zlego uslyszec nie mozna. Przypomnijcie sobie akcje studentow WZ sprzed kilku lat gdy oplakatowali P.Cz. informacja o jednym z wykladowcow lapownikow! Widzieliscie cos takiego o kims spoza WZ?? To wlasnie na WZ pracuja mlodziutcy asystenci, ktorzy nie doszli do niczego i teraz przelewaja swoje frustracje na starszych od siebie o kilkanascie lat studentow wieczorowych ublizajac im! Mimo, ze taki jeden z drugim lebek powinien dostac po uszach nie mozna nic mu zrobic powniewaz wladza na zajeciach jest w jego rekach i wszelkie skargi do jego przelozonych zawsze przynosza odwrotny skutem od oczekiwanego! ...........i ostatnie juz koncze wiec moge podliczyc, ze poza czesnym te kilka lat studiow na WZ kosztowalo mnie kilkatysiecy zlotych! Po prostu niektorzy wykladowcy lubuja sie w srebrze, inni sie urzadzaja i potrzbny im sprzet agd. Totalna porazka! Wstyd i hanba, mam nadzieje, ze nowy rektor ukoroci te praktyki. Jesli nie to smrod z WZ przeniesie sie na inne wydzialy, a tego chyba nikt nie chce. W koncu P.Cz. nie jest najgorsza uczelnia .... a ze jest jeden taki wydzial dla modeli i modelek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wo Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 15:02 Te twoje rewelacje... o których słyszałeś od kolegi przy piwku ... albo w autobusie... "sfrustrowani młodzi asystenci którzy nie doszli do niczego" - przecież to przeczy jedno drugiemu (skoro się jest młodym to dochodzenie dopiero do czegokolwiek nie frustruje - w szczególności w zestawieniu z osobami kilkanaście lat starszymi które dopiero zaczynają studia - to może budzić frustrację!). Studentów studiów wieczorowych i zaocznych (nie tylko zresztą na WZ PCz) w 80% charakteryzuje: - lewa matura (bo niemozliwe jest żeby dostali ten papier legalnie przy tym poziomie umysłowym); - wciskanie flaszek, czekoladek, kwiatków i innych pierdół przy każdym kolokwium, zaliczeniu itd. w celu uzyskania oceny; - olewanie przedmiotu od góry do dołu, większość wychodzi z założenia że skoro płaci za studia to ich przebieg polega na kolejnym wpisywaniu ocen do indeksu co kończy się wydaniem dyplomu. Oczywiście jak już zaznaczyłem odnosi się to do większości a nie do wszystkich. Jednak jest to większość niestety. A mniejszość to właśnie ci starsi o kilkanaście lat - oni wiedzą po co studiują i chcą się uczyć. I z nimi najlepiej się pracuje. Jest to zjawisko o skali ogólnopolskiej i dotyczy właśnie głównie studiów o profilu ekonomicznym. Wiąże się m.in. z tym, że uczelnie traktują te kierunki jako źródło pieniędzy a nie "kuźnię elit" czy coś takiego. Łatwo się na te studia dostać, łatwo się przez nie przemknąć. Wystarczy płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discus Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 19:05 Nie wiem czy była lewa, ale ludzie z którymi byłem na roku często budzili spore zainteresowanie, niestety negatywne. > - lewa matura (bo niemozliwe jest żeby dostali ten papier legalnie przy tym > poziomie umysłowym); Zgodzę się, zawsze i przed każdym kolokwium ktoś biegał i chciał zbierać jakąś składkę na niżej wymienione wziątki. > - wciskanie flaszek, czekoladek, kwiatków i innych pierdół przy każdym > kolokwium, zaliczeniu itd. w celu uzyskania oceny; Hmm... Odnośnie innych nie wiem jak to było, ale w moim przypadku naprawdę się mylisz. > - olewanie przedmiotu od góry do dołu, większość wychodzi z założenia że skoro > płaci za studia to ich przebieg polega na kolejnym wpisywaniu ocen do indeksu > co kończy się wydaniem dyplomu. Mam taką cichą nadzieję... > > Oczywiście jak już zaznaczyłem odnosi się to do większości a nie do wszystkich. > > Jednak jest to większość niestety. A mniejszość to właśnie ci starsi o > kilkanaście lat - oni wiedzą po co studiują i chcą się uczyć. I z nimi > najlepiej się pracuje. Discus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzess Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 08.03.02, 20:03 tu nie chodzi o placenie za egzaminy. Na zarzadzaniu jak ktos jest troche inteligentny to nie musi placi tylko robi sobie sciagi i bez problemu zdaje. Ale jest tak na innych wydzialach ze jezeli nie zaplacisz to nie zdasz i to caly rok musi placic. Ale szczegoly pozostawie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piramida Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 22:12 ty ramzes to chyba dużo sypiasz ......... czy wiesz co to znaczy ściągąć na egzaminie ? jak to robiłeś ? "oburącz" ? i u kogo ? czasami warto się otworzyć .......ramzesie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mash Re: Co sądzisz o WYDZIALE ZARZĄDZANIA POLITECHNIKI ? IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.03.02, 14:31 dziwna to dyskusja... Wydzial Zarzadzania jest bardzo dobra i dynamicznie rozwijajaca sie jednostka P.Cz. Popieram am w 100% kto chce sie uczyc to cos osiagnie ! jesli nie chce sie uczyc to zycie go zweryfikuje nawet jesli skonczy (jakims cudem tak jak ramzes sciagajac :))))))) ) sgh jesli sa firmy (a widze ze jednak sa - przyp. AA) ktore nie chca rekrutowac wsrod absolwentow WZ - to jest to przejaw zacofania tych firm nie mowiac o tekstach - ze dla nas wazny jest czlowiek, a nie uczelnia :)) A co do pracy niewolniczej w firmach konsultingowych ... hmmm a jest inaczej ??? (moze sie myle, ale zjawisko nagminnego zostawania w pracy (gratis) po jej wymiarowym czasie - to PRZYWIAZANIE DO FIRMY - ktore jest silniejsze NIZ PRZYWIAZANIE DO RODZINY ????? chyba nie ... niestety zjawisko dotyka wszystkich sektorow. pozdrawiam - mash Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Dla wyjaśnienia &# 8211; kilka słów o firmach typu AA. 13.03.02, 14:00 Hasło „niewolnictwo” mnie nieźle ubawiło. Nikt nikogo nie zmusza, żeby starał się o pracę w tych firmach. Przesada, przesada i jeszcze raz przesada. Fakt, w takich firmach wymaga się bardzo dużo, ale też nie pozostaje to bez odpowiedniej gratyfikacji. Tylko tyle. Nie jest tak, że nadgodziny nie są opłacane. Kompletna bzdura. Jeśli chodzi o konsultantów, jest to zupełnie inny system pracy. Jest zadanie do zrobienia (projekt), jest termin i już. Na pewno konsultanci (i nie tylko, także administracja) nie mogą narzekać na zarobki. Nie będę opisywać innych szczegółów, bo nie miejsce na to na tym wątku. Świetny angielski potrzebny jest tak, jak polski i to jest poza dyskusją. Jeśli ktoś rezygnuje z pracy, to znaczy, że jest za słaby, albo może przebierać w ofertach pracy, albo zmienia priorytety – woli na przykład pasać kozy w Bieszczadach, albo jest głupi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Dla wyjaśnienia &# 8211; kilka słów o firmach typu AA. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:39 elle_24 napisał(a): > Hasło „niewolnictwo” mnie nieźle ubawiło. Nikt nikogo nie zmusza, ż > eby starał > się o pracę w tych firmach. Przesada, przesada i jeszcze raz przesada. [...] Jeśli ktoś > rezygnuje z pracy, to znaczy, że jest za słaby, albo może przebierać w ofertach > > pracy, albo zmienia priorytety – woli na przykład pasać kozy w Bieszczada > ch, > albo jest głupi. :)))))))))))))))))) a mnie najbardziej ubawilo to, ze AA zatrudnia glupkow :)))) tak wynika z Twojego posta (jesli ktos zmnienia praca (tu rozumiem, ze prace AA) to ma duzo ofert innej pracy - jest taki program "smiechu warte" - polecam, albo zmnienia priorytety - tu wymieniasz przejscie na system wypasania :))) duzo Twoich kolegow lub kolezanek to wybralo ?? :)) ewentualnie uwazasz, ze jest glupi) hmmm sporo osob zmienia prace w AA , z Twoich slow wynika ze 25% z nich to glupki :)) brawo !!!pozazdroscic :)) dlugo tam pracujesz ? co do WZ , dowiedzialem sie ze jest grupa absolwentow, ktorzy wybrali prace w firmach konsultingowych (nie w AA), ale rowniez renomowanych - niektorzy z nich zrezygnowali, inni awansowali ... wniosek WZ tak jak kazda inna uczelnia przygotowuje do wykonywania okreslonej grupy zawodow, ale jest jeszcze inny czynnik jdnostka - ten czynnik jest zdecydowanie najwazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: 14.03.02, 11:05 Zgadzam się, że jednostka jest czynnikiem najważniejszym. Wcale nie trzeba być po ekonomiii, ani nawet zarządzaniu, żeby pracować w renomowanych firmach, czego ja jestem najlepszym przykładem. Nie będę nic więcej pisać na ten temat, choć bo widzę, że możesz sobie zrobić krzywdę. Za dużo śmiechu na raz to też nie zdrowo. Temat AA też uważam za zakończony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: Dla wyjaśnienia &# 8211; kilka słów o firmach typu AA. IP: 80.48.249.* 14.03.02, 13:41 ale z Ciebie madrala , ciekawe czym Ty sie zajmujesz? no czym , Ty specu, Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: 14.03.02, 17:28 Pozwolę sobie przypomnieć, że ten wątek nie dotyczy mnie, tylko Wydziału Zarządzania PCz. To, czym ja się zajmuję naprawdę nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: IP: 80.48.249.* 15.03.02, 08:15 skoro Ciebie nie dotyczy to stul dziób i nie wylewaj tych swinstw, nie jestes w temacie to zajmnij sie swoja konsultacja Ty specu. nie wypowiadaj sie bo nie masz prawa do tego . nie ciesz sie tak ze masz tak super bo zycie nie raz da Ci w kosc i wtedy nie bedziesz sie madrowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia SEX PARTY IP: 213.77.33.* 20.07.02, 17:00 Zapraszam Pielgrzymów na małe SEX PARTY całkiem prywatnie i niezobowiązujaco w Częstochowie przy ulicy Czecha 14/1. Całkiem za darmo. Przynieś flaszkę! Każdy z każdym i hetero proszę tylko... W każdą środę od 18.OO używamy jak należy bo Częstochowa to Plexus Sakralis polskiej EROTYKI. Musimy używać za wszyskich i rozkoszować sie naszą płciowością!!! Gosia Bhumika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś