Dodaj do ulubionych

Ludzie nieciekawi świata

01.06.11, 23:27
panie Tomku, tylko spokojnie:)
Obserwuj wątek
    • johny5678 Ludzie nieciekawi świata 01.06.11, 23:54
      W pełni zgadzam się z autorem artykułu. Dzisiaj sprawdziły się moje (i nie tylko moje) przewidywania, co do zachowania kierowców. Niektórych chyba tylko mur albo okopy powstrzymałyby od wjazdu na zamknięty odcinek drogi. Znaki doskonale widoczne, a oni jadą, aż miło. Jasnogórska istotnie stanęła od rana. Ale nikt z MZD nie wpadł na pomysł, żeby przynajmniej czasowo ( a najlepiej na stałe), wprowadzić jednokierunkowy ruch na tej ulicy. Znacznie usprawniłoby to ruch w tym rejonie miasta. Były takie plany jeszcze za Wrony i co? Obecne władze miasta jakby o tym zapomniały.
      • Gość: gość Re: Ludzie nieciekawi świata IP: *.net.stream.pl 02.06.11, 01:06
        W tym tygodniu widziałem idiotów wjeżdżających samochodem na Jesienną w miejscu gdzie już nie ma nawierzchni. Poza tym robota w tym miejscu wrze, w środowe południe dwóch Panów w odblaskowym kamizelkach, zamiast zając się pracą, urządziło sobie konkurs rzutu kamieniem do celu, w tym wypadku do przejeżdżającego obok pociągu. Celność była chyba słaba, bo raz za razem rzucali kamieniami póki pociąg nie odjechał.
    • Gość: AdolfHitlerZyje [...] IP: *.net.stream.pl 02.06.11, 00:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: frezarka Re: Ludzie nieciekawi świata IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 08:36
      cytat: Oczywiście dobrze by było, gdyby częstochowianie interesowali się swoim miastem i czytali na bieżąco, jeśli nie gazety, to chociaż wiadomości w internecie, w którym o zamknięciu ulic Dąbrowskiego i Nowowiejskiego oraz objazdach było całkiem sporo.

NIE SIEDZĘ CIĄGLE W INTERNECIE, A GAZET (częstochowskich) W OGÓLE NIE CZYTAM, - bo są tam same bzdury!!! - dlatego takie argumenty dla przeciętnego człowieka, który codziennie wychodzi do pracy na autobus są ciosem poniżej pasa!

A może służby MPK bardziej by się postarały i usprawniły INFORMACJE na bieżąco o zmianach w ruchu? Sytuacja w autobusach jest beznadziejna i nawet niektórzy kierowcy nie wiedzieli jak jechać "po nowemu" (byłem tego świadkiem) - nie mówiąc o pasażerach!

Kompletny brak rzeczywistej informacji !!!

ps. za komuny na przystankach tramwajowych były głośniki i było git.
      • Gość: Ojciec D. Re: Ludzie nieciekawi świata IP: *.prenet.pl 02.06.11, 13:07
        Ale komuna się skończyła i nie będą wszystkiego podawać na tacy. Trzeba się samemu zainteresować.
      • Gość: Waffen-SS Re: Ludzie nieciekawi świata IP: *.net-5g.pl 02.06.11, 14:12
        "NIE SIEDZĘ CIĄGLE W INTERNECIE, A GAZET (częstochowskich) W OGÓLE NIE CZYTAM".
        Idiotyzm wymieszany z arogancją.
      • jajecznicazpomidorami Re: Ludzie nieciekawi świata 02.06.11, 17:34
        to skąd sie buraku urwałes .Pewnie jestes ten wykształcony z dużych miast elektorat PO .
      • Gość: -0- Do frezarki IP: 91.210.242.* 02.06.11, 17:49
        Poziom twojej wypowiedzi utwierdzł mnie w przekonaniu, ze jestes zwykłym ignorantem. Mamusia wychowała cię tak, ze na tacy wszystko miałeś podane, żenua!
    • jajecznicazpomidorami Ludzie nieciekawi świata 02.06.11, 17:32
      jechałem wczoraj na Kopalnianą na noc do pracy autobus 33 oczywiscie opózniony aż o 12 minut nie dośc ze jada raz na godzine to ta linie totalnie olewają .przecież jechał krótszą trasa i szybsza bo przez Wolności .Potem okazało się dlaczego .Kierowca oczywiscie rozpędzał się i potem włączał luz i toczył się do przystanku na luzie wszystko go mijał o rowerzysci szybciej idacy piesi .a on ze stoickim sposobem sobie jechał .w rezultacie zamiast byc na kopalnianej o 21.51 to przyjechał sobie na 22.14. i oczywiscie spózniłem się do pracy .
      • dyziek_o Re: Ludzie nieciekawi świata 02.06.11, 18:09
        I słusznie. Tym bardziej, że piszesz o tym fakcie na forum zamiast iść do zajezdni i poinformować o tym wydarzeniu dyspozytora.
        Bylo by jeszcze lepiej, gdybyś temu dyspozytorowi / przy okazji, "wrzucił " parę słow ogólnie uznanych za niecenzuralne / - to albowiem dopinguje Pana Dyspozytora do wymiany poglądów z kierowcą. Jako, że nikt nie lubi być ruganym grubym słowem.
        Bo ja np. rozumiem jak mało kto kierowców. Sam nim jeszcze czasami jestem.
        Jeśli jednak Jaśnie Pan Szofer "leci w kulki" - nie od rzeczy jest wyjaśnić mu niestosowność jego postępowania.
        A pisanie o tym na forum można o d....ę potrzaskać. Efekt będzie podobny.
        A historie takie powtarzają się stosunkowo często właśnie z powodu, że ludziska
        nie idą do zajezdni i nie wnoszą skargi na zachowanie się co poniektórych szoferów.
        Choć bogiem a prawdą, niewielu zasługuje na to określenie.
        Większość z nich jest w porządku i ciężko pracuje.
        Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka