m-no85 05.07.11, 21:38 Żeby na kilka wjazdów brakło kostki ,wstyd . Na razie to jeszcze nie razi bo i droga dziurawa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Panie Skowronek! Re: Chodnik napoczęty i porzucony IP: 212.87.246.* 05.07.11, 21:45 Co te zdjęcia te ku... krzywe?! Pijesz pan w pracy, czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 ja wiem 06.07.11, 00:31 MZD miał pewien pomysł. Chodziło o to, żeby odróżnić się od sąsiednich Rędzin. Tam chodnik i droga są równe. W najbliższym czasie MZD w ramach oszczędności planuje zdemontować tablice z napisem 'Częstochowa'. Ludzie przekraczający tę administracyjną granicę muszą po prostu wiedzieć, że wjechali do miasta Świętej Wieży. To samo tyczy się wjazdów od strony Blachowni, Konopisk i Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: ja wiem IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 13:50 Wszłym roku przed wyborami jeden z radnych mieszkający przy ul. Tenisowej przed wyborami zorganizował rozpoczęcie remontu tego chodnika, niestety wybory przegrał i po remoncie. Nowa władza ma w życi ten problem i chodnika na Wyczerpach Górnych nie będzie. Zreszta idzie tu o b.duży wydatek raptem 1600 mb chodnika x 1.5 m szerokosci to daje 128 tys. za chodnik po obu stronach ulicy. to straszna kwota której nowy zarząd nie umie wygospodarować, bo to jest miesięczna pensja Pana Prezydenta ,jego 3 zastępców i kilku doradców. Budzimy energie Częstochowy. A co z wymianą nawierzchni i chodnikiem na końcowym odcinku ul.Warszawskiej?Tutaj tez mieszkaja ludzie. Auta prawym pasem jadą srodkiem bo po prawej stornie idzie zgubic zawieszenie. Natezenie ruchu jest tu duze, ruch pielgrzymkowy duży. Ale radni z tej dzielnicy równiez z partii SLD maja dzielnicę Wyczerpy w nosie. Wazne gdzie jest dużo głosów np. na Północy. Przewodniczący RM p. Balt jest przeciez radnym również dz. Wyczerpy. Mieszkańcy dzielnicy "dziekuja" za takie budzenie energii Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALista Re: ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:59 Odnosze sie do poprzedniej wypowiedzi a mianowicie :czy to radni chodniki budują? A moze to przerasta osoby ktore sa odpowiedzialne za Wyczerpy w MZD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: ja wiem IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 09:12 Odpowiadam. To własnie radni maja wpływ na funkcjonowanie MZDiT, ta druga instytucja jest tylko wykonawcą budżetu uchwalonego przez RM. I tak własciwie to z inicjatyay radnego P.Małagowskiego wyremontowano część Tenisowej i rozpoczęto odbudowę chodnika. Dla tej dzielnicy nie robo się nic od 30 lat. Ale jak władzy nie wstyd za taki wizerunek miasta, w kontraści z Rędzinami to moze chinczycy ten problem załatwią. Najsmieśzniejsze jest to , że Ci co chcieliby to zrobić na własny koszt musza przejsc przez długotrwałą procedurę błagajac o zezwolenie. To grunty miasta. Czy mieszkańcy Warszawskiej i Rędzińskiej muszą się wstydzic za niechlujstwo wybranej władzy, niedbałość o wizerunek miasta itd. Ci ludzie biora duze wynagrodzenie i żle wykonują swoją pracę. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach przerwałby rozpoczęty remont z powodu nieumiejętności podjęcia decyzji na wydanie symbolicznej kwoty w skali budżetu miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Re: napoczęty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:58 też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś