Dodaj do ulubionych

Chodnik napoczęty i porzucony

05.07.11, 21:38
Żeby na kilka wjazdów brakło kostki ,wstyd . Na razie to jeszcze nie razi bo i droga dziurawa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Panie Skowronek! Re: Chodnik napoczęty i porzucony IP: 212.87.246.* 05.07.11, 21:45
      Co te zdjęcia te ku... krzywe?! Pijesz pan w pracy, czy co?!
    • johny5678 ja wiem 06.07.11, 00:31
      MZD miał pewien pomysł. Chodziło o to, żeby odróżnić się od sąsiednich Rędzin. Tam chodnik i droga są równe. W najbliższym czasie MZD w ramach oszczędności planuje zdemontować tablice z napisem 'Częstochowa'. Ludzie przekraczający tę administracyjną granicę muszą po prostu wiedzieć, że wjechali do miasta Świętej Wieży. To samo tyczy się wjazdów od strony Blachowni, Konopisk i Olsztyna.
      • Gość: 123 Re: ja wiem IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 13:50
        Wszłym roku przed wyborami jeden z radnych mieszkający przy ul. Tenisowej przed wyborami zorganizował rozpoczęcie remontu tego chodnika, niestety wybory przegrał i po remoncie. Nowa władza ma w życi ten problem i chodnika na Wyczerpach Górnych nie będzie.
        Zreszta idzie tu o b.duży wydatek raptem 1600 mb chodnika x 1.5 m szerokosci to daje 128 tys. za chodnik po obu stronach ulicy. to straszna kwota której nowy zarząd nie umie wygospodarować, bo to jest miesięczna pensja Pana Prezydenta ,jego 3 zastępców i kilku doradców.
        Budzimy energie Częstochowy.
        A co z wymianą nawierzchni i chodnikiem na końcowym odcinku ul.Warszawskiej?Tutaj tez mieszkaja ludzie. Auta prawym pasem jadą srodkiem bo po prawej stornie idzie zgubic zawieszenie. Natezenie ruchu jest tu duze, ruch pielgrzymkowy duży. Ale radni z tej dzielnicy równiez z partii SLD maja dzielnicę Wyczerpy w nosie. Wazne gdzie jest dużo głosów np. na Północy. Przewodniczący RM p. Balt jest przeciez radnym również dz. Wyczerpy.
        Mieszkańcy dzielnicy "dziekuja" za takie budzenie energii Częstochowy.
        • Gość: REALista Re: ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:59
          Odnosze sie do poprzedniej wypowiedzi a mianowicie :czy to radni chodniki budują?
          A moze to przerasta osoby ktore sa odpowiedzialne za Wyczerpy w MZD
          • Gość: 123 Re: ja wiem IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 09:12
            Odpowiadam. To własnie radni maja wpływ na funkcjonowanie MZDiT, ta druga instytucja jest tylko wykonawcą budżetu uchwalonego przez RM. I tak własciwie to z inicjatyay radnego P.Małagowskiego wyremontowano część Tenisowej i rozpoczęto odbudowę chodnika.
            Dla tej dzielnicy nie robo się nic od 30 lat.
            Ale jak władzy nie wstyd za taki wizerunek miasta, w kontraści z Rędzinami to moze chinczycy ten problem załatwią. Najsmieśzniejsze jest to , że Ci co chcieliby to zrobić na własny koszt musza przejsc przez długotrwałą procedurę błagajac o zezwolenie. To grunty miasta.
            Czy mieszkańcy Warszawskiej i Rędzińskiej muszą się wstydzic za niechlujstwo wybranej władzy, niedbałość o wizerunek miasta itd. Ci ludzie biora duze wynagrodzenie i żle wykonują swoją pracę. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach przerwałby rozpoczęty remont z powodu nieumiejętności podjęcia decyzji na wydanie symbolicznej kwoty w skali budżetu miasta?
    • kubububu napoczęty??? 07.07.11, 11:23
      "Napoczęty" to chyba baton może być???
      • Gość: też Re: napoczęty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:58
        też tak uważam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka