Dodaj do ulubionych

Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu

15.07.11, 07:19
Lekarz zachował się po bożemu.A bóg mówił że kobiety mają rodizć w bólu i cierpieniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotreknie Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: 212.244.80.* 15.07.11, 07:57
      A Ciebie chyba przy porodzie upóścili na posadzke i dlatego jesteś debilem :/

Pomodlę się o rozum dla Ciebie.
      • prawdziwykicha.1 Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 08:03
        Bardzo mnie to cieszy.Niech Ci Bóg za tą modlitwę w dzieciach wynagrodzi.
        • rodzaj_konta Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 10:30
          prawdziwykicha.1 napisał:

> Bardzo mnie to cieszy.Niech Ci Bóg za tą modlitwę w dzieciach wynagrodzi.

Misiu, lekarz zgrzeszył myślą, mową i zaniedbaniem (bez uczynku) i słusznie Bóg przy pomocy prokuratury i sądu go pokarał. To oczywiste.

Przecież cesarka jest w znieczuleniu, więc (wdług ciebie) nie po bożemu.
          Odrobinę konsekwencji lemingu.
          • Gość: kicha Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 10:56
            to jak to w końcu jest: Bóg tak chciał a potem go ukarał?
            • rodzaj_konta Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 11:22
              Gość portalu: kicha napisał(a):

> to jak to w końcu jest: Bóg tak chciał a potem go ukarał?

Ale co chciał ten Bóg? Zresztą nieważne, więc...... Tak, tak chciał, a potem ukarał. W czym problem :)))))))))))))))))))))))))

-------------
              BTW, Bóg popełnił błąd obdarzając nas wolną wolą, żebyśmy sami decydowali, co ewidentnie patrząc po lemingach jest zmarnowanym pomysłem.
        • andrzej.goerst Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 21:49
          Rzeczywiście kicha. Zaimek wskazujący "tą" dotyczy narzędnika, a nie biernika. W bierniku jest "tę". Kicha i tyle.
      • lia.13 Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 14:27
        Gość portalu: piotreknie napisał(a):

> A Ciebie chyba przy porodzie upóścili na posadzke i dlatego jesteś debilem :/
        >
        > Pomodlę się o rozum dla Ciebie.

Zacytuję tutaj tekst, który mi się wybitnie spodobał na jednym z forów: "czy ty też jesteś jednym z tych, którzy myślą, że ironia to taki owoc?".
    • Gość: walmor Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: 80.48.204.* 15.07.11, 08:09
      Coś kobieta nie posmarowała, więc taki jest efekt. Prawdopodobnie (bo nie można mieć 100 % pewności) gdyby dała kasę komu trzeba nie byłoby problemu i dziecko było by dawno na świecie - to jest teraz powszechne w tym środowisku, a Częstochowa to już najlepszy przykład. Bez pieniędzy to cierp i módl sie o zdrowie. Niestety nikt nie ma siły żeby zrobić z tym porządek. Wystarczy popatrzeć jakie pensje mają lekarze na etatach szpitalnych i to wszystko z tego biednego budżetu państwa - czyli z naszych podatków. A jak przyjdzie się leczyć to i tak musisz znaleźć kasę dla lekarza.
      Nawiązując do wyroku - oczywiście ordynator także powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności. Jak się słucha opowieści kobiet, które rodziły w tym naszym grajdołku to się scyzoryki otwierają - jaka pogarda dla tych co nie mają "swojego" lekarza. Żona opowiadała jak obok rodziła dziewczyna w bólach chociaż i ona odpaliła ordynatorowi pewnego szpitala, a ten s-wysyn nawet nie zainteresował sie nią podczas porodu. Dlatego sądy powinny takie sprawy karać z całą surowością.
      • Gość: Maks Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.play-internet.pl 15.07.11, 10:32
        Szanowny panie walmor zostaw pan w spokoju sąd częstochowski lubliniecki itp.To co pisze pan to szczera prawda a sąd to dopiero zorganizowana grupa łącznie z prokuraturą.Trzy czwarte tych psełdo prawników można wsadzić do pudła za przekręty i debilne werdykty.To swięte krowy tak tak p Za...c itp
        • dziad-ek77 Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 20:46
          Gość Maks to jest święta racja. Jedne wielkie bagno. A w Białorusi murzynów biją.....
    • militaro WIĘCEJ KASY 15.07.11, 08:32
      Więcej kasy dla lekarzy !!!
      Za mało zarabiają, stres => stad takie "działania"
      • gostek_2 Re: WIĘCEJ KASY 15.07.11, 08:45
        niech zgadnę: jesteś lekarzem...
        jak mu za mało kasy żeby w ogóle ruszyć d.pę niech za tę małą kasę nie pozoruje pracy - niech ku.wa idzie do innej roboty, nie ma przymusu żeby "pracować" w medycynie
        a jeśli to robi, to słusznie odpowiada karnie
        symptomatyczne, że ordynator nie odpowiada przed sądem, symptomatyczne, że oskarżony lekarz brał tak długo udział w tym wspólnym baj.lu i dopiero gdy solidarność korporacyjna zawiodła, zaczął sypać
        • militaro Ni hu hu ... 15.07.11, 10:28
          Do konowałów mnie daleko, look nick ;-)
    • marek1846 Jaki sens ma pisanie o precedensach w polskim 15.07.11, 08:36
      systemie prawnym. Raz sędzia może uznać, że 2+2=4, innym razem że 3 a jeszcze innym, że dodawanie jest niemożliwe. W takich samych sprawach, różni sędziowie (zwani Sądami) mogą robić co chcą. Wiem, że po polsku to się nazywa niezawisłość, dlatego powtarzam, jaki sens ma pisanie o precedensach.
      • Gość: figa Re: Jaki sens ma pisanie o precedensach w polskim IP: *.net.stream.pl 15.07.11, 08:53
        Jaki to dramat dla tej rodziny. Ratuje się wcześniaki, daje im szanse na życie a tu, dzieciątko zdrowe, 9 miesięczne... Mogło, powinno żyć!!! W dodatku to było ich pierwsze dziecko. Ciąża bez komplikacji i taka tragedia. Koszmar.
        • Gość: Jolka Re: Jaki sens ma pisanie o precedensach w polskim IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.07.11, 09:20
          wreszcie ktos się zabiera za koniowałów !!! Zamknac dziada za kraty ! Pozbawic praw do wykonywania zawodu na ZAWSZE !!! Sqrwysyństwo i tyle ! ..miał gosci ?? ja pierd.... paranoja !
      • andrzej.goerst Re: Jaki sens ma pisanie o precedensach w polskim 16.07.11, 21:58
        Masz rację Marku. Polscy sędziowie nie uznają precedensu. Precedens ich nie wiąże.
        A w ogóle to jedno wielkie bagno. czas już wprowadzić ryczałt dla sądów. Nie będzie prawomocnych wyroków, nie będzie kasy na pensje i utrzymanie budynku.
    • altavitae To jest popie...ny system.. 15.07.11, 09:40
      Znam 2 przypadki przenoszonej ciazy..
      W pierwszym..lekarz daL MATCE WOLNE NA wIGILIE..A ONA NIEOMAL UMARLA OD ZAKAZENIA SRODMACICZNEGO.
      Syn urodzil sie quadruplegic !!!!!!!.....jest calkowicie niepelnosprawny i zdany na opieke panstwa.
      TO JEST MOJ PASIERB!
      Drugi przypadek zdarzyl sie rowniez w podobnych okolicznosciach..Ciaza normalna..ale przenoszona " dzieki " lekarzom .
      Dziewczynka urodzila sie po spoznionej cesarce..Quadruplegic ..calkowicie niepelnosprawna.
      Ale rodzice poszli z tym do sadu..ii wygrali ze szpitalem i lekarzami....2 miliony dolarow! odszkodowania !!!
      Mam nadzieje ze ci mlodzi ludzie rowniez zaloza sprawe o odszkodowanie , choc zdaje sobie sprawe ze forsa nie zwroci im dziecka.
      Ta kobieta i tak miala duzo szczescia ze nie umarla od zakazenia.Te sprawy sa potwornie niebezpieczne.
      Wyrok sadu jest absolutnie humorystyczny !
      Skandal ..Totalne bagno legislacyjne i profesjonalne dno !
      • andrzej.goerst Re: To jest popie...ny system.. 16.07.11, 22:09
        To jest naturalną konsekwencją ułatwiania sobie życia przez prokuratury "altavito". Dziwne trochę imię. Ten proceder nazywa się dobrowolnym poddaniem się karze. Wtedy prokurator nie ma roboty, bo niczego nie trzeba udowadniać. Sąd też nic nie musi. przychyla się do propozycji prokuratora i tak po jednej wstępnej rozprawie wszyscy zadowoleni rozchodzą się do domów. Nie pisanym zwyczajem bowiem w procedurze dobrowolnego poddania się karze jest kara "w zawiasach". Nikt takiej kary nie odczuwa dotkliwie. Ani złodziej, ani lekarz, ani Ziobro. Acha. On ma to jeszcze przed sobą.
    • padafas Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 10:06
      To jest teoria pisowska maż rodzic a nie nażekac
    • jokebed Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 15.07.11, 10:08
      Poza obrzydliwym lekceważeniem lekarzy dla tej rodziny, oburza mnie tytuł artykułu. Czy Redakcja opowiada się po stronie skazanego i jego rozumowania? Po co podnosić jeszcze jego linię obrony wielką czcionką. Zwłaszcza, że teza w tytule jest nieprawdziwa, bo jak czytamy nie za to lekarz został skazany, lecz za zaniedbania, które spowodowały śmierć DZIECKA w łonie matki. Jako czytelniczka bardzo proszę o zmianę tytułu.
    • chrisb_op Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 15.07.11, 10:10
      Prokuratura stwierdziła, że dziewięciomiesięczny płód był człowiekiem - dla autora artykułu wydaje się to być jakby odkrycie. I to dość podejrzane, stronnicze. Widocznie według niego człowiekiem płód staje się poprzez fakt zrodzenia. Zatem przeciśnięcie się przez narządy rodne matki ma jakieś magiczne działanie, w płód wstępuje wtedy dusza? Takie myślenie jest triumfem ideologicznej postawy jurydycznej, która autorytatywnie decyduje o życiu i śmierci. Dla takiej postawy, jeśli rzeczywistość nie zgadza się z prawem, tym gorzej dla rzeczywistości. Jak w PRL-u. Normalnie prawo ma chronić rzeczywistość, a nie interesy takiej czy innej grupy społecznej.

NB. Jakie szkoły skończył ten dziennikarz?
      • Gość: @ chrisb_op Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 16.07.11, 10:43
        Tak.
    • oszolom-z-radia-maryja brawo sąd! 15.07.11, 10:46
      teraz już nikt nie powinien miec watpliwości ze płód w ciele kobiety to czlowiek
      • Gość: kicha Re: brawo sąd! IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 11:00
        ja bym się posunoł dalej- plemnik to pół człowieka.I wszyscy ci którzy mordują plemniki do pierdla.Wtedy będzie po bożemu.
        • rodzaj_konta Re: brawo sąd! 15.07.11, 11:24
          Gość portalu: kicha napisał(a):

> ja bym się posunoł dalej- plemnik to pół człowieka.I wszyscy ci którzy mordują
          > plemniki do pierdla.Wtedy będzie po bożemu.

Dlaczego pół, a nie 15%, albo 37%? W końcu jest taki tyci przy JAJU, tylko macha tym ogonem jak głupi i biega ja z ADHD
          • Gość: ona Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 11:46
            Wiecie jakiego miałam stracha , jak go zobaczyłam miesiąc po tej aferze przy moim porodzie. Ale nie było innego lekarza , a ja już rodziłam :(
            W czasie porodu zaczęły się komplikacje z dzieckiem, brak mi słów co wtedy czułam...Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
            • Gość: kicha Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 11:54
              i tera jak jesteś po porodzie to pewnie wszystkim mówisz że ju ż dzieci więcej mieć nie będziesz?
          • Gość: kicha Re: brawo sąd! IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 11:53
            bo jajeczko kobiety to kolejne 50% a reszta to akt boży.
            • eryn_7 Brawo sąd? 15.07.11, 21:42
              Nie do końca masz rację. Tylko chromosomy pochodzą w połowie od matki, a w połowie od ojca. Reszta komórki pochodzi z jajeczka, w tym mitochondria, które też zawierają materiał genetyczny: kwas dezoksyrybonukleinowy (DNA). Co ciekawe, są kobiety z uszkodzonymi mitochondriami w jajeczkach. Zarodki z tych jajeczek nie są w stanie rozwinąć się w prawidłowy sposób - zamiast tworzyć regularną kulistą grudkę jednakowych komórek powstaje nieregularny zlepek komórek różnej wielkości, który nieodmiennie obumiera. Regularność i symetria to warunki niezbędne rozwoju zarodka. Leczy się ten typ niepłodności używając jajeczka innej kobiety - dawczyni. Z zapłonionej in vitro komórki jajowej niepłodnej kobiety wyjmuje się cieńką igłą jądro komórkowe i przeszczepia do niezapłodnionego jajeczka dawczyni, po usunięciu oryginalnego haploidalnego jądra komórkowego. Można powiedzieć, że urodzone dziecko ma troje rodziców: ojca, którego wkład genetyczny wynosi mniej niż 50%, matkę o wkładzie genetycznym w jądro komórkowe, (też mniej niż 50% materiału genetycznego powstałej osoby) i matkę o wkładzie genetycznym w DNA mitochondrialne.
              Co do wyroku sądu, to interesująca byłaby informacja, z którego paragrafu skazano lekarza. Nie ma wątpliwości, że za zaniedbania w leczeniu należy mu się kara, ale uznawanie nienarodzonego dziecka za osobę prawną będzie w innym przypadku działać na szkodę ciężarnej kobiety, gdy lekarz uzna, że dla ratowania nienarodzonego dziecka poświęci zdrowie i życie matki. Artykuł 25 paragraf 1 Kodeksu karnego stwierdza:"Nie popełnia przestępstwa, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego jakiemukolwiek dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można było inaczej uniknąć, a dobro poświęcone przedstawia wartość niższą od ratowanego"
              Uznanie spowodowania śmierci płodu za zabójstwo stawia życie płodu na równi z życiem matki i będzie prowadzić do przypadków ratowania płodów kosztem życia i zdrowia matki.
              Nie rozumiem dlaczego sąd skazał lekarza za zabójstwo nieumyślne, skoro istnieją paragrafy karające za świadome spowodowanie szkód na zdrowiu i życiu dziecka nienarodzonego. Fakt, że wina polegała na zaniechaniu, a nie czynnych działaniach nie powinien mieć tu znaczenia, bo w lekarz odpowiedzialny za danego pacjenta odpowiada tak za działania jak i za zaniechania.
              • Gość: Ania Re: Brawo sąd? IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 00:19
                Dlaczego nikt tego postu nie komentuje?
                Jad już się skończył?
                • andrzej.goerst Re: Brawo sąd? 16.07.11, 22:22
                  Nie Aniu. Nikt nie ma wprawdzie tyle jadu co Ty, ale korespondenci zadumali się nad trudnym problemem moralnym. Ty też czasem pomyśl. To z reguły dobrze robi każdej.
              • rosefinder Re: Brawo sąd? 16.07.11, 01:21
                Eryn_7, zauważ jedną rzecz - do ochrony życia dziecka kosztem życia lub zdrowia matki dąży się już w sferze faktów, a nie możliwości. Pominę sprawę Alicji Tysiąc. Już teraz często gloryfikuje się kobiety które decydują się np. zaniechać leczenie nowotworu bo zaszły w ciążę. Czyni się z nich niemalże święte bo rodzą a potem umierają. Ale to że potem takie dziecko nie ma matki nie jest istotne - istotna jest możliwość pstryknięcia rozczulającej fotki do gazety, napisania rozczulającego artykułu. I starannie ominąć fakt że część tych kobiet po wyleczeniu mogłaby mieć kilkoro innych dzieci i je wychowywać.
                Tego rodzaju uzasadnienie wyroku przez sąd jest konsekwencją istniejącego trendu i jest skutkiem, nie przyczyną. Czyli jest raczej decyzją polityczną i moralną niż prawną, mimo że sędzia swoje zastrzega.

A o DNA mitochondrialnym ładnie napisałaś - i to może być przyczyną ciszy pod Twoim postem - za dużo trudnych słów dla mistrzów ciętej riposty.
              • andrzej.goerst Re: Brawo sąd? 16.07.11, 22:20
                Mogą się zdarzyć przypadki śmiertelnie chorej matki, która jednak postanowiła pozostawić po sobie dziecko. Choćby mężowi. I w sytuacji wyboru wygra dziecko.
                Myślę, że w większości trudnych sytuacji wyboru, dziecko przegra tę grę o życie biorąc pod uwagę śmiertelność dzieci, a więc jakby trochę zmniejszone szanse na dożycie.
        • mada.easy Re: brawo sąd! 15.07.11, 14:49
          A ci co łykają ?
        • andrzej.goerst Re: brawo sąd! 16.07.11, 22:13
          Trochę żal, że Twoja połowa człowieka nie została w pękniętej prezerwatywie.
    • r.romanek63 Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 15.07.11, 13:50
      Jesteście pewni, że Adam Michnik jest człowiekiem? A może potworem? Mam dylemat.
    • r1111111 Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 15.07.11, 15:25
      "Przekazał śledczym listę ponad 20 kobiet, które od 1997 roku urodziły w Blachowni niepełnosprawne dzieci albo miały komplikacje, prowadzące do śmierci płodu lub noworodka."

Wspaniały ten szpital w Blachowni.
      • Gość: e Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 18:23
        a jacy specjaliści....
    • ryszard34-dwa Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 15.07.11, 19:49
      Taki wyrok tylko mógł być wydany w świętym mieście polskim Watykanie
      gdzie władzę posiadają redemptoryści i inni zakonni.Sędzia pewnie
      chciał się im zasłużyć za życia na wszelki wypadek.
    • majainez Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 15.07.11, 20:04
      A ty jesteś oczywiście mężczyzną.Ja jestem mamą trójki wspaniałych dzieci i gdyby lekarz zaniedbał mnie i moje dziecko tak jak tą kobietę i jej skarb to wydaje mi się że nie przeżył by doby i to nie jest groźba tylko doskonalenie polskiego bezprawia -jak mówimy o Bogu to oko za oko więc śmierć za śmierć-szczególnie bezbronnego dziecka!!!
      • as2151 Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 16:46
        Gratuluję! I zamiast opiekować się swoją trójką dzieci, poszłaby Pani siedzieć!!!!!!!!
    • extra_terrestrial Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 16.07.11, 01:46
      Bardziej dokladne byloby stwierdzenie ze zostal skazany za karygodne zaniedbania w opiece nad ciezarna w koncowej fazie ciazy, a nie za smierc plodu. W USA (gdzie mieszkam), za taki numer bylby wielomilionowy pozew.
      • andrzej.goerst Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 22:28
        U nas też może być. Już są firmy, które to przeprowadzają. Prawo jest podobne. Brak przeciwwskazań.
    • pedro1984 Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 16.07.11, 06:56
      Dziewięciomiesięczny płód był człowiekiem stwierdziła prokuratura

nożesz k..., w życiu bym się nie domyślił
      • Gość: xyz Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 07:42
        ten lekarz powinien zostać pozbawiony wykonywania zawodu, gdyby moja zona niezmieniła lekarza z moim dzieckiem byłoby to samo . pan B niewidział kilkamilimetrowej szyjki macicy.wyrok zalagodny.
        • Gość: e Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 08:56
          jak byłam na oddziale w szpitalu w Blachowni to dziewczyna też była po terminie. Trzymali ją długo, aż wkońcu zrobili cc. Dziecko odwieźli na sygnale na Parkitkę, nie wiem czy przeżyło. U mnie też zakończyło się powikłaniami.Uważam, że oddział powinna zbadać jakaś komisja bo za dużo jest tam przypadków powikłań.
      • andrzej.goerst Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 22:31
        No widzisz Pedro.Masz zaledwie 27 lat, a już ateizm poczynił spustoszenie w Twoim mózgu. Nie myślałeś, że tak będzie? Prawda? No przyznaj się, że Cię to zaskoczyło.
    • marzyciel45 A co z prawem do wykonywania zawodu? 16.07.11, 15:00
      Pewnie utrzymane, bo to był błąd lekarski, a nie aborcja...
      • andrzej.goerst Re: A co z prawem do wykonywania zawodu? 16.07.11, 22:33
        Błąd? Całkowita ignorancja zawodu i pacjentki.
    • as2151 Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 16.07.11, 16:43
      W chwili obecnej jestem w ciąży. W życiu nie dałabym się tak zbyć gdybym miała wątpliwości to do stanu dziecka. Ruszyłabym niebo i ziemię. Czy w Częstochowie jest jeden szpital i jeden ginekolog położnik?
      • Gość: Marzena Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: 89.174.100.* 16.07.11, 16:50
        zawsze winien lekarz, czy Ta kobieta nie mogła na własną rękę wziąć sie za siebie? jechać na pogotowie do innego szpitala, najlepiej winę zwalic na lekarza, tak się składa,że doktor, o którym mowa prowadził moją pierwszą ciążę, ciąże moich znajomych, wszystkie jesteśmy zadowolone! to wspaniały lekarz, czuły i dokładny, strata dziecka, to jest okropna tragedia, współczuję rodzicom tego dziecka, ale LUDZIE! nie obwiniajcie lekarza, przecież wcześniej badania pokazywały wątpliwości, więc tak naprawdę dr B., znalazł się na końcu tego łańcuszka....
        moim zdaniem NIEWINNY!
        • ala.81 Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 17:44
          chyba żartujesz?? to lekarz ma się znać na leczeniu a nie pacjent.
        • andrzej.goerst Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 22:36
          Lekarz odmówił pomocy w nagłym pogorszeniu stanu chorej bo miał gości. Za to tylko nie powinien być lekarzem. No more.
      • Gość: R Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.11, 00:07
        i punkt dla Ciebie - ja natomiast zdałabym się na lekarza, bo nawet przez myśl by mi nie przeszło, że tak łatwo jest im ryzykować ludzkim życiem - ci lekarze to DNO!
    • mt7 Co to dla nich jedno dziecko mniej, czy więcej? 16.07.11, 18:33
      Mnie powiedziano:
      -Pierwsze koty za płoty.
      Przyjęto mnie z rozpoznaniem martwej ciąży, a w trakcie wywołanej akcji porodowej stwierdzono, ze dziecko żyje.
      I takie, to znaczy żywe, urodziło się.
      O jego śmierci dowiedziałam się od pani, która przyszła wypełnić akt zgonu.
      A ja z zostawioną częścią łożyska, dostałam zakażenia i z cudem uniknęłam śmierci.
      Mam KOSZMARNE doswiadczenia z lekarzami.
      • ala.81 Re: Co to dla nich jedno dziecko mniej, czy więce 16.07.11, 20:30
        mt7, współczuję
        rodziłaś w Blachowni?
    • 0ffka dla Polaków ważniejsze są embriony niż Polki 16.07.11, 21:04

Fanatyzm religijny
      • Gość: e Re: dla Polaków ważniejsze są embriony niż Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 21:20
        mt7- przykro mi i współczuję. Gdzie rodziłaś?
      • Gość: orwell Re: dla Polaków ważniejsze są embriony niż Polki IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 21:53
        ty w ogóle czytałaś artykuł czy twój lewacko-feministyczny móżdżek ma za mało mocy obliczeniowej a taką operację i potrafisz tylko walnąć prymitywne "religia jest GUPIA a ja mondra"
    • andrzej.goerst Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 16.07.11, 21:45
      Lekarz został skazany nie za śmierć płodu, tylko za śmierć dziecka. Płodem może sobie weterynarz nazywać nie narodzonego ssaka. U ludzi to nazywa się dziecko. Dziecko jest człowiekiem.
      Lekarz został skazany z powodu traktowania dziecka jako płodu. Dziecka, którym miał się opiekować najbardziej starannie, jak tylko potrafi. Lekceważenie życia przez lekarza wywodzi się z jego poglądu. Dla niego dwoje ludzi: matka z nienarodzonym dzieckiem, to nie ludzie, tylko przypadki medyczne. Dziwię się, że nie został pozbawiony prawa wykonywania zawodu.
      Jak niebezpieczny dla życia jest pogląd lekarza i jeszcze wielu ludzi w tym 3 miliony miernych, biernych, ale wiernych, ujawnia ten tragiczny przykład. Jest bardzo gorący czas, by ochronić prawnie życie każdego człowieka bez względu na moment.
    • andrzej.goerst Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 21:46
      Bredzisz. To są poważne sprawy.
      • the-only-bodzio Re: Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć 16.07.11, 22:16
        kicha napisał rodizć w bólu i cierpieniu.Interesujące jak się kicha urodził.I ile ma fanów.
    • wolnoscwlasnoscsprawiedliwosc Precedensowy wyrok: lekarz skazany za śmierć płodu 17.07.11, 05:56
      Wolność - link
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka