Dodaj do ulubionych

PO klepnęła listy

29.07.11, 19:47
Ja nie mam zamiaru na nich głosować. Przede wszystkim z powodu przegłosowania, na spółkę z PSL i bodajże SDPL ustawy o nasiennictwie GMO, 1 lipca br. Nikomu nie będę tłumaczył jak to wpłynie na nasz rynek i organizmy bo każdy może sobie obejrzeć setki filmów w sieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: denver Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 20:53
      Lista jak to lista kandydatów do Sejmu - kandydować każdy może...
      IMHO, tylko pani Leszczyna ma zadatki na posłowanie, co potwierdziła swoją dotychczasową działalnością, która jej wstydu nie przynosi. Na tle absolutnej kaszany poselskiej ma relatywnie wysokie kwalifikacje intelektualne, nieźle czyli logicznie rozumuje - sądząc po wystąpieniach publicznych i treści wpisów na jej blogu - aktywna i zaangażowana w sprawy miasta, regionu i państwa.
      Na jej tle pozostali kandydaci PO to parę klas niżej, a niektórzy pozaklasowi... co kiepsko świadczy o zapleczu PO w naszym mieście. To też zniechęca, bo chciałoby się widzieć towarzycho wyborne - ludzi znanych ze swych kwalifikacji i osiągnięć, sprawnych umysłowo, szanowanych i podziwianych, a tu klops...
      Czy ktoś słyszał jakąś sensowną wypowiedź publiczną, w istotnej kwestii społecznej czy ekonomicznej, pp. Sabatów, Kurpiosów czy Biernatów? Tych dwóch ostatnich obciąża dodatkowo zawstydzające "komisarzowanie" w mieście w 2010 - kompletna klapa wykonania inwestycji miejskich, bodajże coś ok. 60% planu, wtedy gdy inne miasta biły rekordy inwestycji... oraz zniszczenie resztek "kultury organizacyjnej" miejskiej administracji poprzez forsowanie kolesiostwa... i bylejakości zarządzania - oczywiście mieli mało czasu... no i całe szczęście.
      Następcy, którym bieg spraw miejskich w 2010 ułatwił zwycięstwo wyborcze w mieście, kontynuują, niestety, to "dzieło", ale to temat na inną bajkę.

Przecież ci panowie kandydują do Sejmu, a nie do "dzikiej drużyny" podwórkowej do gry w klipę. Kiedy zrozumiemy, że posłowanie czy zasiadanie w Radzie Miasta to nie nagroda za wierną służbę partii, to poważna sprawa wymagająca od kandydatów wysokich kwalifikacji intelektualnych, wiedzy, kultury i charakteru...

Kiedy będziemy mieli szansę wyboru najlepszych z dobrych, a nie najgrubszych z cieniasów?
      • Gość: @pl Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:01
        Co ty denver gadasz? Zasponsorowany jesteś , czy co? Chwalisz swoją kandydatkę przeciw reszcie kandydatów PO? Czy to moralne, świadczące cyt. o wysokich kwalifikacjach intelektualnych, wiedzy, kulturze i charakterze... Wstyd!
        • Gość: denver Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:34
          @pl - uderz w stół a nożyczki, nożyczuszki się odezwą...
          Nikogo nie chwalę, dzielę się swoją opinią z innymi na forum, w reakcji na informacje zawarte w artykule.
          Informuję cię hitmanie, że piszesz obok, jak każdy cyngiel bez zdolności do samodzielnego i krytycznego myślenia, ja nie kandyduję - bo cenię sobie inne przyjemności życiowe - i dlatego pozwalam sobie na wyrażenie opinii o tych, którzy zgodzili się kandydować, a ja mam obywatelski obowiązek któregoś z nich wybrać ...
          Nie jestem "zasponsorowany", jak to raczyłeś ująć, to ja między innymi "sponsoruję" takich jak ty bezinteresownych kumpli towarzyszy, od czasu gdy partie polityczne finansowane są z budżetu państwa.
          Nawiasem mówiąc wstyd to dopiero może być...
          • Gość: @pl Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:56
            popatrz dalej
          • Gość: szkoda dyskusji Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:12
            z Tobą. Juz odkryłeś twarz, wiem zresztą jaką
            • Gość: tylko Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 23:20
              nie szkódź dalej dupku
      • tamdolicha dobrze napisane. 29.07.11, 22:54
        masz oczy otwarte, to cenie.
      • Gość: Leszczynnik Oj Denver szkoda IP: *.net.stream.pl 30.07.11, 16:24
        Szkoda że Leszczyna nie została prezydentem. Szkoda że przy tak drogiej kampanii zebrała nie wiele więcej głosów niż Kurpios który zrobił tylko 100 małych plakatów. Szkoda że do tej pory zachowuje się jak rozkapryszona księżniczka której mieszkańcy dali pstryczek w nos. I na koniec szkoda że wypisujesz takie rzeczy. Grupa Grabarczyka wiecznie żyć nie będzie. A ja swojego głosu nie oddam na nikogo z obecnych posłów choć na listę PO.
        • Gość: Mariusz Re: Oj Denver szkoda IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 07:58
          Jak oddasz głos na listę, to i tak oddasz głos na obecnych posłów.
          A Leszczyna nie wygrała wyborów, bo tak samo jak poprzednio Rozpondek nie chciała (tak uważam) rozstawać się ze spokojnym posłowaniem na rzecz orki w Częstochowie.
    • Gość: Lasek Aniołowski Re: PO klepnęła listy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:03
      Jest tysiące powodów by na nich nie głosować. W ogóle to nie wiem za co ten Szewiński ma po raz kolejny zostać senatorem? Co on zrobił dla miasta, dla swoich wyborców? Czy ktoś o nim słyszał w ciągu tych 4 lat oprócz zaprzysiężenia prezydenta? On chyba ma zostać senatorem tylko dlatego że jest z PO, a w senacie bez szemrania głosuje jak mu każą. Ciepłą ma posadkę nie ma co.
      A Sztolcman? Cicho i głucho o nim było przez 4 lata. Ale posłem zostanie bo jest z PO, a w sejmie głosuje jak mu każą. Z resztą Rozpondek czy Leszczyna też nie lepsze.
      Senat powinno się zlikwidować, a sejm zmniejszyć do 50 osób, bo tylko tyle głównie się udziela. Reszta siedzi cicho i głosuje tak jak im szef każe. Po co nam tacy posłowie i senatorowie lenie i obiboki bez własnego zdania i polotu wypełniający tylko rozkazy swojego wodza ze strachu że jak się postawią to kolejnych 4 lat leżycha już nie będzie.
      A teraz się będą stroić w pawie piórka, jacy to oni dobrzy i ile dla nas zrobili. A po wyborach znowu przeciętny człowiek najbardziej od nich dostanie podwyżkami podatków, vatów, opłat za różne pozwolenia itd.
      A jak nie daj Boże będzie 2 Grecja to oni właśnie podniosą ręce głosując za obniżką płac, emerytur, rent i za podwyżką podatków. A kto na tym ucierpi? Jak zwykle średnio i najniżej zarabiający czyli większość, a więc ci, którzy najczęściej na nich głosują.
      Brzydzi mnie już ta przesłodzona propagandowa papka w "zaprzyjaźnionych mediach", byle tylko po raz kolejny na 4 lata dorwać się do żłoba. A potem hulaj dusza, piekła nie ma.
      Znowu kolejne 4 lata rządów niekompetentnych nieudaczników. Ostatnie 4 lata to było tylko strasznie kaczorami i walka z opozycją. Kolejne 4 lata PO w koalicji z SLD to pewnie będzie gadanina o aborcji, in vitro, związkach partnerskich i małżeństwach gejów i lesbijek. Wszystko żeby zamulić i odwrócić uwagę społeczeństwa od tego co się naprawdę dzieje.
      Dziwię się czasem że ktoś jeszcze wierzy rządzącym i daje im takie zaufanie. Mam nadzieję że te sondaże kłamią, bo jeśli nie to wychodzi na to chyba ludzie zatracili instynkt samozachowawczy.
      • mistral75 Re: PO klepnęła listy 29.07.11, 21:13
        Calkowicie sie z Toba zgadzam.
        I wielu moich znajomych tez sie z Toba zgadza i ich znajomi tez, itd...

Nie bedzie trampoliny parlamentarnej dla stalych zamiataczy korytarzy parlamentarnych z naszego regionu.
        • Gość: świstak Re: PO klepnęła listy IP: *.gre.pl 29.07.11, 21:34
          To dlatego Pani poseł bibliotekarka była dziś nieobecna na posiedzeniu rady społecznej szpitala na Parkitce (+PCK)... A tam zapadła decyzja, aby wydzierżawić część szpitala na PCK na ponad 3 lata (cokolwiek to znaczy) naczyniowcom ze Śląska, którzy przyjadą i będą zakładać stenty obwodowe, czyli zgarną kontrakt, który mógłby zostać w Częstochowie... rzeczy lekkie, łatwe i przyjemne zrobią chłopcy od profesorskiego stoła, a trudne amputacje i inne g... wraz z nocnymi alarmami nasze miejscowe chłopięta, co to już od lat robią dobrą robotę, tylko ich śląskie dupki nie chciały kształcić, bo poco robić sobie konkurencję w takim forsiastym terenie? Tylko jeden Kucharczyk dyskutował rozsądnie. A Pan Dyrektor marszałkowski Marek Piekarki przywiózł decyzję w teczce. Jak to jest Panie Marku, gdy człowiekowi nie staje... ni rozumu... ni patriotyzmu lokalnego... ni nic...?
          • Gość: świstak Re: PO klepnęła listy IP: *.gre.pl 29.07.11, 21:40
            Tym prywatnym dodamy jeszcze aparat do angiografii, który przetransportuje się do szpitala na PCK. Nasi pacjenci zaś w razie potrzeby pojadą do aparatu karetką. Ciekawe, że też sobie profesorska dziadowizna nowego aparatu w leasing nie weźmie tylko kradnie publicznemu szpitalowi? Czemu taka biedna, skoro taka mądra?

Nadchodzą wybory między szajką(PO), sektą (PiS), mafią (SLD) i ...damą do towarzystwa (PSL)...

A wy, pacjenci? Dlaczegoś głupi?- boś biedny... Dlaczegoś biedny?- boś głupi...

Miłych snów!
            • Gość: marzy ci się Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:06
              świstaku I sekretarz KC, który by wszystko załatwił. Te czasy minęły bezpowrotnie. Na szczęście.
              • Gość: świstak do marzy Re: PO klepnęła listy IP: *.gre.pl 29.07.11, 23:15
                Marzy mi się... Częstochowa, największe w Polsce samodzielne (nie w megalopolis jak Bytom i Gdynia), nowoczesne, prężne miasto powiatowe. Z dobrym szpitale, obwodnicą, hotelami, basenami, kultura, koncertami, imprezami sportowymi, dobrą uczelnią, czy tez powrotem np. Politechniki Częstochowskiej do dawnej wielkości, poważnej Akademii "Dżedaj" :-))))))))
                Marzenia są wolne od cła...
                Ale budzik zepsuł się chyba... Częstochowę porasta trujący bluszcz bylejakości i zapomnienia. Za chwilę zniknie, pod tą roślinnością jak pałac śpiącej królewny lub indiańskie budowle na Jukatanie. Wszystkie drogi oddalają się od niej jak autostrada od szosy 66 i tak to nasza "gromnica dziurska" oczekuje na swoją szanse. Ale Matyjaszczyk to nie Zygzak Mc Queen...
                Tobie się nie marzy?
                • Gość: dezet Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 00:41
                  świstaku - marzenia dobra rzecz i dla higieny umysłowej można od czasu do czasu puścić wodze fantazji... fantazji bo nic nie wskazuje, by nasze miasto w swym naturalnym biegu, odzyskało choćby dawne "klimaty", nigdy wielkiego, ale całkiem "żywego" miasta...
                  Co gorzej wiele danych wskazuje, że miasto "obsuwa się" nieuchronnie i przegrywa konkurencję, na jakość życia i ofertę rynku pracy, z innymi wielkimi miastami - to poniekąd proces naturalny - cykle życia miast - i nikt nie ma realistycznego pomysłu by tę degradację choćby wyhamować ...
                  Tylko niedouczeni, ale cwani lokalni politycy usiłują wciskać kit słabo wyedukowanej publice, że wkrótce będzie lepiej... lepiej już było i to se ne vrati...
                  • Gość: obserwator Re: PO klepnęła listy IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 30.07.11, 06:07
                    @dezet
                    Cytat: "marzenia dobra rzecz i dla higieny umysłowej można od czasu do czasu puścić wodze fantazji... fantazji bo nic nie wskazuje, by nasze miasto w swym naturalnym biegu, odzyskało choćby dawne "klimaty", nigdy wielkiego, ale całkiem "żywego" miasta... "

Panie "dezet", nadzieja na lepsze jutro umiera ostatnia.

A marzenia pana "świstaka"?... obecny czas to czas zmian, dużych zmian. Od 26 lipca 2011 r. rozpoczął się Rok Białego Biegunowego Maga czyli Rok Szóstego Maga Jaguara według Kosmologii Majów. To ROK ZMIAN, które wstrząsną światem. Biała energia jest nieprzekupna i do bólu sprawiedliwa.

• Gość: obserwator Re: PO klepnęła listy IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 30.07.11, 05:52
                  @świstak
                  Marzenia są po to by je urzeczywistniać.
          • kicia-076 Re: PO klepnęła listy 29.07.11, 21:41
            Ja nie rozumiem dlaczego ciagle ci sami ludzie? gdzie sa mlode twarze, gdzie nowy "narybek"?, rece opadaja jak sie przez kolejne kadencje patrzy na ten sam sklad.
            • Gość: mówisz i masz Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:08
              Sabat, Biernat, Jasińska,Komorowski
              • Gość: wyborca Re: PO klepnęła listy IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 22:45
                głosuje na Sabata, najlepszy z nich wszystkich!

• Gość: ja Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:47
                  i super, byle na PO
          • Gość: oo Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:55
            A wydaje mi się, że dzisiaj było posiedzenie sejmu,to jak mogla być pani poseł?
        • Gość: danka Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:47
          mistral75 - zawodzisz mnie nie pierwszy już raz, żadnej sensownej argumentacji, jakaś zgoda z przedmówcą, który plecie nawijając propagandowe opinie bez faktów uzasadniających takie prostackie wręcz uogólnienia... Jeśli dobrze rozumiem masz swoich idoli, którym podstawisz swoją trampolinę dla "nowych" "zamiataczy korytarzy parlamentarnych z naszego regionu", jak to zgrabnie określiłeś.
          Czy nie lepiej byś pokazał swoich kandydatów i dowodził, że są "najlepsi" i dają nam nadzieję na stanowienie lepszego prawa?
          Wtedy mogłabym z tobą polemizować, a może nawet "kupić" twego kandydata, z pożytkiem dla poruszanych tu spraw.
        • Gość: do mistral Re: PO klepnęła listy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 21:52
          Jak możesz być tak mało obiektywna! Spójrz na strony posłow. To, że oni nie są Brudzińskimi czy Piterami nie znaczy ,że zamiatają korytarze! Kto do tej pory załatwił dla Częstochowy 189 mln zł na przebudowę skzryżowania DK 1 z Al. JPII i innych spraw np. dla Politechniki czy AJD? I wiele milionów na inne przedsięwzięcia?Kto pracował w komisjach najważniejszych jak finanse publiczne czy ds. prawa wyborczego ( parytety?). Proszę o obiektywizm, nie każdy musi być Kempą czy Niesiołowskim. A pewnie o to wam chodzi, z mało awantur wstrzynali
          • Gość: d0 mistral Re: PO klepnęła listy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 21:59
            oczywiście wszczynali, sorry
          • Gość: Niewodniczański interpelacje? IP: *.apus-net.pl 29.07.11, 22:41
            A kto składał najgłupsze interpelacje kolega już nie pyta?
            Takie bajdurzenie to też forma chuligaństwa.
        • Gość: pppqqq Co właściwie zrobili w tym sejmie dla regionu? IP: *.ice-net.pl 29.07.11, 22:18
          Tak się zastanawiam,
          co właściwie ci politycy -posłowie i senatorowie- z PO, PiS, SLD czy PSL zrobili w sejmie dla regionu częstochowskiego?
          te wybory w Polsce powoli stają się farsą. nieważne na kogo głosujesz i tak wszystko zostanie po staremu, czyli do du....
    • Gość: Gosc mieszkaniec?? Re: PO klepnęła listy IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 22:20
      Pani Halina Rozpondek tak naprawde to tej zalezy tylko na stołeczku aby dostac sie do sejmu do korytka.Dostaje sie kase na biura poselskie w Cz-wie,Kłobucku ale kto ich tam widzi!!!!!!!Ta pani napewno mieszkańcom nie pomogla jak potrzebowali pomocy zero zainteresowania!Zwykly szary człowiek jest nikim a juz Broń Boze osobiscie sie spotkać od tego ma sie swoich ludzi.Żenada????Ale zbliżają sie wybory trzeba sobie przypomniec o tym zwyklym szarym człowieczku trzeba cos obiecac,odwiedzic i juz odda głos .............
      • Gość: ? Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:24
        denver?
        • Gość: ja Re: PO klepnęła listy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 22:29
          Adminie , daj tą dyskusję do "kto nami rządzi", bo robi się bardzo politycznie
          • Gość: obserwator Re: PO klepnęła listy IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 29.07.11, 22:37
            @ja
            Po co przesuwać ten wątek w inne miejsce?... przecież to SAMO ŻYCIE.
            • Gość: @pl Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:39
              fakt
          • Gość: apo co? Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:38
            denver jest boski,bo zaczął dyskusję między platformersami -dziekujemy - SLD
      • Gość: rolex Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:52
        Rozpondek bardzo dużo zrobiła dla swojej rodzinki,znajomków a kapusiom też trzeba się odwdzięczyć
    • Gość: czewqa Re: PO klepnęła listy IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 22:41
      Nie dobrze się robi jak Was wszystkich się czyta, oczywiscie z wyjątkami :)

Nic, tylko narzekacie, że ta do kitu, ten ma parcie na szkło etc.
      a tak naprawdę to jest ich praca, przecież ktoś nas musi reprezentować w sejmie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak się nie podobają kandydaci to nie głosuj na nich, a nie targaj ich nazwisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proste i logiczne, a najllepeij wystartuj sam jak jsetś atki mądry!!!
      • Gość: ot Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:44
        mądrość
      • Gość: viola Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:59
        te nazwiska noszą osoby publiczne i każdy ma prawo wiedzieć kto zacz ,to nie tylko zdjęcia zrobione photo shopem mają nam wskazać na kogo głosować,trzeba jeszcze poznać tę drugą podłą stronę charakteru niektórych z nich,oj wiele można by mówić o number one
    • tamdolicha śmietanka 29.07.11, 22:50
      nie polecam tych pseudo polityków.
      • Gość: KRUK Re: śmietanka IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 22:53
        JASNE... przecież lepeij polecić Tadeusza W. z PiS-u!!!

B R A W O
        • tamdolicha Re: śmietanka 29.07.11, 22:57
          Tadek odszedł i jestem przeszczęśliwy. Ten to dopiero bajzel zostawił!
          • Gość: KRUK Re: śmietanka IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 23:03
            Owszem, ale właśnie powraca i to z PiS-u!!!
            • Gość: a ty Re: śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 23:08
              tam do licha zrobiłeś? g...no. Tylko krytykujesz, bo nie potrafisz nic zrobić
      • Gość: jak?to? Re: śmietanka IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 23:10
        Ależ jak to???!!!
        Pani IZABELL przecież już nie chce do sejmu, chyba zmusili ją do wzięcia udziału w nadchodzących wyborach...
        Chodzą słuchy, ze pokłóciła się ze swoim fotelem i nie chce już go znać!
        Z resztą podobno sama tak napisała... szok!!!
        Bo przecież jak tak można napisać publicznie, to jest troszkę nie taktowne.
        Poczułam sie jakby ktoś mi strzelił w twarz... ja, jej wyborca... tak mi podziękowałą za mój cenny głos!!!
        Teraz przy skreślaniu krzyżyka nie popełnie tego samego błędu, oj nie!!!
        • Gość: MIGUS Re: śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 12:01
          PRECZ Z platformą
    • Gość: vox populi Re: PO jepnęła listy IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 23:25
      Oni już byli, oni się niesprawdzili, oni muszą odejść!
      • Gość: jak?to? Re: PO jepnęła listy IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 29.07.11, 23:27
        mowa o pierwszej trójce...
        - racja wykrzystali już swój czas!
        • Gość: dezet Re: Poczekamy na kolejne partyjne lisy kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 00:05
          PO pokazała swoich kandydatów...
          Poczekamy na PiS, SLD i ewentualnie innych niepartyjnych kandydatów...
          Jeśli i tam pojawią się nieciekawi osobnicy... znowu trzeba będzie wybierać mniejsze zło...
          Aż większość zrozumie związek swojego wyboru z późniejszym wstydem lub bezwstydem, nadzieją i beznadzieją...
          Aż dojrzewające obywatelstwo pokaże swoich najlepszych reprezentantów, a nie tylko zgrane twarze czy mułowatych a bezczelnych młodzików bez właściwości...
          Wielu z nas nie doczeka zapewne tych czasów, a i miasto zdąży się skurczyć i zszarzeć...
          • Gość: Marek Bełk SLD to dopiero będzie lista :) IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 00:15
            creme de la creme :D:D:D
            Nijaki Balt, który ma w głębokim poważaniu studentów czy znaczną część napływowej ludności miasta.
            Ciekawe czy " przybłędy" jak nazywa nierodzimych mieszkańców miasta oddadzą na tą jedynkę głos.

Nie byłby taki pewny mandatu w przypadku Balta. Kasprzyk, choć go rzucili na dalekie pozycje depcze mu po piętach.
      • Gość: rocco Re: PO jepnęła listy IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 17:17
        najwiekszy mam zal do po ze pozwolila na straszne przewaly pracodawcom i to w majestacie prawa!
    • Gość: miras Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 12:02
      ale brzydactwo
      • Gość: dezet Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 13:05
        miras - chciałeś coś oznajmić, czy tylko wypróżnić się publicznie nieboraku...
        • Gość: luron40 Re: PO klepnęła listy IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 13:25
          Po to nie jest partia ludzi, tylko lemingów. człowiek ma jeszcze rozum i honor.
          • Gość: LIBERAŁ Re: PO klepnęła listy IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 30.07.11, 13:56
            PO to jest nasza przyszlość, to jest nasza wolność słowa, dzięki niej doszliśmy tak daleko!
            PLATFORMO trwaj jak najdłużej i bez obaw... na pewno wygrasz.... z resztą jak zawsze hehehehe :)

Pozdrawiam pisiorów i lewaków :)
          • Gość: dezet Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 16:36
            luron40 - jeśli dobrze rozumiem ty ciągle za Samoobroną, PiSem i inną tego rodzaju zbieraniną... wolnoć Tomku... ale nie rób wała z rozumnych forumowiczów... a rozum i honor zostaw w słowniku, bo to nijak nie przystaje do Brudzińskiego, Hofmana, Kempy czy Błaszczaka - to etatowi funkcjonariusze on duty - ludzie honoru i służby Państwu, na ich przywołanie, przewracają się w grobie...
            • Gość: luron40 Re: PO klepnęła listy IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 22:50
              opisałes bodajze watachę - i wytłumacz mi kto oszukał więcej ludzi , Tusk czy Lepper?
              Tylko nie zapomnij o Misaku,Sawickiej, Rosiaku,sedziach we własnej sprawie czyli aferze hazardowej i tzw raporcie Millera, o inwestorach z kataru i chin, o sieci aytostrad, o rekordowym zadłużeniu,o wyborach w Wałbrzychu,o zaufaniu do rosjii w sledztwie smolenskim,o zadłużeniu szpitali ,o tanim państwie ze zmniejszającą sie administracją,o powrotach Polaków z irlandi.
              to wszystko po to by żyło się lepiej , tylko przy zwiększających się podatkach i paliwie po 5 zł, i masle po 5 zł i pensji 1400 netto - takiej samej od 4 lat - to komu żyje się lepiej?
              Walka z bezrobociem przez zatrudnianie urzędników to jest gospodarnosc? czy sabotaż?
              Naprawde są inne żródła informacji niż prorządowe- jeszcze.
              • Gość: dezet Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 13:00
                luron40 - nie kompromituj się chłopie kompletnie - twoja argumentacja charakterystyczna jest dla zmanipulowanej i często niekumatej, niestety, społeczności..., która lubi czarno-białe schematy, karmi się populistycznym bełkotem w oczekiwaniu cudów... i absolutnie nie lubi twardych faktów, danych czy liczb...

Wybieram, by nie zanudzić forumowiczów, tylko ten fragment twego "żalu" - "... i maśle po 5 zł i pensji 1400 netto - takiej samej od 4lat - to komu żyje się lepiej?", który jednak ilustruje twoją "metodę"...

A jakie są fakty, wybieram najważniejsze, z obszernej analizy, która jest podstawą moich przekonań:
                dynamika przeciętnych realnych (po uwzględnieniu inflacji) wynagrodzeń brutto
                w sektorze publicznym i prywatnym w Polsce w latach 2007-2010:
                sektor publiczny: 5,5% r/r w 2007, 7,8% (2008), 2,2% (2009), 1,9% (2010);
                sektor prywatny: 7,1 (2007), 4,6 (2008), 1,2% (2009), 1,5% (2010).

Przeciętne wynagrodzenie ogółem w 2010 - 3224 zł:
                sektor publiczny: 3771 zł
                sektor prywatny: 3042 zł

Pensja minimalna: 936 zł w 2007, 1317 zł w 2010

W zestawieniu z zarobkami Niemców czy Francuzów nie jest dobrze, ale trzeba pamiętać, że ich wydajność pracy (pochodna PKB) jest wielokrotnie wyższa od naszej (mimo, że stale rosnącej od 62,2% w 2007 do 66,6% w 2010 średniej dla krajów UE27 - Niemcy - 106,1 %, Francja - 119,9% średniej UE27 w 2010). A im wyższa wydajność, tym wyższe pensje.

Pamiętam też, że większość Polaków, bo 70 proc. zarabia poniżej GUS-owskiej średniej!!!
                I to jest stałe wyzwanie dla kolejnych rządów, przedsiębiorców i inwestorów...

"Jesteśmy jednym z pięciu najbiedniejszych krajów w Unii Europejskiej. Trudno, żebyśmy zarabiali tyle, co obywatele najbogatszych państw..."
                "Jeżeli wydaje nam się, że zarabiamy mało, to pamiętajmy, że dziesięć lat temu było to jeszcze mniej, a 20 lat wcześniej to w ogóle były jakieś śmieszne pieniądze..." - warto pamiętać, że pod koniec lat 80 średnia pensja w Polsce nie przekraczała 20 dol.!
                " Pensja minimalna - teraz to 1386 zł, czyli 349 euro. Jeszcze na tle naszej części Europy wypadamy nieźle. Wyprzedzamy nie tylko Rumunów i Bułgarów, ale też Węgrów i Czechów".
                "Do roku 2008 płace - średnio statystycznie w obu sektorach prywatnym i publicznym - dynamicznie rosły. W latach 2009 i 2010 wzrosty zarobków było niewielkie - realnie - odpowiednio 1,7% , 1,1-0.8% - wpływ światowego kryzysu finansowego ".

I na koniec, warto mieć na uwadze co dzieje się w Grecji, Hiszpanii i Portugalii czy USA...
                Żyjemy w ostrym kryzysie ekonomicznym i kulturowym - proszę zobaczyć jak kończy w Hiszpanii Zapatero, jeszcze niedawno idol naszego SLD, tu nie ma mocnych i nic nie jest proste - a w Polsce już na pewno wybawieniem nie jest populistyczny - w formie i treści - PiS, który ma ochotę, w koalicji z SLD (?), zaprowadzić w Polsce nowe-stare porządki, napędzane zemstą i strachem, mamiąc publikę pustymi hasłami i iluzją prostych recept na nasze kłopoty i poczucie biedy...

Świat polityki z natury jest brzydki - pełno w nim szumowiny, cynizmu, niekompetencji i koniunkturalizmu... - ale, nie ma wyjścia musimy/chcemy wybierać najlepszych z tego ogólnopolskiego badziewia, tych którzy dają największe prawdopodobieństwo - by nam się czasem nie pogorszyło...

• Gość: l Re: PO klepnęła listy IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 19:16
                  A ja cię proszę przeczytaj co napisałes i spróbuj zastanowic się nad wnioskami.
                  Tematem na którym pozwoliłem sobie napisac jest konkretna partia - po.
                  I nad jej osiągnięciami się zastanów ,bo to od ich tzw zaradnosci zależy dobrobyt twojego kraju.
                  podoba mi się to określenie zmanipulowany i niekumaty,dodam jeszcze ciemny i oszołom- świetne argumenty , no i gratuluję wiedzy ekonomicznej .
                  Jeśli to co napisałem wcześniej jest kłamstwem i wrednym prostackim populistycznym bełkotem, to dlaczego odpowiadasz na takie posty?.Nie poniżaj swojej oświeconej inteligencji i dyskutuj w gronie ludzi o odp poziomie . Jednak jesli swoją teorię społ oparłeś na poznaniu stanowisk z różnymi światopoglądami i różnymi metodami badan , to naprawdę nie rozumię skąd u ciebie takie stereotypowe i prostackie wnioski.
                  Nie chcę wierzyć że żródłami twojej wiedzy są jedynie gw,tvn,polsat,polityka,czy inne wazeliniarskie dziennikarstwo, bo jesli tak to żeczywiscie winny jest kryzys i pis.
                  • Gość: luron40 Re: PO klepnęła listy IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 19:17
                    Rzeczywiscie jestem niedouczony.
                    • Gość: dezet Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 22:50
                      luron40 - nie martw się, znam, niestety, większych niedouków od ciebie i jeszcze im za to płacą... Najważniejsze jest samopoznanie i skoro sam piszesz o sobie: "rzeczywiście jestem niedouczony" - to ja, przez grzeczność nie będę oponował...
                      Masz jednak jeszcze czas na edukację, ponoć nigdy nie jest za późno... pomalutku... jakaś lekturka "poważnych" źródeł, np z serii "Logika dla obłąkanych", przegadanie z sąsiadem i potem na forum, wkleić wypocinkę i czekać na reakcję... chcesz to masz...
                      • Gość: luron40 Re: PO klepnęła listy IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 07:39
                        jeszcze dziękuje za okreslenie moich wypocin ,-metodą . To było naprawdę niepotrzebne i zawstydzające, jednak przyjemnie być docenionym w tym morzu zawisci.
                        a jak tam moje skromne pytanie o prawdziwość moich oskarżen pod adresem po? czy mogę liczyć na ocenę?. I zapytam czy tą metodą można dokonywać wyboru?
    • Gość: wyborca80 Re: PO klepnęła listy IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 17:22
      Śmiech na sali. Dobrze, że daliście ten nic nie niosący artykuł. Teraz przynajmniej będę unikał tych nazwisk. Bo ilekroć wystąpienie w sejmie zaliczyła Leszczyna i Sztolcman?
      • Gość: wyborca 2011 Re: PO klepnęła listy IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 30.07.11, 18:51
        Zobacz "niewie-rn(dząc)y Tomaszu" na strony w/w posłów i będziesz wiedział ile razy wystąpili i w jakich sprawach ( w przeciwieństwie do Posła Szymona Giżyńskiego, którego wystąpienia nadają się do kabaretu).
        • Gość: rewela Re: PO klepnęła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 23:00
          kocham Rozpondkową
          • Gość: kohliwa Re: PO klepła listy IP: *.server4rent.eu 31.07.11, 04:37
            Gość portalu: rewela napisał(a):
            > kocham Rozpondkową

A synalków też kohasz?
            • Gość: rewela Re: PO klepła listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 09:43
              też oczywiście,a dlaczego nie?
    • Gość: życzliwy Re: PO klepnęła listy IP: 209.236.126.* 31.07.11, 13:38
      Aaa motorniczy biernat (co usta słodsze ma od malin) już rozliczony i rozgrzeszony po chrześcijań-squ za przetargi w Blachowni i Częstochowę?
      • Gość: wyborca Re: PO klepnęła listy IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 31.07.11, 15:42
        Malinowe usteczka ;) ma za duże parcie na szkło, więc on odpada w przebiegach.
        G...no zna się na polityce, niech dalej zbiera malinki...
    • Gość: gosc Re: PO klepnęła listy IP: *.180.76.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 22:43
      poz.solidarnosc.czest.pl/index.php/aktualnosci/35-w-ministerstwie-bez-konkretow
      • Gość: kk Re: PO klepnęła listy IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 14:13
        jugiu
    • koyod PO klepnęła listy 16.06.12, 14:56
      A ja dziękuję Pani poseł Rozpondek za pomoc przy wprowadzeniu do planu inwestycji na 2012r. budowy chodnika wraz z przejściem dla pieszych w rejonie Zespołu Szkół w Białej.
      Jako mieszkańcy szukaliśmy przez 4 lata osób, które wsparłyby tę inicjatywę.
      Nie pomogli nam radni miejscy z Kłobucka, nie było też wsparcia od dwojga radnych z sejmiku wojewódzkiego z naszego okręgu /PSL/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka