Dodaj do ulubionych

Telebłąd operatora

19.09.11, 22:20
Cytujac klaska "to h.. im w d...y". Nie winilbym tutaj operatora, ale firme windykacyjna. To sa takie cwaniaki- kto ich kontroluje? Czy jak wezme stowke wiecej czy mniej to ktos ich z tego rozliczy? Czy oddzadza kase wierzycielowi? W zyciu, wlicza sobie w koszty doreczenia, itd....

A wiadomo jak latwo zastraszyc starszych ludzi
Obserwuj wątek
    • Gość: voxpopuli Re: Telebłąd operatora IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 22:35
      starszy człowiek to pewnie go to duzo nerwów kosztowało, a przecież ma już swoje, to mu jeszcze dołożyli... hamstwo!!!
      • Gość: REXUS. Re: Telebłąd operatora IP: *.rev.inds.pl 20.09.11, 07:56
        Ktoś coś napisał, ale nie do końca. Z artykułu wynika, że ten pan nigdy nie podpisywał umowy z tym operatorem. Jeśli tak było faktycznie, to ta sprawa powinna trafić na biurko prokuratora.
        • pani_basiu_tu_stasiu Re: Telebłąd operatora 20.09.11, 10:26
          właśnie mnie to zastanawia. po co ten artykuł a w zasadzie kogo ma "obsmarować".
          mnie interesuje dlaczego i z jakiego powodu starszy człowiek ma zapłacić tyle kasy a nie kto komu przekazał sprawę. za co te 300 i te 600 złotych skoro mówi ze nic nie podpisał.
          marny redaktorek nie lubi komorników i telepolski czy jak im tam i bazgrze byle co ale NIC SENSOWNEGO Z TEGO NIE WYNIKA.
      • Gość: REXUS. Re: Telebłąd operatora IP: *.rev.inds.pl 20.09.11, 07:56
        Ktoś coś napisał, ale nie do końca. Z artykułu wynika, że ten pan nigdy nie podpisywał umowy z tym operatorem. Jeśli tak było faktycznie, to ta sprawa powinna trafić na biurko prokuratora.
    • dudusz Telebłąd operatora cwaniaka 19.09.11, 23:06
      Powinien człowiek domagać się odszkodowania za partactwo operatora, jakby sąd dowalił operatorowi kilka tysiaków to dziesięć razy by sprawdzili czy wszystko jest ok.
      • Gość: polo Re: Telebłąd operatora cwaniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 23:38
        I tutaj mogą być wszystkie tego rodzaju firmy.Przepraszam to można powiedzieć w autobusie,a nie kraść z emerytury.Sąd powinien ich skazać jak za kradzież.Ale nic im nie zrobią bo tacy sami.Polacy jesteśmy bezbronni?
    • Gość: maniuś serwatka Re: Telebłąd operatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.11, 07:58
      Niestety. Wszelakiej maści instytucje górują nad zwyklym obywatelem. A gdy ten jest emerytem, to stoi od razu na przegranej pozycji. Zabiorą, co tylko się da. A nasza warszawska władza wnioskuje, że można zrobić więcej. Przez 4 lata prawie nic nie zrobiła; a więc przez następne 4 też niewiele zrobi. Dajmy im od razu 2 dodatkowe kadencje. Emerytowanemu 80-latkowi zabiorą dwakroć więcej i jeszcze szybciej, nawet jeśli uprzednio wszystkie należności uregulował. Niech się awanturuje, że ma rację. Kto go będzie słuchał.
    • pani_basiu_tu_stasiu Telebłąd operatora 20.09.11, 10:52
      Domagam się rzetelnego przedstawienia sprawy.
      1. Kogo klientem jest ten Pan (tele polska czy inny operator) jeśli inny to dlaczego skoro człowiek nic nie podpisywał.
      2. Dlaczego wydał 300 zł skoro nic nie podpisywał (300 wydał lekką ręką a 600 już nie chce - żart) a może coś podpisał a teraz się wypiera.
      3. Za co ma zapłacić 600 zł (rachunek,zerwana umowa,odsetki????)
      4. Komu ma zapłacić 600 zł (tele polska, jakiś operator, sąd, komornik ?????)

Mój wniosek na tą chwile jest taki: Pan Janek sam nie wie jakiego ma operatora, płaci jak leci nie wiedząc za co a pewnie wyjaśni się że zajmując się żoną po operacji zapomniał o rachunku za który firma i windykator naliczyli odsetki i jest po herbacie.

Redaktorka chyba na szybko na kolanie kleciła artykuł byleby coś napisać.
      Czekam na fakty w tej sprawie bo bzdur już nie mogę czytać.
      • adobrowol Re: Telebłąd operatora 20.09.11, 15:46
        Zgadzam się z Panią. Moim zdaniem artykuł jest bardzo nierzetelny.
    • aleboponiewaz Telebłąd operatora 20.09.11, 12:12
      Miałem przygodę z Telepolska. Z mojej perspektywy to firma która świadomie i z premedytacją oszukuje ludzi preparując fikcyjne umowy i wykorzystując bezsilność (głównie starszych) osób. Mój ojciec ni z tego ni z owego dostał taką właśnie umowę, z podrobionym podpisem, zmyślonym naprędce przez kogoś numerem pesel i z błędnymi danymi adresowymi. A potem faktury, a potem pisma straszące windykacją. Dopiero kiedy wynajęty adwokat zagroził firmie sprawą w sądzie (fałszowanie dokumentów jest przestępstwem), okazało się że wszystkie faktury, upomnienia i ponaglenia wysłane zostały "omyłkowo" (co zabawne firma Telepolska upierała się że umowa nie jest sfałszowana, ale mimo tego odstępuje od swoich roszczeń finansowych, ciekawa logika). Osobiście zresztą miałem zamiar kontynuować całą sprawę w sądzie, ale ojciec jak to starszy człowiek nie chciał więc odpuściłem.
      • Gość: ej Re: Telebłąd operatora IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.11, 14:27
        tylko prokurator powinien sie zabrac za taki element !!! Gosc nic nie podpisał , wiec ktos sfałszował podpis ! Inna sprawa to ta windykcja ! kiedy wreszcie nieudolny urzednik sam z włsnej wypłaty bedzie pokrywał koszty takich " niedopatrzeń " Ha ha , osiemdziesieciolatek wiec moze nie zauwazy i zapłaci .
        Chcemy znac prawomocny wyrok w tej sprawie !
    • adobrowol a co z NOM? wyglada że to oni namieszali.... 20.09.11, 15:41
      Czegoś tu nie rozumiem. Pan podpisał umowę z TelePolską i dostawał od tej firmy faktury, które opłacał terminowo. Potem z nieznanych mu przyczyn zaczął płacić innemu operatorowi (NOM). Jasne jest, że wtedy przestał płacić TelePolsce mimo nadal ważnej umowy, bo chyba nie płacił dwóch faktur za ten sam telefon.
      Wydaje mi się, że winy należałoby się doszukiwać u Niezależnego Operatora Międzystrefowego, który bez umowy wysyłał Panu Janowi faktury, czyli jednym słowem naciągał Pana Jana.
      TelePolska nie powinna być tu obwiniana. Ma ważną umowę z osobą która płaciła , a potem przestała płacić faktury (ponieważ zaczął płacić NOM), została zmuszona zerwać umowę i wystawić za to fakturę. Kwestie komornicza pozostawię, bo to nie jest dla mnie główny problem. Można to wyjaśnić, skoro Pan opłacił fakture i firma wycofała to z windykacji. Pytanie jakie powinien sobie tu zadać dziennikarz to : JAKIM PRAWEM "NOM" WYSYŁAŁ PANU JANOWI FAKTURY?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka