Dodaj do ulubionych

Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efekty ?

26.09.11, 10:42
Witajcie, kto w Częstochowie jest na diecie dukana, jak sobie radzi i co najważniejsze jak długo utrzymuje wagę, i czy ktoś miał efekty uboczne, albo nawroty jojo ?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.net.stream.pl 26.09.11, 13:03
      w zeszłym roku stosowałem przez 14 dni, potem już byłem tak słaby że już tylko krok od szpitala, ale na wadze była różnica :)
      • Gość: gosc Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.play-internet.pl 26.09.11, 19:56
        jestem na diecie dukana od stycznia 2011 , zgubiłem 28 kg , żadnych problemów , pozbyłem się również nadciśnienia . Polecam !!!
    • Gość: ja Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 08:54
      ja też byłam na tej diecie, doszłam do trzeciej fazy. waga rzeczywiście zmieniła się i to szybko.(efekt jojo jeszcze szybszy-trzeba się pilnować)
      Ale doczytałam informacje na temat tej diety i jest ona szkodliwa przy długotrwałym stosowaniu: obciąża nerki.
      Oczywiście zaraz zwolennicy tej diety będą temu zaprzeczać, że wystarczy dużo pić itp.

Niestety najlepsza dieta to dieta zbilansowana 1200kcal. Znajdziesz na internecie przepisy, całotygodniową rozpiskę co jeść w jakich ilościach.

A i wracając do diety dukana poczytaj ile chemii jest w produktach 0%tłuszczu i 0% cukru- to jest rakotwórcze.
      A efekty uboczne prócz ogólnego osłabienia to dopiero po latach będą widoczne.
      • Gość: rafi_iplus Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.iplus.com.pl 27.09.11, 10:10
        Jasne, osłabienie jest czasem odczuwalne.

a) pytanie skąd czerpiecie pomysły na dania, obiady, śniadania ?
        b) czy w Częstochowie jest choć jedna restauracja, w której można usiąść i spokojnie zamówić coś z menu dukana ? (wiem że takie knajpki otwierają się w innych miastach).
        Taka knajpa np. funkcjonuje tutaj: www.restauracja-winnica.pl w zielonej górze....
        c) jak aktywnie spędzacie czas ? W jakie miejsca chodzicie w wolnym czasie, gdzie się ruszacie?
        d) jak długo ci co zrzucili balast, są po zakonczeniu diety?
        e) może komuś wraca jojo ?

Mój wynik to 30kg na minusie, jednak przychodzi moment że człowiek potrzebuje wsparcia innych ekipy niż tych wokół. Ja o swoich wynikach z premedytacja piszę na facebooku, żeby się trzymać pewnych reguł i żeby przed ludźmi pracować na wynik.

Kto odpowie ? :)
        • Gość: źź Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.alfanet24.pl 05.11.11, 18:32
          Pomyliło Ci się- to bumerang wraca, nie jojo.

Chociaż, jojo niby też, ale nie samo z siebie, bo jest na sznurku- samo nie wraca, tylko trzeba je "wrócić"

Ale bumerang, to jest klasa- wraca sam! :D

K.
      • Gość: Damian Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 14:41
        Ja też byłem na Dukanie ale ogólnie źle się czułem a na dodatek ostatnio pojawiło się sporo publikacji na temat szkodliwości tej diety dlatego też przestałem się katować. Ale znalazłem w Częstochowie fajnego dietetyka a w zasadzie panią dietetyk - schudłem 16 kg z jej dietkami i jadłospisami. Także polecam porady u dietetyków - przynajmniej mam pewność że nic mi nie będzie a jedzenie naprawdę może być smaczne. Jak by ktoś chciał namiary to piszcie damien2@go2.pl Wytrwałości !!:)
        • Gość: rafi_iplus Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.siedem4.com.pl 29.09.11, 15:43
          Nie mów tylko o Pani z Kiedrzyńskiej... poszliśmy z żoną - 200 pln na pierwszej wizycie. W zamian za to wydrukowana kartka z dietą (prawie internet). hmm nie tego oczekiwałem. Przestałem wierzyć w dietetyków- za tę kasę masz w firmach katering dietetyczny żarcia na sporo czasu...
          • Gość: Damian Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.2.143.168.tvksmp.pl 29.09.11, 19:06
            Nie wiem o kim mowa ale to nie Pani z Kiedrzyńskiej i nie za 200 zl:) Moja znajoma była bardzo zadowolona i dlatego się skusiłem, ja nie żałuję i nadal korzystam bo jeszcze kilka kg muszę zrzucić, a z tą dietą dukana to słyszałem właśnie różne rzeczy, ale żeby ktoś zszedł z powodu stosowania tej diety to chyba przesada...
    • Gość: kuleczka Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.net.stream.pl 27.09.11, 20:06
      Niestety, wciąż mi brak silnej woli...
      • Gość: rafi_iplus Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.siedem4.com.pl 27.09.11, 21:45
        Hej odezwij sie na GG: 93605, podpowiem jak powalczyć, w grupie jest prościej.
        kto ma doświadczenie, szukam knajpki która gotuje w Czewie dukanem ?
        • Gość: gosc Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 20:22
          Nie wiem czy jest knajpka ale napewno jest catering www.drfitt.pl/
          ja korzystam już od miesiąca ,smaczne urozmajcone jedzonko polecam .
          • Gość: rafi_iplus www.drfitt.pl temat znany IP: *.siedem4.com.pl 28.09.11, 21:01
            www.drfitt.pl to jest temat znany, ale oni dowożą - to catering na miejsce. Pół roku sobie pomagam doktorem fittem i jest mega skuteczny. Zresztą doświadczenie Jarka Pikuły znanego kucharza, który sam zrzucił 22 kilo, jest bezcenne.
            Ja zastanawiam się czy jest jakaś knajpka, gdzie oprócz sałatek które zwykle zamawiam, można w Częstochowie zjeść coś a'la dukan. W innych miastach w niektórych lokalach zaczyna się szykować jedno-dwa dania według dukana i to jest cenne. Osób które są na diecie Dukana zaczyna przybywać lawino, a gadanie że jest szkodliwa... to myślę propaganda. Jestem w sanie zeskanować wyniki lekarskie sprzed diety i teraz. Właściwie nie ma czego porównywać- kiedyś wyniki były tragiczne- teraz są super ! rafi
            • Gość: Kaska dieta odradzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 16:48
              Moja znajoma byla na tej diecie dwa tygodnie i niestety juz lezy na cmentarzu wrecz unikaj .
              • Gość: rafi_iplus Re: dieta odradzam IP: *.siedem4.com.pl 29.09.11, 18:46
                A co orzekli lekarze po śmierci ? Dieta ? Kurcze to chyba mit ?
                • Gość: Tomek Re: dieta odradzam IP: *.prenet.pl 01.10.11, 01:27
                  Dieta jest bezpieczna wtedy, gdy efekt jaki uzyskujemy jest wprost proporcjonalny do czasu jaki włożyliśmy w dopakowanie zbędnych kilogramów - obżeraliśmy się 2 lata, to 2 lata powinniśmy stopniowo to zrzucać. Są diety "cud", które teoretycznie pozwalają zrobić to szybciej. Ale powodzenia za powiedzmy 5-10 lat po takim wysiłku organizmu. Nie tylko szczupłą sylwetką i zgrabnym tyłkiem człowiek żyje! Jak się jadło bez opamiętania czekoladę, to teraz się nie ma co oszukiwać, że nagle staniemy się cudem piękności.

Na wszystko trzeba zapracować - ćwiczenia, odpowiednia dieta i przede wszystkim zmiana swojej psychiki. Bo to, że na chwile schudniemy, nic w naszym życiu nie zmieni!
                  • Gość: Damian Re: dieta odradzam IP: *.2.143.168.tvksmp.pl 01.10.11, 09:57
                    Zgadzam się ale najważniejsze jest też to żeby dostarczać organizmowi wszystkiego czego potrzebuje czyli dieta zbilansowana a dieta dukana taką nie jest.
                    • Gość: gość Re: dieta polecam IP: *.play-internet.pl 02.10.11, 22:56
                      Krytykować jest najłatwiej , ale należy najpierw poznać zasady diety .
                      Dieta Dukana zmienia zasady odżywiania do końca życia .
                      Chetnie poznałbym opinie osób , które stosowały jakąś zbilansowaną diete np. 1000 cal i udało im się schudnąć ponad 20 kg i utrzymać tą wagę .
                      Ja stosowałem diete 1000 cal i po 3 miesiącach straciłem 5 kg , poddałem się uczucie głodu było trudne do zniesienia i wszystko mnie denerwowało w ciągu miesiąca wróciłem do poczatkowej wagi .
                      Obecnie jestem na diecie dukana 10 miesięcy schudłem 28 kg wszystkie wyniki mam bardzo dobre . Jem chude mięso , chudy nabiał , jajka , bardzo dużo warzyw , otręby owsiane samo zdrowe jedzonko , zrezygnowałem z cukru , mąki i innych śmieci .
                      Policzyłem też ile spożywam białka - średnia na dzień to 120 g - przy mojej wadze jest to dozwolona ilość .
                      • Gość: bzzzz Re: dieta polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 00:14
                        przecież dieta Dukana jest bardzo niezdrowa
                        • Gość: gosc Re: dieta polecam IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 08:18
                          a co jest w tej diecie szkodliwego ?
                          • Gość: eliza Re: dieta polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:19
                            Za dużo białka!
                            • Gość: gosc Re: dieta polecam IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 20:42
                              zadużo to znaczy ile 100 g , 150 g , 300 g . ?
                              Czy wiesz ile białka może zjeść człowiek i od czego to zależy ?
                              • Gość: eeee Re: dieta polecam IP: *.180.17.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.11, 16:24
                                Na diecie Kwaśniewskiego tez sie kilka osób przejechało,najgorsze jest to że człowiek na łożu śmierci na diete przechodzi z myślą że nadwaga zniknie i problemy zdrowotne też!!!!!!!!!!
        • Gość: Mama Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.181.21.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 13:17
          Wątpie czy któraś knajpka gotuje z Dukanem:) Troche to kosztowne i upierdliwe:)

Do Autora tematu: jestem na Dukanie 2 raz. Raz przerwałam - ale zrzuciłam 11kg i efekt jojo nie nastąpił. Z 76kg spadłam na 65kg. Był czas, że pozwoliłam sobie z fast food-ami i doszłam do 67kg, ale odstawiłam fast food-y i waga przestała isc w górę.
          Teraz znów jestem na Dukanie, i spadłam kolejne 7 kg.
          Ważne jest żeby dużo pić wody mineralnej i to niegazowanej.

Czuję się dużo lżej, mam lepszą kondycję, nie męczę się tak szybko i najważniejsze, że tłuszczyk spadł i w biodrach i na ramionach i w pasie, czyli tam, gdzie powinien:)

Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.net.stream.pl 06.10.11, 21:03
      Proponuję rozsądnie zabrać się do swojego zdrowia i żywienia. Obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, ułożyć dietę zbilansowaną z lekkim minusem (- 200 kcal), zapisać się na siłownię/pływanie/biegać itp. Waga spada aż miło, sylwetka się poprawia przy tym wszystko jest zdrowe. Efekt jojo raczej niegroźny, chyba że człowiek zacznie nagle pchać w siebie duże ilości syfu.
      • Gość: Piotrek Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 17:02
        @W Czestochowie zmarly dwie nastepne osoby ktore byly wlasnie na tej diecie
        • Gość: do Piotrek Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 21:56
          a w Częstochowie zmarły trzy następne osoby które pisały głupoty na forum , 5 osób które piły mleko i 7 osób które jadły pączki ale jaki to miało związek z ich śmiercią ?
          • Gość: Damian Re: Kto w Częstochowie na diecie dukana, jak efek IP: *.2.143.168.tvksmp.pl 08.10.11, 11:03
            Z tą śmiercią to chyba przesadzacie, ale nadmiar białka napewno jest szkodliwy
    • Gość: dietetyk Dieta Dukana: długo skrywany sekret francuskiej ur IP: *.experthide.com 03.11.11, 00:46
      ody.

Dukan opracował dietę Protal uwzględniając tezę, że organizm w optymalny sposób przyswaja kalorie, jeśli dostarcza się mu białek, tłuszczów i węglowodanów w proporcjach 5-3-2. Jeśli dwa z tych składników zostaną ograniczone, wówczas przyswajanie kalorii znacznie się zmniejszy. Przyswajając białko organizm musi rozdrobnić łańcuchy aminokwasów, a zatem intensywnie pracuje i wykorzystuje do tego sporo energii, pobierając ją z tkanki tłuszczowej.

Białko ma jeszcze inną właściwość, bowiem ułatwia wydalanie moczu i nie zatrzymuje wody w organizmie, co często jest przyczyną tycia, zwłaszcza u kobiet. Ograniczenie węglowodanów powoduje, że tkanki tracą więcej wody, jednak jeśli ilość spożywanych produktów węglowodanowych ponownie wzrośnie, ilość wody zatrzymywanej w organizmie również będzie większa, a co za tym idzie, masa ciała wzrośnie.

Dukan jest skuteczny, ale tę teorię podważają ci którzy nie zarabiają na "wspomagaczach" typu alli i innych. Bo w tym przypadku chudniesz Ty a nie portfel.
      Metoda Dra Dukana – Dieta Protal Przepisy

• Gość: Adela Re: Dieta Dukana: długo skrywany sekret francuski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 12:06
        Wlasnie wczoraj pochowalam kolezanke ktora po tej diecie sie wykonczyla.
        • Gość: ciekawa Re: Dieta Dukana: długo skrywany sekret francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 16:11
          serio? dlaczego?
        • Gość: Mama Re: Dieta Dukana: długo skrywany sekret francuski IP: *.181.21.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 13:18
          Widocznie nie do końca stosowała się do jej zaleceń.
        • Gość: dietetyk Re: Dieta Dukana: długo skrywany sekret francuski IP: *.love.servers.at.ioflood.com 06.11.11, 00:32
          Czytając książki o zdrowiu (i dietach), uważajcie. Jeden błąd drukarski może was zabić. Mark Twain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka