Dodaj do ulubionych

Technikum B. Prusa (geodezja)

20.11.11, 11:03
No więc tak...
Obecnie uczęszczam do III gimnazjum (nr 10)
Chciał bym dowiedzieć się co nieco o tym technikum, a konkretnie o profilu geodezyjnym.
Ostatnio byłem z częściom klasy na takim spotkaniu w technikum (niestety nie w prusie... Tam na Łukasińskiego chyba, ale było kilku uczniów i pokazywali nam co i jak i baardzo mi się spodobało)
Ciekawi mnie, czy w ogóle się tam dostanę

Moje oceny jakie raczej będę miał to:

Polski- 4
Angielski- 4
Niemiecki- 5
Historia- 5
Geografia- 4
Biologia- 4
Chemia- 4
Fizyka- 3
Matematyka- 3
Informatyka- 5
(reszta chyba nie potrzebna jest )

Czy z takimi ocenami dam radę się tam dostać? Z czego ewentualnie muszę się podciągnąć?

Co sądzicie o tej szkole? Może ktoś z was tam chodzi/ chodził, albo zna kogoś takiego?

Z góry dzięki i pozdrawiam.
Michał
Obserwuj wątek
    • Gość: pigmejazs Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 11:46
      A nie lepiej na humanistyczny profil do jakiegos liceum a potem kierunek studiow historia politologia lub filozofia
      • Gość: doświadczony Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.net.stream.pl 20.11.11, 12:37
        A potem będzie sprzedawcą w biedronce.
    • Gość: bele-bele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.96.235.21.tvksmp.pl 20.11.11, 12:00
      No może i było by lepiej, ale zupełnie nie wyobrażam sobie siebie w czymś takim. Geodezja jest czymś, co mi się naprawdę podoba... Myślę, że z matematyki mógł bym się podciągnąć do 4 ;)
      Z fizyką też może coś pokombinuje
    • segel Re: Technikum B. Prusa (geodezja) 20.11.11, 12:20
      Myślę, że warto postawić na przedmioty ścisłe, ale o ortografii też warto pamiętać -"byłem z częściom klasy" nie wygląda najlepiej.
    • Gość: belebele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.182.120.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 12:27
      Sorry ;) Też mi to dziwnie wyglądało, ale chrome mi tego nie podkreślił i myślałem, że po prostu źle wiem :/
      • segel Re: Technikum B. Prusa (geodezja) 20.11.11, 12:41
        Nie licz na chrome. To warto po prostu umieć. Nie podkreślił, bo tego typu "poprawiacze" poprawiają słowa, których nie mają w słowniku. Wyraz "częściom" w słowniku jest, toteż nie został poprawiony. Gdybyś napisał np. "przyglądam się częściom samochodowym" byłoby prawidłowo.
        Mam nadzieję, że nie masz mi za złe wykładu z języka polskiego. Jeśli kiedyś napiszesz CV z błędami możesz nie dostać pracy, na jaką liczysz, bo potencjalny pracodawca może Cię ocenić negatywnie, nawet nie widząc.
        • Gość: bele bele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.181.255.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 13:19
          Lubię zdobywać nową wiedzę i bardzo się cieszę, że mnie poprawiłeś, bo po prostu wiem więcej :) Nie wiecie jak potem z potrąca? W internecie napotkałem naprawde różne informacje i nie wiem w które wierzyć... A co myślicie o samej szkole? Jeszcze apropo moich ocen... Wystarczy jak podciągne się z matematyki?
    • Gość: Dolar Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.alfanet24.pl 20.11.11, 12:59
      jeśli geodezja naprawdę Ci się podoba, to nie ma się co zastanawiać, po prostu próbuj, zabrzmi to może banalnie, ale w życiu naprawdę ważne jest, żeby robić to co się lubi
      • Gość: Aśka Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 13:46
        Technika nie są ostatnio w modzie, oceny masz całkiem ok- dostaniesz się bez problemu.
    • Gość: bele bele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.180.2.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 14:07
      A jak z pracą? Jakie zarobki? Dodam, że chciał bym potem studiować w tym kierunku. Gdzie najbliżej mógłbym podjąć takie studia i czy po technikum mógłbym podjąć się już jakiejś pracy? Jeśli było by to poza częstochową to musiał bym pracować, żeby jakoś przetrwać ;) Ewentualnie mógłbym po maturze na rok jechać duo siostry do anglii, żeby na te studia zarobić, ale chyba wolałbym podjąć się czegoś w kraju...
    • Gość: bele bele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.180.169.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 17:04
      Podbijam.
      Co myślicie o tej szkole? Macie jakieś doświadczenie z nią? Dobrze przygotowują do matury?
    • Gość: umcs Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 18:42
      "Reszta chyba nie jest potrzebna'- a królowa nauk w RP- Religia - to jak tam z oceną???
      Na poważnie mówiąc z tej matematyki to raczej jesteś CIENKI BOLEK i zamiast się poprawiać na 4 to Ty się jej naucz ,ale wątpię w to ze zdążysz nadrobić zaległości- Bo ona jest na geodezji KONIECZNA, pewnie ża są komputery i programy ale bez znajomości ... geometrii to nie powalczysz.
      Wiec do roboty- pozostało jeszcze trochę czasu !!!

Powodzenia- weź się w garść, a jeszcze będzie z Ciebie Geodeta, skoro Ci się ta praca podoba.!!
      • Gość: bele bele Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.180.232.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.11, 17:08
        Dzięki. Dzisiaj z maty zaliczyłem już bdb ;) okazało się, że wystarczy trochę uważać :D Z fizyki też wyciągnę db, bo dostałem już dwie 4 że sprawdzianów, mam tylko trójkę z karkówki, ale to akurat przeboleję ;) Dzięki wielkje za całą pomoc. Trzeba wziąć się do roboty :/
        • Gość: umcs Re: Technikum B. Prusa (geodezja) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 21:16
          No to trzymaj tak dalej i nie lekceważ przeciwnika (Lenia siedzącego wewnątrz każdego z nas).

Powodzenia !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka