dubminator
28.11.11, 11:31
Witam, w kwietniu tego roku zakupiłam dziecięcy wózek spacerowy. Jednak po kolei zaczęło się w nim wszystko psuć, oprócz drobnych rzeczy, odpadła guma z koła, a na pozostałych lada dzień odpadnie, poza tym odłamała się jedna część od siedziska. Wózek jest na gwarancji, jednak oddałam go na reklamacji z ustawy konsumenckiej, z prośbą wymiany na nowy, gdyż w tym jest za dużo rzeczy do naprawy i jest wykonany niedbale, ze złej jakości materiałów co powoduje, że się w nim wszystko rozpada. Dzisiaj zadzwoniono do mnie z firmy produkującej wózki, że jedyne co mogą zrobić to wymienić koła na nowe za opłatą, koszt 50 zł, no a część od siedziska mogą wymienić w ramach gwarancji, gdyż koła są całe starte, a część zapewne urwałam ja podczas podnoszenia. Co można zrobić w tej sytuacji? Czy mają do tego prawo? Czy skoro nie jest możliwa wymiana na nowy, mogę się starać o obniżenie ceny lub zwrot gotówki? Czy jednak nie pozostaje mi żaden inny wybór jak tylko zgodzić się na naprawę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.