Dodaj do ulubionych

Pobieraczek

02.01.12, 18:06
Czy ktoś z Was już przechodził ten temat?Proszę o opinie co dalej z tym zrobić.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • zawi-jas Re: Pobieraczek 02.01.12, 18:18
      Znam ten temat. Oni liczą na to że ktoś się wystraszy i zapłaci. Najlepiej nie reagować. Przez 3 miesiące przysyłali maile a potem dali sobie spokój. Od 2 lat cisza. To co oni robią jest bezprawne i nic ci nie grozi z ich strony.
    • Gość: poseł Re: Pobieraczek IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 19:16
      Czytać umowy! A nie jak dziecko potwierdzać cokolwiek.
      Użyj google, temat wałkowany na forach po wielokroć.
      • Gość: ona Re: Pobieraczek IP: *.apus-net.pl 02.01.12, 22:19
        potwierdzam zdanie Zawi-jasa. Tez mam spokoj od 1,5 roku, po zignorowaniu kilku maili. Spokojnie zatem.
        p.s. do posla: daruj sobie odwolania do google - nikt o to tu nie prosil!
        • Gość: poseł Re: Pobieraczek IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.12, 22:38
          Średnio kumaty użytkownik neta powinien najpierw skorzystać z wyszukiwarki a nie robić śmietnik na forum o kompletnie innej tematyce.
          • Gość: x6 Re: Pobieraczek IP: *.realestate.net.pl 03.01.12, 11:00
            popieram posła w 100%. Tysiąc razy o tym było ale zawsze znajdzie się małolat, który myśli, że za darmochę ściągnie film, który dopiero do kin wchodzi a potem robi w gacie i śmieci na forum.
    • Gość: dn Re: Pobieraczek IP: *.96.245.2.tvksmp.pl 08.01.12, 21:00
      Nie podpisywałeś żadnej umowy - śpij spokojnie.
      • Gość: gościuuu Re: Pobieraczek IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.01.12, 21:26
        Gość portalu: dn napisał(a):

> Nie podpisywałeś żadnej umowy - śpij spokojnie.

A kupując przez Allegro umowę podpisujesz? Nie. A jednak w świetle prawa zawarłeś umowę kupna/sprzedaży.
        A co do pobieraczka - opis "co robić" jest na wielu stronach, forach, więc powtarzanie tego tutaj jest bez sensu.
        • Gość: ja Re: Pobieraczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 22:14
          Gość portalu: gościuuu napisał(a):

> Gość portalu: dn napisał(a):
          >
          > > Nie podpisywałeś żadnej umowy - śpij spokojnie.
          >
          > A kupując przez Allegro umowę podpisujesz? Nie. A jednak w świetle prawa zawarł
          > eś umowę kupna/sprzedaży.
          > A co do pobieraczka - opis "co robić" jest na wielu stronach, forach, więc powt
          > arzanie tego tutaj jest bez sensu.

Umowa kupna/sprzedaży a umowa o świadczenie usług to dwie różne sprawy. Ta druga musi być potwierdzona na piśmie. Jak kupujesz w spożywczym chleb to zawierasz umowę kupna/sprzedaży a też nic nie podpisujesz.
    • Gość: Parva Re: Pobieraczek IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 08.05.12, 21:39
      Właśnie się nabrałam, naprawdę nietrudno - naciągactwo i tyle. Nie zamierzam płacić,według UKOK od umowy nie zawartej na piśmie czas odwołania to 3 miesiące, a nie 10 dni jak podają.
      • ancymonka Re: Pobieraczek 09.05.12, 13:11
        Pobieraczek otrzymał kolejny wyrok skazujący. Szczegóły tutaj: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11683055,Pobieraczek_grozil_i_wprowadzal_w_blad__UOKiK_karze.html

A kolejne wyroki ma na horyzoncie.

Nie przeszkadza im to nadal nabierać i zastraszać ludzi...
    • twoj_aniol_stroz Re: Pobieraczek 09.05.12, 21:25
      Najlepiej nie odpowiadać nic. Ignoruj maile od nich, zdarza się, że posuwają się do wysyłania listem powiadomień o wszczętym postępowaniu. To jest bzdura, nic nie mogą, a straszą, bo mają nadzieję, że im zapłacisz. Moją córkę tak załatwili, ale postraszyłam ich policją i jest spokój. Nie wdawaj się w dyskusje z nimi.
      • Gość: adwokat diabła Re: Pobieraczek IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 21:55
        a mnie akurat się wydaje że dobrze ten temat jest wałkować na wszelkie sposoby, po to żeby ludzie z większą łatwością znajdowali rozwiązanie na nieuczciwe postępowanie jakichś oszustów. też dałem się wrobić frajerom, tyle że napisałem oficjalne pismo o wycofanie moich danych z ich bazy i rezygnację z usługi, odpisywali jakieś bzdury, ale wrzuciłem ich adres do filtru antyspamowego i mam spokój
    • looooooook Re: Pobieraczek 10.05.12, 00:13
      olej to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka