ch4mps 22.02.12, 09:20 prosze o wskazanie jakiegos gabinetu urody gdzie wykonuja profesjonalna korekcje poprzez jakies techniki z załozeniem klamry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: 31.42.2.* 22.02.12, 13:50 Nic CI ta klamra nie pomoze. Taki paznokiec trzeba chirurgicznie ściąć w połowie linią podłużną wzdłuż palca, by ten na nowo się uformował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.netcominternet.pl 22.02.12, 18:45 dokladnie!! tylko przyciecie wdzluz paznockcia pomoze. Mialam to samo wiele lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama syna [...] IP: *.armiikrajowej.trustnet.pl 22.02.12, 19:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.netcominternet.pl 22.02.12, 22:52 Zerwanie i owszem nic nie daje, bo paznokiec odrasta w identycznej formie jak przed zerwaniem. Ale przyciecie po dlugosci daje jak najbardziej wlasciwy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 22.02.12, 23:25 O żesz !! To musi okropnie boleć .Ja tylko czytam i mi się prawie słabo robi . Ja mam też ten problem ale chyba się nie zdecyduję na żadne te zabiegi ze strachu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.netcominternet.pl 22.02.12, 23:30 Spokojnie, wszystko jest w znieczuleniu wiec nic nie boli. Nie warto z tym zwlekac i cierpiec;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 23.02.12, 00:20 W znieczuleniu...tzn robią zastrzyk w palucha ? Obolałego palucha? Nieee ,dla mnie horror...chyba wolę cierpieć tym bardziej że są takie chwile że paluch boli mnie mniej albo wcale ale są chwile że boli i ropieje.Wtedy go sama opatruję ,kuśtykam i tak w kółko. Ja wiem poważnie to nie brzmi ale mój strach odbiera mi jak na razie zdolność logicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: 31.42.6.* 23.02.12, 01:36 Osobiscie bylem u jednego chirurga, podkladal mi saczki z jakiegos materialu pod paznokiec,by ten rosnac "slizgnol" sie po nim i zmienil kierunek wzrastania. Troche to bylo w znieczuleniu oraz w radosci,ze nie bedzie ciecia i bolu. Po dwoch tygodniach mialem palec jak dorodny ogorek ! Teoria koniowala wziela w du?e a moj paluch napral tresci ropnej przy ktorej znieczulenie wlasciwie nie dziala. Trzech mnie trzymalo a dohtor kroił. Nikomu tego nie zycze. Najlepiej zaraz ciać.Kumpel ktory mnie przywiozl mial to samo za kilka lat i ze strachu sam sobie wycinal tylko na zasadzie opcinania paznokcia tradycyjnie na prosto, opuchlizna zeszla pazur tez wyglada :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 23.02.12, 23:00 No ,,44,, po twoich przejściach z tym paluchem i opisem tego wszystkiego to teraz mnie wołami nie zaciągną do chirurga bo prędzej sobie tego palca odgryzę niż dam sobie cokolwiek przy nim zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: 212.87.246.* 24.02.12, 01:17 Oby tylko do ropiejącej rany nie wdał się brud i jakieś zakażenie... Prawda jest taka, że wrastający paznokieć sam z siebie nie przestanie wrastać! Nie słyszałem o klamrach, nie wiem co to jest. Natomiast co do "cięcia" - jest to zabieg w miejscowym znieczuleniu, leżysz i nie widzisz co się dzieje ze stopą, bo nie czujesz palców. Odczuwasz tylko pewne tępe jakby dotknięcia, nie wiem jak to opisać, ktoś porównuje to do mrowienia. Całość zabiegu trwa krótko, choć dla pacjenta może się dłużyć. Na koniec 3 albo 4 szwy i opatrunek. Trzeba jeździć na pierwsze kilka zmian opatrunku, tutaj radzę wstępnie sobie zmoczyć stary opatrunek i w domu odczepić (wiadomo, że przyschło i będzie bolało jak będą zmieniali), ale jechać z nim na zmianę. Przez pierwsze dni boli, bo przecież była chirurgiczna ingerencja, później i tak jest jeszcze ból przy chodzeniu, aż się nie podgoi. O butach trzeba zapomnieć, ja chodziłem w klapkach, mogą być sandały. Oczywiście ściągnięcie szwów to już pikuś. Później już wszystko jest OK, paznokieć raczej nie ma szans w tamtym miejscu ponownie wrastać. A teraz powiem, że obskubywałem paznokcie u nóg (dzieciak wtedy byłem) i jakiś zadzierzch, taka zadra paznokcia musiała mi przebić skórkę, może przy jakimś uderzeniu i potem to się nie chciało zagoić, ropieć zaczęło, paznokieć tam właził... A jak się zakończyło to już wiecie. Zabieg miałem na Zawodziu robiony. Przykre przeżycie dla mnie, ale lekarz i pielęgniarki bardzo w porządku. Życzę zdrowia i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.12, 07:48 No nie robia w samo obolale miejsce tylko u podstawy palca. Przynajmniej ja tak mialam. Da sie wytrzymac;) Przynajmniej potem nic nie boli. Tez mialam rope, ale wczesniej dostalam antybiotyk i bylo calkiem dobrze. I juz 15 lat mam spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
borat.g Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy 06.03.14, 23:04 Mialem wrastajacy paznokiec i wiem co to znaczy.Zalozylem w koncu klamre i mam spokoj.Paznokiec ladnie rosnie i nic nie musze usuwac chirurgicznie:) Polecam pania podolog w Provital na Saskiej Kepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: champs Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.12, 13:57 dzieki za podpowiedz .. chirurgicznie juz podallem sie zabiegowi ale po pol roku znow to samo wiec stad moj post .. sam zabieg nie boli nic uklucie przy znieczuleniu i pozniej jak znieczulenie mija male mrowienie i stad ze wrocil problem o po zaciagniecu roznych opinii zakaldam ze lepszym wyjsoceicj jest zaloazenie klamry .. zycze wo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola1 Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.12, 14:22 Miałam to samo, zabieg wykonałam w klinice św. Moniki w Myszkowie. Od tamtej pory mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 miałem ten problem i radzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 10:32 Pomogła mi pani chirurg w przychodni hutniczej na zawodziu (znajoma mi ją poleciła) to taka pani przed 40stką, kurcze nazwisko jej zapomniałem. No ale wracając do tematu paznokieć należy uciąc wzdłużnie jest to mało przyjemny zabieg, na ten czas dostaje się L4 na okres dwóch tygodni około:) No i potem trzeba ja to mówię dbać o niego czyli pilniczkiem piłować tak aby był jak najcieńszy (o grubość mi chodzi) wtedy się poddaje i układa się delikatnie na kości palca jednocześnie nie wrasta się w skórę, zabieg miałem wykonywany dwa razy gdyż za pierwszym razem nie posłuchałemwskazówek pani chirurg co po około pół roku skutkowało nowym L4 z czego szef nie był zbytnio zadowolony:D Odpowiedz Link Zgłoś
czarnula432111 Re: miałem ten problem i radzę 24.02.12, 20:49 kurcze ja też tak miałam zrobiłam zabieg już dwa razy w tym samym miejscu i ten paznokieć jest mega gruby i nie wiem co teraz zrobić czy iść trzeci raz?:/ tylko pytanie gdzie bo tam gdzie bylam wiem że mi nie pomogą skoro juz był raz poprawiany macie jakiś sprawdzony kontakt do chirurga gdzie warto iść. Dodam że miałam dra razy podcinany chirurgicznie paznokieć ból do przeżycia z pewnością mniejszy niż ten który towarzyszył mi podczas chodzenia a zwłaszcza w pełnych butach. Zabieg wyglądał następująco: lekarz dał mi znieczulenie chwile odczekał i zacisnoł paskiem palca żeby krew nie sikała przy cięciu, ciachnoł pazura wytargał to jakimiś kleszczami i założył opatrunek ja robiłam to w sobote żeby w weekend poleżeć i nic nie robić noga najlepiej do góry żeby krew nie pulsowała w palcu bo wtedy boli. Nie miałam szwów o dziwo z tego co czytam o innych i sama umyłam palca na drugi dzień wodą z mydłem wacikiem i taką maścią zasmarowałam np chyba tribiotik albo coś podobnego, po kilku dniach powiedział żeby sie pokazać jak by się coś działo ale u mnie goiło się jak na psoe więc luz i gitara. Jak w piątek to zrobiłam to w poniedziałek już śmigałam ale nie za dużo i w odkrytych butach bo robiłam to na wiosne czy jakoś tak polecam wszystkim bo wiem jaki ból sprawia wrastający paznokieć i ból przy wycinaniu to pewstka przynajmniej u mnie tak było bo ja spać nie mogłam w nocy bo jak złą pozycje przyjełam i uciskał sie palec to nic nieprzespana była. No a teraz czasem mi się to powtarza nie do tego stopnia co kiedyś ale jest to denerwujące bo kase wyrzuciłam bo to było prywatnie robione a problem nie znikł raz na zawsze bo co jakis czas wraca a zwłaszcza zimą jak pełne buty się nosi. Pozdrawiam wszystkich obolałych i nie bójcie sie wycinania bo to wam na lepsze wyjdzie niż chodzenie z wrastającym paznokciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: miałem ten problem i radzę IP: 212.87.246.* 24.02.12, 21:17 To szybko wróciłaś do chodzenia i bez szwów się obyło! Szkoda, że dwa zabiegi nie pomogły, nie wiem czemu tak. Przecież paznokieć gdy zostanie ścięty, wyrasta już odrobinę węższy w tamtym miejscu i przez to nie powinno być problemów z nim więcej. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł co z tym daje zrobić. Życzę zdrowia i pomyślnego rozwiązania problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.pl 26.02.12, 23:15 Klamry zakładają w Solmedzie na Rakowie.Bardzo skuteczny zabieg,ale niestety strasznie bolesny.Nie zgodziłabym się na zerwanie paznokcia u chirurga.Mało to skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy IP: *.net.stream.pl 27.02.12, 05:03 Podejdzcie sobie do gabinetu doktora Nicera na ul. Dekabrystów nad tawerną port gość to robi bezbolesnie na miejscu około 10 minut bez szwów gość pierwszy w Polsce wprowadził metode bezbolesną i bezszwową pisali o tym w gazetach, naprawia palca i odrazu wychodzisz na drugi dzień zakładasz buta i chodzisz u chirurga masz prawie 2 tygodnie z bólem jak ci zerwie paznokcia. Jest tylko mały problem pare dobrych lat temu płaciłem za palca około 300 zł. teraz nie wiem ile bierze można podejść i się spytać Odpowiedz Link Zgłoś
borat.g Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy 06.03.14, 23:08 Ja zakładałem klamrę w przychodni Provital w Warszawie i wszystko jest na dobrej drodze.Jestem zadowolony bo byłem już prawie wszędzie i nie było efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a89 Re: wrastajacy paznokiec palucha stopy 23.03.14, 16:20 klamry na dłuższą metę zawodzą, najlepsza obecnie metodą rozwiązywania tej dolegliwości jest kostka arkady. musiałam przejść długą i bolesna drogę żeby się przekonać, że wyleczenie paznokcia może być takie proste i skuteczne.teraz zero bólu i stresu. poszukaj hasła Libramax w google. Odpowiedz Link Zgłoś