Dodaj do ulubionych

Ulica Rejtana

22.02.12, 17:13
W/w ulica od wielu lat jest w stanie agonalnym, ale jej widok obecnie przypomina dosłownie krajobraz po bitwie artyleryjskiej dział wielkiego kalibru.
Czy ta ulica zaczyna odzwierciedlać stan miasta ?
Przy niej mieszczą się dwa duże zakłady pracy : Elektrociepłownia Fortum i Polontex SA, a także wiele mniejszych firm i instytucji. Wykorzystywana jest także przez pracowników huty i firm znajdujących się na terenach pohutniczych. Tą drogą jadą ogromne ciężarówki z miałem węglowym do elektrociepłowni i złomem do huty i stan nawierzchni to w głównej mierze pewnie ich zasługa. Pewnie także zima swoje zrobiła.
Jeżeli miasta nie stać na kapitalny remont nawierzchni to może w/w zakłady pokryją częściowo koszty i wspomogą biedniejący gród podjasnogórski.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: Ulica Rejtana IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 17:21
      Do ciepłowni węgiel dojeżdża tylko pociągami, zresztą kawałek drogi przed torami od strony Polontexu zrobiony przez Fortum jest w najlepszym stanie.
      Ulica jest tradycyjnie naprawiana poprzez "walenie" asfaltu w zalane wodą dziury to czego wymagać? Z planu remontów też ją wykreślono, za to będziemy mieli piękne światła koło DH Centrum.
      Przestrzegam - pod wodą na wysokości Fortum kryją się ogromne dziury!
    • Gość: Adam Re: Ulica Rejtana IP: 212.87.246.* 22.02.12, 17:40
      Jeżeli miasta nie stać na kapitalny remont nawierzchni to może w/w zakłady pokryją częściowo koszty i wspomogą biedniejący gród podjasnogórski.

Czemu miałyby to robić? Dla takiej samej powinności jak zmuszanie od odśnieżania chodników przez właścicieli posesji przylegających?
      • dyziek_o Re: Ulica Rejtana 22.02.12, 18:07
        Do "Adama ":
        Ty oczywiście tamtędy nie jeździsz ???!
        Tak z ciekawości pytam.
        Dyzio.
        • Gość: akcyza Re: Ulica Rejtana IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 18:19
          Pewnie, ze tak! Miasto trzeba zwalniac z odpowiedzialnosci a tą odpowiedzialność przenosic na podmioty gospodarcze. Wtedy to juz bedziemy po 800 zl zarabiac! Po cholere placimy te ogromne podatki?!
          • Gość: hmm Re: Ulica Rejtana IP: *.net.stream.pl 22.02.12, 18:23
            Zapraszam na Korfantego od ronda do Ocynkowni . Poligon to mało powiedziane.
            • Gość: nemo Re: Ulica Rejtana IP: *.183.134.206.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.02.12, 21:36
              O czym wy piepszycie ?!?! A co mają powiedzieć mieszkańcy Stradomia tacy jak ja którzy jeżdżą po nieutwardzonych drogach gdzie dziury są większe niż na poligonie.Mówię tu o ulicach za Szkołą Straży Pożarnej. Ja też płacę podatki i tankuję benzynę w koszt której jest ujęty podatek drogowy a muszę niszczyć swoje auto jeżdżąc codziennie po mojej ulicy podobnej do poligonu.
              • Gość: Marek Re: Ulica Rejtana IP: *.alfanet24.pl 22.02.12, 21:49
                Rejtana? Ty człowieku wyjedz na peryferia miasta, jak Stradom czy Rząsawy....
              • Gość: ja Re: Ulica Rejtana IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 23:13
                potwierdzam! Stradom to dzielnica zapomniana przez boga! Te mendy z drogowego co roku obiecują że zrobią drogę i nawet palcem nie kiwną.
                • dyziek_o Re: Ulica Rejtana 23.02.12, 16:29
                  Ale jak upominałem się o ulice Stradomia gdy Wrona wydawał miliony na asfalt wokół klasztoru,
                  to nikt mojego wołania nie wspierał. Siedziało społeczeństwo tej dzielnicy cicho jak mysz pod miotłą by się przypadkiem proboszcz nie dowiedział.
                  To se tera kupować terenówki. O!!!
                  Dyzio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka