Gość: jack ulub_jona dzielnica IP: *.hudd.cable.ntl.com 24.12.02, 14:00 Stradom is the best . Wszedzie blisko , ale jest jedno ale .... nadal jest brak wiaduktu na ul Jagiellonskiej by swobodnie przedostac sie do dz.Rakow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metanews Re: ulubiona dzielnica IP: 80.48.252.* 25.12.02, 00:34 polnoc polnoc polnoc kinx , a dlaczego?hhhmmmm bo tu sie wychowalem ,mieszkam i znam w h.. osób (dobrych i złych ale w to nie wnikam).polnoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksanka Północ /_^^^______ IP: *.21.pl 02.01.03, 19:31 Północ i jeszcze raz Północ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelito Re: ulubiona dzielnica IP: *.bis.czestochowa.pl 03.01.03, 14:28 Co tu ukrywać BŁESZNO i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekuj BŁESZNO 14.03.03, 21:05 BLESZNO - mieszkam tu od urodzenia, chyba najtańsza siłownia w mieście i dobrze wyposażona, ludzie - dużo świrów(Hudzik-chlopak który spóścił chomika z 10 piętra na spadochronie z chusteczki higienicznej,facet jeżdzący na rowerze i kierujący ruchem, babka stojąca od rana do nocy w jednym miejscu i mówiąca wszystkim dzien dobry,i wiele innych) jest tu bezpiecznie-wbrew temu co slysze czesto o blesznie.Ale ogólnie jest wypas: blisko cmentarz z działkami ,wiec w wakacje dziorga to podstawa;jestesmy na górce więc powódz nam nie grozi;pies ma gdzie sie wysrac;itp. zapraszam @:)) POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH BURAKÓW Z TZN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudzik Re: BŁESZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:51 to byla zrywka tomaszu,nie chusteczka i nie z 10 tylko z 9 pietra.pozdro napisz cos jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza_czarny Re: ulubiona dzielnica 26.03.03, 15:31 zdecydowanie Północ!!!!! to co lubie, duzo znajomych i wogule gites:)podobno sa ludzie ktorzy boja sie tu przyjezdzac, ehehe:) wcale sie im nie dziwie ,trzeba wiedziec kogo omijac z daleka a jesli sie juz na ta osobe trafi to mozna sie zaczac bac:) , hehe ,nie zartuje ,chociaz czasem sie zdaza jakis dymek, ale zadko, chyba tak jak wszedzie ,POLNOC RULEZ ,POLNOC KINGZ!!!!!!!!! a tak nawiasem mowiac to moglibyscie z tego topica statystyke zrobic, ktora dzielnica jest najpopularniejsza i dla czego:) POZDRAWIAM wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbba 1000 !!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 22:28 1000 jest najlepsy ma klimat a ne to co molochy polnoc a rakow cy tam jest ladnie na tysiacy ne ale tak psytulnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarkowat Re: BŁESZNO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 09:07 Błeszno w całej krasie - bo stąd blisko do Olsztyna. A poza tym o wiele lepsze widoki z okien, aniżeli w innych dzielnicach - ja widzę z okna, np: zamek w Olsztynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuFu Re: PARKITKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 17:59 jest najnowszym blokowiskiem ładnym zadbanym przestronnym i bezpiecznym to przewaga na innymi czesciami miasta ktorych zagospodarownie wygląda jakby pijane dziecko z zawiązanymi oczami ustawiało klocki nie mówie że jest wspaniała ale lepszej w częstochowie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanka Re: ulubiona dzielnica IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 21:18 dajta spokoj wszedzie jest dobrze ale w domu najlepiej kazdy chwali swoje cała czestochowa jest piekna ale mało zadbana... Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: ulubiona dzielnica 05.05.03, 08:18 Mieszkam w Śródmieściu - o dziwo nie odczuwam tego sąsiedztwa. Krok od Alei jest ulica Szymanowskiego, jakie tu są piękne lipy, ile ptaków tu śpiewa. Ładnie tu. Ale podoba mi się także Promenada, tu też ktoś tworząc to osiedle pomyślał, jest dużo drzew, jest gdzie pograć w piłkę, jest dużo przestrzeni i świerze powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipin ulubiona dzielnica IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 20:23 Ulubiona dzielnica oczywiscie 1000-LECIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olia_czwa Re: ulubiona dzielnica IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 09:11 Najfajniejsza dzielnica to Raków! Mało jest takich dzielnic gdzie w okolicy jest tyle zieleni. Oczywiście nie licząc Parków podjasnogórskich. Przykłady? W okolicach Limanowskiego gdzie mieszkam: park pomiędzy Limanowskiego a Łukasińskiego, park przy Domu Kultury, a w drugą stronę Warta, zbiorniki hutnicze, Michalina, Łąki za Wartą. Przykłady takie można mnożyć tysiącami. Jedynym "ale" dzielnicy Raków jest to iż jest na niej trochę niebezpiecznie (no ale bez problemu zlikwidowali nam posterunek policji), no i żyją tam mnie za ciekawi ludzie. Ale i tak Raków jest SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLOKOWISKA NA PAL Re: ulubiona dzielnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.03, 11:07 forum napisał(a): > jaka jest Wasza ulubiona dzielnica? prosimy o krótkie uzasadnien : POLNOC TYSIACLECIE GROSZ 3-WIESZCZY RAKOW BLESSZNO TAM SA BLOKI . A TAM GDZIE BLOKI JEST PATOLOGIA ...I CO WY NA TO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIVER Re: ulubiona dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:21 Gość portalu: BLOKOWISKA NA PAL napisał(a): > POLNOC > TYSIACLECIE GROSZ 3-WIESZCZY RAKOW BLESSZNO TAM SA BLOKI . A TAM GDZIE BLOKI > > JEST PATOLOGIA ...I CO WY NA TO? A GDZIE NIE MA BLOKÓW I SĄ TYLKO DOMKI I KURNIKI JEST WIEŚ! I CO TY NA TO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: ulubiona dzielnica IP: *.org 06.06.03, 17:56 Moją ulubioną dzielnicą jest Północ. Jest ona pełna zieleni i sądzę że jest bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borric WRZOSOWIAK IP: *.bis.czestochowa.pl 12.06.03, 13:42 A ja uważam że Wrzosowiak - nie tylko dlatego, że tu mieszkam... jest spokojnie, względnie czysto, potrzebne instytucje, sklepy szkoły blisko kontakt z miastem doskonaly - chyliganów mniej niz gdzie indziej i wogóle... Pzdrawiam Borric Odpowiedz Link Zgłoś
baron24 Re: ulubiona dzielnica 13.06.03, 10:33 Nie mam ulubionej dzielnicy bo gdzie się nie przejdzie to mozna dostac wpiernicz za nic. Moim zdaniem ulubiona dzielnica to taka gdzie można bezpiecznie przejść w dzień jak i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adeek Polnoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:18 Mieszkalem tam przez 20 lat ostatnio sie przeprowadzilem lecz szczerze mowiac wolalbym pozostac na Polnocy. Czemu? Tego sie nie da opisac od tak by znac powod trzeba tam mieszkac byc i poczuc ten klimat najlepszej czestochowskiej dzielnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WCWM WYCZERPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:19 Moze i jedna z niewielkich dzielnic ale bardzo fajnie polozona i po prostu jedyna w swoim rodzaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cafe del Mar RZĄSAWA! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:47 W Rząsawie niczego nie brakuje. Jest to wspaniałe miejsce na wypoczynek, zdala od zgiełku miejskiego, pozostające jednocześnie w administracyjnych granicach Częstochowy. Do dyspozycji mieszkańców jest linia autobusowa (nr 14), oraz dw.PKP. W przeszłości mieściły się tu policyjne oddziały prewencji oraz poligony szkoleniowe. W niedalekiej przyszłości w Rząsawie ma powstac węzeł autostardy A1 z DK1, a co za tym idzie stworzenie odpowiedniej bazy usługowo-handlowej awięc nowe miejsca pracy! Pozdrawiam 11 km od Jasnej Góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybek Re: ulubiona dzielnica IP: *.straz.gorzow.pl / *.gazeta.pl 06.07.03, 12:30 Najładniejsza dzielnica to oczywiście centrum, a ściślej teren pomiędzy ulicami N.M.P. a ulicą Waszyngtona. Były Częstochowianin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ulubiona dzielnica IP: *.straz.gorzow.pl / *.gazeta.pl 06.07.03, 12:43 To zawsze będzie to miejsce i ta dzielnica z którą jest się związanym z dzieciństwem i okresem młodzieńczym, dla mnie to ulica Waszyngtona 20. Obecnie szkoda że tego urokliwego miejsca już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: ulubiona dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 22:00 Ja mieszkałm już w kilku dzielnicach Cz-wy i dlatego nie napisze tylko o swojej: Stradom-bo obecnie tutaj mieszkam: plusy: -cisza -rzeka (wszak straomka brudna, ale na konopce ujdzie) -blisko Straz (można zwiedzać) minusy: -rozrywka ograniczona do minimum -nie zbyt rzyczliwi ludzie -mnustwo memeli -2 burdele i pełno piwiarni Wyczerpy-kiedys mieszkałam (pół roku): plusy: -ładnie wyglądajace estetycznie osiedle -wzgórza nad wrtą dobre miejsce na spotkania młodzierzy -place zabaw adla dzieci -sympatyczni i przyjaźni ludzie minusy: -pod blokami pełno zuli -w kaltkasz syf i popisnae ściany -poniszczone ławki -tabliczki znapiszem "nie wyprowadzac psów" to co maja sie w domu kisic cały czas? -wiele niedokończonych budynków np. blok obok 11/15a Północ-nie mieszkałam plusy: -na C zadbane alejki ładnie oswietlone -skate park -duzo zieleni równiez na C minusy: -strach wyjsc z domu po zmroku -straszny wiart -nie zbyt czyste miejsce -lasek Aniołoski Tysiaclecie-mieszkałam rok plusy: -promenada -place zabaw adla dzieci -blisko do HalliPolonia minusy: -chałas -smród Parkitka-nie mieszkałam, ale czesto bywam plusy: -duzo zieleni -scieszka rowerowa -place zabaw dala dzieci -zadbane bloki minusy -nie zbyt czeste lecz jak juz sie zdaz niebezpiecze bojki (przykład około 2misiecy temu pobito chłopaka, chcac uciekac wskoczył do busa tamci za nim i dostał w głowe gramuga od okana tak za stracił przytomosc) -z kazdego miejsca wodac szpital -ciagły sygnał karetek Raków-nie mieszkałm plusy: -mnustwo ciekawych ludzi -troszke zieleni -jest gdzie wyjsc minusy: -nie znajac tutajszych mozna sie bac -wile subkultur -bloki popisane, klatki smierdzace Podsumowujac (a mogłabym jesczze pisac tylko mi sie nie chce) uwazam że żadna dzielnica nie jest wspaniała, kazna ma swoje plusy i minusy. Pozdraffiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: cos Wam powiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:18 Moja opinia o częstochowskich dzielnicach: Północ - typowa wielkomiejska architektura, dobre połączenie z Centrum, wiele punktów handlowych i usługowych, dogodne warunki dla rowerzystów :) Raków - w zasadzie mógłby funkcjonować jako Śródmieście średniej wielkości miasta (nie jeden nietutejszy, przejeżdżając przez estakadę tak sądzi). Błeszno - dzielnica o charakterze wypialnym -życie tętni na pobliskim Rakowie. Lisiniec - niebrzydkie domki (czasami jednak ma się wrażenie, że to wieś pod Częstochową) Parkitka - brakuje tylko tramwajów Tysiąclecie - brakuje merta ;) A poza tym Częstochowa to duże miasto (na 12 miejscu w Polsce) i mogłoby się całkiem prężnie rozwijać, gdyby nie dominacyjna polityka wojewódzkich Katowic :( Odpowiedz Link Zgłoś