Dodaj do ulubionych

Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kobietę

21.03.12, 10:12
Przykra sytuacja. Wyrazy współczucia dla rodziny, która straciła mamę, babcię... Akurat ul Wręczycka w Nowej Szarlejce jest bardzo niebezpieczna. Prosta szeroka droga, świetna widoczność, asfalt jak nowy - zachęcają kierowców do szybkiej jazdy. Wieczorami samochody jeżdżą tam z prędkością ponad 100km/h w terenie zabudowanym (nie ma chodnika więc pieszy idzie drogą). Tu sprawcą był motocyklista. Mieszkaniec sąsiedniej wsi. Znam go. I jestem w stanie się założyć, że nie jechał tam z prędkością 40km/h. Zabił człowieka. Nie chcę ferować wyroków, ale chyba lepiej żeby się na wsi już nie pojawił, bo mu żyć nie dadzą. Tam się wszyscy znają...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 13:05
      Motocyklista jechal za autem bez wyprzedzania a babcia wyszla mu prosto pod kola, jest tylko metrowy odcinek hamowania. Auto przed nim widzialo to w lusterku jest jako swiadek. Babcia 82 lata przechodzila z hurtowni naprzeciwko ulicy do domu. Policjant na miejscu po zdarzeniu powiedzial ze to ona mu wyszla. Zycie chlopaka stoi pod znakiem zapytania ma rozwalone pluca...
      • majchrzakpiotr Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 21.03.12, 14:23
        Babcia korzystała z przejścia dla pieszych. I motocyklista nie trafił jej na skraju przejścia - tylko patrząc po śladach na drodze - mniej więcej w połowie pasa ruchu. Zgodnie z art 13.1 ustawy „Prawo o ruchu drogowym” pieszy, jeśli znajduje się na pasach, ma pierwszeństwo przed pojazdami. Gdyby trafił ją na skraju drogi, można by uznać to za winę pieszego - że weszła ona bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd – nawet na pasach. Szczególną ostrożność powinien zachować kierujący pojazdem gdy zbliża się do przejścia dla pieszych po zmroku, w obrębie przystanku autobusowego. Raczej nie uwierzę, że nagle pojawiła się na środku pasów - na pewno na nie nie wbiegła, ani nie wyskoczyła nagle z przedrożnego rowu prosto pod jego koła... Wydaje mi się, że był rozkojarzony, nie zachował ostrożności przy przejściu dla pieszych, być może nie zwrócił uwagi na człowieka na poboczu, a jeśli nawet zwrócił uwagę - nie trzymał się lewej strony pasa ruchu (wówczas ominąłby bez problemu przeszkodę ) i najprawdopodobniej jechał szybciej niż przepisowe 50 km/h. Obrażenia ofiary były na tyle spore, że można przypuszczać iż siła uderzenia była ogromna... Świadek oglądając zdarzenie w lusterku jest wątpliwym świadkiem - był w ruchu - oddalał się od sytuacji, no i w lusterku trudno ocenić odległość w jakiej znajdują się pieszy i inny pojazd na tym samym pasie ruchu za nami - szczególnie po zmroku. Tak sądzę - poczekajmy jednak na stanowisko specjalistów z dziedziny ruchu drogowego...
        • Gość: Gość Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 22:20
          Majchrzak Piotr pisze do Ciebie bo jestem w temacie.... zaczne z czym napewno nie masz racji:
          Wypadek byl nie na srodku pasów a zaraz za nimi, przechodzila z hurtowni na przeciwko do domu.
          Jechal naprawde wolno czego dowodem jest to ze od miejsca wypadku czyli pomiedzy pasami a slupkiem przystanku motor po zderzeniu z babcia zatrzymal sie na tym slupku.... a choc specjalista nie jestem to sadze ze skoro motor odlatuje tylko na 3 metry i uszkodzona na nim zostala praktycznie tylko przednia szyba owiewka to predkosci poprostu nie bylo.
          Zastanawiam sie z kad bierzesz te pierdoly....
          • majchrzakpiotr Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 22.03.12, 19:24
            Cóż tak, jak napisałem - "Tak sądzę", czyli to moja subiektywna opinia.
            Jeśli nie jesteś specjalistą, proponuję poczekać na stanowisko specjalistów z dziedziny ruchu drogowego - bo może się okazać, że też piszesz pierdoły.
      • Gość: qwerty Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 15:44
        W myśl zasady która przyświeca 'rządzącym' należy zakazać posiadania motocykli. Skoro broni mieć nie można bo służy do zabijania to jednośladu również.
      • Gość: bzdury Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 22:33
        ludzie co za bzdury tu piszecie na tym forum nikt z was nie wzioł pod uwage z której strony weszła ta sarsza Pani na jezdnie jeśli nawet nie było to na pasach to w terenia zabudowanym 50km/h własnie po to by zdążyć zahamować jak ktoś idzie. Kolejna sprawa to to że chłopak był z okolicy i wiedział że ten odcinek jest niebezpieczny tu szczególnie powinien zachować ostrożność ja też tam często jeżdzę i wiem ile tam było już wypadków i pewnie jeszcze będzie ich wiele jeśli kierowcy nie zdejmą nogi z gazu!!!
    • Gość: d Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 16:03
      Droge robili a chodnika juz nie! B.madra pani soltys tam zarządza, tylko gratulowac takiego idiotycznego wyboru!!!
      • Gość: do w/w Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 20:00
        mysle, ze idiota poniesie stosowne konesekewcje w tym temacie, a czy jechal zgodnie z przepisami baran jeden??
        • Gość: ........... Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: 91.210.242.* 23.03.12, 14:55
          Baran bo jechał na motorze?
      • Gość: Niewodniczański Co ma piernik IP: *.apus-net.pl 21.03.12, 20:10
        Kobieta była na przejściu dla pieszych, przechodziła z jednej na druga stronę ulicy.
        Jakie znaczenie ma pytanie: był, czy nie było chodnika?

A swoją drogą jakoś nie słychać ryku silnika motocyklisty szalejącego na Jana Pawła !!!
        Czyżby to........., ?
        • Gość: Michał Re: Co ma piernik IP: *.Netcominternet.pl 21.03.12, 20:34
          przejezdzam tam codziennie i widac jeszcze slady wydaje mi sie ze ta starsza pani byla duzo moze nie duzo ale przed pasami

• Gość: zawsze-inna Re: Co ma piernik IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 10:04
            zaczyna się
            • Gość: uwaga motocykliści powinni uważać IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 19:53
              W ubiegłym roku zginęło na drogach w Polsce prawie 300 motocyklistów.Czy nie jest to ostrzeżenie przed sezonem letnim.
        • Gość: rr Re: Co ma piernik IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 20:00
          O chyba sie idiot soltyska odezwala. Wez sie za robote, bo jeszcze nie jedno potracenie tam bedzie, oczywiscie poprzez to, ze chodnika tam niema. Powinnas zdawac sobie sprawe, ze kierowcy nieprzestrzegaja przepisow i beda jezdzic znacznie powyzej predkosci dopuszczalnej i w takim wypadku, przy takiej drodze chodnik jest niezbedny! Ale lepiej gowno robic!
          • Gość: tragedia Re: Co ma piernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 20:57
            Doszlo do wypadku zatrzymalo sie wiele aut i wszyscy stali i kolo 20 min z przerazeniem i bezsilnoscia patrzyli na umierajacego duszacego sie chlopaka.... ktos zadzwonil do szpitala i pyta sie czy mozna cos zrobic... ze zdiac kask i delikatnie na bok przewrocic.... nikt chyba nie zostal swiadkiem bo ten pan z przodu mowil ze prawie nic nie widzial tylko ze sie cos wydazylo...za nim nastepne auta ze to bylo pare sekund zanim dojechali....ogolnie dziwne ze bylo duzo osob z aut ktore sie zatrzymaly a nikogo z tamtejszych mieszkancow....babcia martwa .... motocykl zatrzymal sie na znaku przystanek a kierowca wylecial chyba odbil sie od drzewa i byl zaraz za motorem.
          • Gość: yach Re: Co ma piernik IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.12, 21:38
            A może pomożesz p. sołtys? Napisz pismo, później drugie i kolejne to zobaczysz jak chętnie rada gminy lub powiatu rzuca kasą na budowę chodników.
            Jak widać czas na pisanie obraźliwych komentarzy to masz, żal cię ściska, że nie wybrali cię na sołtysa? Pokaż najpierw mieszkańcom, że chcesz działać to może cię wybiorą w następnej kadencji.
            pozdr
          • Gość: lol Re: Co ma piernik IP: *.Netcominternet.pl 22.03.12, 21:48
            To jest droga wojewodzka, 60% placi marszalek, 40% ma dac gmina .... A soltys to sobie moze pierdnac i nic nie zdziala. Tak naprawde to 100% powinien pokryc Urzad Marszalkowski, ale wprowadzili procedury, ze ma sie w 40% dorzucic gmina, na ktorej terenie znajduje sie droga. Identyczny kawalek jezdni (1,5 km nowej prostej) mam kolo domu (DW491) i juz uslyszalem, ze nie ma mowy o dofinansowaniu, gmina (Kłobuck) nie ma kasy. A idioci na motocyklach zasuwaja pod oknami ponad 100kph., dzieci poboczem do szkoly chodza, ciezki transport jezdzi caly czas. Ot Polska wlasnie ...
          • Gość: rr Re: Co ma piernik IP: *.play-internet.pl 24.03.12, 05:29
            Po pierwsze ani tam nie mieszkam ani tam nie kandydowalem na jakiegos tam soltysine, lecz tamtedy przejezdzam czesto i wiem jakie tam sa warunki. I prosze nie pieprzyc, ze sie nie da tylko przyznac sie do wlasnej niekompetencji, oraz i ogólnego nierobstwa, bo glupia baba z ciebie, ktora nie potrafi w odpowiedni sposob dopelnic formalnosci, ktore skutkowalyby CHODNIKIEM. Ty natomiast lepiej wolisz spedzac czas na forum i pisac , ze sie nie da! Ilu jeszcze ma dokonac zywota przez twoja nieudolnosc, nim zrozumiesz swoj blad?!
            • Gość: yach Re: Co ma piernik IP: *.xdsl.centertel.pl 27.03.12, 20:56
              No to weź zawstydź p. sołtys i zrób tak aby po twoim piśmie zrobili chodnik.
              Piszesz takie niedorzeczne rzeczy jakbyś nie miał kontaktu z rzeczywistością. Samorządom brakuje na wszystko i stąd sprawę 1 km chodnika wałkuje się często przez 4 i dłużej lat.
              • Gość: x Re: Co ma piernik IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 23:44
                Tak we wsi z jedna ulica asfaltową przy, ktorej znajduje sie droga z wielkim natężeniem ruch i dość sporą ilczbą mieszkańców, ktorzy odprowadzają podatek napewno jest to problem nie do obejścia! Samo to wskazuje na nieudolność sołtyski i tyle w temacie!
                • Gość: yach Re: Co ma piernik IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.12, 16:31
                  Od 4 lat mieszkańcy Białej walczą o 2 km chodnika przy DW 491. Były w tej sprawie spotkania z marszałkiem województwa, radnymi sejmiku wojewódzkiego, średnio 4 monity na piśmie do Zarządu Dróg Wojewódzkich w Katowicach i Urzędu Miejskiego w Kłobucku.
                  Chodnika nie ma, bo ciągle słyszymy o braku funduszy.
                  Ale ty kolego napiszesz jedno pismo i nam na pewno załatwisz, bo ty jesteś udolny.
                  Z góry dziękuję za pomoc.
            • Gość: mieszkaniec Re: Co ma piernik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:38
              aha jak będzie chodnik to nie będzie wypadków ale pierdoły . ta pani codziennie tam przechodziła bo ma rodzinę po drugiej stronie nie wychodziła z hurtowni ,i była bardzo ostrożna przed przejściem zawsze się rozglądałA PARĘ RAZY .TAM LUDZIE SIĘ ODWIEDZAJĄ więc proszę uważać jak przejeżdżasz tam często (pewnie prawidłowo ) Do wiadomości jak nie wiesz jak się załatwia takie sprawy a zresztą w ogóle jak coś się chce zrobić to lepiej nic nie pisz bo to jest niesmaczne . Pasy mamy dzięki pani sołtys .I jeszcze byli tam mieszkańcy . Stało się nie cofnie szkoda dwóch rodzin (mąż tej pani zginął tak samo i w tym samym miejscu nie było pasów ani chodnika 12 lat temu i co pani sołtys winna marszałek pan bóg bo przecież nie my kierowcy)
          • Gość: RAM Re: Co ma piernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 19:42
            co ty ku...wa pie...lisz rr babcia przez przejście przechodziła a ty o chodniku dupczysz. może kładkę wam ma zbudować żebu dwie metropolnie połączyć Gorzelnie Nową z Szarlejką Nową. chdnik zrobią a nie będzie miał go kto odśnieżyć .
            • Gość: kifissia Re: Co ma piernik IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 23:50
              Czyzby mąz/brat, etc. pani sołtyski się odezwał?! Gdyby tacy byli wszyscy ludzie jak ty, najprawdopodobniej rasa ludzka by jeszcze w jaskiniach mieszkala, polując z kamieniem na zwierzynę!
              • Gość: yach Re: Co ma piernik IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.12, 16:35
                Zamiast pisać pod różnymi nickami zabaw się w turbozawstydzacza sołtysów i radnych, machnij jedno pismo, którym załatwisz tę sprawę i wtedy wybierzemy cię od razu na prezydenta.
    • looooooook Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 22.03.12, 21:59
      a czy ten motocyklista nie potrącił parę lat temu autem jakiegoś gościa?
      • Gość: ehh Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:27
        Nigdy nikogo nie potracil!!
    • stevedelosta Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kobietę 22.03.12, 22:09
      Zastanawia mnie zdanie "niech się nie pokazuje na wsi, nikt mu nie da spokoju, wszyscy się tam znają" . Panie Baranie piotrku pana też każdy zna a ja znam na pewno i nie pozwole żeby ktoś tak bezinteresowny nie mający nic wspólnego ani z rodziną Pani która zgineła jak i również z rodziną walczącego o życie naszego przyjaciela, wygłaszał niepochlebne i nieprawdziwe opinie nawołujące do zbiorowego rozbudzenia nienawiści za sprawą która nie została wyjaśniona. Z mojej strony za takie zdanie dostał byś w morde poza prawem i wolał bym żebyś uczciwie tutaj na forum przeprosił szczególnie rodzinę która przechodzi piekło.
      • Gość: P.C. Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: 212.87.227.* 23.03.12, 09:16
        Hola -hola !

Zabił kobietę na pasach, i to jest jedyna prawda.
      • majchrzakpiotr Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 09.04.12, 22:53
        No cóż. Zdanie zostało wyciągnięte z kontekstu... I straciło trochę na znaczeniu - w oryginale "Nie chcę ferować wyroków, ale chyba lepiej żeby się na wsi już nie pojawił, bo mu żyć nie dadzą. Tam się wszyscy znają..." Wygłaszać opinie może każdy - pochlebną lub nie, według własnego uznania - mamy wolność słowa. Pisząc, że nie dadzą mu spokoju miałem na myśli, fakt że przylgnie do niego opinia że zabił człowieka - to zrozumiałe, prawda? Szczególnie gdy wieś liczy kilkanaście rodzin, a informacja rozchodzi się natychmiastowo. Przykre to zapewne dla rodziny, że sąsiedzi, mogą się "krzywo patrzeć" - kontekst tej wypowiedzi wydawał mi się zrozumiały. Naturalnie, nikt go przecież nie będzie linczował - bo to tragedia dla obu rodzin. Zginął człowiek a drugi człowiek stracił zdrowie. Poza zdrowiem, zostaną wyrzuty sumienia - bez względu na to, czy zabił przypadkiem, czy nie. Czy ze swojej winy, czy nie. Nie mnie to osądzać - dlatego sugerowałem by poczekać na opinię biegłych. Sam jednak jestem sytuacją zbulersowany. Nie sądzę, bym swoją wypowiedzią rozbudzał nienawiść - nie napisałem krzycząc - by ktoś chłopaka piętnował, wyzywał czy nachodził. Żal mi go, jak każdej ofiary wypadku. Jeśli ktoś poczuł się urażony moją wypowiedzią, doszukując się tam agresji skierowanej w stronę motocyklisty - jest w błędzie. Autora wypowiedzi na temat "bicia w mordę" - chciałbym przestrzec, że takie groźby są karalne, tak jak i sam czyn... Niemniej współczuje rodzinie motocyklisty - szczególnie rodzeństwu, bo wiem, że byli zżyci. Chłopakowi, życzę jak najlepiej i mam cichą nadzieję, że wróci do zdrowia... Będę trzymał kciuki. Rodzinie zabitej, bardzo współczuję. Ot tyle...
    • januszek1945 Całe szczęście, że się nie zabił 23.03.12, 08:41
      bo być może odpowie za to morderstwo.
      • Gość: japiernicze Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.12, 11:42
        współczuję naprawdę nie poinformowanym a piszącym głupoty ! nie wiece jak jest to się nie odzywajcie. Stara baba szła przez jezdnię nie pasy chłopak jechał wolno wskoczyła mu pod koła gdyby nie ona on nie walczył by o życie w szpitalu Proste Ona jest winna a wy lepiej znajdźcie sobie inne zajęcie zamiast pisanie o tym o czym się wie najmniej !
        • Gość: Niewodniczański Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.apus-net.pl 23.03.12, 11:51
          ....wskoczyła mu pod koła

Osiemdziesięcio kilkuletnia kobieta wskoczyła pod koła !!!!
          I komu tu współczuć? "japiericze", komu współczuć?
          Solidarność z kolegą też ma swoje granice.

Jeszcze raz, -tam jest przejście i tak trzeba było jechać aby mieć szanse na zatrzymanie.
          Bez względu na to kto tam przechodził.
          • Gość: hmmm... Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 12:41
            Wiadomo ze kobita 81 lat zbytnio nie biega ale jej sluch i wzrok tez jest nie najlepszy i z tego powodu mogla po zmroku mu wyjsc a jak ktos wyjdzie Ci pod kola to nie ma czasu nawet na hamulec nacisnac. Wogole 81 lat zamiast w domu to po zmroku sobie ledwo lazi jak gluchy kret... Zal mi jej ale chlopaka bardziej.... on ma zycie dopiero przed soba.
        • Gość: w Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: 91.210.242.* 23.03.12, 14:57
          Popieram , lep iej bym tego nie ujeła!!
          • Gość: dokladnie Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 15:58
            Babeczki tez zal, napewno nie wyszla specjalnie to jest poprostu wielka tragedia dla obydwóch rodzin....
          • Gość: mieszkaniec Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:50
            powinien zyć byle jak ale z tym żyć a jak nie to już nikogo nie zabije .. ale jeszcze są jego koledzy wszystko na nic . To w odpowiedzi na te prostackie wypowiedzi śp.
        • Gość: do w/w Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 22:43
          jak możesz mówić o człowieku stara baba czy młody czy stary każdy ma prawo żyć gdyby w tym zdarzeniu brał udział ktoś młodszy a nie 82 letnia kobieta to inaczej byś pisał. Inteligencją też nie błyszczysz bo nie znasz okoliczności wydarzeń a piszesz jakieś bzdury aż człowiekowi się ciśnienie podnosi jak czyta takie bzdury wyssane z palca.
        • Gość: mikuś Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: *.rev.masterkom.pl 12.04.12, 09:33
          a licznik się na bagatela 180 km/h zatrzymał. toż to za wolno....
      • Gość: w Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: 91.210.242.* 23.03.12, 14:46
        Czemu ludzie są tacy płytcy. Zastanawia mnie ten fakt. Nikt n ie patrzy na to ze chłopak mwalczy o życie w szpitalu i ze on nic zlego nie robil. Jechal trzezwy, 50 km/h.W czym jest jego wina? Jechal za autem babeczka mu wyszla. Niech spoczywa w pokju ale dajcie mu spokoj. !!!!
        • twoj_aniol_stroz Re: Całe szczęście, że się nie zabił 23.03.12, 17:49
          Bo to jest tak, że jeśli czegoś nie przeżyliśmy to trudno nam zrozumieć to co siedzi w człowieku,który doświadcza tragedii.Dopiero poczucie na własnej skórze prowadzi do bardziej świadomego przeżywania życia. Wiem co czuje człowiek,który potrącił śmiertelnie drugiego człowieka i wiem co czuje rodzina takiej osoby i naprawdę bardzo serdecznie tym ludziom współczuję. Podobnie jak rodzinie tej kobiety. Tylko ona już jest po drugiej stronie, nie cierpi, a ten chłopak jeśli przeżyje będzie musiał się uporać z myślą, że zabił człowieka.To jest bardzo trudne. Obie rodziny mają teraz ciężki czas i nie skończy się on szybko.
        • Gość: Luki Re: Całe szczęście, że się nie zabił IP: 195.205.171.* 23.03.12, 18:34
          Aha, 50, i przy tej małej prędkości wyrwał słupek przystankowy? Krótka droga hamowania to efekt uderzenia i położenia motoru, po przystanku zatrzymał się na drzewie za przejściem, a ofiara była sporo za przejściem po drugiej stronie jezdni. Cała droga jest oświetlona. I jechał za autem? Na tej drodze nikt poza niektórymi miejscowymi nie jedzie mniej niż 80, szczególnie o tej porze, a niektórzy to jeszcze takie 80kilometrowe zawalidrogi wyprzedzają. Norma to wyprzedzanie na pasach. Trzeba bardzo uważać jak się skręca do posesji bo wariaci po 10 aut wyprzedzają, zarówno z SCZ, SC jak i SKL, często DW, WE.
    • Gość: qazzaq Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.03.12, 13:40
      widzicie słoneczna kalifornia nie umie jeździć buraki z bmkami SKL
    • czarnula432111 Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kobietę 23.03.12, 21:06
      Chciała bym przedwszystkim uczulić wszystkich którzy się tu wypowiadają oby was nigdy nie spotkała taka tragednia zależy po której stronie będziecie stać to będziecie bronić swoich racji. Nikt z was nie wie jak przebiegał wypadek a nawet rodzina do tej pory tego nie wie i możemy się jedynie domyślać co się stało. Z pewnością kobieta nie wbiegła pod koła bo starsi ludzie nie biegają za często a tym bardziej żeby zdążyć przed samochodem czy motorem by przejść przez jezdnie. Kobieta ta miała 82 lata i jak na swój wiek była bardzo sprawna dobra pamięć potrafiła wszystko sobie zrobić i załatwić więc nie mówcie że była ''ślepa jak kret'' siedzieć w domu też nie mogła bo każdy człowiek jest wolny ten kto to napisał niech sam siedzi w domu jeśli taka jest jego wola albo wszyscy kierowcy którzy jeżdzą nieprzepisowo powinni siedzieć w domu i byłby spokuj. Chłopak który brał udział w wypadku z pewnością jest winny bo przy uderzeniu w człowieka z przepisową prędkością nie połamał by się aż tak i nie zatrzymał na drzewie czy słupie to poprostu niemożliwe. Wina najprawdopodobniej leży po obu stronach starsza kobieta mogła nie przypuszczać że zbliża się tak szybko i do tego jedno światło mogła wziąść ten pojazd za rowet ale chłopak z pewnością miał nadmierną prędkość bo ciło kobiety leżało ok 15 metrów za śladem chamowania a chłopak zatrzymał się jeszcze dalej na drzewie więc o czymś to świadczy. Powinniście zrozumieć że on tego nie planował ani starsza pani z pewnością nie chciała wejść pod koła, chwila nieuwagi i człowieka nie ma, a dla niego chwila wolności na motorze to prawdopodobnie kalectwo do końca życia. Mogę powiedzieć tylko jedno uważajcie i nie ważne kim jesteście czy pieszym czy kierowcą!!!!
      • Gość: pytanko Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 21:48
        Zastanawiam sie ile bedzie trwac cale slectwo policji i prokuratury.... beda czekac na chlopaka zeby go przesluchac.... czy sami po dowodach jakie zbiora dadza jakis wynik w tej sprawie...zaluzmy w pol roku bedzie jakis wyrok?? napewno jest jakas zaleznosc od tego ile swiadkow ile jakis tam niescislosci, pewnie sprawa sprawie nie rowna ale ciekawe ile to trwa....??
      • twoj_aniol_stroz Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 23.03.12, 21:53
        święte słowa :)
      • stevedelosta Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 24.03.12, 00:03
        I takich wypowiedzi tutaj oczekujemy. Nie obarczając za winę nikogo bądźmy sercem z najbliższymi. A ja czekam nadal na wypowiedź Pana Piotra.
        • Gość: RAM Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 20:04
          Za co on ma przepraszać. Nie wiesz co ludzoe myślą o tym wyadku. Może jednak będą wrogo nastawieni wobec tego motocyklisty. Oby nie, on już zapłacił za swój błąd. piszecie stara baba, a gdyby tam dziecko przechodziło to sytułącja wyglądała by inaczej. Jedno jest pewne motocykliści w większości nie przestrzegają przepisów ruchu drogowego i każdy o tym wie. Może ITD powinno karać także motocyklistów. Mandaty po 5,6,10 tyś zł. można ciężarówki można i innych uczestników ruch
          • Gość: Mundek_79 Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 23:25
            Oni jeżdżą jak debile, przeciskając się w korku między samochodami, jeżdżą na jednym kole po mieście, i co najgorsze o dużo, dużo więcej przekraczają prędkość. Jedyny plus to taki, że są dawcami organów. Pozdro dla motocyklistów !!!
            • Gość: !! Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.12, 13:52
              oni... oczywiście są wyjątki ten motocyklista jechał z dozwoloną prędkością !
              • Gość: do w/w Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 22:01
                a skąd ty to wiesz że przepisowo byłes świadkiem widziałeś jak to się stało bronisz kogośba nie masz zielonego pojęcia jak wyglądał wypadek i okoliczności to czy jechał za szybko orzeknie sąd a nie wy pisząc tu takie bzdury że sie czytać nie chce
                • Gość: MANLI Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.rev.masterkom.pl 12.04.12, 09:41
                  www.klobuck.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art815,motocyklista-potracil-kobiete.htmlPolecam
            • Gość: motodebil Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.204.40.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.03.12, 21:25
              Gość portalu: Mundek_79 napisał(a):

> Oni jeżdżą jak debile, przeciskając się w korku między samochodami, jeżdżą na j
              > ednym kole po mieście, i co najgorsze o dużo, dużo więcej przekraczają prędkość
              > . Jedyny plus to taki, że są dawcami organów. Pozdro dla motocyklistów !!!

dużo, dużo więcej
              niż twój wypie,rdziany przez niemieckiego bauera,
              15 letni golf?

to chyba normalne.
      • Gość: mati Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: *.centertel.pl 27.03.12, 21:52
        czy to ze ciało kobiety było 15 m od miejsca uderzenia świadczy ze jechał za szybko ???
        Chodziłeś na fizyke ? Motocykl (sam) okolo 200 kg , 50 km/h to prawie 14m/s
        Zmieniłeś zdanie ???
        • Gość: distepfano Czy to był kolejny wałęsowski wariat ? IP: 91.210.242.* 29.03.12, 09:54
          Ilu ich jeszcze ta matka z polskiej ziemi urodziła ?
          Ile kalek będzie jeszcze dzięki takim wałęsowskim debilom ?

WITAM Gdańsk na Zaspie ;((
          i nie tylko.
        • Gość: student Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: 212.87.227.* 29.03.12, 10:07
          Rozumowanie godne Maciarewicza.
          • Gość: gostek Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob IP: 195.205.171.* 29.03.12, 21:35
            na całe szczęście z chłopakiem jest coraz lepiej :):)
            • majchrzakpiotr Re: Motocyklista śmiertelnie potrącił starszą kob 09.04.12, 23:04
              czy ktoś ma informacje z miejscowych, jak wygląda temat śledztwa i jaki jest stan chłopaka?
              Po takim czasie, opinia publiczna powinna już wiedzieć, co było przyczyną tragedii - może ktoś coś wie... ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka