Dodaj do ulubionych

Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary z...

28.03.12, 17:48
no to Matyjaszczyk obudził energię :):):) zaraz pewnie będzie się chwalił :):):)
Obserwuj wątek
    • Gość: kicha Wiem jedno IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 18:02
      że sprzedawcy będą tam pracować za miseczkę ryżu i dostawać batem po krzyżu.
      • Gość: LOCO Re: Wiem jedno IP: *.rev.inds.pl 28.03.12, 19:15
        Dopiero zaleje nas SYF i TANDETA.
        • Gość: kicha Re: Wiem jedno IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 19:56
          Te wszyskie dobra zsyła nam BUDDA.Jest to prezent dla poddanych boga Adonaj.
        • Gość: marian Re: Wiem jedno IP: *.alfanet24.pl 28.03.12, 22:39
          Boli mnie tylko to że to wszystko trafi na nasze wysypiska śmieci
      • Gość: gargamel Re: Wiem jedno IP: 212.87.241.* 29.03.12, 16:56
        Bezrobocie płynie do Europy szerokim strumieniem w milionach kontenerów z Azji. Codziennie rozładowywane jest na portowych nabrzeżach i rozprowadzane po całej Unii. Ci, którzy taki stan rzeczy utrzymują mając w tym interes, albo tylko popierają głosując na taką politykę, mają moralny obowiązek utrzymywania bezrobotnych PONIEWAŻ SĄ SPRAWCAMI ich bezrobocia!
    • anula25 Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary z... 28.03.12, 18:21
      tandeta zwyciężyła ........w tych sklepach śmierdzi gumą .
      • Gość: nnn Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 18:42
        nie gumą a tanim plastikiem!!!
    • Gość: $$ kolejna Biedrona IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 18:44
      Przy ul. Wręczyckiej ma powstać kolejny już sklep portugalskiej sieci Biedronka. Super bo i tak za mało kapitału wyjeżdża z Polski i miasta. Bravo panie pierdzydeńcie!
      • Gość: reni Re: kolejna Biedrona IP: *.Netcominternet.pl 28.03.12, 18:48
        Witam ,a w którym to niby miejscu ma powstac ta biedronka na Wręczyckiej?
        • mateusz_czwa Re: kolejna Biedrona 28.03.12, 19:16
          Akurat Matyjszaczyk ma dużo wspólnego z powstaniem Biedronki na Wręczyckiej. Co do Merkurego, zapowiadano, że Chinole będą otwierać firmy w Częstochowie gdy tymczasem znaleźli sobie kolejny rynek zbytu na swoją tandetę. Ciekawe kto uwierzył Rudemu w budzenie energii?
          • Gość: roe Re: kolejna Biedrona IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 19:19
            tylko nie chiński market i tylko nie w Alejach :/ koszmar.
          • Gość: Do mateusz_czwa Re: kolejna Biedrona IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 28.03.12, 20:16
            Merkury został sprzedany jeszcze za rządów niby-prezydenta tadzia, a druga sprwa to firma, która kupiła Merkurego może nawet tam sobie otworzyć psiego fryzjera i Prezydentowi, Radzie miasta nic do tego. I więcej szacunku do innych (jeśli wiesz co znaczy ten wyraz)
          • Gość: $ Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 22:01
            No tak sie sklada, ze ma. Prezydent i jemu podwladni moga wydac pozwolenie, bądz nie. Urzedasy potrafia zastopowac potrzebne inwestycje a glupiego marketu nie?! Chyba zartujesz!
            • Gość: Do $ Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 28.03.12, 22:08
              Miała być galeria, teraz będzie sklep z chińskim syfem, czy uważasz, że ktoś pytał włodarzy miasta co mogą tam sprzedawać??
              • Gość: dolares Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 22:27
                Zapewne nie, natomiast na wybudowanie nowego i chyba juz setnego marketu, to i owszem.
            • Gość: licho Re: kolejna Biedrona. do mateusza IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:06
              Do licha to ty nie wiesz ,ze żadna Biedronka ani inny Kafland nie wystepują o pozwolenie
              na budowę pod własnym szyldem .
              Własciel gruntu polak zamawia projekt i wystepuje o pozwolenie na budowę obiektu
              handlowo -usługowego . Otrrzymuje pozwolenie ,buduje obiekt ,oddaje w użytkowania .
              I dopiero wtedy jeżeli spełnia on wszystkie wymagania siecówki np. Bidronka popisuje z tym właścicielem długoletnią umowę na dzierżawę .
              Polimeni natomiiast od początku figurowała jako inwestor Merkurego
        • Gość: Geronimo zamiast parkingu na Jeleniogórskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 19:21
    • Gość: celiks Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 19:26
      CHINSKI BADZIEW W AMERYKANSKIM WYDANIU
      • Gość: gośc Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 20:31
        Chcieliśta Mataczyka,
        -to go mata.
        Sprowadził Chińczyka,
        - i mu lata!
    • prawdziwykicha.1 Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu 28.03.12, 19:48
      żeby kupione tam artkuły się nie psuły.
      • Gość: mig Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.alfanet24.pl 28.03.12, 20:32
        Ja nie będę robić tam zakupów :(, bo rzeczywiście śmierdzi gumą i plastikiem z towarami chińskimi i nie można wytrzymać
        • Gość: gość Obudził energię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 20:48
          No to chińczyki wyczeszą kasę z Częstochowy!
          Mamy obudzenie energii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: sss Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 23:21
          Gość portalu: mig napisał(a):

> Ja nie będę robić tam zakupów :(, bo rzeczywiście śmierdzi gumą i plastikiem z
          > towarami chińskimi i nie można wytrzymać

No niestety gdyby było wielu takich mądrzejszych, taki interes nie miałby racji bytu..a ludzie rzucaja sie na te wyroby jak głupki - to nic ze pozniej maja popalone stopy po klapkach za 4 zł..moja znajoma juz doszła do tego ze kupuje nawet "chińskie" kosmetyki, ktore tam sprzedaja, jak mozna cos takiego nałozyc na twarz??
        • Gość: *-* Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 01:26
          Możesz nie kupować, ale i tak 80% ciuchów które nosisz, nawet jak nie mają napisu, to i tak są Made in China. O elektronice nie bedę nawet wspominał.
          • Gość: w Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:13
            Gość portalu: *-* napisał(a):

> Możesz nie kupować, ale i tak 80% ciuchów które nosisz, nawet jak nie mają napi
            > su, to i tak są Made in China. O elektronice nie bedę nawet wspominał.

Ale mowa jest o takich własnie typowo chińskich centrach, zalewie najtańszej plastikowej tandety..
          • Gość: wnuczek emeryta Re: Składam swoją ofertę pokropienia tego obiektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:25
            Produkcja odzieży w chinach stała się za droga.Chińczyk za swoją prace chce 400 euro ,za połowę tego pracuje krawcowa w Mołdawii czy Rumunii a i w Polsce za nie długo trzeba będzie za tyle pracowac.www.parkiet.com/artykul/1221192.html
    • osnowa1 Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary z... 28.03.12, 23:53
      To skandal aby na reprezentacyjnej ulicy miasta oferować chiński szajs.Miasto nie może nic zrobić z tym nieszczęsnym Merkurym?Ktoś powinien odpowiedzieć za to co stało się z tym obiektem.
      • Gość: \/™ Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 00:00
        Moze tylko nie chcę.
      • Gość: olo Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 01:59
        lepiej żeby tam Chinole weszli niż żeby dalej straszył budynek w centrum miasta. A co do tego co się stało to jak pamiętam miał być zburzony i cos miało powstać nowego ale TESCO na parterze zablokowało inwestycje. więc ja się cieszę że duchy przestaną straszyć centrum miasta.
        • Gość: Autor bezkrytyczny Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 08:36
          Ale ciemnota w mieście w większości !!!!!
          Do WSZYSTKICH KRZYKACZY !!!
          Zróbcie coś żeby tam nie było chińskiej tandety ! Nie możecie? Jak nie? Przecież macie tyle pomysłów! Pewnie powiecie że Merkury nie jest Wasz? No własnie. Nie jest też Urzędy Miasta a tym bardziej Matyjaszczyka-więc nic nie mogą zrobić, dokąd wszystko jest zgodne z prawem. A to że chińczycy handlują to wina nas wszystkich....a raczej tych którzy tam robią zakupy !!!!!
          A druga wersja-wersja prezesa PiS.....to wina Donlada Tuska.....w tym akurat jest trochę prawdy-ludzie są biedni,więc kupują najtańsze chińskie niedoróbki-ot cała prawda !!!!!
          • Gość: olo Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 09:33
            Z tą biedą to nie do końca - osobiście do krezusów nie należę, zarabiam jak na polskę grosze jak na częstochowę średnio 1,5 klocka. Ale korzystam z ludowej mądrości: "nie stać mnie na kupowanie tandety". Wlę kupić coś za 300 zł raz na pół roku, niż kupować od chinoli co miesiąc.
            PROBLEM: Problem polega na tym że trafić ciuch nie wyprodukowany w chinach nawet za 300 jest cholernie ciężko. 90% firm wyniosło produkcję do Chin więc na dobrą sprawę płacisz za markę ale nie za jakość: (np.: buty adasia to już nie to co kiedyś a płaci się to samo),
            Więc niech sobie chinole sprzedają w merkurym, Powtarzam lepiej oni niż żeby pustostan znów stał zamknięty kolejne 10 lat (PRZECIEŻ TO CENTRUM MIASTA!!!!
            • Gość: MILENA Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.205.98.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.12, 11:36
              Bo to już po Częstochowie,pracy zero,możliwości zero,nic mnie już nie dziwi.
      • Gość: Ej Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 20:48
        Przepraszam ale Jakie miasto? Chyba wioska. Ta czcza Cz-wa już dawno została pogrążona w niebatelnym marginesie vs. zeszła na psy!
        • Gość: tata Re: Półtora tysiąca metrów kwadratowych na towary IP: *.net.stream.pl 30.03.12, 09:33
          wszystkie chińskie " inwestycje" mają tylko jeden cel- pozbyć się towaru wyprodukowanego w CHINACH
          Kto myśli że postawią tu fabrykę jest chyba niespełna rozumu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka