kli8 20.04.12, 11:23 Jak Matyjaszczyk otacza się takimi ludźmi jak są w Wydziale Edukacji (łącznie z dyrektorem) to nie wróże mu długiej kariery.Może , ktoś zajął by się problemem braku miejsc w przedszkolach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrek490 Rudy jest fałszywy! 20.04.12, 11:39 "Strzeż się naznaczonych". Rudy Tusk, ten niby-prezydent Częstochowy, redaktor Wołek, Chlebowski, Boni M (oryginalnie), Lis itp. Rudy jest fałszywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filiżanka Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 11:59 Pani Poseł zgadzam się z Panią w 100%. A porcelanę to on bardzo lubi, szczególnie na śniadankach z przedsiębiorcami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eno a po tytule myślałem, że chodzi jej o IP: 217.12.186.* 20.04.12, 12:07 komorowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam sobie... Re: a po tytule myślałem, że chodzi jej o IP: 188.95.29.* 20.04.12, 12:36 ...przegrała wybory to odgryza się jak Kaczyński po przegranej z Komorowskim. Tylko władza,koryto,kasa im w głowie, a nie dobro obywateli. "...czynić wszystko dla pomyślności Ojczyzny i dobra obywateli" - to ponoć ślubowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shrek Fiona, nie zapomnij, dziś na TVN-ie Shrek trzeci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 13:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fiona, nie zapomnij, dziś na TVN-ie Shrek trz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 13:11 Fiona przecież ma ogra,- po co jej trzeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porcelanowy Król Re: Fiona, nie zapomnij, dziś na TVN-ie Shrek trz IP: 212.87.229.* 20.04.12, 14:48 Jak to po co? Do trójkąta;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: a po tytule myślałem, że chodzi jej o IP: *.isd-hcz.com.pl 20.04.12, 13:44 No właśnie gdzie się podzialy powstałe przedsiębiorstwa z czasów kiedy u koryta było PO bo ja pamiętam tylko Billę o ile dobrze pamiętam nazwę która podobno zmienianiała się w zależnośći od konieczności płacenia podatku. Zapamiętajcie sobie było dno i dalej nic się nie zmienia. A zwalanie nieudolności na innych to strzał we własną stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
bratgj Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 12:12 Lepiej niech odda stery rządzenia tym nowym kołem Doktorowi Sztolcmanowi, a co do Jasnej Góry to Jej zasada "Panu Bogu Świeczka a diabłu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolczyk Prawda w oczy kole IP: 212.87.229.* 20.04.12, 14:45 Boli, Pani Iziulko, że Sabat ma lepszą pozycję w tuskowym grajdołku, to trzeba trochę pogadać, żeby się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek79 Re: Prawda w oczy kole IP: *.1and1.pl 20.04.12, 14:55 Leszczynka boi się, że utonie jak polskie stocznie za rządów jej kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
komicznee Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 12:30 oby Matyjaszczyka jak najszybciej zdymisjonowali ... może tak dużo szkód nie będzie po tej marionetce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
komicznee Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 12:31 szczególnie na śniadankach z przedsiębiorcami;-) " i CHIŃCZYKAMI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monitoring12 Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 12:33 a to artykuł z 29 marca extrapolska.pl/arch/2010/9/czestochowa93.pdf to niemal plagiat, a ta zbieżność nie zauważona oczywiście świadomie przez GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 14:33 Ma tupet ! Nie pamięta już , że w Słowackim powołano dyrektora bez konkursu,a wszystko w ramach wspierania rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw-ny Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 20.04.12, 14:52 Pani Izo ! Mieszkańcy miasta nie wybrali Pani. I tyle. Po co obrażać się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba(r)tman Konieczne zmiany w PO IP: 212.87.229.* 20.04.12, 14:58 Pani Izo, Matyjaszczyk to dla pani temat jak każdy inny. Byle było o pani głośno. Mam wrażenie, że ten artykuł to rozpaczliwe wołanie, aby ktoś panią dostrzegł. Legenda głosi, że pani blask przygasa w stosunku do Bartłomieja Sabata. Może to on powinien zostać kandydaten PO w najbliższych wyborach na stanowisko Prezydenta Częstochowy. Może pani czas juz się skończył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek79 Re: Konieczne zmiany w PO IP: *.1and1.pl 20.04.12, 15:05 Popieram, Sabat powinien przejąć stery. Orzechy laskowe już się przejadły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konieczne zmiany w PO IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 19:44 Pan Sabat to niech się jeszcze poseł Rozpądek słucha i uczy bo póki co jego działania i wypowiedzi prezentują naprawdę niski poziom i nie chodzi mi tylko o poziom merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
rurka0007 Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 15:12 Czy ta pani dalej płacze, że przegrała wybory??? Oj jak mi smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: congo Re: Rurka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 21:40 rurka0007 - zgłoś się... może coś zaradzimy i ożywisz się po tym intercourses...for anyone who loves food, sex and sensuality... Odpowiedz Link Zgłoś
lezsak Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 15:36 Pani Izo niech się Pani w końcu pogodzi, że za przegraną w wyborach prezydenckich ponosi pani całkowitą odpowiedzialność. Proszę przestać się wygłupiać, obrażać na innych i ośmieszać, bo w ten sposób działa Pani negatywnie dla całej Częstochowskiej Platformy, która bez Pani byłby dużo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgt wszyscy asystenci Balta bierzta ją!!! IP: *.thewebhostserver.com 20.04.12, 17:52 o Odpowiedz Link Zgłoś
witkac_radeszin_sebienia co to za hałasy 20.04.12, 15:12 Co raz więcej hałasu o Pani Leszczynie w ostatnich dniach. Najpierw rozłam na obóz Leszczyny i Sabata w PO a teraz ataki w stronę władzy, trochę jak strzały w powietrze robiące tylko dużo hałasu, bez żadnych konkretów. Czyżby Pani Poseł chciała w ten sposób zbudować sobie pozycję w PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portek 23 Re: co to za hałasy IP: *.1and1.pl 20.04.12, 15:20 O, Izabelo, dziewczyno ma, Sabat jest wielki, Sabat to pan. Zamilcz kobieto nie chcemy cię, Lepiej na Wiejskiej schowaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: co to za hałasy IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 19:52 Sabat Czarownic Nie taki sabat czarownic się zbierał. Gdy Fuhrer decyzje o wojnie obierał. Na nic się zdały sabaty , narady , czy branki Gdy nie ma Czarownic, lecz tylko kochanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks do słonia to tu ktoś inny jest bardziej podobny IP: *.pl 20.04.12, 15:36 I to kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty PO,PiS,SLD Re: do słonia to tu ktoś inny jest bardziej podob IP: *.183.144.98.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 17:07 Głosowałem na Matyjaszczyka ale skoro otacza się takimi ludźmi jak Marszałek to już więcej nie będę głosować na SLD. Miałem okazję rozmawiać z Marszałkiem i okazało się że to zwykły cham, prostak i gbur !!!!!! Tylko na kogo tu teraz głosować ????? bo wszyscy mają nas głęboko w du...pie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: realna ocena? IP: *.net.stream.pl 20.04.12, 17:26 Posłanka najwidoczniej stwierdziła że po tak długim okresie jaki upłynął od wyborów w których konkurowała z panem Matyjaszczykiem wystarczy by podjąć się oceny pracy swego kontrkandydata. Faktem jest że ocena ta nie jest najlepsza ale chyba prawdziwa. Jedyne co paradoksalnie może świadczyć na korzyść prezydenta jest ciężka sytuacja budżetowa Częstochowy, ale czy nie miał jej świadomości ubiegając się o fotel Prezydenta? Śmiem wątpić. Na szczęście ma jeszcze parę lat do końca kadencji, oby je dobrze wykorzystał i by coś się zmieniło w Naszym mieście na lepsze, bo samym PR'em typu podatek od pielgrzymów, zniesienie prohibicji czy dofinansowanie in vitro można przebić się do wieczornych wiadomości ale nie "ogłupić" mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzony Re: realna ocena? IP: 212.87.244.* 20.04.12, 18:09 Głosowałem na Pana Matyjaszczyka. Dałem się ponieść hasłom nowego tchnienia w rozwój miasta. Ale na dzień dzisiejszy muszę stwierdzić. że zostałem oszukany przez tego Pana. Sam właściwie mogę mieć pretensję do samego siebie, że w rodzinie i u znajomych wyrażałem pogląd, że młody, ma pomysły i coś się zmieni w Naszym Mieście. Ale niestety okłamywałem siebie swoich bliskich i znajomych. Nie zmieniło się nic a wręcz idzie ku gorszemu. Na dodatek ten Pan obraża mieszkańców Naszego Miasta ściągając ludzi z Warszawy i innych miast śląskich jakby w Naszym Mieście a także w szeregach SLD były same tępaki. Jeżeli zostanie zorganizowane referendum pierwszy pójdę dać wyraz swojego niezadowolenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: realna ocena? IP: *.static.reseler.com 21.04.12, 10:35 Widać w mieście nie ma takich ludzi co potrafią je podnieść z kolan i trzeba ludzi z zewnatrz. Do tej pory ludzie zmiasta nic porzytecznego nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: realna ocena? IP: *.30.19.162.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 18:14 oj chitre na waadze te baby som. na mazowszu, inna piękność kąsa po przegranych wyborach... ;-) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,11569671,Czarzasty_wygral__bo_obiecywal_stanowiska__Politolog_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiediony Re: realna ocena? IP: 212.87.244.* 20.04.12, 18:21 Kąsanie kąsaniem a prawda jest niestety okrutna. Tchnienie dla Częstochowy jest oszukaństwem przynajmniej na dzień dzisiejszy! Oszukał mnie i ośmieszył Miejskie SLD! Zrobił z nas tumanów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 19:56 komuchy z peowcami zawsze byli tumanami w mieście św.Wieży.Nic nie umieją załatwić ,nawet podatku od pielgrzymów.Drogi rozkopali by nie chodzić na Jasną.Prawdziwe tumany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król puszczy Słonia boi się nawet lew IP: *.ice-net.pl 20.04.12, 19:59 Słonia boi się nawet lew. A na grzbiecie słonia stadne ptactwo wszelakie może się najwyżej przejechać, pod warunkiem że je trąbą nie zdmuchnie. Nie popieram prezydenta, w sensie urzędu, jest to wg mnie zbędne stanowisko, jeszcze ci vice. Ale cieszy mnie jedno, że czarno-czerwona sadzawka bulgocze a uczestnicy kąpieli przetępują nóżką, oj przestępują nóżką. A "stare" ciężko będzie miało wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha 3 Re: Słonia boi się nawet lew IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 20:11 tupią,tupią i wytupią. Jak w piosence przyjdzie na to czas.Tylko trzeba to sobie zapisać w kapowniku ormowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dccd Re: Słonia boi się nawet lew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:38 ... oczywiście królu puszczy im gorzej w mieście, tym dla ciebie lepiej... Z takimi cieniasami... daleko nie zajdziemy... Odpowiedz Link Zgłoś
62maniek Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to s... 20.04.12, 20:45 Totalna klęska tow. Matyjaszczyka zero pomysłu na rządzenie kopiowanie tylko pomysłów Wrony ( dobrze że Tadek coś rozpoczął ) bo w Częstochowie nie robiono by nic. Kolesiostwo partyjniactwo zatrudnianie kolesi i znajomych z SLD. Zastępcy nie znający problemów miasta - Soborak odpowiedzialny za drogi to jakieś nieporozumienie podobnie jak dyrektor Sikora od dróg. W środę w TV Orion jego rzeczniczka informuje do lokalizacji dziur w naszych ulicach jest mało inspektorów ( niedawno dwóch zwolniono) ale są samochody tylko nie ma inspektorów. Przecież to jest kpina z nas mieszkańców jeżdżących po dziurawych ulicach. To jest totalna nieudolność, jakie uczelnie kończyli ci panowie "wybitni "fachowcy od dróg co przez ponad rok nie potrafili wybudować nawet metra ścieżki rowerowej w Częstochowie. Wstyd panie Prezydencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 20:52 faktycznie Tadek cos zrobił-zabił TO MIASTO Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to s... 20.04.12, 20:49 Pani Poseł wypisuje takie bzdury że nawet nie ma się ochoty polemizować. Nie jestem ani z lewa ani z prawa ani z kosmosu tylko z Częstochowy, tak dla wyjasnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Matyjaszczyk zawiódł, tych co na niego liczyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 21:29 car50 ty jesteś z kosmosu... żeby polemizować trzeba coś wiedzieć, coś rozumieć... ty nie masz ani jednego, ani drugiego... a że jesteś z Częstochowy to widać i czuć... Pani Leszczyna powiedziała o "rządach" Matyjaszczyka po blisko półtora roku: "Pierwszy rok prezydentury Krzysztofa Matyjaszczyka można by porównać do pobytu słonia w składzie porcelany: głośno i dużo szkód!" - tylko głośno wg zasady byle głośno, byle mówili...cokolwiek... "król okazał się nagi, a raczej bez energii..." - nagusieńki kompletnie... "brak zaplecza intelektualnego, a nawet ideowego" - i tu się nieco myli... jest wokół niego paru gigantów myśli i czynu... "otoczenie (prezydenta) jest takie, jak Prezydent, a Prezydent, jak otoczenie. Bycie "fajnym" to niewystarczająca kwalifikacja dla prezydenta miasta"... myślę, że jego otoczenie jest gorsze... "strzela jak kulą w płot" swoimi pomysłami... no strzela ... "przyszłość Częstochowy nie napawa optymizmem"... nie napawa... jak dum dum... Jak na krótki tekst całkiem, IMHO, przyzwoita diagnoza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jana A kiedy to przyszłość Cz-wy napawała optymizmem? IP: *.ice-net.pl 20.04.12, 21:42 Janie, konkretnie czy możesz wskazać rządy od 1945 roku, podczas których można było stwierdzić, że "przyszłość Cz-wy napawa optymizmem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: A kiedy to przyszłość Cz-wy napawała optymizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 22:23 ... nie nie mogę, ale młody jestem i mogę nie pamiętać... Ale pamiętam co dziadek mi opowiadał, że najlepiej było na tej ziemi na początku XX wieku - "w 1903 roku Częstochowa uzyskała kolejowe połączenie z Herbami, a w 1911 z Kielcami. W 1909 roku w mieście odbyła się Wielka Wystawa Rolniczo-Przemysłowa. Częstochowa przeżywała dynamiczny wzrost gospodarczy, powstawało ok. 60 dużych zakładów przemysłowych, 3-krotnie wzrosła liczba mieszkańców. Częstochowa miała monopol w przetwórstwie juty (90% produkcji krajowej), wyrobie galanterii (80% rynku), zabawek (70%)". Ale to było dawno i wiele wskazuje na to, że się, niestety, nie powtórzy... Na jucie, galanterii i zabawkach nie pociągniemy... zostaje koks, pasy i poduszki... I zmarniejemy ostatecznie do rangi pipidówy... a przy takich "liderach" spadniemy może nawet niżej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojana Re: Matyjaszczyk zawiódł, tych co na niego liczyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 19:31 ty to nazywasz przyzwoita diagnozą! Tu nie ma żadnej diagnozy ani rozpoznania - tu są bzdury sfrustrowanej baby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Matyjaszczyk zawiódł, tych co na niego liczyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 20:16 @dojana ... nie lubię takiej jałowej krytyki, bo mógłbym odpowiedzieć, stosując twoją retorykę, że twoja ocena to "bzdury sfrustrowanego faceta"... niewiele z tego wynika i szkoda czasu... IMHO, przyzwoita diagnoza działalności byłaby możliwa, gdyby Matyjaszczyk przedstawił program działań na swoją kadencję: działanie/decyzja - koszty - harmonogram - spodziewane efekty... Niczego takiego nie przedstawił - co niestety potwierdza kompletna mizerię intelektualną otoczenia tego gościa i brak znajomości problemów miasta oraz sztuki i rzemiosła zarządzania jego rozwojem... W takiej sytuacji wszelkie oceny, siłą rzeczy, muszą mieć charakter ogólny, by nie powiedzieć publicystyczno-hasłowy... Ale jednak cośkolwiek wiemy, widzimy, czytamy, słyszymy i czujemy... Urzędująca władza i jej zaplecze "pijarowskie" - mój boshe - wrzuca publice hasełka, puste deklaracje, słabo przygotowane pomysły czy projekty... a publika reaguje: jedni siedzą cicho ze strachu (administracja), inni ulicznie protestują i palą kukły prezydenta miasta (co potępiam z całą mocą jak przejaw absolutnego zdziczenia obyczajów...), jeszcze inni piszą i publikują oceny działań i zaniechań prezydenta ( Poniedziałek, Leszczyna...) a większość społeczności ma te "problemy" w tyle czyli jest "bez stosunku" (niesłusznie bo jakość rządzenia rzutuje na jakość życia w mieście), ale jej frustracja narasta... Przyjdzie pora, ktoś napisze solidną, rzeczową - wykorzystującą twarde fakty i dane - oraz metodologicznie poprawną - sine ira et studio - ocenę prezydentury Matyjaszczyka w latach 2010-2014... Ku przestrodze, ku pokrzepieniu i chwale czy ku hańbie i potępieniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Brawo Leszczyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 20:58 Matyjaszczyk tak bardzo nieudolnie rządzi Częstochową, że WRESZCIE ktoś się na ten temat głośno wypowiedział. Rządy Matyjaszczyka to czas stracony, niestety... Oczekuję od Pani poseł, że częściej będzie recenzowała poczynania pana prezydenta Matyjaszczyka. On w końcu tyle naobiecywał, ale obiecanki cacanki... Szkoda Częstochowy na rządy SLD i Matyjaszczyka, niech chociaż Leszczyna będzie przyszłą alternatywą dla tego pana. Inni posłowie jakoś nie interesują się sprawami naszego miasta (zapamiętam przy następnych wyborach). Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Brawo Leszczyna! 20.04.12, 21:05 Ani miastem ani krajem nie da sie rządzić PR a to jedyne co PO -cy maja do zaproponowania-patrz autostrady, koleje, słuzba zdrowia , szkolnictwo , nakłady na nauke , i długo by długo. WYGONIĆ PARTIE Z SAMORZADÓW - wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Brawo Leszczyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 21:16 A ja Matyjaszczykowi nie daruję, że np. nie zbuduje równoległej ulicy do Korczaka. Po prostu odwołał planowaną od wielu wielu lat budowę i już ! A kierowcy następne długie lata stać będą w codziennych korkach. Nawet nie wiadomo kiedy raczy tę inwestycję przeprowadzić. I tak jest ze wszystkim u obecnego prezydenta. Szkoda Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ango7 Re: Brawo Leszczyna! IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 22:07 Politycy dbają głównie o swoje interesy ale muszą również coś zaoferować wyborcom, obecny prezydent sympatyk Chin oferuje nam standardy chińskiej prowincji: dziurawe drogi, ograniczenie pomocy społecznej, likwidacje szkół ( w tym dla niepełnosprawnych - to też pomysł wschodni, inwestowanie w chorych jest bardzo nieekonomiczne ), w sumie po co szkoły, Chiny napędzają pracownicy - roboty, nie mający czasu na myślenie (mózg zużywa około 20% energii - nieekonomiczne), na osłodę w centrum powstał market z chińską tandetą, mamy też perspektywę chińskich inwestorów, tyle tylko, że tam na prowincji inwestuje się głównie w obozy pracy za miskę ryżu, uważam, iż ten prezydent ciągnie nas, jako polską prowincję, na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
62maniek Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to s... 20.04.12, 21:02 Tatek zabił a Matyjaszczyk urządza pochówek. Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to 20.04.12, 21:11 Dlatego- WYGONIC PARTIE Z SAMORZĄDU - wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.play-internet.pl 22.04.12, 13:11 popieram. nie ma miejsca dla partii i partyjniactwa w samorządzie lokalnym! Inaczej nie spotka nas nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: 109.95.24.* 20.04.12, 21:04 panie matsrajszczyk jak całuje się Dame w rączke to nalezy pochylic sie do tej rączki, a nie podciagac sobie łape pod pysk, kolejny raz pozkałeś pan żeś pan burak pospolity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.30.4.77.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 21:23 dobrze, że przynajmniej biskupowi rąsi nie ślini. a to, już jest dużo! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfv Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.of.pl 22.04.12, 21:55 brawa Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam sobie... Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: 188.95.29.* 20.04.12, 21:46 "...panie matsrajszczyk jak całuje się Dame w rączke to nalezy pochylic sie do tej rączki, a nie podciagac sobie łape pod pysk, kolejny raz pozkałeś pan żeś pan burak pospolity" Hej panie dupku! Przypatrz się jak "całuje dłoń madame" jaśnie pan prezes K. jak ciągnie do swoich ust ręce dam, niczym kota za ogon! Widać ma w tym wprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apolityczny Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 22:23 Gdzie są administratorzy tego forum !!! Wydaje mi się ,że wątki polityczne powinny znajdować się w dziale " KTO NAMI RZĄDZI " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszka Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 23:55 Admini śpią, tak jak Pani Poseł. Leszczyna też zapadła w drzemkę, wydawałoby się, że się wybudziła, ale chyba nie do końca, bo bredzi. Próba odciągnięcia uwagi od bałaganu na własnym podwórku. Tanie, populistyczne hasełko, nic więcej. Pani Poseł, więcej konkretów na przyszłość życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minifest Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 00:02 "żadne populistyczne hasełka" tylko cała prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.04.12, 06:07 Mogło byc jeszcze gorzej !! Ludzie pomyslcie co by było gdyby prezydentem została Leszczyna !!!!! Wiec wole Krzyska niz Leszczyny , Sztolcmanów Wrony itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Nie każdy lubi cacao... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 08:55 ... gorzej zawsze być może, gratuluję odwagi ej, taki coming out - wolę Krzyśka... chłopie trzymaj się... jednak kobiety to jest coś... zwłaszcza gdy ładne i inteligentne... Czas na kobietę ... Dość Krzyśków, Tadków i innych Marasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loocky Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 07:20 To samo można odnieść do pożal się Boże p-remiera... Fajny chłopak, tylko ministuf se wziął do dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 09:13 loocky - aleś w du.pę dowcipny... Rozumiem, że towarzysz Miller and company to twoi idole... Fajne chłopaki... tylko jak na nich patrzę ... to szukam cienia... Matyjaszczyk absolutna kaszana i to trzeba będzie zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
lezsak Leszczyna drugim Palikotem 21.04.12, 13:32 Leszczyna, wielka przegrana. Chyba nikt do niedawna nie łudził się, że do czegokolwiek może się jeszcze Częstochowskiej Platformie przydać. A jednak może i pokazują to ostatnie działania naszej lokalnej polityczki. Otóż Leszczyna stała się Palikotem Częstochowskiej PO. Zachowuje się jak kukiełka do robienia hałasu i odwracania uwagi mieszkańców a przede wszystkim swoich wyborców od rzeczy rzeczywiście istotnych. Sam głosowałem na Ruch Palikota i czuję się oszukany a teraz widzę ten sam schemat z Leszczyną. Tym razem nie dam się już oszukać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Re: Leszczyna drugim Palikotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 14:18 lezsak - jesteś kompletnie niewiarygodny - tyle razy dałeś się oszukać... Dupek z ciebie a bierzesz się za oceny innych, co kogo obchodzi na kogo głosowałeś ? Głosuj żesz na kogo chcesz... Leszczyna na tle Matyjaszczyka - po tym co pokazał po półtora roku - może się okazać całkiem przyzwoitym prezydentem miasta... No bo przecież nie Sabat - o boshe widzisz i nie grzmisz - czy Gawroński z PiSu czy Wiśniewska albo i Majer czy inny chłoptaś... O boshe... ześlij nam jakiegoś normalsa na prezydenta miasta a nie kolejnego przymuła... Tylko kretyni głosują na kretynów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantalon Re: Leszczyna drugim Palikotem IP: 212.87.229.* 21.04.12, 14:59 @sf, odpowiedziałeś sam sobie. Pozwól, że zacytuję: >Leszczyna (...)może się okazać całkiem przyzwoitym prezydentem miasta... >Tylko kretyni głosują na kretynów ! Ja bym aż taki uszczypliwy nie był, może to dobra kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam sobie... Re: Leszczyna drugim Palikotem IP: 188.95.29.* 21.04.12, 15:57 ...a najlepiej zaorać to miasto i po krzyku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Re: Leszczyna late bloomer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:21 Drogi pantalonie - mimo, że często odpowiadam sam sobie, to tutaj akurat nie uciekałem się do formy zawoalowanego monologu, ale podziwiam twą czujność... Lubię konkret i błyski inteligencji - problem widzę tak: nowe wybory samorządowe - przyspieszone po ewentualnym odwołaniu Matyjaszczyka albo w ustawowym terminie 2014... Kandydaci: - Matyjaszczyk albo Balt albo Wabnic (SLD) - Warzocha albo Gawroński (PiS) - Leszczyna (PO) - Sabat (PO) no i może: - Głębocki (WS) - inni No i trzeba wybierać... i nie ma co się obrażać na samorządową zmorę - partyjną demokrację. I w tym sensie i kontekście powtórzę: Leszczyna może okazać się całkiem przyzwoitym prezydentem miasta... Innymi słowy... mając do wyboru: majtki, stringi, figi, slipy i pantalony wybieram te ostatnie czyli bloomersy... Podtrzymuję diagnozę-ostrzeżenie: Tylko kretyni głosują na kretynów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Leszczyna late bloomer IP: 91.210.242.* 21.04.12, 19:48 Iza odejdź z polityki. Już raz nas skompromitowałaś. Granie znowu na ciebie to polityczne samobójstwo. Po prostu się nie nadjesz. Trzeba postawić na kogoś kto może zawalczyć z Matyjaszczykiem. Ty jesteś tylko bardzo cienką nauczycielką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sok Re: Leszczyna late bloomer IP: 91.210.242.* 21.04.12, 19:54 cienką ??? Ty chyba jej nigdy nie widziałeś. Jak założy obcisłą sukienkę to Fiona przy niej to igiełka. Kobieta w jej wieku i tuszą nie powinna się tak ubierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabel Re:Władza, władza i tylko władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 20:29 Jej po prostu brakuje władzy!? Chciałaby, a nie może, bo nawet swoi powcy ją olewają. Stąd drugie koło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Władza, władza i tylko władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 20:37 do politycznego wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re:Władza, władza i tylko władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:22 izabel - z tego co pokazuje częstochowska PO, z tego co przecieka do publicznej wiadomości, jasno wynika, że jest intelektualnie i kulturowo niekrzepka... Obawiam się, że pani Leszczyna - przy wszystkich jej wadach i wpadkach w ostatnich latach - o lata świetlne góruje intelektualnie nad resztą towarzyszy, którzy nie splamili się żadną autoprezentacją dowodzącą ich walorów umysłu i charakteru (wywiady w Orionie Sabat, Maranda...wywiady prasowe, interpelacje...). I to jest ich problem... funkcjonariusze z kompleksami niższości i mizernym wyposażeniem umysłowym, niewspółmiernym do siły ich parcia do koryta władzy (za wszelką cenę i szybko...), ciągną w dół czyli w swoja stronę. To jest cyniczny koniunkturalizm, hipokryzja i bałamucenie publiki. I słaba to pociecha, że w SLD czy PiSie jest, pod tym względem, jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cd Re:Władza, władza i tylko władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:59 Naprawdę to ty jestes intelektualnie dobry, a nie twoja pryncypalka Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to s... 21.04.12, 21:17 Leszczyna,Matyjaszczyk,Wrona, i inni "włatcy" Czestochowy, to przecież zło.Zło,które nie wie czym jest,ale chce rządzić.Zło-czyli malpy w ludzkiej skórze,zachowują się jak bestie.Małpy rzadzą się swoimi prawami.Bestie tylko rządzą!Bestie;to jest coś gorszego od małp.Bestia nie ma żadnych uczuć.Tak to przynajmniej wygląda.Czas dla małp i bestii,już się skończył.To nie ma prawa bytu i zostanie usunięte z tego świata.Ten świat, przestanie istnieć już za chwilę. Nie jest to jakieś proroctwo,czy wizja.Jest to moja wiedza.Jestem przecież 44!Moja jest Częstochowa,bo była od zawsze stolicą Polski.Nie będzie w niej, bo nie było nigdy,żydowskich kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do benia Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 23:04 Ależ masz największe szanse, żeby rządzić! Chcesz? Masz! Daj tylko chłopie cynk będziesz radnym- tylko oprócz krytyki daj pomysł na miasto. Tak zostali radnymi (jak myślę- a jestem dość blisko) twoi młodzi koledzy i koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
januszek1945 PO i SLD mogą sobie podać ręce 22.04.12, 07:44 Jakie platformistka może mieć pojęcie o dobrym rządzeniu? Niech najpierw ida na naukę do prezydenta Wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PO i SLD mogą sobie podać ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 13:49 Człowieku, przecież PO nic innego nie robiła,jak cały czas współrządziła z Wroną, to jest właśnie efekt rządzenia z Wroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Brawo Leszcyna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 17:06 Szkoda Częstochowy na rządy SLD i Matyjaszczyka, niech chociaż Leszczyna będzie przyszłą alternatywą dla tego pana. Inni posłowie nie interesują się sprawami naszego miasta (zapamiętam przy następnych wyborach). Podziwiam panią poseł, że dzielnie znosi te chamskie ataki internetowych i anonimowych żołnierzyków obecnych władców Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Brawo Leszcyna !!! IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 21:56 W mieście mówią,że ks.infułat i jego brygada szykują na prezydenta Głębockiego ze Wspólnoty Samorządowej Wrony.To ci dopiero dowcip. Chyba im się głowy zamieniły w puste dynie.Leszczyna wygrałaby z nim w cuglach. Mam jednak nadzieję,ze znajdzie się jakiś sensowny facet,który wreszcie podniesie Częstochowę do rangi miasta.Najlepiej,żeby nie należał do żadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brawo Leszcyna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 22:38 Pierdoły jakieś,-Głębocki tak jak Wrona przegra z każdym,-czy to się Głębockiemu podoba, czy nie! Czyrek -to uczeń Edwarda,- a Głębocki - to uczeń Tadzika. Głębocki nie nadaje się na prezydenta, on nie ma "kindersztuby"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Brawo Leszcyna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 21:31 A Ty zdajesz sobie sprawę co pieprzysz, chyba nie!A szkodzisz Izie i to bardzo.Chyba,że o to ci chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Brawo Leszcyna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 21:33 I nie Lescyna , tylko Leszczyna -nauczcie się durnie pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Brawo Leszczyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 21:34 No,wreszcie normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Brawo Leszczyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 20:09 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarara Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.12.12, 21:38 a już myślałem, że chodzi o s%$#@&^*%a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Posłanka Leszczyna: prezydent Matyjaszczyk to IP: *.cdma.centertel.pl 30.12.12, 17:00 www.tinyurl.pl?HdZXqHyN Odpowiedz Link Zgłoś