Dodaj do ulubionych

vlepki częstochowskie - popierać czy tępić?

14.03.02, 13:32
jestem ciekaw opinii na ten temat...
Obserwuj wątek
    • silent_bob1 Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 14.03.02, 13:38
      popieram! vlepki powinny być kojarzone z Częstochową równie silnie, jak Jasna Góra
      • Gość: Antos Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: 2.2.STABLE* / 10.0.2.* 14.03.02, 19:09
        silent_bob1 napisał(a):

> popieram! vlepki powinny być kojarzone z Częstochową równie silnie, jak Jasna G
        > óra

a od kiedy to vlepki czy wlepki jak kto woli sa wynalazkiem czestochowian aby
        byly akurat kojarzone z naszym miastem

btw - vlepki fajna sprawa , zawsze zerkam jak je gdzies widze w tramwaju lub
        autobusie
        • Gość: Lotnik Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 11:05
          Nasze Autobusy i tramwaje tak czy siak są brudne i obdrapane. Uważam że vlepki
          są 100 razy lepsze od bzdurnych ogłoszeń z których mało kto korzysta i
          ostrzeżeń na które nikt nie zwraca uwagi. Vlepki są ładne, często śmieszne,
          ciekawe, i jestem przekonany, że są pewną przeszkodą dla całego pieprzonego
          systemu. Vlepki zawsze dają coś do myślenia i można się z nich wiele nauczyć.
          Pozdrawiam wszystkich vlepiających!
      • Gość: gw fun Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: 62.89.106.* 21.03.02, 00:08
        Tak, Kopernik też był z Częstochowy. Z plagą wlepek zetknęłem się w Warszawie
        już ze cztery lata temu, a w Cz-wie w pojazdach MPK to wtedy widziałem najwyżej
        napisy wydrapane gwoździem. Niektóre są nawet zabawne jak np. "Andrzej
        Vlepper", ale prawdę mówiąc to syf - preludium do wandalizmu i braku
        poszanowania wspólnej czy cudzej własności. Niech sobie gówniarze lepiej
        wywlepkują słomianą makatkę nad tapcznem w swoim pokoju (jak im starzy pozwolą).
        • tomi_24 Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 21.03.02, 00:39
          Co tak naprawdę fascynuje was w tych vlepkach? Faktycznie może vlepiajcie je
          sobie w domku na ścianie, albo zorganizujcie jakąś dużą ścianę gdzie każdy
          vlepkarz będzie się mógł bezkarnie wyrzyć. Po co niszczyć autobusy i tramwaje?
          Przecież to tylko oszpeca pojazdy komunikacji miejskiej...
    • morgan_ Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 14.03.02, 16:43
      a cóż to VLEPKI CZĘSTOCHOWSKIE?
      kto komu za co w co i po co?

oświećcie wielkopolskę.
      • fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 14.03.02, 18:21
        zapraszam na www.fsh.of.pl po wiecej informacji
    • tomi_24 Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 14.03.02, 22:45
      Zdecydowanie tępić! Może niektóre z nich są zabawne, ale zostawiają po sobie
      niesamowity syf...
      • fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 15.03.02, 14:13
        nie ma zrywania
        nie ma syfu
        nie ma problemu
    • Gość: matka a muzea częstochowskie poperać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 16:52
      Takie vlepki jacy pasażerowie; zamiast kasować bilet, vlep swoją. Będzie
      vlepiej.
    • anniolek Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 16.03.02, 22:38
      vlepiać i nie pieprzyć.
      się.
    • magata Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 18.03.02, 09:18
      Popieram vlepki. Uwielbiam vlepki! Znikomy to wandalizm. Wsiadając do tramwaju –
      zawsze wyglądam, co nowego się pojawiło. Wklejajcie jak najwięcej. (nie wiem,
      jak tam prawa autorskie, ale przyznaje kilka moich ulubionych wydrukowałam z
      waszej strony i vlepiłam nad biurkiem. Umilają mi życie!!!
    • magata Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 18.03.02, 09:27
      aha! przeglądając strony vlepkarzy z innych miast (przyznaje, wkręciłam
      się :))) zdecydowanie doszłam do wniosku, że Częstochowskie są najfajniejsze.
      (bez szowinizmu lokalnego).
      • Gość: fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 09:32
        Nie krępuj się i sięgaj do naszych archiwów po więcej vlepek. Drukuj i vlepiaj,
        aby świat dokoła był vlepsiejszy. I głosuj na Człowieka Banana :)
      • Gość: matka Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 09:55
        Aż serce roście!! Brawo dziewczynki i chłopcy! Dla was dalej vlepiać będziemy.
        • fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 18.03.02, 10:38
          ...po wsze czasy. Ale przestrzegam przed złymi vlepkarzami, którzy robiąc swoje
          vlepki sięgają po cudze z miast innych, co plagiatem zwykło się nazywać.
          • Gość: Mnich Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 00:43
            Dobry nick ;)))))))
            A'propos czy jak dostaję mandat to to też jest vlepka?? ;))))
            • fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 20.03.02, 15:55
              Wszystko może stać się vlepkom, jeżeli jest odpowiednio obrobione. Mandat
              nadaję się do vlepienia nawet w pierwotnej formie.
            • Gość: matka Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 20:52
              Ja rozlepiłem swój mandat za BRAK BILETU!!!
        • Gość: metanews ml crew Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: 80.48.252.* 25.12.02, 01:10
          hhhhmmmm wlepki wlepki ,fajna sprawa chlopcy ale nie uwazajcie sie za starych
          wlepkazy ,bo nawet ja i cala masa moich ziomów wlepiala juz ze 2 lata temu a i
          nie zapominajcie o sio crew które w swoim czaie mialo zalepiona cala
          komunikacje miejska, a wasze wlepki sa moze ze dwie na tramwaj, nie mowie ze mi
          sie nie podobaja boo sa spoko i wlepiajcie dalej ale poprostu wypowiadacie sie
          o wlepkach a nie wlepialiscie nawet wtedy gdy byl niesamowity boom na ten sport
          i tramwaje byly tak zalepiane(wiadomo wlepki nie byly tak fajne jak to mozna
          zrobic dzisiaj bo wiadomo rowniez ze czlowiek sie samodoskonali)ze nie bylo
          miejsca na 2 centymetrowej wielkosci wlepke(maxymalnie babili wtedy glownie-
          sio,ult,ml,wr,com)i wtedy tak naprawde zaczelo sie wlepianie w czewie.Fajnie ze
          trwa nadal.Róbcie swoje!!!!!!!!!!
    • Gość: popierać Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.pcz.czest.pl 25.03.02, 14:37
    • Gość: jacek Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czes.gazeta.pl 25.03.02, 16:06
      Może to niegroźna subkultura tworzona przez fajnych
      ludzi, ale jednak bardzo łatwo może przejść w zwykły
      wandalizm. Wtedy będzie podobnie jak z graffiti -
      ludzie mają dosyć syfów na ścianach i będą przeciko
      wszystkim, którzy malują, nawet w odpowiednich
      miejscach i ładne rzeczy. A z drugiej strony każdy
      brudas wypisujący bzdury będzie się uważał za artystę.
      • fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? 25.03.02, 23:23
        Pragne zakomunikować, iż vlepkarze to żadna subkultura, a porównywanie naszych
        prac z graffiti jest co najmniej nie na miejscu. Ja przynajmniej nie mam nic
        wspólnego z malowaniem po murach. Dobrze, że nie zostaliśmy porównani do tych
        co ryją po szybach lub pojedynkują się na grubość markera. Całe szczęście, że
        istnieje jeszcze rozróżnienie pomiędzy graffiti, a napisami na murach w
        stylu "ONR walczy" albo "Jude raus".
        O zgrozo, czy ludzie tworzący zawsze muszą być szufladkowani ze zwykłymi
        wandalami?
        • Gość: jacek Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czes.gazeta.pl 28.03.02, 12:57
          fsh napisał(a):

> Pragne zakomunikować, iż vlepkarze to żadna
          subkultura, a porównywanie naszych
          > prac z graffiti jest co najmniej nie na miejscu. Ja
          przynajmniej nie mam nic
          > wspólnego z malowaniem po murach. Dobrze, że nie
          zostaliśmy porównani do tych
          > co ryją po szybach lub pojedynkują się na grubość
          markera. Całe szczęście, że
          > istnieje jeszcze rozróżnienie pomiędzy graffiti, a
          napisami na murach w
          > stylu "ONR walczy" albo "Jude raus".
          > O zgrozo, czy ludzie tworzący zawsze muszą być
          szufladkowani ze zwykłymi
          > wandalami?

Sorry, nie chciałem obrazić żadnego vlepkarza. Napisałem
          tylko o swoich obawach, że wkrótce (podobnie jak to się
          stało ze szlachetnym graffiti) pojawią się wandale,
          którzy pod szyldem vlepkarzy będą robili jakieś g...
      • Gość: matka Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 02:06
        j.w.
    • magata pytanie 28.03.02, 07:44
      mam kilka pomysłów na vlepki. chciałabym się tylko dowiedzieć na czym polega
      technika vlepiania. nie mam pojęcia jakiego kleju użyć (żeby nie spadły)
      z vlepkarskim pozdrowieniem -:)))
      • Gość: fshmatka Re: pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:34
        No prosze czyzby kolejny vlepkarz zasilil szeregi tramwajowych artystów? Sprawa
        jest prosta. Do zrobienia vlepki nie potrzeba klasycznego kleju (szkoda
        paprania, czasu, a i dlugo schnie). Najlepszym i najbardziej ekonomicznym
        rozwiazaniem jest tasma obustronnie klejaca (jej cena waha sie od ok. 2 zl do
        5). Mozna stosowac tez arkusze papieru samoprzylepnego do drukarek (ok 70 gr za
        kartke A4).
        Zyczymy powodzenia w tworzeniu vlepek. Gdyby nasunely sie inne pytania chetnie
        sluzymy pomoca :)

pozdrawiamy.
        • Gość: Jontek Re: pytanie IP: *.lechonia / 192.168.1.* 24.04.02, 00:05
          Zdecydowanie tępić!To jest zwykłe niszczenie mienia publicznego.
          • Gość: Lotnik Re: pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 11:39
            Vlepki!!! Kocham vlepki. Zalepcie te brudne autobusy i tramwaje!!
            • Gość: fsh Re: pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 14:39
              chyba "zalepimy te wszystkie..."
              ;)
              • Gość: Przemo23 Re: pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 17:13
                Fsh i Matka to dwaj dobrzy kumple ode mnie.Ida ku chwale naszego bloku hehe.
                Zalepiajcie dalej panowie!!!!!!! Pozdrowionka !!!!
    • Gość: fsh Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 10:33
      pragne zakomunikowac iz nastapily aktualizacje na stronach:
      www.fsh.of.pl
      www.dolina.of.pl

dziekuje
    • Gość: velvet Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 12:35
      A nie myśleliście chłopaki żeby zorganizować wystawę vlepek w Częstochowie?
      Można by również ściągnąć vlepkarzy z innych miast i stworzyć ogólnopolski
      pokaz waszych prac.
      • Gość: matka Wystawa IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 18:04
        Gość portalu: velvet napisał(a):

> A nie myśleliście chłopaki żeby zorganizować wystawę vlepek w Częstochowie?

Hmmm, myślałem także nad walnym zebraniem vlepkarzy częstochowskich. Przy okazji
        oczywiście wielkiej ogólnej wystawy.
        Szukamy organizatorów i sponsorów ;)

• Gość: fsh Re: Wystawa IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 20:19
          jakie walne zgromadzenie?
          to my mamy jakies walne zgromadzenia? ;)
          a tak przy okazji to ktos moglby pomyslec i zorganizowac taka wystawe w ramach
          juwenalii. pionowa powierzchnia plaska 2x5m starczy...
    • Gość: ART!mwaj Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 23:47
      www.artmwaj.prv.pl - nowa strona, nowa jakosc, nowe vlepki
      • Gość: gość Re: vlepki częstochowskie - popierać czy tępić? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 14:11
        vlepki - a nie se bedom:) tylko może zacznijcie używać kleju który nie będzie
        doprowadzał do szału pracowników MPK którzy później muszą je zrywać. bo jeżeli
        nie da się ich usówać to ja traktuje je tak jak plakaty wyborcze - poprostu
        śmieci:(
    • magnesia MATKA dobrym vlepkarzem 23.11.02, 18:40
      podobaja mi sie vlepki matki...
      jesli ktos nazywa vlepki wandalizmem to niech lepiej spojrzy na wciaz walajace
      sie po polskich ulicach wyborcze plakaty... to dopiero jest smietnisko. Jak
      zwykle nie ma kto tego sprzatnac choc ci co je wywiesili... a raczej ci co na
      nich sie prezentuja maja obowiazek je usunac.
      magnesia
      • Gość: [L] Zniszczyli naszą galerię! IP: 80.48.252.* 23.11.02, 23:04
        Wandale to Ci, co zniszczyli naszą największą galerię vlepek, która była na
        tylnich drzwiach stołówki akademYckiej. Co im to przeszkadzało? Każdy chętnie
        oglądał sobie nasze vlepki, popijając piwko w piątkowe i sobotnie wieczory. Ale
        my nie odpuścimy, to jest praca, którą musimy wykonać. Będziemy walczyć z
        Babilonem! Vlepkarze, jednoczmy się!
    • Gość: unsatisfied Pomóżcie IP: *.bydg.pdi.net 25.11.02, 23:26
      Wystarczy jakakolwiek reakcja z Twojej strony a mi pomożesz
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=3741554&a=3746767

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka