Dodaj do ulubionych

Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater''....

12.07.12, 17:22
Co ciemni biali wiedzą o kulturze? Jak niszczą Jasną Górę najpierw obrzydliwą Glgotą a teraz renowacją. Do brewiarzy!!!!! A nie do polityki!!!!Ale klika teraz widać Pan Tadeusz ma ich wszystkich w kieszeni. Szkoda, że kasa nasza. Boja się że się urwie. To nie jest kościól tylko njawiększa sekta.
Obserwuj wątek
    • Gość: do jdm2010 Najwieksza głupota prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 17:29
      A ty jakim znawcą jesteś w dziedzinie kultury i czego dokonałeś?, z twoich wypowiedzi widzę że brak ci podstawowych wiadomości z historii sztuki i kultury!. Wiec nie zabieraj głosu w sprawie w jakiej nie masz pojęcia. Odwołanie Pani Małgorzaty Nowak znanej i cenionej w środowisku nie tylko kultury ale i znanej w świecie, to największy błąd pana Matyjaszczyka, nieznajomość kultury skończy się zabraniem stołka!
    • Gość: gość Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 17:35
      "jdm2010", - z kichą żeś się na łby zamienił ? !!!
      • jdm2010 Prezydent nie che odwołać szefową ''Gaude Mater' 12.07.12, 18:53
        Gościu i Przeorze. Kto to powiedział: Jeżeli chcesz mnie naśladować oddaj wszystko ubogim i krocz za mną!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gość Re: Prezydent nie che odwołać szefową ''Gaude Mat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:18
          "jdm2010", -słyszałeś, -że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele !
          Nie tak jest napisane, i nie taka jest interpretacja !
          Na religię trzeba uczęszczać, -to dowiesz się więcej !
    • ciemnogrd Gaude Mater w filharmonii to normalne 12.07.12, 17:36
      Jaki układ był to widać. Uderz w stół. Na Gaude Mater obiciach i zero publiki. Warunki straszne. Głośni na błoniach jasnogórskich to jeden ryk...Dziwisz mówił, że kościół nie ma organizować koncertów miejskich w kościołach. Przeorze niech się ojciec lepiej więcej modli, bo na Jasnj Górze ludzie paradują porozbierani prawie do naga i każdy kopci faję. Aż zemdleć można...Trzeba by Jasna Góra robiła roczne bilansy finansowe...
      • Gość: senioVITA no to sie zacznie IP: *.30.25.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.12, 18:21
        Pani Nowak?????/
        a czy nie za blisko byli z bylym prezydentem/?
        kiedys cos tam mowiono o dziecku?
        A Przeor niech pilnuje swoich zakonnic (zaplecza seksualnego dla ksiezy)
        a nie beda sie mieszac do polityki.

Juz dawno wrony krakaly na temat Gaude Mater jako niespelniajacego swojej roli instytucji.
        Byla wygodna i tak trwa.....
        • Gość: gość Re: no to sie zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:37
          "senioVITA",- następny idiota, i w dodatku analfabeta! / albo dzieciak niedouczony /
        • Gość: Gorilla Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:37
          Interesuje mnie ten fragment wypowiedzi:

"...Jasna Góra owocnie współpracowała z OPK "Gaude Mater" przez wiele lat i nadal chce to czynić w poczuciu troski o wspólne dobro społeczności Częstochowy. Dlatego apeluję do władz miejskich Częstochowy o rozwagę i umożliwienie wspomnianemu Ośrodkowi "Gaude Mater" dalszej działalności ku pożytkowi naszego miasta".

I kilka pytań:
          - Jak przedstawia się wkład finansowy Jasnej Góry w organizację festiwalu Gaude Mater od zarania jego istnienia aż po chwilę obecną? Wie ktoś? To poproszę o wyliczenia ...tak edycja po edycji.
          - Jak to się ma procentowo do wkładu finansowego miasta Częstochowa w organizację festiwalu biorąc pod uwagę fakt, iż miasto na skutek działań T.Wrony zawsze dawało festiwalowi dwa razy(bezpośrednio z budżetu na OPK Gaude Mater oraz poprzez sponsoring ze spółek miejskich takich jak Wodociągi Miejskie, Zakłady Komunalne itd itd)?
          - Co ma na myśli przeor Jasnej Góry mówiąc o owocnej współpracy z OPK Gaude Mater i kto i w jaki sposób na tym skorzystał? Kto bardziej skorzystał i jak bardzo?
          - Od kiedy ojcowie paulini troszczą się o pożytek naszego miasta i jaki chcą mieć weń wymierny wkład? Jak to się będzie objawiało i kiedy doświadczymy pozytywnych skutków działań ojców paulinów? Czy będziemy mieli w Częstochowie drugą Japonię czy tylko Irlandię?

• Gość: gość Re: Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:29
            "Gorila",-skieruj swoje pytania do czerwonego !
            Nikt nie wie, co on zamierza.
            Odwołanie dyrektora, -to dla mnie oznacza, że stołek ten zajmie ktoś z Bielska ,albo z Katowic.
            Balt jest tam baronem i musi się wkupić!

A muzyka sakralna była jest i będzie, a Ciebie "Gorila" nie będzie.
            • Gość: Gorilla Re: Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:40
              Wynurzenia gościa to typowe ględzenie zadżumionego głupola.

Czy chcesz czy nie, mam pytanie do przeora Jasnej Góry a nie do prezydenta miasta(jeśli miałeś go na myśli nazywając go czerwonym).
              Moja logika jest prosta. Jeśli przeor jest tak bardzo zadowolony z wieloletniej współpracy z OPK Gaude Mater, niech weźmie ten ośrodek na 100% utrzymanie ojców paulinów. Nie zrobi tego. Dlaczego?
              Bo ojcowie są skłonni raczej czerpać korzyści niż ich komuś przysparzać.
              Głęboko wierzę, że wkład finansowy klasztoru jasnogórskiego w festiwal Gaude Mater jest wyjątkowo mizerny jeśli porównać go z dotacjami z UM Częstochowa. Jeśli się mylę, to niech mi ktoś to udowodni obalając moje domysły. Jeśli jest tak jak przypuszczam, to przeor nie ma prawa wymagać od miasta aby działało według widzimisię przeora i interesów Jasnej Góry, bo nie jest równorzędnym partnerem w dyskusji ponieważ nie partycypuje w kosztach utrzymania OPK Gaude Mater i zapewne nie planuje partycypować.
              Zrozumiałeś o co mi chodzi? Może zamiast obrażać prezydenta miasta skup się głąbie na merytorycznej dyskusji, bo chwały wielbicielom kultury wysokiej nie przysparzasz swoim prymitywnym zachowaniem.
              • Gość: Gorilla I tak wiem, żeś maniek62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:47
                I tak wiem, żeś maniek62 choć teraz się nie podpisujesz. Jeśli wstydzisz się swojej głupoty, to po prostu nie pisz więcej na forum. To, że podpisujesz się teraz jako "gość" nie czyni cię anonimowym, bo zdradza cię głupota treści jaką tu przekazujesz. Pewne "argumenty" powtarzasz z uporem maniaka.
                • Gość: gość Re: I tak wiem, żeś maniek62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 20:28
                  "Gorilla" -nie jestem żaden Maniek, - ale powoli rozumiem, dlaczego przybrałeś imię małpy.
                  - Z całym szacunkiem do małp !
              • Gość: gość Re: Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 20:23
                "Gorilla", nie znasz mnie, dlaczego mnie obrażasz?

Pytania do Przeora skieruj bezpośrednio do Przeora, ale ja wątpię ,aby czytał "wybiórczą",
                a tym bardziej "forum" kichy , dyźka ,ancymonki i m.in.takich idiotów jak ty / nie zasługujesz na dużą literę!
                Nikt ci nie będzie nic udowadniał ...... , a twoja logika prosta, to poziom przedszkola !

Jasna góra była, jest i będzie, a ciebie nie będzie!
                Wrony nie ma i naprawdę czerwonego nie będzie!
                • Gość: Gorilla Re: Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 20:32
                  Ja cię obrażam? Sam się obrażasz. Po prostu rozmawiam z tobą według twoich prymitywnych standardów. Nie wierzę, że jesteś aż takim tetrykiem i alzheimerem, że nie pamiętasz iż w prawie każdej swojej wypowiedzi ubliżasz komuś od czerwonego, od idioty itd itd.
                  W pewnym momencie zacząłem się po prostu posługiwać twoim językiem, zniżyłem się do twojego poziomu abyś pojął co mam do przekazania. W zamian za to piszesz mi coś o logice przedszkolnej. Tak. Zgadza się. Wszedłem do twojego przedszkola, umazałem się razem z tobą kupą którą narobiłeś na środku dywanu. Teraz żałuję. I tak nie zrozumiałeś o co mi chodzi i nadal obrażasz wszystko co się rusza.
                  Nigdy nie powinno dyskutować się z takim prymitywem jak ty. Każdego pokonasz swoim doświadczeniem.
                  Dyskusję uważam za zakończoną. Nie jesteś wartościowym partnerem do polemik.
                  • Gość: gość Re: Kilka ważnych pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 21:25
                    "Gorilla", cieszę się niezmiernie, że moja nauka odniosła cząstkowy skutek / jesteś przykładem /!
                    Nigdy nie zamierzałem i nie zamierzam dyskutować na forum gazety wyborczej!
                    Reaguję tylko na wiwisekcję , chamski atak itp.
                    .....gazeta wyborcza ?
                    -jedni mówią - "wybiórcza"...
                    - inni mówią -"koszerna""...
                    --jeszcze inni- ....-zapytaj sąsiadów, kolegów, znajomych....itp.
                    -sam doświadczyłem, że kłamie i oszukuje, albo pomija ważne wydarzenia.
                • qmar Re: Kilka ważnych pytań 13.07.12, 10:31
                  zabawne... forum niewarte czytania - ale ty czytasz?
          • Gość: teral Re: Kilka ważnych pytań IP: *.96.238.198.tvksmp.pl 25.07.12, 18:51
            Wkład w GM Jasnej G- jest poprzez pieniądze z podatku od alkoholu. Jak ktoś jest zorientowany to wie ile opakowań szklanych po trunkach jest wywożonych z terenu J>G. Być może sam przeor nie wie.
        • polis24 Re: no to sie zacznie 12.07.12, 19:32
          do senioVITA ; na ławce pod blokiem te chamskie kocopoły opowiadaj a nie tu, na forum.
      • Gość: gość Re: Gaude Mater w filharmonii to normalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:33
        "ciemnogrd",- Ty masz świadectwo z szóstej klasy szkoły podstawowej,
        - czy dopiero masz mieć ?
        • ciemnogrd do G/gość 12.07.12, 18:49
          z ciebie to G/gość - skóra i kość
          • Gość: gość Re: do G/gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:13
            "ciemnogrd", -umiem też tak :
            -ene due rabe, zjadł Tadeusz żabę....

albo :
            -trumf, trumf misia bela, misia kasia konfacela, misia a, misia b, .....

i jeszcze o tysiąc więcej ......!

Mogę Ci wiele takich nowych ułożyć!
            Dzieckiem byłem wiele lat temu.
            Musisz się jeszcze dzieciaku dużo nauczyć i do szkoły wiele lat chodzić!
            • Gość: Ja Przekazać w całości czarnym IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 19:39
              Nawet niech dzierżawią filharmonię i w całości utrzymują. Miasto nie ma na łatanie dziur a na fanaberie niektórych grube miliony idą. DOŚĆ FINANSOWANIA WIARY KATOLICKIEJ I ŻADNEJ INNEJ. WON OD PUBLICZNYCH PIENIEDZY
              • Gość: gość Przykład idioty "Ja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 19:56
                Wiesz "Ja",
                1/- ja się nie zgadzam, aby oddać Obamie naszą częstochowską filharmonię!
                2/-mógłbyś napisać coś więcej o tych dziurach , fanaberiach i grubych milionach?-
                - skoro tutaj piszesz - to jesteś świadom odpowiedzialności karnej .....itd !
                3/- proszę cię o rozwinięcie /wyjaśnienie / pojęcia--"DOŚĆ FINANSOWANIA WIARY
                KATOLICKIEJ I ŻADNEJ INNEJ. WON OD PUBLICZNYCH "PIENIEDZY".

Dla mnie jesteś skrzyżowaniem debila, nieuka, kretyna i idioty!
                • Gość: gościu Re: Przykład idioty "Ja" i tego założyciela postu IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 20:53
                  jdm 2010.Jeden gada językiem niesioła.Drugi totalny grafoman .Totalny chaos w pisaniu i wypowiedzenia słowa.Czy innowiercy muszą być idiotami i kretynami.Sieroty nie wykształcone po PRL.Kto to był ja w wojsku <dupek.
    • 62maniek Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater''.... 12.07.12, 21:24
      czerwona hołota z Matyjaszczykiem niszczy wszystko. Pewnie szykuje stołek dla towarzysza z Warszawy lub ze Śląska. Tak się gasi energie Częstochowian. Ludzie trzeba pognać to czerwone g...o!!!!
      • Gość: gość Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.pl 12.07.12, 23:23
        Matyjaszczyk czego sie nie dotknie to rozwala, pare miesięcy temu zniszczył inaugurację otwarcia sezonu motocyklowego a teraz OPK.

Wszystko rozwali a na koniec go odwołają. Ale szkody trzeba będzie latami naprawiać
        • Gość: umcs Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:01
          No rzeczywiscie zniszczył otwarcie sezonu!!!!
          Po prostu jak ktoś zprasza gosci to zapewnia im parking na SWOIM TERENIE , a nie u sąsiada.
          Miasto ma SWOJE interesy i nie będzie MU jg mieszała!!!

A może by tak jg STULIŁA te swoje kołchoźniki?

Kiedy prezydent tego grodu wreszcie zrobi PORZĄDEK z tymi kołchoźnikami wyjącymi w alejach NMP??
          Kiedy wreszcie ruina Hotelu? przy Kordeckiego przestanie straszyc i dorabiać RYJA temu podobno DOBREMU miastu???
          • Gość: bełkot Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:58
            co za bełkot
    • 4dagome1 Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' 13.07.12, 08:49
      jdm2010 napisał:

> Co ciemni biali wiedzą o kulturze? Jak niszczą Jasną Górę najpierw obrzydliwą G
      > lgotą a teraz renowacją. Do brewiarzy!!!!! A nie do polityki!!!!Ale klika teraz
      > widać Pan Tadeusz ma ich wszystkich w kieszeni. Szkoda, że kasa nasza. Boja si
      > ę że się urwie. To nie jest kościól tylko njawiększa sekta.
      RE>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> pisarze do piór , kobiety na traktory ,robole do roboty ,''ciemni biali '' pojasnieć .idioci do psychiatry ..
    • li.ma Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater''.... 13.07.12, 10:13
      Gdyby Ośrodek Promocji Kultury chciał korzystać z pieniędzy miejskich niewiele by zdziałał. Ta ekipa pozyskuje sponsorów, pisze projekty unijne. Ma fajne pomysły i umie je realizować. Niewielka grupa ludzi zajmująca niewielki lokal, a działalność na najwyższym poziomie. Ich projekt "poligon kulturalny" dla młodzieży szkolnej- świetny. Warsztaty dla szkolnych animatorów kultury- bardzo udane. To dla uczniów. "Konkurs dobrej piosenki"- ogólnopolski- na bardzo wysokim poziomie, z wybitnymi jurorami. Można by wiele jeszcze pisać. Ale cóż, Pan Prezydent nie zna widocznie działalności ośrodka, bo bywa raczej na żużlu i stawia na promocję miasta poprzez sport. A z tym sportem coś cieniutko. Za to Festiwal Muzyki Sakralnej- rewelacja. I nie ma to nic wspólnego z kontaktami Pani Dyrektor z Jasną Górą, nie przesadzajmy. Kto poznał program tegorocznego festiwalu wie o co chodzi.
      • Gość: Gorilla Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 11:21
        Skoro jesteś osobą tak dobrze poinformowaną to poproszę może o wyjaśnienie kwestii, które poruszałem kilka postów wcześniej. Może jakieś cyfry? Jaki jest wkład finansowy miasta w działalność OPK i organizację festiwalu - edycja po edycji? Rzeczywiście taki mizerny? Śmiem wątpić i proszę o konkrety, najlepiej w liczbach.
        • Gość: Gorilla Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 11:24
          PS. I oczywiście w tych konkretach niech będzie uwzględniony finansowy wkład spółek miejskich, bo wiadomo, że miasto przynajmniej za czasów Wrony dawało na festiwal dwa razy. Bezpośrednio i za pośrednictwem spółek w formie sponsoringu. To naprawdę było tak mało?? Nie wierzę.
          • Gość: ] Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: 173.208.252.* 13.07.12, 14:22
            a teraz spółki sponsorują interesy wewnątrzpartyjne
            • Gość: Gorilla Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 14:25
              Myślisz, że kiedy nie rządziła lewica nie wspierały?
              • Gość: ] Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: 63.141.229.* 13.07.12, 18:37
                rzeczywiście to was usprawiedliwia!
                • Gość: Gorilla Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 09:18
                  Rzeczywiście wy z towarzystwa przyjaciół T. Wrony i on sam macie moralne prawo krytykować..... :))))))
    • jod-la Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater''.... 13.07.12, 10:52
      Znając życie Prezydent odwoła Panią Dyrektor a w Jej miejsce wstawi na to stanowisko kogoś bliskiego który jest w strukturach SLD.Mafia i jeszcze raz mafia.
    • kizior28 Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater''.... 13.07.12, 11:23
      I stało się !
      Apel Przeora JG w sprawie Pani M.Nowak
      to dla Niej: kiss of death -tł.,pocałunek śmierci (Pocałunek Almanzora).
      • Gość: maniek Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 10:55
        A dlaczego? Dlatego, że jest dobra?
        • Gość: Gorilla Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 11:12
          Dobry katolik Tadeusz Wrona też bez skrupułów kopnął w dupę Marka Perepeczko chociaż był dobry.
    • Gość: do jdm2010 Re: Prezydent chce odwołać szefową ''Gaude Mater' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 22:00