Dodaj do ulubionych

Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej.

10.09.12, 10:58
Biorąc pod uwagę programy PO z 2005 i 2007 zwraca uwagę nie spełnienie większości obietnic wyborczych. O części z nich wyborcy zapomnieli, część się znalazła w programie Ruchu Palikota i PO z nimi walczy zapominając co sama obiecywała w 2007...

"Polityczna i partyjna arytmetyka nieubłaganie dopomina się o pisanie wyborczych programów. Tymczasem pytam po co? Każda nowa kampania tej samej partii to nowy program wyborczy. Program, którego i
tak po wyborach nikt nie czyta i nie realizuje włącznie z członkami partii partii, która posiada większość w Sejmie i bez żadnego problemu mogłaby przecież zrealizować co najmniej połowę własnych postulatów.

Wyborcy również pozostają bierni wobec egzekwowania obietnic wyborczych. W 2014 wyborców PO zbyt wielu pewnie nie ubędzie…

Bo ludzie lubią bajki."

palityczny.pl/czytaj/219
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Niespełnione bajki Palikuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 12:20
      mykaj palikotowcu do swoich tęczowych braci. W nastepnych wyborach nie ma dla was miejsca w sejmie. i chyba sami zapomnieliscie co obiecywaliscvie - brak finansowania partii z budzetu panstwa. a jak sie dostaliscie to juz garsciami kase bierzecie.
    • stangor Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 12:29
      Lubią bajki. A narzekanie mamy we krwi. Idąc na wybory nie potrafimy wyselekcjonować ludzi kompetentnych i zaangażowanych. Wybieramy kierując się nazwiskiem, tytułem, popularnością, ładną gadką itd. I mimo że w jednej kadencji nic nie zaprezentowali i nie zdziałali to i tak wybieramy ich ponownie. Chyba pańszczyźniany ucisk pozostał nam w genach. Lubimy (przyzwyczajenie czy co) być wyzyskiwani. Nie potrafimy posługiwać się własnym rozumem. Przyjmujemy bezkrytycznie wiadomości. Nie tylko z mediów, i innych tub ale i te przekazywane między sobą. Nie wyczuwamy podtekstów, intencji i manipulacji. Ludzi i zjawiska szczególnie te ekonomiczno gospodarcze oceniamy na podstawie jednostkowych faktów lub własnych interesów. Jesteśmy leniwi, nie stać nas na dociekanie przyczyn, i ich analizę ( wg własnych możliwości) ale za to lubimy dowalić epitetami. Poniżyć tylko dlatego że nie zgadza się z naszym zdaniem czy poglądami. Nie potrafimy rozmawiać w oparciu o fakty, bez emocji i bez wytykania wad i błędów. Szczególnie widoczne jest to przy wszelkiego typu debatach. Niepokojące jest że dotyczy to większości z nas.
      • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.09.12, 12:57
        A co obecna ordynacja wyborcza ma wspólnego z wyborem?
        Głosujesz na partie i choćby taki Tusk czy Pawlak dostali po 10 głosów i tak wchodzą z listy krajowej!
        A pana z RP prosze o nie ściemnianie ten wasz twór to cichy układ Palikot Tusk co widać wyraznie w głosowaniach sejmowych.
        • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 12:59
          Jakiej znów listy krajowej? Masz w ogóle pojęcie o ordynacji wyborczej?
          • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.09.12, 14:14
            Jakie takie mam i jest coś takiego jak lista krajowa to furtka dla liderów którzy dostaną za mało głosów,masz pojęcie co to takiego?
            Oczywiście to lista nieoficjalna ze względu na sposób przeliczania głosów jednak tak działa.
            • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 14:26
              Kiedyś ty byl ostatnio na wyborach???? Liste krajową zlikwidowano w 2001 roku!!! 11 lat temu!!!
              • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.09.12, 15:28
                Oficjalnie tak a jak jest nieoficjalnie?
                A na wyborach parlamentarnych pierwszy i ostatni raz byłem w 1989r
                Zaczne chodzić jak JOW-y wprowadzą,więc pewnie nigdy.
                • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 16:46
                  Jak niby nieoficjalnie? Wszyscy posłowie, którzy są w Sejmie startowali z list okręgowych więc o czym piszesz???? JOW-y były w ostatnich wyborach do senatu, zmieniły coś? Ledwo 3 niezaleznych kandydatów się załapało... chroń Częstochowę przed JOW-ami bo PO będzie tu rządzić do końca świata, tego chcesz?
                  • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.09.12, 17:46
                    W Częstochowie to mamy akurat towarzystwo wzajemnej adoracji,więc czy to PO,PIS,czy SLD to bez różnicy.
                    Co do ukrytych list chodzi o to,że wygrane partie dostają procentowo miejsca tych co się nie załapią,a kogo wcisną to można dowolnie zmanipulować.
                    JOW-y to wybór bezpośredni a nie głos na partie!
                    • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 18:30
                      "> Co do ukrytych list chodzi o to,że wygrane partie dostają procentowo miejsca ty
                      > ch co się nie załapią,a kogo wcisną to można dowolnie zmanipulować."
                      Że co proszę??? Przeczytaj może Kodeks Wyborczy bo bajdurzysz...

"> JOW-y to wybór bezpośredni a nie głos na partie!
                      Akurat..... JOW-y to sposób na zabetonowanie sceny politycznej i pozbawienie 40% społeczeństwa przedstawicielstwa we władzach. Wyobrażasz sobie JOW w Częstochowie? Komplet posłów i senatorów z PO, komplet radnych z PO, piękna perspektywa,....
                      • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.09.12, 18:54
                        A nie przyszło ci do głowy,że jak będą JOW-y to do urn nie 20 a może i 70% przyjdzie?
                        A wówczas PO raczej ma małe szanse
                        • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 10.09.12, 19:05
                          Niby dlaczego? Mrzonki. Do senatu były JOW-y i co? I psińco...
                          • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.09.12, 08:22
                            Do senatu owszem,jednak jednocześnie były do sejmu bez JOW,co zniechęciło wieleu wybierających.
                        • Gość: gość Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 19:24
                          "oi",- mnie wychodzi z analizy Twoich wpisów, -że Ty mało czytasz, mało wiesz i nie masz wykształcenia .
                          Dyskusja z Tobą jest próżna !
                          • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.09.12, 08:20
                            Panie psycholog a mnie wychodzi z analizy pańskiego wpisu,że jesteś osobom z telewizorem w głowie zamiast rozumu!A samodzielne myślenie nie jest twoją mocną stroną!
                            To,że oficjalnie list krajowych nie ma to wiedzą wszyscy a jak jest nie oficjalnie może się dowiedzą za kilkanaście lat.
                            Sprawdz sobie ile głosów otrzymał pan minister Waldemar P.
                            • kzet69 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 11.09.12, 15:37
                              24491, czyli 8.86% wszystkich głosów w okręgu 16... coś ci dolega poza brakiem wiedzy?
                              • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.09.12, 16:39
                                No to rewelacja!
                                Na ponad 20milionów uprawnianych!
                              • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.09.12, 16:53
                                I jeszcze jedno,jeśli odpowiada ci dzisiejszy model głosowania czyli po wyborach nikt za nic nie odpowiada to gratulacje.
                                Przy JOW jest szansa rozliczyć potencjalnego kandydata bo odpowiedzialność się nie rozmywa!Tak jak dzisiaj,PO obiecywała jow,likfidacja senatu,krusu i wiele innych bajek za 3 lata będzie to samo i te same ryje w korycie.
                        • Gość: do oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 21:50
                          A może ty zasnąłęś w 1989 roku i dzisiaj się obudziłeś? List krajowych nie ma od ponad 10 lat, a w ostatnich wyborach w 2011 roku cyt. "Donald Tusk (PO) z ponad 361 tys. głosów i Jarosław Kaczyński (PiS) z ponad 196 tys. głosów - to najwyższe wyniki kandydatów w niedzielnych wyborach do Sejmu. Zastanów się zanim coś napiszesz!
    • Gość: realista Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.net.stream.pl 10.09.12, 16:30
      a co ma ruch palikota do zaoferowania?
      odbieracie ludziom możliwość wolnego wyboru więc nie pisz dyrdymał
      • o8902k Jedna bajki mi się spodobała 10.09.12, 21:06
        Było tych bajek sporo .Wypalenie korupcji gorącym żelazem.Po tej bajce nie ma co czekać do końca dni rządzenia.Larum podnosić ,bić w dzwony.Marsyliankę śpiewać .A nie do następnych wyborów czekać.Na barykady ludu roboczy/Sierpem i młotem czerwoną hołotę.www.youtube.com/watch?v=4K1q9Ntcr5g&feature=fvwrel
        • Gość: S. o8902k bandytyzm jest karalny. IP: *.fbx.proxad.net 10.09.12, 21:23
          o8902k europejczyk raków napisał(a):

_
          _
          _

Jeszcze coś na ten temat groźby, zagrożeniem życia, pobiciem:

Autor: Gość: cze100ch IP: 204.45.13.* 08.09.12, 19:34
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz
          Napisz ciulu skąd nadajesz adres: dokładniej ulica, lokal, a zpewniam cię, że po spotkaniu z nami szybko zmienisz zdanie i zaniechasz agitacji a chęc do dyskusji na forum minie ci bezpowrotnie.
          ____
          ____
          ____

??????????
          • o8902k Re: o8902k bandytyzm jest karalny. 10.09.12, 21:33
            Przestań się ośmieszać.Znowu szukasz czarnego luda na tym forum.Robisz tu za Rutkowskiego.Ja do Rakowa mam coś około 5000km.
            • Gość: s. o8902k bandytyzm jest karalny. IP: *.fbx.proxad.net 10.09.12, 21:36
              Napisz, ze to nie ty nawołujesz do strzelania w sadzie z Kałasznikowa:

A takie sprawy w sądzie to latami się ciągną.Najlepiej to kałacha i powybijać.
              Autor: o8902k 06.06.12, 22:50
              • Gość: ja Re: o8902k bandytyzm jest karalny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 22:03
                bandytyzm jest karalny i słusznie, ale pisanie głupot takich jak oi nie i też słusznie, bo jest wolność słowa, Ale ludzie pisząc tu zastanówcie się!
    • Gość: domino Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 22:57
      ruchpalikota28czwa Po co tracisz czas na lansowanie tej palimałpy? Palimałpa będzie finansowana i lansowana przez "ludzi naprawdę trzymających władzę" podczas gdy Tusek będzie stopniowo wycofywany w cień (bo jest już niepopularny, nikt go nie lubi i nikt na niego nie zagłosuje) i pewnie dostanie posadkę w UE jak kiedyś Buzek. Fajnie się wczuwasz w tą agitację za palimałpą ale palimałpa sobie doskonale poradzi bez ciebie. ;)
      • Gość: och Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 00:50
        palimałpa -tomi się podoba!
      • stangor Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 11.09.12, 10:08
        Czy zyskałeś coś przez to że napisałeś palimałpa. Tylko potwierdziłeś swą miernotę. Wyraziłeś swoją opinię i dobrze. Masz do tego prawo. Gdyby ciebie nazywano np. dominogłup, tylko dlatego że masz inne zdanie o Palikocie. Jak byś się czuł. Ludzie co z wami się porobiło. Czy nie potraficie rozmawiać bez inwektyw i obrażania. I ponoć Polacy to ponad 90% katolików.
        • Gość: domino Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 12:25
          Wyraziłem dezaprobatę wobec gościa który jest przeciwko obywatelom. Udowodnił to głosując za podniesieniem wieku emerytalnego. Skoro jest przeciwko ludziom to za co go szanować? No przecież na szacunek to sobie trzeba zasłużyć - tak czy nie? Z katolikami też czasem się rozmawia o polityce i politykach i słowa których używają w stosunku do polityków są o wiele bardziej ostrzejsze niż ta moja "palimałpa". :) Więc nie wiem po co mieszasz do tego religię.
          • stangor Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 11.09.12, 14:29
            A jednak można kulturalnie. Co do religii, nawiązałem tylko do najważniejszego z przykazań katolików: miłuj bliźniego ...... Widzisz to jest twój punkt widzenia i wg niego osądzasz Palikota. Masz do tego prawo. Co do innych osądzających, jeśli to czynią wulgarnie to wcale nie są lepsi od tych których osądzają. A że inni to czynią to wcale nie usprawiedliwia ciebie. Chętnie dyskutuję na różne tematy ale bez tzw. osobistych wycieczek. To tylko rodzi niepotrzebne emocje i antagonizmy. Pozdrawiam.
            • Gość: domino Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 17:48
              "A jednak można kulturalnie. Co do religii, nawiązałem tylko do najważniejszego z przykazań katolików: miłuj bliźniego ......"

Tak, bliźniego można miłować ale na pewno moim bliźnim nie jest polityk który działa na moją niekorzyść. Zauważ że zasada "miłuj bliźniego" zupełnie nie obowiązuje polityków. Szarzy pracujący codziennie ludzie nie są dla polityków jakimiś "bliźnimi" tylko pospólstwem któremu trzeba coraz bardziej dokręcić śrubę i wydoić z kasy. Nam się wpaja zasadę "miłuj bliźniego jak siebie samego", podczas gdy politycy mają wersję skróconą czyli "miłuj siebie samego". :) Z mojej strony nie będzie kurtuazji wobec polityków bo ja ich po prostu otwarcie nie szanuję. No przynajmniej tych w PL. Na świecie jest kliku polityków których postawa mi się podoba ale oni uchodzą w mainstreamowych mediach albo za oszołomów albo za dyktatorów.
              Pozdrawiam.
              • stangor Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 11.09.12, 18:50
                Całkowicie się zgadzam. Zdecydowana większość polityków zapomniała po co zostali wybrani. Dla nich jest ważne abyśmy żyli dopóty, dopóki będziemy w stanie na nich płacić. I abyśmy ujadali nawzajem na siebie. Bo skłóconym społeczeństwem łatwo rządzić. Kłócąc się o byle co, pozostawiamy to co ważne. A oni mają spokój. Skłóceni trudniej się organizują, chyba że przeciwko sobie.
                • o8902k Dlatego Mareczek judzi siedząc na rencie 11.09.12, 19:17
                  francuskiej.Obżerając się bagietkami .I udaje Rutkowskiego.Jego umiłowanie do mafii platfomerskiej i nienawiść do kościoła pomieszał mu zmysły.I większość tu po wyżej odwraca uwagę promując non stop agitację przeciw kościołowi.A później udaje baranków bożych.Ja tak nie umiem tworzyć historii i powlekać ją białym prześcieradłem.
                • Gość: domino Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 21:30
                  "Zdecydowana większość polityków zapomniała po co zostali wybrani. Dla nich jest ważne abyśmy żyli dopóty, dopóki będziemy w stanie na nich płacić."

No to trzeba się postawić okoniem i na nich nie płacić.
              • angrusz1 Czasy saskie 11.09.12, 19:36
                Domino napisał :

"Tak, bliźniego można miłować ale na pewno moim bliźnim nie jest polityk który działa na moją niekorzyść. Zauważ że zasada "miłuj bliźniego" zupełnie nie obowiązuje polityków. Szarzy pracujący codziennie ludzie nie są dla polityków jakimiś "bliźnimi" tylko pospólstwem któremu trzeba coraz bardziej dokręcić śrubę i wydoić z kasy. Nam się wpaja zasadę "miłuj bliźniego jak siebie samego", podczas gdy politycy mają wersję skróconą czyli "miłuj siebie samego". :) Z mojej strony nie będzie kurtuazji wobec polityków bo ja ich po prostu otwarcie nie szanuję. No przynajmniej tych w PL. Na świecie jest kliku polityków których postawa mi się podoba ale oni uchodzą w mainstreamowych mediach albo za oszołomów albo za dyktatorów. "

Nie narzekaj .
                Przypomnij sobie polskie przysłowie : za króla Sasa , jedz , pij i popuszczaj pasa .

Tak samo jest i teraz .

Czy za saskich czasów wszyscy dobrze żyli ?
                Nie .
                Tak samo i teraz .
                Teraz też niektórym się żyje świetnie .
    • angrusz1 A czy znajdzie się 11.09.12, 19:21
      mąż stanu , który powie prawdę , że Polacy muszą zaciskać pasa , oszczędzać , ciąć pensje i emerytury i spłacać długi przez wiele lat i pomagać młodym małżeństwom z 3 dzieci ?

Czy do władzy dojdzie kolejny mężyk stanu , który naopowiada kolejnych bajek a kolejni " młodzi , wykształceni , z wielkich miast ' mu uwierzą i zagłosują .
      • o8902k Re: A czy znajdzie się 11.09.12, 19:45
        Premier już jest .Czekają tylko by dorobić większe skrzydła Donaldowi.I już odfrunie.Do Brukseli .Nie jestem zadowolony ,ale pasa zaciśniecie na jesień.Gdy przyjdą większe podwyżki gazu , czynszu i benzyny.Subtelny stadium gnicia się zaczął.
    • stangor Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 12.09.12, 09:49
      >No to trzeba się postawić okoniem i na nich nie płacić.> Tylko jak to zrobić. Większość tych na Wiejskiej ( i nie tylko) siedzi tam po 2; 3 a nawet więcej kadencji, mimo że tylko siedzą. Jak dokonać zmian takich aby tam trafiali najlepsi. Przecież nikt z nich sam nie zrezygnuje. A świadomość wyborców jest taka jak widać. Mamy pięć najważniejszych ośrodków władzy; premier, prezydent, sejm, senat i TK. A bajzel w każdej instytucji od dołu do góry. I co gorsze, brak winnych. Wszędzie brak pieniędzy, tylko dla polityków i urzędników wyższego szczebla nigdy nie brakuje.
      • Gość: domino Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 10:39
        Mamy pięć najważniejszych ośrodków władzy; premier, prezydent, sejm, senat i TK. A bajzel w każdej instytucji od dołu do góry. I co gorsze, brak winnych. Wszędzie brak pieniędzy, tylko dla polityków i urzędników wyższego szczebla nigdy nie brakuje.

stangor
        Ośrodki władzy które wymieniłeś nie są tak naprawdę ośrodkami władzy tylko ośrodkami wykonywania poleceń prawdziwej władzy. Nie jesteśmy ani nigdy nie byliśmy państwem suwerennym. Prawdziwa władza to się spotyka na zjazdach grupy G20 i tam zapadają decyzje polityczne w skali globalnej. Dlatego doszukiwanie się źródła tego bajzlu o którym napisałeś na naszym krajowym "podwórku" - mija się z celem. Trzeba zrozumieć jaka jest polityka globalistów i dlaczego spotkania grupy G20 wywołują tak ogromne protesty antyglobalistów. Poczytaj sobie o Komisji Trójstronnej, grupie Bilderberg - to tam jest prawdziwa władza a nie w rękach Tuska czy Komorowskiego.
        A wracając do ośrodków władzy - zapomniałeś o chyba tym najważniejszym czyli media.
        Skąd społeczeństwo każdego dnia czerpie wiedzę na temat sytuacji na świecie?
        Ano z tego pudła zwanego TV - każdego dnia to pudło nam młóci mózg i mówi co mamy myśleć, jak myśleć, co mamy kupować, który polityk jest cacy, który be itd itp...
        A kto kontroluje te media? Warto się dowiedzieć... ;)
      • Gość: i... Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 17:26
        niektórzy mają coraz większe tyłki co ledwie w ławach sejmowych się mieszczą
    • Gość: zobaczymy I tak będzie rewolta lumpenproletariatu IP: *.ice-net.pl 12.09.12, 10:35
      oczywiście można pogadać, czy PiS dogoni PO, czy "Bąk" miał email czy nie itp.
      nie tyle bezrobocie, co bieda, brak forsy na gorzałę, coraz wyższe podatki i wyraźne rozwarstwienie społeczne a właściwie już nienawiść jednego do drugiego społecznie robią "swoje". poczucie, że nie można nikomu zaufać, wszystko to szambo, złodzieje, kanciarze, nie po poczciwego człowieka obnizają morale społeczne i sprzyjają "zdziczeniu".
      bawidamki w limuzynach i wyelegancone kanciarze i tak zawisną i tak. zagłubili się , uwierzyli, że są sprytni. niezasłużone majątki pójdą z dymem albo zostaną rozkaradzione przez lumpów, których coraz wiecej a będzie jeszcze więcej. a lumpy też chcą żyć. ponadto coraz więcej osób nie ma poczucia więzi z tym panstwem z tymi ludźmi. już nie mój rodak, tylko "byznesmen kanciarz co nie wypłacił mi za 3 miesiace. wykonczyli go i dobrze mu za moje krzywdy".
      "elytka" ma poczucie niezrozumiałego bezpeczenstwa, że ma pracę, że ma pełne konto, że ma wpływy, że słupki sondażowe są OK. ale jest to złudne i bez znaczenia. wystarczy, żeby znalazł się jeden, które skrzyknie lumpów i będzie gorąco. nie tak jak w Grecji. u nas ludzi doprowadzono bardziej do "zdziczenia".
      • Gość: oi Re: I tak będzie rewolta lumpenproletariatu IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.09.12, 12:37
        Ta,tylko o tym się mówi od kilku lat i co?
        Fajnie to opisał jeden z moich znajomków.

Wszyscy piękni, wszyscy ładni, wspaniali i układni
        Nigdy taki nie będziesz, jeśli nie czytasz Claudii
        Nigdy nie będziesz lepszy, od dworcowego brudasa
        Jeśli spodnie masz z bazaru, a nie sklepu adidasa

Sklepy nie dla idiotów, a idioci w nich kupują
        Bo choć obok jest taniej, reklama się sugerują
        Można wam wmówić ku... każde jebane kłamstwo
        Ta manipulacja tłumem, zakrawa na chamstwo

Robią wam sieczkę z mózgu, pokazując utopię
        Wy staracie się dorównać aby tylko być na topie
        Zrozum że to fikcja, maszyna do robienia kasy
        Pokazują ci to gó..., byś był na nie bardziej lasy

Szczęśliwe sku...syny, z pełnymi portfelami
        W ślicznych domkach z ogródkami, basenami, werandami
        Są tacy wspaniali, nie jak społeczeństwo chore
        Lecz zapominasz że każdy z nich jest jebanym aktorem

Kineskop to jebane, malowane wrota
        Jak stado wołów, gapi się w nie jebana hołota
        Zero ku... myślenia, od soboty do soboty
        Poi was swa trucizną, to źródło głupoty

Otrząśnijcie się do ch...a, albo umrzecie głupi
        Bo prędzej czy później, system i tak was udupi
        To co ładne i się świeci, często wartość ma zerową
        Pomysł przez chwilę ku..., zastanów się nad sobą

I chociażby plułby mi w twarz każdy z was ja wiecznie będę darł pysk nie zamknie mi ust już nikt
        wierzyć że walczyć trzeba do samego końca aż zabraknie we mnie sił
        bo nienawiść napędza tak mocno ze jeszcze żyje bo to by patrzeć jak gnije świat
        i nie mów nic więcej nie próbuj mnie oceniać bo nie jestem jednym z was
        nie jestem jednym z was

zapchane ku... parkingi samochodami na raty ,
        nie obnosisz się z zarobkami jesteś kawałkiem szmaty .
        Klimaty wiesz ,trendy młode pary w Ikei
        wybierające sypialnię tak wiele nas dzieli.

Od niedzieli do niedzieli tłum pustych sku...eli
        z nabożeństw wnioski wyciągnęli z kim mają gniewem się dzielić
        bo siedzieli i słuchali bredni ch...a w sutannie
        bezkarnie montującego sterowanie zdalne .

Punkty zapalne starczy wyjrzeć przez zamglone neony
        jebanego real wiesz jak ku... słodko
        żyć w kraju gdzie ciągle same stereotypy?
        ciągle te same mordy ciągle te same typy

ciągle te same cipy ubrane w HaEndEmie
        na każdej częstotliwości to samo zjebane brzmienie
        niech ktoś wreszcie zdejmie brzemię przewidywalności świata ,
        chcesz być oryginałem, człowieku nie ma bata .

Nie pasujesz do ramki to wypie...j ze wspólnoty
        rozstrzelanym 99 % tej hołoty.
        Hetero czy cioty , dupy czy jebane szproty
        z każdym jednym dniem myślę wyłącznie tylko o tym .

Czy jestem jebnięty ? ja jestem świadomy
        ze tylko przez krzyk masz szanse być zauważonym .
        To nie jest Hyde park każdy nazwie cię ch...em
        i w dupie ma co ku... ch...u teraz czujesz

dopóki tych jebanych szmat czymś nie zaszokujesz
        posłuchają cię gdy gównem własną mordę wysmarujesz .
        gg Allin z 41-209 (czterdzieści jeden kreska dwieście dziewięć)
        miasto na południu polski a nie pie...ny Wiedeń

wypełza ze mnie gniew żeby włazić wam w uszy
        żeby obrażać tak mocno byś rzygami się dusił
        wypełza ze mnie niechęć do produktu waszych rodzin
        przegrałem swój czas a i tak to nie obchodzi
        nikogo z wa
        A na marginesie skoro mamy taką a nie inną ordynacje wyborczą to po ch.. utrzymywać 500 idiotów skoro i tak głosują jak im ich szefowie klubów karzą?
        Wystarczy Jarek,Donek,Waldek,Janusz i Leszek!
        • Gość: do oi Władza i demokracja przestała być Polakom potrzeb IP: *.ice-net.pl 12.09.12, 12:54
          władza i demokracja przestała być Polakom potrzebna. władza właściwie nie ma mandatu do sprawowania władzy, wybiera ją mniej niż połowowa uprawionych do głosowania.
          ponadto nie ma nic do zaproponowania Polakom, podniesienie podatków i wyjazd za pracą do Anglii.
          każdy organizm zbędny bywa w naturze wyeliminowany. no może z wyjątkiem wyrostka robaczkowego. obecna władza i system stał się zbędny.
          a rewolta nie wybucha z dnia na dzień, dojrzewa i dojrzewa aż łupnie. ale bliżej do niej niż dalej.
          • Gość: oi Re: Władza i demokracja przestała być Polakom pot IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.09.12, 22:22
            No z tą rewoltą to przesadziłeś,bo kto ją zrobi?
            Młodzi uciekają,dziadki siedzą na emeryturach a średnie pokolenie w więkrzości posrane!
    • Gość: a Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.alfanet24.pl 12.09.12, 12:44
      tvorion.pl/?action=show_news&idNews=11384 tym sie lepiej zajmijcie Palikotowcy, niz piepszeniem na forum. ZObacyzmy czy macie odwage naciskac radnych na obnizenie diet
      • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.09.12, 14:50
        A widziałeś kiedy żeby świnia odeszła kiedyś od pełnego koryta?
        A czemu Częstochowa ma więcej radnych niż Los Angeles?
      • ruchpalikota28czwa Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 13.09.12, 22:50
        Po pierwsze Ruch Palikota nie posiada póki co żadnych radnych, a po drugie związkowcy z Solidarności prezentują tanią demagogię sami żyjąc na koszt budżetu... Dzisiejsza Solidarność to tylko przybudówka PiS, dawno przejadła etos swojej poprzedniczki z 1980...
        • Gość: oi Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.09.12, 22:58
          Nie twierdze,że Ruch Palikota ma radnych!
          Twierdze,żę jest przybudówką PO co wynika z dotychczasowych głosowań w sejmie!
          Nie przecze byłem sympatykiem ruchu,jednak z racji wieku i doświadczenia życiowego szybko mi ta fascynacja przeszła!
    • angrusz1 Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 13.09.12, 15:24
      Stan finansów miast

forum.gazeta.pl/forum/w,67,138845072,138845072,Poznan_na_skraju_bankructwa.html?wv.x=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,72,138837729,138837729,Budzet_Wroclawia_robi_sie_coraz_bardziej_kryzysowy.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,410,138865286,138865286,Dramatyczny_stan_finansow_Krakowa_Przepasc_.html

Od dawna tu piszę o zbliżaniu się do granicy zadłużenia i państwa i miast .
      Ale jakoś ten temat nie ma tu zrozumienia .
      Zwykle durnie głupoty wypisują i nie chcą przyjąć do wiadomości , że czeka nas długi okres stagnacji i zaciskania pasa .
      No chyba, że " młodzi wykształceni , z wielkich miast " wybiorą wariant grecki .
      • Gość: Niewodniczański Zostaw młodych IP: *.apus-net.pl 13.09.12, 16:22
        Panie Andrzeju!

Przecież Pan doskonale wie, że wariant grecki chce wybierać elektorat Pańskiej formacji.
        Temu Pan nie jest wstanie zaprzeczyć.
        A młodzi wykształceni, z wielkich miast doskonale wiedzą co jest groźne, właśnie taki elektorat.
        Elektorat wychowany na socjalu, zapomogach. Z kultowym już powiedzeniem "Pier....ole, za 1500 zł nie bede robił".
        • Gość: oi Re: Zostaw młodych IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.09.12, 18:14
          A przeżyjesz miesiąc za 1500brutto?
          A co do zaciskania pasa słyszę to od dziecka,wszyscy mają zaciskać pasa tylko nie administracja państwa no i budrzetówka,więc przestań bredzić!A młodzi,którzy coś potrafią uciekają do Holandii,Anglii czy Niemiec!
          • Gość: gościu Re: Zostaw młodych IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 22:18
            Niewodniczańskiemu życzę dalszego owocnego optymizmu.Bo tylu aferach i wałkach, ze wstydu to bym się pod ziemię zapadł .Albo co najmniej nick zmienił.A Niewoda dalej swoje slogany wygłasza .<Jak Ślepokura .Np. taki prezes sądu okręgowego w Gdańsku .Wiele lat nauki ,aplikacje.A zachował się, jak jakiś gamoń po podstawówce .Czy w tym Gdańsku to wszyscy tacy gramotni.Młodzi ,wykształceni z wielkich miast .Nie mogą się już doczekać następnych wyborów .I zagłosują na " Słowika ".
            • Gość: oi Re: Zostaw młodych IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.09.12, 22:29
              Dokładnie Słowik na prezydenta,kraść nie będzie bo mu jaśnieoświecona Rzeczpospolita piękne odszkodowanie wypłaci!
              A pani sędzia co ten wyrok wydała na ministra sprawiedliwości,do tego prezes sądu z Gdańska na prokuratora generalnego!
              Qrewskie mamy państwo,może lepiej by było gdyby znikło z mapy świata a przynajmniej lżej dla mieszkańców tej krainy!
      • taniarada Re: Niespełnione bajki Platformy Obywatelskiej. 21.09.16, 21:32
        tu się dzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka