Dodaj do ulubionych

Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co czase...

14.09.12, 16:01
Uczyłem się w tej szkole rocznik 1995 r 2000 r. ten Pan jako nauczyciel się nie sprawdzał a jako dyrektor to już raczej całkiem. Szkoła co rok to ma gorszą renomę SZKODA
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 16:46
      O kim mówisz?
    • Gość: MD Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.96.226.200.tvksmp.pl 14.09.12, 17:16
      Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Prawdopodobnie byłeś beznadziejnym przypadkiem ucznia myślącym że wszystko mu wolno i nie mogliście się porozumieć. Ja prof. Piotrowskiego zawsze będą wspominała z uśmiechem, mimo że za historią nie przepadam, był również jednym z nielicznych nauczycieli którzy starali się promować szkołę i uczniów. Trzymam kciuki za powodzenie na stanowisku i popieram nagrody za dobre wyniki w nauce;) (Szkoda że nie było tego w zeszłym roku :( ).

MD.
      • timoneq Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza 14.09.12, 19:56
        Jacek Grzegorzewski - gość super prowadził zajęcia - pozdrowienia Kochanowski.
        • Gość: ta Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.play-internet.pl 14.09.12, 22:59
          I co z tego jak dyrektorzy nie mogą sami sobie dobierać nauczycieli. O czym mogą decydować przy obecnej władzy.. już raczej o niewielu rzeczach. Każdy z nich mówi, że nie lubi chamstwa, w takim razie współpraca z "górą z urzędu" musi się układać kwitnąco :)
          • Gość: gościuuu Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 10:19
            Gość portalu: ta napisał(a):

> I co z tego jak dyrektorzy nie mogą sami sobie dobierać nauczycieli.

I bardzo dobrze, że nie mogą! Wyobrażasz sobie szkołę, w której co zmiana dyrektora to i zmiana wszystkich nauczycieli??? Chore! Natomiast bardziej chore jest to, że dyrektor nie może praktycznie nic zrobić z nierobami. Nauczyciel dyplomowany i do tego w związkach jest nie do ruszenia chociażby niczego dzieci nie uczył. Ważne że jest w pracy i nie wali od niego wódą. A że nie wie co to podstawa programowa i olewa stanie na dyżurach - kogo to obchodzi.
            • Gość: ta Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.play-internet.pl 15.09.12, 18:59
              Nie mówię o pracujących już nauczycielach, rzecz jasna, tylko o ewentualnych nowo zatrudnianych, którzy obsadzani są przez urząd miasta, a dyrektorzy nie maja nic do powiedzenia, i to się dzieje oczywiście pod hasłem walki z układami. Skutek jest taki, że nauczyciel już wcześniej tam pracujący na zastępstwie, albo jakiś nowy, nie ma szans bo na to miejsce czeka taki nieskazitelnie czysty, bez absolutnie żadnych układów, wyznaczony przez urząd miasta...
          • Gość: rysa Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 11:41
            Samowola dyrektorów ma się dobrze i dalej kwitnie !
        • Gość: RAM Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 14:50
          Grzegorzewski człowiek z klasą. dobry wybór na dyrektora. a kto zastępcą? według mnie Boguś od silników. jego się bali, umiał siać terror,szanuje ich.
    • wdmuchowski Ładne kobiety na tle obskurnych budynków. 15.09.12, 12:13
      Czy to miasto musi wyglądać obskurnie, niechlujnie i szaro?
    • angrusz1 Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co czase... 15.09.12, 20:49
      Piękne deklaracje : nie lubię chamstwa , stawiam na dyscyplinę itp .

Jakoś w praktyce , mojej nauczycielskiej , kiedy miałem do czynienia z uczniowskim chamstwem i brakiem dyscypliny i nie mogłem sobie poradzić ( ilość i jakość ) , to jakoś ci moi dyrektorzy znikali z mojego pola widzenia . Jakoś nie czytali moich wpisów w dzienniku , czy zeszycie uwag .
      Jakoś ... nie potrafili ( raczej nie chcieli ) pomóc .
      No i chamstwo kwitło .
    • angrusz1 Czy tacy nauczyciele 16.09.12, 13:03
      będą mieli wsparcie od " nowych dyrektorów " , czy będzie jak dawniej ?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12489366,Nauczycielka_pozywa_uczniow__Ich_rodzice_sa_oburzeni.html?pId=19064365&send-a=1&v=1&obxx=12489366#opinions
    • mkonodybas Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co czase... 16.09.12, 17:28
      Wkrótce stracą pracę... dzieci się nie rodzą :(

youtu.be/S_okej7UcZk
      • Gość: Ojciec Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 23:25
        Pytanie: Jak załatwić Polaka bez karabinu?

Odpowiedź: Wprowadzić dziki kapitalizm i pozbawić pracy.

Potem - niż demograficzny i ... patrz, amerykanie i izraelici nas zastąpią na naszej własnej ziemi.
    • Gość: tico Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 07:26
      Kiedy będą pokazani dyrektorzy /nowi/ szkół podstawowych !?? Czyżby byli mało niefotogeniczni ????
      • Gość: tico Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 07:30
        Błąd ! Powinno być niefotogeniczni ,albo mało fotogeniczni !Przepraszam.
    • angrusz1 "Zimna wizja 18.09.12, 08:58
      radosnej szkoły " - Niedziela nr 38 . Warto przeczytać .
      • Gość: gimnazjalistabyły Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 07:19
        A p. Caban to niby taka święta. Klika nauczycielska w szkole i tyle. Ma swoich przydupasów i rządzi, a jak ktoś się jej nie podoba to obcina godziny i po temacie. Że ceni pracowitość :):):) koń by się uśmiał. Ręce po łokcie można urobić ale jeśli nie należysz do grona wybrańców poddańców to adieu. Czy nie jest tak Pani Caban?
        • Gość: nikt Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 21:09
          i tak w przyszłym roku zostanie połowa z grona...15-stka przyprowadziła uczniów i wyleci...
          • Gość: sceptyk Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 22:10
            Racja :) Przy takim zarządzaniu szkoła długo nie pociągnie. Nawiasem mówiąc nieźle się uśmiałem czytając o tym że pani dyrektor piątki nie toleruje braku kompetencji. Mniej kompetentnej osoby od niej prawdę mówiąc nie znam. Ta kobieta nie potrafi podjąć samodzielnie żadnej decyzji :))
            • Gość: zyga Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 12:05
              Co do kompetencji ...to nie znam, ale że jest ozdobą oświaty nie podlega dyskusji ! Gdyby jeszcze ministerstwo miało takie szczęście , to na oświatę patrzeć by można było bardziej optymistycznie.
              • Gość: antyzyga Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 12:17
                jeżeli dyrektorzy szkół mają być wybierani nie dlatego że mają kompetencje:) i doświadczenie, tylko decydowałby o tym wygląd...to ja współczuję młodzieży...a z tą ozdoba to też nie przesadzajmy:)
                • Gość: zyga Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 14:58
                  Ja przeciwnie ! Uważam,że wygląd - uroda i elegancki strój pani dyrektor będzie miał duży wpływ na jej relacje szczególnie z uczniami i rodzicami, a nauczyciele będą musieli " równać do prawego ".Drogie panie , nie zazdrościć , tylko odprasować na jutro spodnicę i bluzkę i może wyczyścić buty !!!Młodzież waszego współczucia nie potrzebuje !
                  • Gość: dynamo Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 08:48
                    Dodaj jeszcze,ze nauczyciel powinien miec porządną dykcję , a nie seplenić i dukać.
                    • Gość: była Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 08:51
                      ale to i tak nie ma znaczenia jeżeli jest urodziwy i elegancji...bo to przecież najważniejsze...co tam dykcja i umiejętności:)
                      • Gość: szkola Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 09:08
                        A czy dyrektorzy szkół pozwalają na handel nowymi podręcznikami w szkołach? Jeśli tak to łamana jest ustawa. Prezenty od wydawnictw to nic innego jak zapłata za łamanie prawa. Ani dyrekcja, ani nauczyciele, ani komitet rodzicielski nie ma prawa handlować książkami. Żaden przedstawiciel handlowy nie ma prawa wejść do szkoły z ofertą nowych ksiązek. A kiermasze nowych książek powinny być zwijane w asyście policji. Jak będziecie chcieli zdymisjonować dyrektora najlepiej w czasie handlu książkami w szkole zawiadomić policję i dopilnować spisania wykroczenia. To będzie stawiło koronny dowód łamania ustawy. Wydawnictwo wokół zrobi się gorąco poświęci przedstawiciela. W szkole można kupować tylko zużyte, przechodzone podręczniki. Żadnych innych.
            • Gość: za rok Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 20:16
              potrafi,potrafi,tylko ma gdzies podpowiedzi takich zawistnikow ..
              • Gość: sceptyk Re: "Zimna wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 19:03
                :) pisz co chcesz, akurat w tym beznadziejnym przypadku zawiść jest na ostatnim miejscu :)
            • Gość: rokosz Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 08:47
              Na to , jak szkoła długo "pociągnie" będzie miał wpływ przede wszystkim nabór, a ta szkoła ma niezłą opinię i pozycję.Nie sądzę żeby to miało się zmienić z powodu zmiany dyrektora. .Niesłusznie "15" obawia się redukcji w przyszłym roku, bo to nauczyciele - koleżanki i koledzy z " 5", powinni obawiać się najbardziej .Widać,że pani dyrektor wśród "swoich" ma najwięcej wrogów i właśnie tam powinna i być może zrobi , jak zapowiada, porządek !
        • Gość: Kula Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 00:01
          Mam dobrą dykcję więc mogę być nauczycielem?
          Jest jeszcze jeden pan, o którym sporo słyszałem, nazywa się Dariusz Rataj, chyba też został w tym roku dyrektorem? Bardzo proszę o opinie na temat tego pana;
          • Gość: jawor Re: "Zimna wizja IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 10:54
            Nie żartuj sobie, bo nie dość ,że studia nauczycielskie wybieraja ci słabi, to jeszcze dodatkowo z wadą wymowy ! Nie do wybaczenia są też te wyświechtane i wszechobecne dżinsy. Padło tutaj dużo słusznych uwag.
            • angrusz1 Re: "Zimna wizja 26.09.12, 11:13
              Jawor napisał :

"Nie żartuj sobie, bo nie dość ,że studia nauczycielskie wybieraja ci słabi, to jeszcze dodatkowo z wadą wymowy !"

Taak, z wadą wymowy to raczej trudno znaleźć pracę w szkole . Trudno być powinno .
              Fakt , masz rację , że na studia nauczycielskie ( np na AJD ) idą " ci słabi " ale przecież do pracy jako nauczyciele mogą iść absolwenci bardzo dobrych uczelni np historyk po UJ , biolog po UŚ itp .
              To kwestia wyboru przez dyrektora szkoły kogo wybiera .
              Zawsze jednak jest to pewne ryzyko .
    • angrusz1 Ot ciekawy tekst 25.09.12, 22:48
      na necie :

"Taylor Santos to wzorowa uczennica liceum w Springtown, odnosząca sukcesy także w zawodach sportowych. Na ocenach zależy jej tak bardzo, że kiedy na dwa dni została zawieszona w prawach ucznia - bo na sprawdzianie dała koleżance od siebie ściągnąć - poprosiła dyrektora szkoły, aby zmienił jej wymiar kary, by nie musiała opuszczać zajęć - podaje wfaa.com.

Alternatywą była kara fizyczna - lub innymi słowy tradycyjne przełożenie przez kolano. W Teksasie - podobnie jak w 19 innych stanach USA - kary cielesne są w szkołach dozwolone. Pod warunkiem że zgodzą się na nie rodzice, a osoba wymierzająca karę jest tej samej płci co karany uczeń."
      • angrusz1 Re: Ot ciekawy tekst 25.09.12, 22:53
        wiadomosci.onet.pl/cnn/nauczyciel-uderzyl-dziewczynke-sama-chciala,1,5259501,wiadomosc.html
    • angrusz1 Nauczyciele 01.10.12, 09:37
      mogą liczyć na pomoc dyrektorów w takich sytuacjach , jak ta

forum.gazeta.pl/forum/w,52,138978018,138978018,Uczniowie_obrazali_nauczycielke_Ta_pozwala_ich_.html
      Czy nadal będą się zachowywać jak do tej pory ?
      Do tej pory , bo podobne sytuacje dzieją się i w częstochowskich i okolicznych szkołach .
      • Gość: clio Re: Nauczyciele IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 14:19
        Lepiej takich problemów nie zgłaszać , bo wezmą cię za nieudacznika i przy pierwszej lepszej okazji pozbędą. Takie są moje doświadczenia ! Staniesz się w oczach miernego koleżeństwa frustratem, zakomplesioną fujarą, .........starą dewotą i podstarzałym pudłem !?!Nauczycielskie środowisko to środowisko złe, zawistne, bez kultury, plotkarskie i skłonne do najgorszych intryg !Banda donosicieli i intrygantów , zagęszczenie "kabli" do przynajmniej dwóch na 1 metrze kw..Zła atmosfera pracy, brak uznania, faworyzowanie towarzystw adoracyjnych dyrekcji szkoły prowadzi do kompletnego załamania idei oświaty i stawia nauczycieli na spalonej pozycji ! Do tego jeszcze roszczeniowi rodzice i rozwydrzona młodzież..............Taka jest moja....prawda !
        • Gość: = Re: Nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 15:24
          90% to kobiety wiec jest tak jak mówisz. Plotkarstwo i obmawianie.
          • Gość: irex Re: Nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 17:06
            Uważasz, że panów to nie dotyczy? Hahahahaha!
        • Gość: rygor Re: Nauczyciele IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 13:47
          Dobre !
    • Gość: kula Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 01:03
      Jest jeszcze jeden pan, o którym sporo słyszałem, nazywa się Dariusz Rataj, chyba też został w tym roku dyrektorem? Bardzo proszę o opinie na temat tego pana;
      • Gość: lula Re: Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 14:52
        nie jątrz przecież znasz go dobrze:)
    • angrusz1 Oto nowi dyrektorzy szkół. Mówią to, o co czase... 21.10.12, 20:26
      Oto co na Interii :

"Około tysiąca włoskich nauczycieli protestowało przed ministerstwem oświaty w Rzymie przeciwko planowanemu zwiększeniu liczby godzin pracy, średnio z 18 tygodniowo do 24 bez dodatkowego wynagrodzenia."

Chciałbym zwrócić uwagę na tę część wiadomości , kiedy mówi się o 18 godzinach etatowych .
      A więc nie tylko w Polsce jest i było tyle godzin .
      Ale ile hałasu z tym w Polsce .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka