Dodaj do ulubionych

Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego j...

02.11.12, 19:12
Panie Błaszeć ..jakie dobro..????/ Proboszcz parfii sw wojciecha codziienie ryczy nam głośnikami prosto w okna oddalone o 30 m od kościoła swoje melodyjki z chińskiej kataryny zamontowanej na wiezy kościelnej , napierdziala dzwonami ile wlezie i śmieje sie, to jest to dobro?????? Chyba inaczej pojęte przez Pana panie Blaszeć......o proboszczu nie wspomne bo zapewne nas mieszkańców ma głeboko ...
Obserwuj wątek
    • martin102 Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 02.11.12, 19:37
      Giżyńskiego złote myśli i jego guru Jarosława wraz z Macierewiczem mam wypisane na ścianie w pokoju, aby nie zapomniał w jakim "wspaniałym" kraju żyję i jaka to "elita intelektualna" próbuje przekazać mi swoje "mądrości"
      • Gość: ktosik Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 21:15
        a ja sobie wpisałem wszystkie obiecanki donalda + przekręty .Wyszło więcej przekrętów tego rządu niż obiecanek .Bo tych jest 50.Ale część na klatę bierze PSL wraz z nieodłącznym Pawlakiem.Wypisałem je na bloku ,świeżo otynkowanym i podpisałem blada dupa.
        • Gość: fizyk Nie wierzę? - obłuda! IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 12:20
          Deklarowanie własnej "niewiary" to wyraz obłudy lub głupoty. Dlaczego? Dlatego, że człowiek nie ma wystarczających podstaw do tego, aby WSZYSTKO, na drodze racjonalnej wytłumaczyć. Nie ma i nigdy nie będzie miał.
          Są ludzie, którzy zamiast wiary religijnej WIERZĄ w potęgę nauki. Zaufanie do nauki to pozytywna rzecz, lecz ta sama nauka przekonuje nas, że swoich podstaw nigdy nie będzie w stanie wyjaśnić. Obecnie wiemy jakie prawa rządzą materią - złożoną z atomów, cząstek elementarnych i pól kwantowych. Nigdy jednak nie dowiemy się w jaki sposób te cząstki i prawa, którymi się rządzą powstały.
          Moim zdaniem wiara religijna (jakakolwiek by nie była) nie wyklucza "wiary", a ściślej zaufania do nauki. Są to obszary komplementarne. Zawsze jednak jakaś WIARA zostaje, choćby nieuświadamiana.
          • ruchpalikota28czwa Re: Nie wierzę? - obłuda! 05.11.12, 02:31
            Nauka to nie wiara tylko wiedza albo świadomość niewiedzy, w przeciwieństwie do wiary....
      • Gość: ormowiec Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.net.stream.pl 03.11.12, 07:35
        częstochowa to miasteczko paligłupów i donosicieli.Każdy pryska z tego czerwonego grajdołka
      • marillion73 Porównajmy ateistów i katolików 03.11.12, 20:53
        Zobaczmy się jak się zachowują Rydzkowe katolickie bojówki, a jak przeciętni ateiści - nie dziwią mnie tego typu plakaty. Choć sam nie jestem ateistą, to wszystkim rzekomo wierzącym ludziom powinno zrobić się wstyd i żyć zgodnie z duchem Biblii, a nie krytykować. Są plakaty kościelne, są też i ateistów. W końcu jest równouprawnienie. Przykre jest natomiast to, że ateiści bardziej przestrzegają wymagań biblijnych niż sami katolicy (choć są wyjątki).
        • Gość: clatra Czyste pomówienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 11:39
          Ateista w równym stopniu nie wierzy w boga co w szatna, diabła, belzebuba i każdego innego. Nazywanie wiec kogokolwiek sługą szatana jest czystym pomówieniem i bogobojną demagogią. Najtańsza i prymitywna metoda socjotechniczna aby przestraszyć dewoty religijne szatanem i nasłać na ateistów, bo tylko wróg wyobrażony działa na wyobraźnię, a jak tu straszyć i szczuć ludzi na innych 'niczym'.
          • ruchpalikota28czwa Re: Czyste pomówienie 05.11.12, 02:40
            Dokładnie, a najfajniejsze że Dorota Wójcik szefowa fundacji, która wystawiła te billboardy jest przykładną żoną i matką 2 dzieci, w przeciwieństwie do arcykatolickiej Marty Kaczyńskiej - Dubienieckiej, która ma ciągłe problemy z identyfikacją ojców swoich pociech... :)
      • Gość: do 102 Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 22:36
        Lepsze hasla byly za komuny
        nasi rodzice pamietaja jak bylo wspaniale.
      • Gość: gość Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 23:15
        "martin102", - do elity intelektualnej to Ty nie należysz !
        Giżyński i Macierewicz na pewno do twojego pokoju nie będą szturmować !

Oni nie są ciekawi, co Ty baranku masz wypisane na ścianie !
      • Gość: 585 Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.rev.inds.pl 05.11.12, 11:54
        "NIE WIERZĘ" - TUSKOWI I RESZCIE OSZUSTÓW.
        • Gość: ela Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 21:01
          Ja im nigdy nie wierzyłam .
    • Gość: kon Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.ice-net.pl 02.11.12, 19:53
      Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. Brak perspektyw, zadłużenie. A szkoda, bo dobrze mi się mieszka w Cz-wie i nie chciałbym stąd wyjeżdżać. Ale to ogólny trend krajowej beznadziejności.
      A te plakaty: nie obchodzi mnie to, że ktoś wierzy czy nie wierzy. Ale skoro musi się już tym pochwalić na plakacie. Ateizm w tej formie staje się religią. Katolicy przekonują, ze Bóg jest. Ateiści, że nie ma. I jedno to religia i drugie też.
      • Gość: maverick Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 20:00
        A jak pan Błaszczeć startował do sejmu, to jego połowica wszystkich pacjentów oddziału wewnętrznego przy ul. Mickiewicza 12 pod rękę prowadziła do szpitalnej komisji wyborczej i pilnowała, aby właściwie zagłosowali na katolickie ideały, czyli jej ślubnego Józka...
      • Gość: xx Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.icis.pcz.pl 02.11.12, 20:03
        Ateizm mozna nazwac jak chcesz, ale jedno jest pewne:

to nie religia.

• Gość: do xx W Polsce i ateizm przerobią na religię lub polityk IP: *.ice-net.pl 02.11.12, 21:24
          oczywiście, że nie religia.
          ale usilne "wojowanie", że nie ma Boga, obchodzenie Świąt Grudniowych, zloty i zjazdy, podczas których debatuje się o tym jak to dobrze być ateistą, jest preludium do powstania nowej "religii ateistycznej". a potem dołoży się do tego trochę polityki i buch do sejmu.
          • Gość: xx Re: W Polsce i ateizm przerobią na religię lub po IP: *.icis.pcz.pl 02.11.12, 22:17
            To bedzie to polityka, ale nie religia.
        • Gość: Clara Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.96.228.55.tvksmp.pl 02.11.12, 22:55
          Oczywiście, że nie religia tylko twór religiopodobny, czyli odmiana wiary. Palikotowcy wierzą, że nie ma Boga i tym sposobem chcą podnieść słupek w sondażach.
          • ruchpalikota28czwa Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. 05.11.12, 02:41
            Nie można wierzyć w nieistnienie... logika się kłania...
        • Gość: jerzy 53 Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 13:56
          PO CO MÓWIĆ O POWSZECHNEJ BIEDZIE, BEZROBOCIU, WYDŁUŻENIU WIEKU EMERYTALNEGO, ROZPASANIU APARATCZYKÓW PALIKOTO - SLD-OWSKICH ORAZ PO SKORO MOŻNA RZUCAĆ ZASTĘPCZE TEMATY ... A MOŻE GŁUPI LUD KUPI... I SPRZEDA SAMEGO SIEBIE CZERWONEMU DIABŁU OD PALIKOTA I MATYJASZCZYKA...
          CIEKAWE DO KOGO BĘDĄ SIĘ MODLIĆ JAK DZIECKO CIĘZKO ZACHOROJE... CHYBA NIE DO PALIKOTA I JEGO PODOBNYCH ?
          • ruchpalikota28czwa Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. 03.11.12, 22:49
            .Wybacz ale ciężko choremu dziecku jest potrzebna profesjonalna pomoc lekarzy nie modlitwy...
            • Gość: gość Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 21:00
              Wezwij zatem Pogotowie !
              Numery alarmowe: 999; 112;
              997 albo 998- też zadziałają !
              • Gość: bajak Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.net.stream.pl 04.11.12, 21:12
                www.zycie.czest.pl/index1.php?show=1605200609
                • Gość: bajek Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.net.stream.pl 04.11.12, 21:17
                  Większego obłudnika ciężko w Częstochowie znaleźć kto go zna to wie.
                  • Gość: juui Re: Z Częstochowy "bije", ale beznadzieja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 21:25
                    lustracja.eu/artykuly/lista_konfidentow_sb.html
                    lustracja.net/index.php/rozne-listy/89-1706?showall=&start=1
    • 1listonosz Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego 02.11.12, 20:01
      Błaszczeć był moim dyrektorem przez wiele lat kiedy szefował Poczcie Polskiej,i proszę mi uwierzyć to jest potwór jeżeli chodzi o relacje pracodawca pracownik.Nie powinno się pojawiać jego nazwisko jeżeli chodzi o nasze przepiękne miasto Częstochowa ponieważ przynosi nam to tylko szkodę.Błaszczeć dla Częstochowy to tak jak rydzuś dla Torunia.
      • Gość: romix Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 20:30
        Szczęściem poseł Giżyński nie wyszedl z roli . Tylko dwa zdania , ale jakie....miód retoryki
        • Gość: jkk Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 20:33
          Życie człowieka po śmierci jest możliwe, ale tylko w jednym przypadku – w pamięci potomnych, o ile to można nazwać życiem!
          Wszystkie inne historie służą jednej, dobrze wymyślonej idei – wiekowemu utrzymaniu armii tzw. „pasterzy”, którzy z tego nieźle żyją.
          Niech oni żyją sobie dobrze, ale z własnych zarobionych pieniędzy, a żaden grosz z publicznych pieniędzy, na utrzymanie tego towarzystwa nie idzie!
          • Gość: Andrzej Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 06:42
            Jest tyle relacji osób, które przekroczyły próg śmierci i przekazały nam o ty świadactwo. Tylko trzeba chcieć zainteresować się tym tematem i poszukać. Najważniejsze , że trzeba tym osobom uwierzyć, ale to już by była wiara czyli "fe niedobre".
    • robert.marcin Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 02.11.12, 20:54
      Te plakaty maja coś ludziom uświadomić i mi uświadomiły. Jestem katolikiem ale nie praktykuję i mam ku temu tysiąc powodów. Poproszony o jednoznaczne określenie się - pewnie ze wspólnoty kościoła bym wystąpił. Jednak zewsząd jestem atakowany przez ludzi kościoła. Wszędzie ich widzę i słyszę, no ale to jeszcze nie problem. Problemem jest to gdy kościół ma głos wiążący i decydujący. Temat rzeka...
      A z Częstochowy wcale nie bije dobro. "Ludzie szatana" się o to postarali. Jeśli dobrze się przyjrzeć temu miastu to jego klęskę można by przypisać "wierzącym";)
    • Gość: Grzesiek Re:I tak się nawrócicie IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 21:07
      Jak chłopy będą leżeć na łożu śmierci nie ważne czy z SLD czy z PO to się nawrócą będą żałować złych słów i złych czynów. A teraz pograjcie chojraków macie kasę stanowiska to się czujecie silni ale jak przyjcie trwoga to szybko zwrócicie się do Boga
      • Gość: Tow. boog Re: I tak się nawrócicie IP: *.com 03.11.12, 08:43
        Gość portalu: Grzesiek napisał(a):
        > ale jak przyjcie trwoga to szybko zwrócicie się do Boga

I pamiętejcie chłopy: tylko nie z pustą ręką!
        • goscwdomcukierdoszafy Re: I tak się nawrócicie 03.11.12, 09:00
          Gość portalu: Tow. boog napisał(a):

> Gość portalu: Grzesiek napisał(a):
          > > ale jak przyjcie trwoga to szybko zwrócicie się do Boga
          >
          > I pamiętejcie chłopy: tylko nie z pustą ręką!

No jasne co łaska poniżej 500zł nie przyjmuje...
      • ruchpalikota28czwa Re:I tak się nawrócicie 05.11.12, 02:49
        A co to jest "BÓG"" ?
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 21:14
      Mówienie, pisanie że osoba niewierząca nie może być DOBRYM CZŁOWIEKIEM jest śmieszne. Istnieli wspaniali ateiści, czasami stosujący bardziej ludzką "aksjologię" niż niejeden wierzący. Zupełnie mnie to deprawuje jako osobę wierzącą.

Jeśli takie spory - deklaracje do których każdy ma prawo, będą stanowić o jakości naszego państwa to jednak dzięki, ale jesteśmy wszyscy niepoważni.

Tomasz Jaskóła
      • Gość: ktosik Panie Jaskóła IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 21:17
        do wspaniałych ateistów nie zalicza Pan mańka ,dyzia , kichę i jeszcze parę innych obrzympałów.
        • Gość: oi Re: Panie Jaskóła IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.11.12, 21:31
          ”Ponieważ jest tylko Jeden Bóg i cała ludzkość jest jednym gatunkiem, religia którą Allah ustanowił dla człowieka jest jedna. On nie przypisał jednej religii dla Żydów, innej dla Arabów, jeszcze innej dla Europejczyków, etc.” – Dr.Bilal Philips
          • Gość: ktosik Re: Panie Jaskóła IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 22:25
            Spróbujmy na tym forum splunąć na Mahometa .Dla ateistów jest kontrakt w Afganistanie .Pisałem wcześniej.Talibów od Allacha nawracać ,dobrze płacą.Na katolików można pluć ,łba nie urwą .
            • boozar Re: Panie Jaskóła 05.11.12, 10:03
              Napisanie na bilbordzie :
              nie zabijam
              nie kradnę
              nie wierzę
              jest pluciem na katolików ??? Ciekawe co niby w tym obraża katolików - że nie kradnę??

ps. Swoją droga chyba dobrze, że wspięliśmy się na wyższy stopień cywilizacji i nie urywamy łbów za to, że ktoś kogoś obrazi (jeśli rzeczywiście obrazi), tylko ponosi on karę wymierzona przez Sąd.
              pozdrawiam
    • Gość: P. Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.11.12, 21:29
      To strasznie smutne, kiedy człowiek sobie uświadomi z jakiego umysłowego ograniczenia wynika stwierdzenie, że "nie zabijaj" i "nie kradnij" są wynalazkiem ukazanym ludzkości w dekalogu, a wszelkie inne przywołania tych uniwersalnych praw są zawłaszczeniem.

Te kilka krótkich komentarzy pokazuje jak silna jest indoktrynacja religijna (w naszym wypadku katolicka). Większość ludzi nie potrafi pojąć, że w ogóle można nie wierzyć - nie mieści im się to w głowach. Stąd biorą się kuriozalne stwierdzenia, że ateizm to religia, albo jakieś wynurzenia, że na łożu śmierci i tak wszyscy zwracają się do boga (tylko którego wybrać, psia mać?).
      • robert.marcin Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego 03.11.12, 14:21
        Są zawłaszczeniem powiadasz? No trudno w takim razie odchodząc z bram kościoła zaczniemy kraść i zabijać może wtedy niektórzy przestana nas identyfikować jako "baranki". W innym wypadku ktoś usilnie będzie nam wmawiał z czego wywodzą się nasze prawa i prawdy i będzie kazał się nawrócić. I nic z tego nie wynika tak naprawdę choć pewne prawdy uważam za uniwersalne (nie interesuje mnie skąd one pochodzą) gwarantują one ład i porządek w życiu społecznym to przed kościołem będę się bronił ze wszystkich sił. Mam też nadzieje że właśnie owe plakaty uświadomią niektórym że i w "świętym mieście" są nie wierzący którzy żyją pośród wierzących i nie postępują dużo inaczej. Niech też uświadomią iż nie potrzebuje nawracania i moralizowania.
    • oszrany Wierze ! Klamie ! Kradne ! 02.11.12, 22:00
      Wersja katolicka ;)
      • Gość: bog Re: Wierze ! Klamie ! Kradne ! IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.12, 22:34
        Fajnie ujęte!
      • Gość: likaon Re: Wierze ! Klamie ! Kradne ! IP: *.Netcominternet.pl 03.11.12, 20:43
        Dobra kampania , jestem za, a co do głodnych dzieci, ktoś mondry kiedyś powiedział, "Jesli kogoś nie możesz przekonac, wpraw go w zakłopotanie".
        Za duzo religi poza nia.
    • Gość: oi Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.11.12, 22:16
      Ty masz 30 metrów!
      Ja mam jakieś 200 i nie wytrzymuje tego wycia!
    • mardana Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 02.11.12, 23:13
      A ja tam jestem praktykująca i na stole mam to

allegro.pl/swiecznik-gwiazkda-boze-narodzenie-swieta-prezent-i2763058875.html
      polecam WSZYSTKIM WIERZĄCYM NA ŚWIĘTA !!!
    • podrobionakaszana z kampanią bilboardową nie łączcie dzwonów w św.W 03.11.12, 00:49
      ojciechu; jestem wierzący, praktykujący i nie ufam ludziom niewierzącym, po prostu mam takie doświadczenie życiowe, natomiast sztuczne dzwony (kiedy naturalne wiszą i rdzewieją) i ta "chińska kataryna" to rzeczywiście co najmniej brak dobrego smaku
      • boozar Re: z kampanią bilboardową nie łączcie dzwonów w 05.11.12, 10:12
        Największą głupotą jest uogólnianie, np. stwierdzenie:

Jestem wierzący/nie wierzący i nie ufam rudym/blondynom/kobietom/mężczyznom/wierzącym/ateistom/katolikom/itd...(*niepotrzebne skreślić).
    • sadbu-ttrue Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 03.11.12, 04:54
      Ha stąd bije dobro.Niezłe,a tak poważnie to stąd bije po oczach ciemnota i zacofanie.
    • goscwdomcukierdoszafy Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 03.11.12, 07:38
      Ja mam propozycje niech panowie radni zaczną się zajmować sprawami ważniejszymi, a to w co kto wierzy to jego indywidualna sprawa. A plakat reklamowy niczego sobie ale zapewne za jakieś parę dni Panowie w habitach z końca alej sobie przypomną że takowy istnieje i już sie znajdą przepisy na to że on tam nie może wisieć. Pozdrawiam
      • Gość: ej Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.12, 08:11
        miejsce ksiezy na ksiezycu !!!

Błaszczec i ten drugi jegomosc mogli zgrac sie z Feliksem i swoje transparenty rozwiesic blizej miejsca dla swoich sukienkowych
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 17:46
        Szanowni Państwo!

Już od przyszłego roku KOSZT obsługi waszych koszy wzrośnie od 200 - 300% mimo, że jako samorząd CZĘSTOCHOWY, inwestowaliśmy w SOBUCZYNĘ. - tracimy zatem dwa razy, bo będziemy mieć tak samo drogo jak inne gminy bez własnych inwestycji. Czy WY się Państwo zajmiecie CHOLERA tym, że życie staje się coraz droższe, że PRZEKRĘTY I FAŁSZERSTWA oraz wyprowadzanie majątku to CODZIENNOŚĆ W CZĘSTOCHOWIE?

Z drugiej strony czytając te komentatorze PEŁNE NIENAWIŚCI stwierdzam, że O TO CHODZI TZW. politykom z wielu partii. Dlaczego. BO SĄ osobami BEZ KOMPETENCJI I JEDYNE CO POTRAFIĄ TO PODKŁADAĆ SOBIE HAKI, ŚWINIE. Po czym dokładnie ci sami politycy siadają ze sobą i dziela stołki w spólkach KOMUNALNYCH.

Opluwajcie się dalej ku uciesze CWANIAKÓW.

Tomasz Jaskóła
        • ruchpalikota28czwa Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D 04.11.12, 08:22
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,140131085,140131642,Re_Wazne_dla_wszystkich_mieszkancow_Czestochowy_.html
          • Gość: gość Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 20:25
            Nie masz chłopie większych zmartwień, niż śmieci ?
            Idioci zamykają je na klucz !!!

Temat rzeczywiście dla paligłupa !
            • ruchpalikota28czwa Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D 05.11.12, 02:46
              A klucz cię uchroni przed podwyżką cen za ich wywóz umiesz czytać ze zrozumieniem?
              I jeszcze jedno... zniekształcając cudze nazwiska i pisząc je z małej litery ubliżasz nie posiadaczom tych nazwisk, tylko sobie, udowadniasz że jesteś kompletnie zakompleksionym d....
    • Gość: emerytka1952 Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.12, 09:29
      Czy to ważne w co się wierzy czy nie wierzy? Ważne aby być uczciwym człowiekiem, żyć tak, aby innych nie krzywdzić. To jest najważniejsze. A wiara ... no coż co było 2000 lat temu znamy tylko z pisma.
      • Gość: Qwertz Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.net.stream.pl 03.11.12, 20:53
        Niestety w Polsce mamy dużo osób dla których religia jest wręcz powodem do dumy i lubią o tym innym przypominać.
        Z czasem może zejdzie ona do rangi nieistotnych, prywatnych spraw.
    • szopti Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 03.11.12, 09:55
      Panie Giżyński!
      Moim skromnym zdaniem to Kościół Katolicki uzurpuje sobie prawa autorskie do podstawowych i od zawsze z człowiekiem związanych uczuć i zachowań jak:miłość ,dobro,uczciwość ,wierność.
      Czy życie ludzkie nie jest owocem miłosci?! A czy przed Chrystusem ludzie się nie rodzili ,czy może rodzili się tylko z potrzeby zwykłej chuci? Coś się panu pokiełbasiło ! Mam piatkę dzieci i to nie z powodu dekalogu ale dlatego że jestem człowiekiem .CZŁOWIEKIEM!!!!! Wiara jakakolwiek nie ma nic do rzeczy .Jest potrzebna niektórym jednostkom by nie zwariować w tym ciężkim do ogarnięcia życiu i nic więcej !
      • Gość: gość Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 22:34
        "szopti", - podziękuj Panu Bogu i nie czepiaj się Giżyńskiego !
        • ruchpalikota28czwa Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D 05.11.12, 02:51
          Za co?
          • Gość: gość Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:41
            Ze jesteś !
    • filopolityk Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 03.11.12, 10:16
      Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia tak tak moi drodzy bo wiara , moi drodzy ma znaczenia tylko i wyłącznie dla kierunku naszego postępowania .To nie jest (wiara) a przynajmniej nie powinna być chęć przynależności do jakiejś grupy społecznej ,czy się jest wierzącym czy nie wierzącym wbrew opinii socjologów . Widzę jednak ,że ateiści stają się nowo religijni .
      • boozar Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 05.11.12, 10:20
        Brak seksu nie jest rodzajem seksu.
        Tak samo ateizm (brak wiary) nie jest wiarą (religią).
        pozdrawiam
        • filopolityk Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 05.11.12, 16:03
          boozar napisał:

> Brak seksu nie jest rodzajem seksu.
          > Tak samo ateizm (brak wiary) nie jest wiarą (religią).
          > pozdrawiam
          Widzisz, nie istnieje brak wiary (więc nie jest to =brakowi seksu) albo się wierzy , że Jest Bogiem i żyje albo się w to nie wierzy czyli się temu zaprzecza .Brak odniesienia się do tego jest tylko laicyzmem i ignoracją a stąd już tylko krok do głupoty .
          Nie wiara w to czyli zaprzeczenie istnieniu (założenie że się nie wie na pewno jest agnoscyzmem nie ateizmem) GŁOSZONA staje się nową religią ,ot i cała filozofia .
          Pozdrawiam.
          • boozar Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 08.11.12, 09:26
            Czyli brak wiary w istnienie krasnoludków jest rodzajem wiary w krasnoludki (wiary w niewiarę ??) ??
            Sorry, ale taka argumentacja do mnie nie przemawia .

pozdrawiam
            • filopolityk Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 08.11.12, 09:37
              boozar napisał:

> Czyli brak wiary w istnienie krasnoludków jest rodzajem wiary w krasnoludki (wi
              > ary w niewiarę ??) ??
              > Sorry, ale taka argumentacja do mnie nie przemawia .
              >
              > pozdrawiam
              >
              To zupełnie to samo. Brak wiary = niewiara w to . Jeśli teraz będziesz wywieszał bilboardy z hasłem niewierzę w krasnoludki tz ,że szukasz swoich zwolenników.
              • boozar Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 08.11.12, 12:39
                OK

Szanuję twoje zdanie, aczkolwiek się z nim nie zgadzam ;).
                Nie przekonasz mnie że niewiara w coś jest religią, tak samo jak nie przekonasz mnie, że szukanie osób mających podobne poglądy jest religią.
                pozdrawiam
                • filopolityk Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 09.11.12, 09:20
                  boozar napisał:

> OK
                  >
                  > Szanuję twoje zdanie, aczkolwiek się z nim nie zgadzam ;).
                  > Nie przekonasz mnie że niewiara w coś jest religią, tak samo jak nie przekonasz
                  > mnie, że szukanie osób mających podobne poglądy jest religią.
                  > pozdrawiam
                  To zrozumiałe. Przecież nie wierzysz . Czynnik genetyczny widać niewierząc z reguły nie wierzą nikomu ;)
                  • boozar Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 14.01.13, 16:29
                    Więc jeszcze jeden przykład:
                    Ateizm jest religią, tak jak nie zbieranie znaczków jest hobby.
                    i jeszcze jeden: ateizm to religia, tak jak 'łysy' to kolor włosów.

Myślę, że to zakończy rozmowę o tym, czy ateizm jest religią czy nie (swoją drogą ciekawe dlaczego osoby religijne uznają to za "zarzut").
                    pozdrawiam
                    • Gość: gość Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 17:29
                      "boozar", walnąłeś jak krowa o beton !
                      • boozar Re: Głoszenie ateizmu to nowa kolejna religia 15.01.13, 08:32
                        bardzo mądra i wnosząca wiele merytorycznych treści wypowiedź
    • przem0_25 Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 03.11.12, 11:51
      Chciałbym przyznać racje mojemu przedmówcy , to jakby zachęcanie do tworzenia nowej sekty . Bo jak to mówi piosenka "Trudno nie wierzyć w NIC" . Sama wiara w nic jest religią , bo wierzę że nie ma nic . Tak samo każdy człowiek , który przestanie z czasem wierzyć w Boga , zaczyna wierzyć w kasę . Że ona jest tym co na ziemi daje luksus dopiero jak Bóg - mamona się skończy ,lub człowiek stanie nad przepaścią np. wypadek , lub śmierć bliskiej osoby zrozumie że mamona jest nic nie warta . Z kolei jeśli wierzymy, mamy własną religie lepiej trzymać się trzymać jej podstaw i tego co jest w niej nakazane od setek lat , bo od tych setek lat zawsze byli tacy św. jak Błaszczeć , Rydzyk , ten biskup pijany ,papież który przyjaźnił się z Hitlerem i Judasz co twierdzili że my to dobro , a potem ich politykę Watykan musiał pod dywan zamiatać.
      • Gość: gość Brawo Błaszczeć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 14:14
        Paligłupy twierdzą, -że nie ma BOGA !

Jeżeli nie ma BOGA, -to jesteś maszyną do przerabiania żywności w ..... !
        Czy paligłupy potrafią w miejsce kropek wpisać litery ?
        • Gość: oi Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.12, 14:51
          A jeśli bóg jest to nie przerabiasz?
          • Gość: gość Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 15:07
            "oj" ,-przygłup jesteś !!!

Napiszę twierdzenie !- Wiesz "oj" co to jest twierdzenie ?
            Twierdzenie / tego uczono w podstawówce - ciekawe, czy skończyłeś?/ ma założenie i tezę !

Twierdzę zatem, że- jeżeli "oj" pisze BÓG z małej litery,
            to znaczy, -że jest to prostak, nieuk, nie ma nawet ukończonej szkoły podstawowej,
            i jest wielce prawdopodobne, że myli buk -gatunek drzewa z Bug ,- nazwą rzeki !
            • Gość: oi Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.12, 16:25
              Prostak,debil, itd..to może ty pało jesteś!
              G...mnie obchodzi przed kim padasz na kolana,czy jest to bóg,buk,czy stary trampek.
              Czy modlisz się do obrazka na ścianie czy do dwóch zbitych desek również mnie nie obchodzi i nie mam zamiaru pisać z dużej litery o kimś czy czymś czego według mnie niema!
              Wymyślili sobie boga,gdy argumentów brak i tyle w temacie.Krzyże wiszą na scianach w biblioteczce pismo świete modlitwy od samego rano ,ze śmiechu pękne wielbisz swojego pana , a powiedz mi kolego myślałeś kiedyś o tym czym jest miłość do blizniego ?

• Gość: gość Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 17:50
                Swoją wypowiedzią "oj" tylko potwierdziłeś słuszność mojego twierdzenia !
                • Gość: oi Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.12, 18:45
                  Taa bo tylko ty masz racje,kto myśli inaczej ten wróg,takie coś jak ty to mi koło wentla lata!
                  • Gość: gość Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 18:53
                    "oj", -Ty pisać musisz się najpierw nauczyć, aby wypowiadać się na forum !
                    No, -z wyjątkiem forum gazety wybiórczej.
            • Gość: buk Re: Brawo Błaszczeć ! IP: *.154.c69.petrotel.pl 03.11.12, 19:21
              > "oj" ,-przygłup jesteś !!!

nie wyzywaj innych od przyglupow religijny dewiancie i debilu
        • goscwdomcukierdoszafy Re: Brawo Błaszczeć ! 03.11.12, 16:09
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Paligłupy twierdzą, -że nie ma BOGA !
          >
          > Jeżeli nie ma BOGA, -to jesteś maszyną do przerabiania żywności w ..... !
          > Czy paligłupy potrafią w miejsce kropek wpisać litery ?

O widzę że zagorzały fan "rydzyk band" się włączył do dyskusji, to czy głosuje na Palikota, Kaczyńskiego czy Tuska nie wpływa na moją wiarę...

ale cóż zrobić jak widzę takie wpisy na forach to się zastanawiam czy nie zaczynamy się cofać do epoki krucjat itp. szkoda gadać.
        • m_j_1977_byd Re: Brawo Błaszczeć ! 05.11.12, 10:09
          A ty - w związku z tym, że wierzysz w jakiegoś wyimaginowanego boga - nie produkujesz ekskrementów? W takim razie co jest końcowym efektem przemiany materii w twoim układzie pokarmowym? Kadzidło?
      • boozar Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D 05.11.12, 10:24
        Trochę logiki. Niewiary nie trzeba udowadniać, nie trzeba wierzyć w "nic" itd. Nie muszę wierzyc w to że nie ma krasnoludków, po prostu stwierdzam, że ich nie ma.

"Tak samo każdy człowiek , który przestanie z czasem wierzyć w Boga , zaczyna wierzyć w kasę." - poziom głupoty w tym zdaniu jest porażający.

pozdrawiam
    • Gość: WOJCIECH 81 Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 17:38
      Z CZĘSTOCHOWY MATYJASZCZYKA NIE BIJE DOBRO... SĄ NA SZCZĘŚCIE LUDZIE WIERZĄCY BARDZIEJ LUB MNIEJ ALE SĄ... MATYJASZCZYK I JEGO KLIKA MIAŁKICH KOLESIÓW CHCE POKAZAĆ - TAK JAK TOW. STALIN, ŻE WIARA "TO OPIUM DLA LUDU". NIE KAŻDY NABIERZE SIĘ NA TANIĄ I PODŁĄ KAMPANIĘ PALIKOTÓW I MATYJASZCZYKÓW...
      APEL DO POSŁA GIŻYŃSKIEGO: ŁATWO "ZŁOTOUŚCIE NA OKRĄGŁO MÓWIĆ..." ALE TRUDNIEJ JEST ZACHOWAĆ POSTAWĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY JEST NAPRAWDĘ SPRAWIEDLIWY I POTRAFI DOTRZYMYWAĆ OBIETNIC ( MOŻNA WSPÓŁPRACOWAĆ Z KOMUCHAMI ALE TRZEBA NAKREŚLIĆ SOBIE GODNE GRANICE... )
      • Gość: ktt Re: Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 18:34
        czy wiesz to to caps lock?????
    • Gość: pierre_dollinsky Prezes ULK: Z Częstochowy bije dobro. Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 19:09
      "Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro."

Taa - a największe z Błaszczecia... :)

"Dlatego jest na celowniku sług szatana."

To akurat prawda - głównie tych z Torunia. Coraz częściej zlatują się tu z koleżkami, by zamieniać sanktuarium w miejsce politycznych sabatów.
      • Gość: do piotrka Piotrek potrafisz ze swojego ogona zrobić wiatrak IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 19:27
        Spróbuj go ścisnąć i wzbij się w powietrze.Dzisiaj masz kompletny odlot.Nawdychałeś się zniczów ze cmentarza.
        • Gość: pierre_dollinsky Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 08:52
          > Nawdychałeś się zniczów ze cmentarza.
          -------------

Po twoich wysiłkach widzę, że rów biskupa daje lepszego kopa :)
    • jungleman Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 03.11.12, 20:16
      "Panie" błaszczeć (celowo małą literą!) możesz "pan" sobie zajmować stanowiska, ale g... ci do tego i do tych plakatów!
      Oraz jakże to katolickie - dysponować czyimiś pieniędzmi!
      • Gość: likaon Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.Netcominternet.pl 03.11.12, 20:46
        Taka ciekawostka, szatan jest utożsamiany z Prometeuszem, książe światła, ten, który dał ludziom wiedze.
        • Gość: darwin Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.opera-mini.net 03.11.12, 20:52
          Historia życia na Ziemi może być przedstawiona taką analogią. Rozłóżmy ramiona szeroko, jakbyśmy chcieli objąć całą ewolucję od początków życia. Czubek lewej ręki i czubek prawej ręki, rozłożonych rąk obrazuje okres 4 000 000 000 lat. Tyle mnie więcje lat upłynęło od początków życia do współczesności. Na całym odcinku od palca lewej ręki, poprzez oś naszego ciała, aż do miejsca położonego dobrze za naszym prawym barkiem, życie składać się będzie jedynie z bakterii. Wielokomórkowe bezkręgowce zaczną się pojawiać gdzieś w okolicy prawego łokcia. Dinozaury pojawią sie w połowie prawej dłoni, a wymrą przy ostatnim stawie środkowego palca. Całe dzieje Homo sapiens i naszych przodków z gatunku Homo erectus mogą się zmieścić na czubku paznokcia ( odcinek 1 milimetra to okres 2 000 000 lat ). A więc dała historia pisana, Sumerowie, Babilończycy, żydowscy patriarchowie, dynastie faraonów, rzymskie legiony, ojcowie chrześcijaństwa, niewzruszone prawa, Troja i Grecy, śmierć Heleny, Achillesa i Agamemnona, a także Napoleon, Hitler, Beatlesi i Bill Clinton, a wreszcie wszyscy którzy ich znali, mogą się okazać niczym więcej niźli smugą pyłu zdartą z brzegu paznokcia jednym lekkim pociągnięciem pilniczka . 1000 lat odpowiada odcinkowi 0,5 mikrona. Czyli współczesna cywilizacja, trwające mniej więcej 12 000 lat, to tylko i aż 6 mikronów. Jedna stosześćdziesiąta część milimetra. Kto w bezdyskusyjny sposób jest w stanie ogarnąć przebieg ewolucji, powstania życia na Ziemi ? Ludzkość i jej chwilowi przywódcy powinni mieć więcej pokory wobec Przyrody i potęgi ŻYCIA.

Dla dociekliwych i wierzących w naukę, polecam przeczytanie i przeglądnięcie pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_stratygraficzna
    • mistral75 Czym jest dobro... 03.11.12, 22:11
      Trzeba bardzo chciec znalezc te reklame. Szukac jej wzrokiem i pozniej zmuszac sie aby uruchomic lub nie swoj system immunologiczny broniacy przed intruzem.

A mi to zwisa i powiewa. Czuje sie, i chcialbym byc chrzescijanienem, wierzacym czlowiekiem swiadczacym o istnieniu dobra w zyciu.
      Kiedy czytam wypowiedzi oburzonych i niezadowolonych, chcialbym zdac pytanie:

-Czy religia katolicka ma za zadanie nawracac sila, czy swiadczyc dobrym uczynkiem aby nawracac dobrym przykladem?
      Czy takie ostentacyjne reagowanie wpisuje sie w tradycje tolerancji i obrony przekonania do wysluchania?

• Gość: do mistral Re: Czym jest dobro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 22:30
        Dobra na tym forum nie znajdziesz! Znajdziesz tylko pomówienia, ohydne oskarżenia i inne w każdą stronę, nie ważne czy w lewo czy w prawo
        • Gość: gosc Re: Czym jest dobro... IP: *.play-internet.pl 04.11.12, 08:26
          A przed Bogiem i tak stanie każdy z nas. I wtedy nas osądzi.
          • Gość: clatra Re: Czym jest dobro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 11:17
            To niech Bóg osądza w swoim czasie, a nie teraz banda zaślepionych nienawiścią do nie tylko nie wierzących, ale i wierzących inaczej. A ponoć religia miłości, zrozumienia i przebaczania, a zamiast tego religia nienawiści, nawracania siłą i pogardy.
    • ciemnobedzie Panie Szymonie , Panie Szymonie !! 04.11.12, 09:54
      Dekalog dobrze znać ale i w przypadku katolika dobrze stosować - zwłaszcza przykazanie szóste . Jeżeli jednak - NIE to lepiej innych nie wskazywać jako ludzi obdartych od czci i wiary.
      • Gość: ktosik Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 10:39
        Na przykład ósme przykazanie to ,jak znalazł dla ateistów.
        • boozar Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! 05.11.12, 10:33
          Ale ósme biblijne czy katolickie ??
      • boozar Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! 05.11.12, 10:43
        Katolicy mogą mieć problem z dekalogiem (przynajmniej ci którzy czytają Biblię:).
        W Biblii inny, na katechezie inny ??.... no pogubić się można.

pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:37
          "boozar",- na religię nie chodziłeś !
          • boozar Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! 08.11.12, 09:23
            gość - Nie czytałeś Biblii !
            • Gość: gość Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 19:30

"boozar",-czytałem Biblię !
              -czego się czepiasz ?
              • boozar Re: Panie Szymonie , Panie Szymonie !! 15.01.13, 08:31
                a bo czepialski jestem ;)
                a jeśli czytałeś, to wiesz, że to co napisałem wcześniej jest prawdą :)

pozdrawiam
    • stanley_4 Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. Dla... 04.11.12, 11:27
      Ksiądz rozbijający rodzinę(jedno dziecko w małżeństwie) prawa rączka seniora Nowaka za karę dostał bardzo "tłuściutką-bogatą)parafię,ksiądz dokonujący gwałtu na swojej młodej parafiance takim dobrem bije właśnie Cz-wa.A jeżeli chodzi o szatana to prezes Błaszczeć chyba konkurencji na to stanowisko nie ma-jest idealnym kandydatem
      • Gość: lot Re: Prezes Błaszczeć: Z Częstochowy bije dobro. D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 21:02
        07db.bloog.pl/?ticaid=6f77d
        stanley o jakiego księdza ci chdozi> o Tego?
    • Gość: clatra Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pokaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 11:29
      Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pokaz - chrześcijański dewota który tylko na pokaz przybiera religijną postawę, a poza blaskiem kościoła przykazaniami sobie wyciera.

Poza tym poczytalibyście sobie co wypisujecie drodzy chrześcijanie. Tyle jadu, nienawiści i pogardy do drugiego. Tego was Bóg uczy... czy ksiądz a ambony. Taka religia że nienawiść w imię Boga jest dla was miłością? Byle na ulicy opluć i wytykać palcami niewierzącego, kiedy niewierzący ma "gdzieś" waszą wiarę - nie przeszkadza mu krzyż na ulicy, siłą nie forsuje wam i nie wybija wiary a w zamian oczekuje jedynie tego ze go nikt tylko palcami nie będzie wytykał, ale nie, bo to za wiele. Jako niewierząca jestem w pełni gotowa uszanować wiarę katolików, czemu katolicy nie potrafią tego wobec mnie...

Polski katolicyzm stał się religią rzucania kamieniami w innych, a nie modlitwy za "zatracone dusze". A może to frustracja z tego że w piśmie świętym sam Bóg bardziej ceni "synów marnotrawnych" którzy całe życie grzeszyli a wrócili, niż religijnych całe życie. Skoro Bóg ich nie potępia, to zawiść na ziemi wobec nich musi narastać w siłę.
      • mistral75 Re: Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pok 04.11.12, 11:48
        Nie mozna nie przyznac Ci racji, chociaz najwazniejsze jest to aby na czlowieka nie patrzec z gory, lub z nadmiernym uwielbieniem z dolu. To wywoluje zawsze skrajne emocje i niezdrowe reakcje.
        Spojrzenie w prosto w oczy powie czasami wiecej niz najstaranniej dobrane slowa, ktorymi niestety mozna w zaleznosci od nastawienia i osobistych przekonan manipulowac.
        • Gość: gościu Re: Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pok IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 20:36
          Na tym forum to ateiści dobrzy ludzie .Z dobrego miasta.Przecież to ciągłe posty szkalujące kościół to zakładają aktywiści z GW.A dobrzy ludzie się tylko wpisują.
          • Gość: znający Błaszczeci Re: Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pok IP: *.96.236.112.tvksmp.pl 04.11.12, 21:04
            Tacy ludzie jak Błyszczeć nie powinni się wypowiadać Bo od niego na pewno dobro nie płynie !!!
            • Gość: gość Re: Lepszy niewierzący niż religijny tylko na pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 21:31
              To się" podpisz czytelnie",a my nawet na forum "wybiórczej" ocenimy !

Może się okazać, że to Ty jesteś "koszerny"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka