Dodaj do ulubionych

Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce Str...

11.11.12, 23:59
Aktualnie nowością tej zmiany operatora i 'poprawienia' usług jest to że chcą mi zabrać moduł CAM w telewizorze i zaproponować dekoder... Jeśli się nie zgodzę to zrywają umowę. Nie po to człowiek kupuje nowoczesny telewizor żeby kolejny czarny bebech walał się na półce pod telewizorem, nie wspominając już o kolejnym pilocie...
Dzięki ale wolałem stream...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebaa Nic nowego nie ma w ofercie! IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 07:58
      Niby Multimedia to jedna z największych telewizji kablowych, a ma najmniej kanałów HD (zaledwie kilkanaście). Poza tym odkąd weszła zastępując Stream (dwa tygodnie temu), to żadnych dodatkowych kanałów u siebie w telewizorze nie widzę, wręcz mi niektóre odebrano (Animal planet HD, czy Filmbox HD zastąpiono tylko Polsatem HD). Gdzie ta zwiększona ilość kanałów? a o nowej ofercie ani widu ani słychu...
      • Gość: Kleks Re: Nic nowego nie ma w ofercie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:17
        Akurat dla "nie HD-owców" pojawiło się kilka kanałów więcej - ja, na chwilę obecną, jestem raczej zadowolony ze zmiany, zobaczymy jak będzie podczas przedłużania umowy. Czekam też na szybszy Internet, na razie Stream był w stanie zaoferować mi max. 3mbit.
        • Gość: Nika Multimedia w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 09:58
          Akurat liczba kanałów jest na plus, w sumie jest chyba ponad dziesięć więcej m.im. Eska TV, 4funtv, kilka kanałów polsatu, nsport i nareszcie AXN HD. parę zamienili, ale nie wypadło nic czego bym załowała.
          • Gość: bartek Re: Multimedia w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 10:00
            to na co czekam, to pakiety multimediów. mają kilkanaście pakietów tematycznych, ale oferta multimedia będzie podobno dostępna jak wymienią wszystkie dekodery. mówili mi w biurze, że jakoś na początku przyszłego roku
        • Gość: arambaramba Re: Nic nowego nie ma w ofercie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 10:06
          Mają w ofercie 12 Mb/s, więc na pewno dostaniesz więcej. A jak dadzą 30 Mb/s i więcej, jak piszą w tym artykule, to będzie świat i ludzie!
          • Gość: Bobik Re: Nic nowego nie ma w ofercie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 16:21
            to akurat jest spoko, bo cokolwiek ściągnąc z sieci Streamu to wielki ból
        • Gość: zawiedziony Re: Nic nowego nie ma w ofercie! IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 18:00

od multimedia dostaniesz 2 :)
          właśnie się dowiedziałem. I moduł w telewizorze to też wyzwanie któremu nie podołali i na dekoder chcą wymienić. Tfu na takiego operatora.
    • Gość: Wiechu Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 10:11
      A co Ci przeszkadza, że chcą Ci dać za free dekoder, z którego będziesz miał dostęp do większej liczby usług np. VoD?
      • klusecznik Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S 12.11.12, 10:17
        W tym rzecz, że dekoder to;
        1) dodatkowe pudło,
        2) dodatkowy pilot,
        3) dodatkowy pobór prądu,
        ect.
        Wolałbym moduł CAM - VoD mam przez Internet ...

P.S.
        W MP brak Internetu 3 MB/s - w zamian jest 2 MB/s (lub dopłata za 4 MB/s).
      • Gość: asdf Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.gre.pl 12.11.12, 13:13
        co prawda pytanie nie bezpośrednio do mnie ale odpowiem z punktu widzenia posiadacza cyfry+ z dekoderem (tv nie wspiera modułu cam dla satelit tylko kablowe)..

chodzi o to, że:
        dekoder to kolejne urządzenie, do którego ciągną się przynajmniej 3 kable (zasilanie, hdmi do tv i antena) a mając moduł cam mamy tylko jeden kabel anteny, zwykle wpuszczony w scianę gdy tv wisi na ścianie. Do tego dochodzi jeszcze zużycie prądu (nie duże ale jednak) i fakt, że dekodery mają okropnie tandetne piloty.
        Do tv mam świetny pilot z podświetleniem klawiszy ale z racji tandetnej kablówki w moim bloku mam cyfrę+ a tv nie wspierają (tylko nieliczne modele to mają) modułu CAM dla satelitarnych tv zmuszony jestem do korzystania z dekodera...
        Gdybym tylko mógł to bym go wywalił ....
    • filopolityk Telewizja rozmiękcza mózg! 12.11.12, 11:00
      Telewizja rozmiękcza mózg! Żeby wiedzieć co się na świecie dzieje wystarczy dekoder dvb-t i 0 rachunków . Nie miałem 6 lat telewizji jak teraz widzę paski 10-minutowych reklam w tvp to zastanawiam się za co płacicie abonament ?
      • gregoson Re: Telewizja rozmiękcza mózg! 12.11.12, 19:54
        - tuner DVB-t nie zwalnia od płacenia abonamentu RTV. Nie ma nic za darmo - trzeba utrzymać Bitwę na Głosy i Taniec na Lodzie,.
        • filopolityk Re: Telewizja rozmiękcza mózg! 13.11.12, 12:17
          gregoson napisał:

> - tuner DVB-t nie zwalnia od płacenia abonamentu RTV. Nie ma nic za darmo - tr
          > zeba utrzymać Bitwę na Głosy i Taniec na Lodzie,.

To telewizja powinna nam płacić za bombardowanie falami elekromagnetycznymi których skutki kancerogenne na poziomie komórkowym nie są do końća zbadane.
    • arion78 Re: nie lubię piwa!!!!!!!!!!!! 12.11.12, 12:16
      Ja mam dużo dodatkowych programów ( Canal +, Canal + Film , AXN, TCM, Discovery showcase i inne). Niestety nie ma CBeebies a to był ulubiony program mojego synka...
      • Gość: s cam IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 15:43
        ja również potępiam uniemożliwienie używania modułów CAM i póki co żal że nie ma CBeebies bo synek również uwielbiał programy na nim. W normalnej ofercie MP jest ten kanał tylko że w osobnym pakiecie.
        • arion78 Re: cam 12.11.12, 16:17
          Dzwoniłam do nich 2 razy i powiedzieli mi, że nie mają tego programu na chwilę obecną.
          • Gość: Wiesław Re: cam IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 17:30
            to teraz ja mam pytanie, podpisalem umowe ze stream wiec jesli mi nie odpowiadaja warunki multimedia to moge odstapic od umowy?
        • Gość: bedabu Re: cam IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 17:55
          Przeszłam na pakiet cyfrowy głównie ze względu na więcej programów dla dzieci i moja córcia miała ulubiony program Cbeebiees. Teraz ciągle pyta o niego.
          nie podoba mi się kiedy nagle zmienia mi się pakiet programów i dopiro po tygodniu dostaję informacje o zmianach
          • Gość: A Re: cam IP: *.rev.inds.pl 12.11.12, 18:04
            BBCBebies jest w N i jeszcze w tym miesiącu będzie także w CP.
            • Gość: jan bardzo drogie multi-media IP: *.net.stream.pl 12.11.12, 20:01
              Z końcem listopada kończy mi się umowa zawarta jeszcze ze streamem, mam DTV i net 10 mega, płaciłem do tej pory 79,90 abonamentu. Teraz muszę przedłużyć umowę, z Multi-media i za tę samą usługę mam płacić około 132 +/- 10 gr, bez Canału +, z kanałem w promocji 139 zł. W skład abonamentu wchodzi opłata za DTV, net, dzierżawę urządzeń, sygnał analogowy do drugiego telewizora ( w Stream był za free), ubezpieczenie dekodera i modemu, które podobno po 2 miesiącach można wypowiedzieć. Faktura elektroniczna bo papierowa kosztuje dodatkowo 4 zł.
              Dla nowych abonentów taki sam abonament kosztuje 79,90 !
              Umowy już nie mogę teraz wypowiedzieć, bo obowiązuje iluś tam miesięczny okres wypowiedzenia. Więc podpiszę i od razu wypowiadam. Internet mam w bloku z dwóch innych firm i zastanowię się nad jakąś platformą cyfrową.
        • Gość: bzik Re: cam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.13, 14:10
          Ludzie!! wszyscy duzi operatorzy mają dekodery, moduły CAM nie nadążają za nowymi technologiami. Jeżeli firma oferuje wideo na żądanie, przewodnik po programach, blokadę rodzicielaską, zakupy na ekranie telewizora, to musi mieć dekoder. Dlatego Multimedia wymieniają CAMy, bo przez nie nie mogą oferować swoich usług. Dla mnie jest to zrozumiałe i logiczne. Pewnie, że może wygodniej jest bez kabli, ale w końcu do telewizora, DVD też są kable. Osobiście dekoder za free i dostęp do vod mi nie przeszkadza.
          • d0_0b Re: cam 16.01.13, 15:07
            To Ty Ryszardzie ?? Teraz piszesz z "plusowskiego" modemiku ... Nie ma to jak "dobra" reklama ...
    • gregoson Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce Str... 12.11.12, 19:50
      Przepływ informacji między dawnym Stream, a obecnym Multimedia jest śmieszny. Po przeczytaniu oferty Miltimedia postanowiłem skontaktować się z nimi żeby wymienić dekoder z analogu na HD. Nie da się - mówią, no to ja, że kupię - nie da się, nie sprzedajemy ale możemy wymienić dekoder jak pan dokupi usługi ( cyfra + oraz net 6Mb) . Przeliczyłem i wyszło mi, że za dekoder HD i kompletnie nie potrzebne mi usługi zapłaciłbym około 1000 zł w przeciągu 18 miesięcy. A teraz najlepsze - podjechałem na Staszica do dawnego Stream i okazuje się, że w grudniu wymienią mi dekoder za free !!!! Mało brakowało, a zapłaciłbym tauzena za coś co dostanę za darmo. Brawo dla obsługi klienta w firmie Multimwedia ! Brawo !
      • Gość: a-lfa Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.net.stream.pl 13.11.12, 05:43
        To co sie dzieje teraz to polska norma - niestety. Przy przejęciach / łączeniach operatorów kablowych robi sie bałagan i nic nikt nie wie. Bo jedni dostarczają sygnał wedle takiego standardu inni według innego a tak w ogóle to wszyscy maja klienta w d... Do momentu do którego w danym miejscu nie bedzie o klienta rywalizowało minimum 2 - 3 operatorów kablowych to tak bedzie. Monopol zawsze prowadzi do rzeczy dziwnych. Tak na marginesie to w multimedia TV Cyfrowa dostarczana jest o ile się nie mylę via internet (przynajmniej dekoder chwali się iż jest quasi modemem) w stram communications była dawana w sposób klasyczny dlatego można ją było oglądać bez dekodera pod warunkiem iż TV ją obsługiwał. Z tego co pamiętam jak Stream przejął naszego Częstochowskiego operatora kablowego to też przez jakiś czas działy się cuda a w Krakowie też nikt nic nie wiedział. Po prostu u nas nie szanuje się klienta z uwagi na fakt iż na dobrą sprawę jest on skazany w danym miejscu na ofertę konkretnego operatora nie mając żadnej możliwości wyboru (tak jak moim zdaniem być powinno) z oferty choćby 2 - 3 dostawców.
        • Gość: Kibol Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 07:04
          Mnie zmiana się podoba, dostanę nowy fajny dekoder za którego wymianę nie muszę płacić. Podobno po wszystkich zmianach mają wdrożyć vod i telewizję interaktywną na co czekam czego w Stream nie było. Nie wiem czy ktoś szperał dokładnie w necie ale mają też fajną stronę internetową o cyfrówce gdzie abonenci mogą oglądać przez net kilkadziesiąt kanałów za free na dowolnym urządzeniu.
          • Gość: a-lfa Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.12, 07:49
            Ja niby jak na razie też jakoś bardzo nie narzekam tyle tyko iż denerwuje mnie bałagan który się robi z chwila kiedy na miejscu jednego operatora pojawia się inny. Tego typu przejęcia powinny odbywać się w sposób przyjazny dla abonenta i w zasadzie w sposób niezauważalny dla niego niestety u ns tak się nie da z uwagi na rożne standardy dostarczania sygnału przez różnych operatorów kablowych. No nic może za jakiś czas będzie dużo lepiej.
            • Gość: albi Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.12, 12:22
              podejrzewam ze nie ma madrych na bałagan przy przejmowaniu kablowek w koncu na miejscu zostaja pracownicy przejetej spolki i oni tez sie musza nauczyc nowych rzeczy.
        • Gość: dr vitt Re: Nowy operator kablowy w mieście, na miejsce S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.12, 12:19
          Multimedia ma telewizję po sieci kablowej, a nie przez internet. to jest hdtv i dekoder jest z kanałem zwrotnym, to znaczy, że może być interaktywny i mieć takie funkcje, jak internet. ale to jest kablówka. każdy operator kablowy, patrz UPC, Vectra itd. ma dekoder do odbioru telewizji cyfrowej. to nie jest nic nadzwyczajnego, ale standard w branży...
    • filopolityk Cyfra + uwaga na nich !!! 16.11.12, 15:02
      Kiedy zawierasz umowę na czas określony dzwonią do ciebie po tym okresie i wciskają kit ,że umowa się automatycznie przedłuża bo nie przesłałeś wypowiedzenia . Nękają cię telefonami !!!
      • Gość: tab Re: Cyfra + uwaga na nich !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 15:07
        Przedłużają automatycznie, ale na czas nieokreślony i wtedy możesz w dowolnym momencie zerwać umowę lub ją przedłużyć.
        • filopolityk Re: Cyfra + uwaga na nich !!! 17.11.12, 11:07
          Gość portalu: tab napisał(a):

> Przedłużają automatycznie, ale na czas nieokreślony i wtedy możesz w dowolnym m
          > omencie zerwać umowę lub ją przedłużyć.

Tak i musisz 4 m-ce(3 m-ce wypowiedzenia) płacić za friko ,jeśli już nie maszmożliwości oglądania bo zawarłeś umowę z kimś innym. Polskie prawo pozwala na takie nieuczciwe praktyki .
          Umowa jest zawart na 19 m-cy reszta w regulaminie który ma ponoć 30 stron .
          Czyli gdyby w regulaminie (którego nikt nie czyta) byłoby ,że mam dodatkowo płacić 500 zł miesięcznie za obsługę w systemie poewiedzmy .To też byłoby uczciwe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka