Dodaj do ulubionych

straż miejska

10.12.12, 15:28
co sądzicie o straży miejskiej?! czy jest ona w ogóle potrzebna? czy to tylko trwonienie naszych podatków i utrzymywanie nierobów? w wielu miastach odbyły się już referenda na temat istnienia tego "organu" i myślę że w Częstochowie też by się takie przydało... co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: straż miejska IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 16:36
      www.fakt.pl/Likwiduja-straz-miejska-swieradow-rezygnuje-ze-strazy-miejskiej-Gdzie-nie-bedzie-juz-straznikow-miejskich-,artykuly,191118,1.html
      u nas też powinni pójść po rozum do głowy
      • Gość: niestety potrzebna Ludzie nadal nieucywilizowani, SM potrzebna IP: *.ice-net.pl 10.12.12, 16:48
        kiedyś byłem orędownikiem likwidacji tej jednostki.
        ale obserwując menelstwo, chamstwo, niszczenie mienia publicznego, chlanie po krzakach, SM jest nadal NIESTETY potrzebna.
        jeśli szklane przystanki wytrzymają przynajmniej dwa lata, ludzie sami będą dbać o chodniki i czystość przed posesjami, nie będą katować zwierząt, nie chlać po przystankach, wtedy SM może zostać rozwiązana.
        na dzisiaj część społeczenstwa nadal nie-ucywilizowana. Choć pocieszające jest, że większość zachowuje się jak "starzy" EUROPEJCZYCY, a nawet lepiej niż oni.
        • Gość: domino Re: Ludzie nadal nieucywilizowani, SM potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 17:17
          "kiedyś byłem orędownikiem likwidacji tej jednostki.
          ale obserwując menelstwo, chamstwo, niszczenie mienia publicznego, chlanie po krzakach, SM jest nadal NIESTETY potrzebna. "

Niestety SM jest bardzo pragmatyczna i w związku z tym menelstwa czy dresiarstwa nie pogoni. Za to z chęcią się przyczepią do starej babki co sprzedaje czosnek czy pietruszkę przy skrzyżowaniu. Jak trzeba w nocy pogonić kogoś kto zakłóca ciszę nocną - nigdy ich nie ma. Raczej do likwidacji - trzeba ich utrzymywać a pożytek z nich żaden.
          • Gość: pytanie Re: Ludzie nadal nieucywilizowani, SM potrzebna IP: *.apus-net.pl 12.12.12, 21:10
            sm.czestochowa.pl

Ty piszesz jedno, Oni piszą na swojej stronie coś innego.

Komu wierzyć w tym smutnym świecie?
        • Gość: Julka Re: Ludzie nadal nieucywilizowani, SM potrzebna IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 17:25
          Mimo, że jest straż miejska szklane przystanki nie wytrzymują dwóch lat, ludzie katują zwierzęta, chlają po przystankach.
          A do tego, żeby było czysto przed posesjami i na chodnikach nie potrzeba straży miejskiej. Można by za pieniądze wydawane na straż opłacać większą liczbę sprzątających.
      • Gość: bonanza Re: straż miejska IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 17:58
        już łażą i wlepiają mandaty za nieodśnieżone chodniki, a sami powinni być "wyposażeni" w łopaty i machać nimi w całym mieście, a nie spacerować i zawracać ludziom głowy!!!!!
        • Gość: CREDO Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 19:11
          Powołać komisję najlepiej zewnętrzną od nikogo nie zależną może być NIK ale nie ten oddział częstochowski .
          Przeanalizować dokładnie jakie na nią są Wydatki (globalne utrzymanie budynku łącznie ze świetlicą)
          Wynagrodzenia wszystkich zatrudnionych,
          Jaka kwota pieniężna idzie na umundurowanie,utrzymanie całego sprzętu i osprzętu łącznie z opłatami za łączność.
          I w tedy w dobie jak to nasz Parlament mówi kryzysu , który nadchodzi wnioski nasuną się same.
    • Gość: true Re: straż miejska IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 14:02
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/413068,ruch-palikota-chce-zlikwidowac-straze-miejskie.html
      • sweet_sensi Re: straż miejska 12.12.12, 12:42
        Zawsze zastanawiałem się nad sensem istnienia takiego tworu jak straż miejska, której funkcjonariusze de facto nie robią nic poza spacerowaniem i pstrykaniem zdjęć samochodów zaparkowanych w niewłaściwych miejscach, no i może czasem wylegitymowaniem jakiegoś żula.
        Wg. mnie SM powinna zostać zlikwidowana a pieniądze z których jest dotowana przeznaczone dla policji, co miejmy nadzieje sprawiłoby, że zacznie funkcjonować lepiej niż dotychczas
        • Gość: mieszkanka Re: straż miejska IP: *.ice-net.pl 12.12.12, 20:56
          Nigdy nie popierałam Ruchu Palikota ani działań jego samego,ale podpisuję się dwoma rękoma za to,że podjął zakrojone działania w całej Polsce,aby zlikwidować straże miejskie.Brawo panie Januszu.
        • Gość: a Re: straż miejska IP: *.42.1.24.alfanet24.pl 12.12.12, 21:01
          sweet_sensi napisał:

> Zawsze zastanawiałem się nad sensem istnienia takiego tworu jak straż miejska,
          > której funkcjonariusze de facto nie robią nic poza spacerowaniem i pstrykaniem
          > zdjęć samochodów zaparkowanych w niewłaściwych miejscach, no i może czasem wyle
          > gitymowaniem jakiegoś żula.

Najpierw naucz się odróżniać straż miejską, od służby parkingowej MZDiT, a dopiero się zastanawiaj.
          • sweet_sensi Re: straż miejska 12.12.12, 23:59
            Mój błąd...
            • Gość: częstochowianka Re: straż miejska IP: *.play-internet.pl 13.12.12, 10:52
              straż miejska czy straż parkingowa - cóż za różnica?! jedni i drudzy czatują tylko jak za coś wlepić mandacik by do kasy "wskoczyły" pieniążki. nie pomagają ani nie ułatwiają życia obywatelom a nawet powiedziałabym, że je nam uprzykrzają... a już jak sprawdzają kobitę co próbuje dorobić do marnej emerytury (sprzedając pietruszkę czy grzyby) czy ma wykupione miejsce na "wałach" i ją karają to dno. zresztą przykłady można by było mnożyć... Straż miejską powinni zlikwidować bo policja jest od pilnowania porządku.
              • Gość: mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.net.stream.pl 17.12.12, 16:40
                Dla dobra Częstochowy trzeba straż miejską rozwiązać jak najszybciej!!!Ludzie obudźcie się!!1
                • Gość: gość Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 16:59
                  To zrobi nowy prezydent !
                  • Gość: handlowiec Re: straż miejska IP: *.ice-net.pl 19.12.12, 08:45
                    To trzeba by by było czekać jeszcze 2 lata a to trzeba zrobić jak najszybciej.Jak z wrzodem lub pryszczem.
    • Gość: <<< Re: straż miejska IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 16:52
      >>
      • Gość: >>> Re: straż miejska IP: 91.210.242.* 21.12.12, 12:39
        Łachy wont od Panów ze Straży Miejskiej i innych formacji, wy gnidy zawszone!!!
        • Gość: Ja Re: straż miejska IP: *.rev.masterkom.pl 22.12.12, 22:15
          A ja muszę pochwalić straż miejską stali dzisiaj pod Tesco i wlepiali mandaty za parkowanie na miejscach dla niepełnosprawnych ! Brawo wreszcie robią coś pożytecznego zamiast gonić starsze babcie na ryneczku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka