Dodaj do ulubionych

Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żałuję...

10.12.12, 16:17
Szczyt nieprofesjonalności dziennikarza!

Nie wolno cytować wypowiedzi osób niepoczytalnych, a w tym przypadku zachodzi duże prawdopodobieństwo niepoczytalności.

Nawet dla ateistów jasnogórska ikona stanowi szczególne dzieło, które wymaga szczególnej ochrony. W końcu był już taki jeden, co się nazywał Herostrates. Jego nazwisko pamiętamy, bo bydlak spalił bibliotekę aleksandryjską, a cel miał tylko jeden - obojętnie w jaki sposób zaistnieć w historii.

Takim Herostratesom nie powinno się robić reklamy, nie powinno się cytować ich wypowiedzi. Gazeta po raz kolejny pokazuje swój pożałowania godzien poziom.
Obserwuj wątek
    • Gość: V Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 16:48
      Zgadzam sie z kolega powyzej!
      • marillion73 Do j.a.s.i.u. i V 10.12.12, 18:56
        Jeśli ktoś uważa się za wierzącego i autorytet Biblii jest dla niego podstawą, to wie taka osoba, że Bóg potępia robienie obrazów, figurek itp. gadżetów. A skoro tak jest, to zdanie Boga jest tutaj najważniejsze. Zatem, czy obrazek ma rok, czy tysiąc lat - to nie przedstawia żadnej wartości. Nie wypowiadajcie się więc za wszystkich, bo i ja tego nie robię, piszę tylko jaką wartość obraz ma w świetle nauk biblijnych.
        • Gość: jasiu... Re: marillion73 IP: *.unitymediagroup.de 10.12.12, 19:30
          Uważasz, że gdyby facet rzucił pojemnikami z farbą w Monę Lisę, to byłoby źle, a że rzucił w ikonę jasnogórską, to zrobił dobrze?

Możliwe, że Bóg potępia "robienie obrazów". Ale to zdarzenie nie ma nic wspólnego z walką z religią rzymskokatolicką. Jest to zwyczajny akt wandalizmu.

Dochodzi do tego brak tolerancji religijnej. Każde wyznanie opiera się na swoim pojmowaniu Boga. Dotyczy to nie tylko wyznań chrześcijańskich. Islamiści mają np. swój Hadżar, czarny kamień, największą świętość, która według muzułmańskiej religii wchłania ludzkie grzechy, dlatego kamień jest czarny.

Czy ktoś odwarzyłby się na podobne znieważenie czarnego kamienia?

No właśnie dlatego ja w tym akcie nie widzę żadnej demonstracji wiary, a jedynie zwykły wandalizm. Twoje wywody marillion73, może i uzasadnione jakimiś cytatami z Biblii, akurat w tym momencie są zupełnie nie na miejscu.

Jeszcze jedno. Kanon Rzymski zakłada "świętych obcowanie", a więc dopuszcza modlitwy zanoiszone za pośrednictwem świętych. Taka to religia, każdy te przwdy wyznaje odmawiając w pacierzu "Wierzę". Może się komuś nie podobać, ale wyznawcy tej właśnie religii ustalili, że będą w obecności jasnogórskiej ikony modlić się za pośrednictwem matki Jezusa. Taka jest ich wiara. Oni nie modlą się "do deski", a jedynie "przy desce", do Maryi, i takiej to prawdy wielu, nie wiem czemu, nie może po prostu zrozumieć.
          • marillion73 Re: marillion73 10.12.12, 22:36
            Chyba źle się zrozumieliśmy. Ja nie chwalę wandalizmu. Jak ludzie chcą, to mogą nawet padać na kolana przed monetą jedno złotową lub nawet samym portretem Hitlera. Ja tylko powiedziałem, jaką wartość obrazek ma w oczach Boga na podstawie Biblii. A co do pośredników w modlitwach, to z tego co tam można wyczytać, jedynym pośrednikiem między ludźmi a Bogiem jest... Jezus. Ale nie musisz tego wiedzieć, bo dzisiaj mało kto sprawdza swoje wierzenia w Biblii. Tak czy owak, samego aktu wandalizmu nie popieram. Gość raczej powinien uświadamiać naród ślepo oddany wizerunkowi, zamiast go niszczyć... cóż rzeczywiście to nie jego obraz, swój mógłby ściągnąć ze ściany i porąbać, a ten jest własnością kościelnej metropolii.
            • Gość: metron Re: Absurdalna interpretacja. IP: 212.87.241.* 11.12.12, 19:05
              To o czym piszesz jest cytatem ze Starego Testamentu. "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył". Chodzi o figury i obrazy innych bożków w stylu złotego cielca, dawniej ludzie czcili zwierzęta, słońce itp. bóstwa, do dziś tak jest np. w hinduiźmie i o tym mowa w tym przykazaniu. Takie bzdurne interpretacje jak Twoja przywiodły tego niespełna zmysłów człowieka do tego co zrobił. Obraz Matki Bożej służy oddawaniu czci samemu Bogu za Jej pośrednictwem. Katolicy nie stawiają Matki Bożej ponad Chrystusem a tym bardziej ponad Jego Ojcem.
              • marillion73 Re: Absurdalna interpretacja. 12.12.12, 00:18
                Poszukaj sobie w liście do Rzymian na ten temat, albo Izajasza, Jeremiasza, Psalmach i innych księgach na ten temat. Jeśli miała by to być taka interpretacja o jakiej mówisz, to czemu kościół sfałszował 10 przykazań usuwając drugie a z ostatniego zrobił dwa? Ale nie będę Cię przekonywał, bo przypuszczam, że choćbym znalazł 1000 argumentów nie do podważenia, to i tak twoja racja będzie ważniejsza. Pozdrawiam
            • Gość: Stefan Re: marillion73 IP: *.96.238.129.tvksmp.pl 12.12.12, 21:34
              widocznie jesteś z sekty Jechowy, która dokładnie usiłuje na własny sposób interpretować pismo święte, wyrwane z kontekstu zdania wyrazy...
              • marillion73 Re: marillion73 12.12.12, 23:44
                Nie rób sobie przed nimi i przed tymi co znają Biblię wstydu, nawet imienia Bożego po polsku nie potrafisz napisać (Indiana Jones na filmie to potrafił), a wciskasz komuś, że z kontekstu coś wciskają. Sam się doucz, a potem pouczaj innych. Jak sj kit wciskają, to sprawdzaj czy Ci z zgodnie z kontekstem mówią. Ale mnie nauczanie sJ teraz nie interesuje. Czytając 10 przykazań razem, nie możesz mówić, że ja, oni, czy jeszcze inni ludzie czytający z pasji Biblię (jak ja), wyrywają Ci z kontekstu tekst o obrazach, którego w innym przypadku można rozumieć inaczej. Zachęcam do Cię do czytania Biblii, na Jasnej Górze możesz chyba kupić sobie jakiś egzemplarz Tysiąclatki czy Warszawskiej (fajnie się rozumie tekst) i poczytać w zaciszu domowym. Jak poczytasz, to zrozumiesz o czym pisałem w swych wypowiedziach.
        • Gość: wkurzony mario 73 IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 19:51
          Nie od dzisiaj wpisujesz swoje zatwardziałe i bez pokrycia posty z wklejkami o biblii .Już ci kiedyś pisałem ,że bracia Jehowi nie powinni judzisz.A ty pakujesz się z pyskiem ,w każdą wiadomość o kościele.Wstyd i hańba tak pisać o Jasnej Górze.
          • marillion73 Re: mario 73 10.12.12, 22:49
            Na jakiej podstawie twierdzisz, że jestem SJehowy? Sam sobie wstyd robisz, bo jako reprezentant słusznego kościoła udowadniasz, że jak większość, nie masz pojęcia o Biblii. Jeśli ktoś je ma, to nie może być katolikiem z twojego tekstu wychodzi. Ale taka jest niestety przykra prawda. Nawet fanatyczni terroryści ze wschodu (których nie popieram, żeby nie było) znają swoje "święte" pisma, a katolik nawet nie zna 10 przykazań do których tak zawsze się odwołuje. Dla katolika "siódme" to nie kradnij, a w Biblii zawsze było ósme. Co się dziwić, że w ogóle nie znają całej reszty, skoro ich podstawy nie znają. Ale to wina kościoła, że ludzi w ciemnocie trzymają. A najgorsze jest to, że wiem na 100%, że to co napisałem jest prawdą, choć wielu osobom może się to nie podobać. Taka jest rzeczywistość. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale czasami trzeba uczciwie spojrzeć prawdzie w oczy.
            • Gość: gość Re: mario 73 IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 23:21
              I to niestety prawda co piszesz.
            • Gość: Leon Fundamentalistyczni fanatycy IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.12, 23:27
              Zawsze mnie zastanawiało jak wspaniale antykatolicy wiedzą to, że katolicy (rzekomo) czegoś nie wiedzą. Ba, nawet potrafią określić w procentach ilu katolików "żyje w ciemnocie". I oczywiście chcą ich zaraz na siłę uszczęśliwić.
              To stanowisko sekciarskie. Często wygłaszane przez tych, którzy (podobnież bardzo biblijnie) usiłują np. szantażować Pana Boga metodą Ruchu Wiary, wciąż wyganiają demony z czego popadnie, należą do elitarnego grona 144 tys. albo padają bez czucia w niezrozumiały sposób.
              Byłem i jestem zwolennikiem pluralizmu kultowego i religijnego. Nie muszę rozumieć natury czyjegoś kontaktu z Bogiem. Być może Bóg mu objawił coś, czego ja nie wiem i nie rozumiem? Ja mam się kierować tym, co Bóg mnie pozwolił zrozumieć.
              Nie toleruję jednak praktykowania i szerzenia nienawiści. Nienawiść do inaczej wierzących jest oznaką pychy - grzechu najcięższego z możliwych. Taka nienawiść (zwykle w imię "objawionych prawd biblijnych") jest dość powszechnie praktykowana w środowiskach sekciarsko-fundamentalistycznych chrześcijan. Niestety. Ich ofiarą zapewne padł ten człowiek.
              • marillion73 Re: Fundamentalistyczni fanatycy 12.12.12, 00:12
                Ja żadnej nienawiści nie szerzę. Jeśli chodzisz do szkoły i uczysz się matematyki, to nauczyciel wymaga od Ciebie byś ją umiał choć na tyle byś zdał do następnej klasy. Obrażasz się wtedy na panią, że kazała Ci się poduczyć, czy raczej powinieneś jej być wdzięczny, że chce z Ciebie ludzi zrobić? To samo z religią rzekomo chrześcijańską. Nie czepiam się buddyzmu, sintoizmu itp. bo nie uważają Biblii za swoją świętą księgę. Ale jeśli ktoś podaje się za chrześcijanina, to chyba Biblia powinna być mu najbliższa ze wszystkich istniejących rzeczy. I tyle. Ale nic na siłę. Jezus karmił głodnych, uzdrawiał, a potem go ukatrupili ludzie, którzy byli świadkami tych rzeczy. To co jest w Biblii, nie jest utajnione dla jednej czy dwóch grup religijnych - jest odkryte przed każdym, tylko każdy ma to gdzieś. Gdybyś sam miał ochotę, to sam wyczytałbyś kilka faktów przy rozumie jakim Cię Bóg obdarzył. Ale jak szukasz pracy leżąc cały dzień w łóżku, to nie oczekuj cudów. Trzeba inicjatywy. Sam dojdziesz do wielu rzeczy. Jedni szukają, a drudzy nie - bo tak wygodnie. Co do gościa z artykułu, poniosło go za bardzo. Jest to cudza własność i nie powinien jej ruszać. A co do sekt, To chyba właśnie w sektach jest taki lament i wielkie halo z powodu jakiegoś cudownego rzekomo przedmiotu - bo o tym się mówi, a nie o wandalizmie. Jeśli ktoś płacze z powodu obrazka, który namalował jakiś gość (który na pewno matki Jezusa nie widział, a sam pewnie w życiu nagrzeszył sporo), to chyba jest to jakimś sekciarskim praniem mózgu. Ale to jest moja opinia, a każdy może mieć inną. Ciebie drażnię ja, innych Ty - każdy ma prawo do swojej opinii. Nie jestem antykatolikiem, bo wszyscy mieli ta wiarę narzuconą przez rodziców bez prawa wyboru. Wypowiadałem się tylko na temat obrazów, które Biblia potępia. Żeby to wiedzieć, nie trzeba być w żadnej religii czy ukończyć szkół. Wystarczy to przeczytać z księgi która dla chrześcijan powinna być najważniejsza ze wszystkich ksiąg.
          • Gość: kioto Re: mario 73 IP: *.opera-mini.net 11.12.12, 09:28
            Komuna ci się marzy? Chciałbyś zakazu wypowiadania się? Gość, który oblał farbą miał jasne przesłanie. Być może prawda cię zabolała, ale z prawdą nie ma co walczyć.
          • Gość: pielęgniarz Re: mario 73 IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.12, 18:48
            no dobra mario miałeś swoje 5 minut a teraz czas na piguły :D:D:D:D:D:D:D:D:
            • marillion73 Re: mario 73 12.12.12, 23:24
              Dzięki stary za troskę, właśnie mnie coś w gardle strzyka ;) Lepszy od piguł jest browar na gorąco, chyba to zrobię ;D
          • Gość: gościu Re: mario 73 IP: *.96.238.129.tvksmp.pl 12.12.12, 21:43
            mario a Ty chyba masz na nazwisko Mizera, co??? jeśli taj to na pewno jesteś z jechowy!
            • marillion73 Re: mario 73 12.12.12, 23:29
              Nie znam gościa, ale gdyby na forum ktoś rzucał moim nazwiskiem lub moich znajomych to bym się wkurzył. To nie są osoby publiczne. Może to Ty jesteś z s Jehowy skoro ich tak dobrze znasz? :D Wychodzi szydło z worka!
          • Gość: Happy Re: mario 73 IP: *.tmodns.net 29.12.12, 20:20
            W Biblii dziesiec przykazan jest napisane prostym jezykiem I kazdy to zrozumie .

Roznie sobie tylko rozne odlamy interpretuja .
            Zielonoswiatkowcy dopuszczaja wizerunek putego krzyza bez Jezusa .
            W dzisiejszych studnych czasach rzadow PO nie krytykuje kosciola
            Uwazam jednak ze glupio gdy czlowiek cywilizowany kleka do uobrazecka ;-)
        • Gość: wierny sobie Re: Do j.a.s.i.u. i V IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.12, 12:46
          Jeśli ktoś uważa się za wierzącego i autorytet Biblii jest dla niego podstawą, to wie taka osoba, że Bóg potępia robienie obrazów, figurek itp. gadżetów. A skoro tak jest, to zdanie Boga jest tutaj najważniejsze. Zatem, czy obrazek ma rok, czy tysiąc lat - to nie przedstawia żadnej wartości. Nie wypowiadajcie się więc za wszystkich, bo i ja tego nie robię, piszę tylko jaką wartość obraz ma w świetle nauk biblijnych.

Ee tam, to ludzie potepiaja sie nawzajem, przeciez bog nie przemowil jeszcze ludzkim glosem. Jeden opowiada, ze Mojzesz wydlubal cos w kamieniu inny, ze nacpany Mohamet byl razem z koniem w niebie. Dowodow jednak, ze ktos rozmawial z bogiem nikt nie przedstawil.
          • Gość: jasiu... Re: Do j.a.s.i.u. i V IP: *.unitymediagroup.de 11.12.12, 20:12
            No właśnie - Bóg potępia robienie obrazów, figurek itp. gadżetów

Powiedz to naszym braciom prawosławnym. Czym w takim razie byłaby cerkiew bez ikonostasu.

Ikonoklazm zawsze dzielił. Ot weźmy cytat z wikipedii: "Na początku IV wieku n.e., krótko przed soborem w Nicei, regionalny synod w Illiberis stwierdzał: Orzeka się, że nie powinno być w kościele obrazów, żeby to, co jest czczone i adorowane, nie było namalowane na ścianie"

Obecny pogląd kościoła na sprawy obrazów został uzasadniony na Soborez Nicejskim II, jeszcze w 8 wieku. skoro Chrystus się wcielił (przybrał konkretną postać), wolno przedstawiać fizyczną postać Syna Bożego i malować wizerunki świętych.

Tenże sobór, zgadzając się na kult obrazów, jednocześnie surowo zabronił handlu nimi. No ale to już całkiem inny temat.
            • marillion73 Re: Do j.a.s.i.u. i V 12.12.12, 00:24
              Na tym wszystkim kreci się biznes kościoła. Gdyby ogłoszono, że obrazy figury są obrzydliwością wg Biblii w oczach Boga, to cały kościół by padł. Bo przecież wszystkie pielgrzymki, modły, handel opiera się na tych właśnie rzeczach. Ale nie potrzebnie wdałem się w dyskusję, bo ja świata nie zmienię, a do rozumu tez nie przemówię, jeśli ktoś nie chce. Poczekajmy na Boga, wtedy zobaczymy czy warto było stosować się do Biblii, czy raczej to tradycji ludzkich, pogańskich naleciałości i różnych ustaw ludzkich.
              • Gość: ja Re: Do j.a.s.i.u. i V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.12, 23:44
                zly czlowiek wyciaga ze swojego serca zle rzeczy a dobry dobre znam bdobrze jurka i jego motywy czynu to bdb czlowiek serdeczny bez nalogow
    • kicha3 Czyż to nie bóg tak chciał? 10.12.12, 17:10
      Gość przez 4 lata studiował biblie i po przemyśleniach i za sprawą boga doszedł do takiego wniosku że rzucić trzeba.Może to sam bóg się wkurzył na swoją kobietę i ją oszpecił za to że zbyt wielkie przywileje daje klerowi w Polsce.Więc Wy fanatyki osądźcie boga za to że staje na drodze w ogłupianiu ludzi.Amen.
      • Gość: Radosław Re: Czyż to nie bóg tak chciał? IP: *.static.sitel.net.pl 10.12.12, 17:23
        wypowiedz powyżej godna pożałowania
        • Gość: kicha Re: Czyż to nie bóg tak chciał? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 17:36
          Jak to- godna pożałowania?Masz coś wspólnego z bogiem?Może jakieś kontakty pierwszego stopnia?Cóż Ty mozesz wiedzieć o kłótniach w niebie.Przecież nawet ślepy jest w stanie zauważyć że fanaberie kleru w Polsce sięgają zenitu.To nie uszło też uwadze boga i zagrzmiał!Tylko takim językiem jestem w stanie dotrzeć do sfilcowanych przez dostojników kościelnych mózgów moherów.
          • Gość: TOSIEK DO kichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.12, 18:36
            kicho-TY WSRETNY .OBŁUDNY BYDLAKU ZAMKNIJ TA SWOJA NIEWYPAZONA MORDE-PAMIETAJ ZE JUZ JESTEM NA TROPIE KIM TY JESTES.
            • Gość: domino Re: DO kichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:07
              kicho-TY WSRETNY .OBŁUDNY BYDLAKU ZAMKNIJ TA SWOJA NIEWYPAZONA MORDE-PAMIETAJ ZE JUZ JESTEM NA TROPIE KIM TY JESTES.

Hehe post napisany z czysto katolickim miłosierdziem. :-P Jest dokładnie tak jak pisał David Icke : "Kiedy mówisz ludziom prawdę - ludzie się wkur*iają."
            • Gość: kioto Re: DO kichy IP: *.opera-mini.net 11.12.12, 09:32
              Przedstawiciel katolicyzmu, miłość do bliźniego aż kipi od ciebie.
              • Gość: też jesteś dobry do opery mini net IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 17:56
                Bo często robisz z gęby cholewę.
            • Gość: jasnogórskiwpinacz Re: DO kichy IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 10:16
              TOSIEK!!!A ja już wiem kim ty jesteś.Pamiętasz,jak tydzień temu odwoziłem cię do Lublińca?
            • Gość: ostry jestes Re: DO kichy IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.12, 12:40

A co napaliles sie na niego?
          • Gość: Ciekawy Re: Czyż to nie bóg tak chciał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 22:16
            Hej, Kicha... jak Cię czytam, to... jedna wielka kicha... Czy Ty wiesz, co piszesz, mienisz się bogiem w wypowiedzi swej (może masz jakies kontakty 1-go stopnia i znasz się na kłótniach w niebie), a... prawdziwy Bóg, jak może wiesz (znając, jak mniemam tajniki wiedzy religioznawczej i teologicznej) się nie myli i zachowuje konsekwentnie i uważaj na to, co mówisz - pokory nigdy za dużo... Pozdrawiam cieplutko w te zimne dni! :)
      • filopolityk Kicha ...czym bez ciebie byłoby piekło :] 11.12.12, 12:41

Jeśli jakimś trafem nie trafię tam z tobą to przyślij mi sms-a jak tam jest bo pewnie będę ciekaw :)
      • Gość: do kicha3 szokujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 12:43
        duzo wiesz o tym gosciu, wiec kim jestes kicha3?
        • filopolityk Re: szokujesz 11.12.12, 12:52
          Gość portalu: do kicha3 napisał(a):

> duzo wiesz o tym gosciu, wiec kim jestes kicha3?
          55 letnią zakonnicą która została zakonnicą bo nie mogłasobie poradzić z chormonami i teraz codziennie musi sobie golić brodę ,do tego jakiś wikary zrobił jej dobrze i teraz nienawidzi wszystkiego i wszystkich łącznie z sobą a szczególnie biskupa który jej odmówił ... .
    • Gość: rysa Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 17:24
      A może to był , obecnie bardzo modny, hapenning...........
      • Gość: /./ Jak go wsadzą do paki, to przekona się co to zło IP: *.ice-net.pl 10.12.12, 17:33
        jak go wsadzą do paki, to przekona się, co to zło. "Kozaków" przerabiają na płaczące "parówy", jak im kompotu nie dadzą. Ponadto wielu "fanatyków" religijnych z tatuażami NMP i Chrustusa Bolejącego. i bardzo wynudzeni i szukający wrażeń.
        Ogólnie facet na twoim miejscu bym nie "kozaczył".
        • miglanc86 Re: Jak go wsadzą do paki, to przekona się co to 10.12.12, 20:07
          Twoje posty to rozweselenie duszy .Daję za ten wpis 10/10 lol.Zdrowych i Wesołych Świąt Życzę.
          • Gość: do miglanc miglanc, też potrafisz "dołożyć do pieca" IP: *.ice-net.pl 10.12.12, 20:40
            miglanc, też potrafisz "dołożyć do pieca". Również Zdrowych, pozdro.
    • Gość: domino Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 17:29
      10 lat za próbę zniszczenia obrazu podczas gdy gwałciciele czy zmotoryzowani bandyci na drogach dostają mniejsze wyroki? Oj komuś się popierniczyły priorytety...
      • Gość: Pablo Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 17:35
        10 za sw Obraz,dla pedofila dozywocie w psychiatryku!
      • sweet_sensi Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału 10.12.12, 17:41
        obraza uczuć religijnych... równie dobrze można sądzić każdą osobę która kiedykolwiek złamały komuś serce
      • d0_0b Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału 10.12.12, 17:44
        Gość portalu: domino napisał(a):

> 10 lat za próbę zniszczenia obrazu podczas gdy gwałciciele czy zmotoryzowani ba
        > ndyci na drogach dostają mniejsze wyroki? Oj komuś się popierniczyły priorytety
        > ...

Popieram wypowiedź !! W całej rozciągłości.
        • Gość: rata do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 17:48
          a czemu przed wyrokiem do aresztu i to za taką bzdurę???(to była tylko próba)chore to jest
          • Gość: JA Re: do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.30.201.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 18:54
            Ta "bzdura"wywołuje emocje,to czy bez aresztu doczekał by procesu sam sobie odpowiedz jeśli jesteś myślącą istotą.Do tego dodaj dziennikarzy,autor tego artykułu już pokazał jak wielkim wyczuciem i brakiem kompetencji są niektórzy obdarzeni,wydrukują wszystko co ten pokręcony biedak powie.Na "dołku"jest chyba bezpieczniej dla niego.
            • Gość: kiszka Re: do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 22:46
              mohery by go zjadły
              • Gość: do kiszka Re: do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 12:22
                a kto wprowadził termin Moherowy Beret?!, z tego co pamietam sam przywódca PO to powiedział i dalej wkręca nas w nienawiść, ludzie nie dajcie się wkręcać, dzisiaj jest święto Chanuka i nigdzie nie dopiszecie swoich postów, a oczym to świadczy?!, ze oni rzadzą Polska a katolików można poniewierać, znieważać, przesladować!
                • Gość: katolak Re: do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.12, 12:36
                  a kto wprowadził termin Moherowy Beret?!, z tego co pamietam sam przywódca PO to powiedział i dalej wkręca nas w nienawiść, ludzie nie dajcie się wkręcać, dzisiaj jest święto Chanuka i nigdzie nie dopiszecie swoich postów, a oczym to świadczy?!, ze oni rzadzą Polska a katolików można poniewierać, znieważać, przesladować!

Kogo swieto, chomika?
              • Gość: do kiszka Re: do aresztu????? zgłupieli???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 12:37
                a kto wprowadził termin Moherowy Beret?!, z tego co pamietam sam przywódca PO to powiedział i dalej wkręca nas w nienawiść, ludzie nie dajcie się wkręcać, dzisiaj jest święto Chanuka i nigdzie nie dopiszecie swoich postów, a o czym to świadczy?!, ze oni rzadzą Polska a katolików można poniewierać, znieważać, przesladować!
      • Gość: gość Popieram IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 19:33
        > 10 lat za próbę zniszczenia obrazu podczas gdy gwałciciele czy zmotoryzowani bandyci na >drogach dostają mniejsze wyroki? Oj komuś się popierniczyły priorytety...

Masz rację, muszę zapamiętać że jak mi wandale zniszczą moją własność "...na kwotę ok. 2 tys. zł..." to muszę zażądać dla nich aresztu i 10 lat więzienia.
        • Gość: do gość Re: Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:45
          Zniszczył zabytek a za to według paragrafu nalezy sie do 15 lat!
          • Gość: gość Re: Popieram IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 21:34
            > Zniszczył zabytek a za to według paragrafu nalezy sie do 15 lat!

Za co? Za ubrudzenie kuloodpornej szyby, to ta szyba była zabytkowa?
            • Gość: do gość Re: Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 11:29
              Szyba nie jest zabytkiem ale ołtarz tak i został bardzo poważnie uszkodzony!
      • Gość: pytający dominiku IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 19:57
        Czekasz na ten koniec świata ?Pożegnałeś się z bliskimi.Trzymaj się tego.Nawet nikt nie zauważy ,że zniknąłeś.Jak by ten koniec świata nie nastąpił .Zawsze może sobie strzelić samobója.
        • Gość: domino Re: dominiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:30
          Czekasz na ten koniec świata ?Pożegnałeś się z bliskimi.Trzymaj się tego.Nawet
          nikt nie zauważy ,że zniknąłeś.Jak by ten koniec świata nie nastąpił .Zawsze może sobie strzelić samobója.

Weź strzel z całej siły łbem o ścianę, bozia będzie zadowolona że o jednego debila mniej.
    • Gość: sun Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.96.228.33.tvksmp.pl 10.12.12, 18:00

Herostrates zniszczył Artemizjon w Efezie. Nie miał nic wspólnego z Biblioteką Aleksandryjską.
      • Gość: Nathaniel Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 19:39
        cokolwiek ow Herostates zniszczyl to nie mial wladnego rozumu.Ten czlowiek .ktory chcial zaistniec po jasnogorskim incydencie nasluchal sie slow nienawisci,ktore plyna z od wielu osob z PiS jak ostatnio o Niemcach w Polsce a uprzednio o Polakach,ktorzy zabijali swych sasiadow.Trzeba czlowieka leczyc.A i przed wojna bylo wielu agresorow bedziemy 16.12 wspominac bedziemy 90.r. zastrzelenia 1.Prezydenta RP.Prawica dzisiaj nie poteopia tego czynu?????Nie dawno slyszalem ,ze podpalenie drzwi kosciola na cmentarz Kule to zrobili ateisci. To przesada i forma jatrzenia .To czynia znudzeni i proznujacy ludzie Ile ich jest w miescie.
    • Gość: Basia Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.ias.bredband.telia.com 10.12.12, 18:30
      Biblioteke Aleksandryjska podpalil w 642 roku nijaki OMAR.Powiedzial on wtedy"albo te ksiegi zawieraja to samo co Koran,wiec sa niepotrzebne, albo cos innego, wiec sa szkodliwe"
    • Gość: Krolowa Szkotow Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.40.253.108.threembb.co.uk 10.12.12, 20:20
      No to znając polskie realia facet dostanie karę śmierci
      • Gość: wierny Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 20:30
        Tak bardzo chciał do Boga ,to niech go zabierze.
        • Gość: ddd Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: 195.205.171.* 10.12.12, 21:03

"Złotnik Demetriusz wyrabiał świątyńki Artemidy, zapewniając swoim pracownikom niemałe zarobki. (25) Zebrał ich oraz tych, którzy tym samym rzemiosłem się trudnili, i powiedział: "Ludzie, wiadomo wam, jakie z tego rzemiosła mamy zyski. (26) Widzicie też i słyszycie, jak ten Paweł, nie tylko zresztą w Efezie, ale prawie w całej Azji, zjednał sobie wielu ludzi i przekonał ich, że nie są bogami ci, którzy są dziełem rąk ludzkich. (27) Grozi nam, że nie tylko upadnie nasze rzemiosło, ale i świątynię wielkiej bogini Artemidy będą mieli za nic i że ta, którą czci cała Azja i świat, będzie odarta z majestatu". (28) Gdy to usłyszeli, wpadli w gniew i zaczęli krzyczeć: "Wielka Artemida Efeska!" (29) Zawrzało w całym mieście."

"Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5 Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich."

"Potem uczył ich mówiąc: Czyż nie jest napisane: Mój dom ma być domem modlitwy dla wszystkich narodów, lecz wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców."

"kto czyta, niech rozumie"
          • Gość: Ja Nic się nie stało!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 21:09
            Czyn nie godny pochwały ale i nie bez sensu. To nie człowiek to czynił, tylko szatan wysłużył się człowiekiem to on miotał ręką człowieka. Uwolnić go, każdy popełnia błędy, może go przenieść do innej parafii? niech zdrowaśki przez tydzień odprawia. Dzizes nadstawiłby drugi policzek, warto go naśladować. Zemstę odłóżcie na półkę zachowujcie się zgodnie z Wasz wiarą i niech nie będzie tutaj wyjątek. Co ma sąd świecki do tej sprawy, pod sąd Boży Jurka.
    • Gość: papirus_podcirus A to nie Solorz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 21:03
    • Gość: Arek Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.fucio.net 10.12.12, 21:18
      Dlaczego zakrywają twarze?
      Jak On sam działał to rodziny Jego boją się?
      Kolegów z pracy?
      Mandaty też w kominiarkach wypisują?
      • Gość: Ptaszek Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 07:14
        Twarz zakryta. A mnie kogoś przypomina. Ten charakterystyczny brzydki wąs.....
        Były naczelnik miasta świętego i lizacz tyłków paulinów tadzio.....
        • Gość: częstochowianka Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.net.stream.pl 13.12.12, 12:23
          Każdy widzi to, co chce zobaczyć
    • Gość: ormo czuwa Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.net.stream.pl 11.12.12, 06:42
      On jest POczytalny jak Paligłup,Leszek zero Miller czy całe częstochowskie LSD
      • Gość: Ja Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 06:50
        Cieszy mnie fakt że dostrzega się zło jakie płynie z kościoła katolickiego. Zło dla kraju i narodu. T
      • Gość: kioto Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.opera-mini.net 11.12.12, 09:37
        Nie naPISałeś nic o swoich zdrowych inaczej bożkach - maciarewiczu, świrośławie k, fochmanie...........
    • ewa12321 Traktowac jak idiotki z Pussy Riot 11.12.12, 07:35
      Skoro w Polsce panienki z grupy "ci...wybryki" maja tylu fanow, ktorzy uwazaja, iz siedza nieslusznie i ze wzgledow politycznych, to i w tym przypadku wandala powinno sie zwolnic.

Chyba, ze dzialamy zawsze ze stanowiska: wszystko, co rosyjskiemu rzadowi dolozy jest dobre, ale u siebie chcemy porzadek.

Gdyby panienki wystapily w meczecie (z ktorego nie wyszlyby zywe) lub synagodze (do ktorej nie weszlyby zywe), wtedy bym mogla powiedziec, is sa odwazne.
      • Gość: wnuczek emeryta Re: Traktowac jak idiotki z Pussy Riot IP: *.strefa.com 11.12.12, 07:45
        Jaki kraj taki i wymiar sprawiedliwości .Rosja obraza uczuc religijnych 2 lata ,Polska 10 lat.
        • Gość: Ogłupiony Re: Traktowac jak idiotki z Pussy Riot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 08:06
          Paranoja.Trzy miechy aresztu.A mordercy,pedofile,gwałciciele sobie spacerują.
          Wizyta towarzyska w komisariacie co najwyżej....:-/
          • stanley_4 Re: Traktowac jak idiotki z Pussy Riot 11.12.12, 12:09
            Masz w tym momencie 100 procent racji:gwałciciel w sutannie z parafii 1 Maja(kilka lat wstecz) pewnie teraz głosi mądrości krzk gdzieś poza Cz-wą a drugi co doprowadził do rozwodu w rodzinie (jedno dziecko miało to małżeństwo)dostał bogatą-tłuściutką parafię by dobrze "doić" owieczki i barany.Jakby nie mógł pójść do klubu nocnego zapłacić i wyszaleć się jak tylko by mu przyszło do głowy(a był prawą rączką arcybiskupa Nowaka).
    • krakower Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żałuję... 11.12.12, 08:35
      "Znieważenie obrazu"... Dom wariatów! Za taką "zbrodnię" 10 lat, a za morderstwo osiem? Kartoflandia to chory kraj.
      • Gość: SzczeraWera Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 22:39
        Ta jak ją nazywasz "zbrodnia" jest o wiele gorsza od morderstwa. Przez tyle tysięcy lat od pierwszych piastów po dzisiejsze czasy nikt, ale to nikt nie ośmielił się podnieść ręki na Najświętszą Panienkę. Poza tym wg. mnie bardziej chore jest to, że człowiek ten nie żałuje tego czynu. To jest chyba w tym wszystkim najgorsze...
    • Gość: barthez669 Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.tktelekom.pl 11.12.12, 09:23
      Biblioteki nie spalił Herostrates,a motłoch podjudzony przez chrześcijan (jakiegoś biskupa chyba-nie pomnę imienia),podczas powstania żydowskiego w Cyrenie. A obraz na Jasnej Górze to dla ateistów tylko obraz-uwierz mi :)
      • Gość: MAKS Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 10:06
        WOT Częstochowa Bezmysny SAD,PROKURATURA,najprosciej zamknąc w arescie chorego zdegustowanego psychola zamiasyt leczyc.
    • Gość: jasnogórskiwpinacz Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 10:08
      Ten facet nie jest niepoczytalny,przynajmniej do momentu przeprowadzenia badań.Nie jest również ateistą,a na pewno nie jest kłamcą.
      • Gość: jadwi1 Re: pamiętacie faceta co żyłka w mózgu pękła i IP: *.prenet.pl 11.12.12, 10:48
        na pewno nie będzie tego nieszczęśnika stać na kupno takiej opinii BIEGŁYCH , i poniesie ostre konsekwencje, a tamten dostanie za spowodowanie realnych krzywd ludzkich odszkodowanie od skarbu państwa, A TO POLSKA właśnie
    • maniek11985 Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żałuję... 11.12.12, 11:19
      Jak dla mnie facet który mówi:
      "Niech się wstydzą ci, co fałszują Ewangelię - krzyczał, apelując jednocześnie, by czcić Boga, a nie obrazy"
      nie może zostać uznany za niepoczytalnego. Razem z nim trzeba by za wariata uznać samego Jezusa a wariatów się nie czci.
      • Gość: bargiel1 Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.stimo.net 11.12.12, 21:20
        znaczy się że cudowny obraz mb jest fałszywy bo nie obronił się sam, a jak za szwedów w częstochowie to paulini wystawiali obraz i szwedzi odstąpili ,, "mawiał dziad do obrazu a obraz mu ani razu a obraz mu ani słowa i taka była ich rozmowa. Uważam że paulini powinni siedzieć że to jest fałszywy obraz a nie cudowny prawdziwy obraz widocznie sprzedali, no i te moje uczucia religijne,,,, tak 10 lat z okładem dla oszustów paulinów
    • Gość: wiecej takich Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.12, 12:34
      Niepoczytalny? To jest czlowiek z charakterem, wie czego chce.
    • kst666 Obraz Jasnogórski a Biblia... 11.12.12, 12:38
      Wiadome było od dawna, że prędzej czy później dojdzie do takiego zdarzenia. Wiedział to doskonale ten dyrektor niemieckiego muzeum, który podarował Paulinom szybę pancerną (eh, ta niemiecka przezorność !) do ochrony Obrazu Jasnogórskiego. Aż dziw, że Paulini za nielichą przecież "tacę" nie zakupili wcześniej sami tej szyby, ale, widocznie mieli inne wydatki...lub liczyli na to, że w razie czego po obrazie farba spłynie jak woda po, nomen omen, kaczorze.
      Czyn jaki popełnił sprawca jest ze wszech miar naganny, ale jego intencje jasne i czytelne. Na taki czyn może się porwać ktoś chory psychicznie, albo prowokator.
      Polski wymiar sprawiedliwości zareagował jak zareagował, prokurator zna swą powinność, sąd aresztował sprawcę, a policja zawiozła na dołek., zamiast do psychuszki.
      Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że sprawca usprawiedliwiając niejako swój czyn powoływał się na Biblię Świętą.
      Na tę samą Biblię, którą w 2007 roku podarł publicznie niejaki artysta Nergal, nazywając ją "księgą kłamstw".
      Wtedy polski wymiar sprawiedliwości musiał jakoś zająć się tym znieważeniem uczuć religijnych na skutek doniesienia kilku posłów, no i tak się "zajął", że aż tego artystę ....uniewinnił !
      blog.rp.pl/wiadomoscdnia/2011/08/18/nergal-podarl-biblie-i-go-uniewinnili/
      Najważniejsze jest uzasadnienie wyroku uniewinniającego, cytuję: "Sąd Rejonowy w Gdyni uniewinniając lidera zespołu Behemoth Adama Darskiego – „Nergala” oskarżonego o znieważenie uczuć religijnych uznał, że działanie muzyka było „swoistą formą sztuki” kierowaną do hermetycznej publiczności. Sąd nie zamierza, wbrew oczekiwaniu oskarżycieli posiłkowych, wyznaczać przy okazji tego procesu żadnych granic dla wolności wypowiedzi, wolności artystycznej religijnej, czy krytyki religii."
      Idąc jakże logicznym tokiem rozumowania sądu z Gdyni można uznać, że sprawca oblania czarną farbą szyby pancernej ochraniającej Obraz Jasnogórski dokonał "swoistej formy ewangelizacji zgromadzonej w Kaplicy NMP hermetycznej grupy wiernych nie przekraczając żadnych granic wolności wypowiedzi, wolności artystycznej religijnej czy krytyki religii." O żadnym przestępstwie obrażenia uczuć religijnych mówić zatem nie można. Ten zarzut można w świetle tegoż casusu obalić.
      Również zarzut usiłowania zniszczenia mienia stanowiącego wartość kultury narodowej, a takim mieniem bez najmniejszego wątpienia jest Obraz Jasnogórski, jest pozbawiony podstaw, gdyż środki użyte przez sprawcę nie gwarantowały powodzenia temu przedsięwzięciu. Jest wprost niemożliwe, aby sprawca przygotowujący się do tego czynu przez aż 4 lata nie wiedział o istnieniu zabezpieczającej szyby !!! Umieszczenie farby w żarówkach, "aby się łatwej potłukły" dowodzi, że sprawca NIE MIAŁ ZAMIARU zniszczyć Obrazu, lecz jedynie chciał dać wyraz swojej "ekspresji religijno-artystycznej". Gdyby bowiem chciał Obraz zniszczyć, to wybrałby bardziej skuteczne narzędzia do realizacji tego celu, jak chociażby niejaki Brunon K., który w zamiarze wysadzenia Sejmu w powietrze (wraz ze znajdującą się w środku zawartością) przygotowywał sobie aż 4 tony trotylu, a nie 4 słoiki z czarną farbą. Gdyby bowiem przygotował sobie na tę okoliczność 4 żarówki z farbą , to zostałby uznany za wariata, a nie za potencjalnego zamachowca.
      Natomiast obłąkanego gościa, który z żarówkami porywa się na zniszczenie chronionego szybą pancerną obrazu, traktuje się jak groźnego przestępcę.
      Ten areszt to chyba po to, aby nie dopuścić do ...właśnie, do czego ?....................
      • Gość: ja Re: Obraz Jasnogórski a Biblia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.12, 23:56
        aby prawo boze bylo i wygrywalo amen
        • sefuryzm Re: Obraz Jasnogórski a Biblia... 29.12.12, 19:48
          Gość portalu: ja napisał(a):

> aby prawo boze bylo i wygrywalo amen

bue hue hue niezly zarcik noworoczny :)
      • sefuryzm Re: Obraz Jasnogórski a Biblia... 29.12.12, 19:58
        Grozi mu do 10 lat. A dwomcw...om ktorzy pobili faceta za to ze im zwrocil uwage jak szczali na ulicy 3 za pobicie. Zasrany polski wymiar sprawiedliwosci jak zwykle.
        Aha, do wszystkich ktorzy majacza ze to koscielna prowokacja: nie, to nie jest prowokacja. Ja osobiscie pogardzam tymi odpadkami zabobonnej przeszlosci jeszcze bardziej niz przedtem, jakby to byla prowokacja to odstawili by inna stodole.
    • filopolityk Tutaj nie chodzi o obraz 11.12.12, 12:44
      Tutaj nie chodzi o obraz ,tutaj chodzi o flustrację i strefę wpływów ,jeden chce mieć władzę nad innym czy to cielesną czy duchową ...tacy ludzie sądzę szczęzną w piekle nieważne czy są duchownymi czy rzucającymi żarówkami w duchownych . Ponoć piekło jest pełne zdziwionych ...że tam trafili ;P
    • kicha3 Ja już napisałem wcześniej kim jestem. 11.12.12, 13:14
      Jako że moje posty stanowią zagrożenie dla władzy kleru więc są systematycznie kasowane.Prawda Was fanatyki boli ,ale was wyzwoli.
      • Gość: Jarek zero z kichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 17:13
        My wszyscy wiemy ze ty kicho jestes baranem niedouczonym wariatem -poprostu jestes dla wszystkich zerem
        • Gość: kicha Re: zero z kichy IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 17:34
          takie imię jak Jarek to noszą fanatycy.A Kaczyński i TY to jesteście o wiele mniej niż zero.
    • outsider44 Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żałuję... 11.12.12, 19:12

Nie dziwi mnie histeria ultrakatolików, chociaż, z tego co wiem, facio jest jednym z nich, tylko z inaczej ustawioną perspektywą.
      Zaskakuje histeryczna reakcja prokuratury i sądów przenajświetniejszych.
      Natychmiastowy areszt, tudzież miażdżący zestaw oskarżeń przekracza moją wyobraźnię. Zwłaszcza, gdy porównamy to z osądzaniem ludzi torturujących zwierzęta, czy kiboli.
      Facet powinien być oskarżony o zniszczenie mienia drobnej wartości (brudna szyba) i zagrożony grzywną. A oskarżenie o profanację religii (czy jakoś tak) powinno być wyłącznie z prywatnego powództwa. Najlepiej ze strony osoby poszkodowanej, czyli Matki Boskiej. W jej imieniu ostatecznie może wystąpić szef klasztoru. I wszystko!
      • stanley_4 Re: Sprawca profanacji na Jasnej Górze: "Nie żału 12.12.12, 11:47
        • Gość: Darek czy ktos słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.12, 18:47
          Słyszałem ze kicha dzis sie zachlał na smierc -czy to prawda?
          • Gość: dochtór Re: czy ktos słyszał IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.12, 18:51
            co ty synu psychiczny jesteś????????:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
          • Gość: axl Re: czy ktos słyszał IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.12.12, 23:45
            Pewnie uchlał się z jakimś klechą. Obaj ponoć lubią nieźle dać w palnik :D
            • Gość: chłoprosty skad te biskupy mają takie brzuchy ogromne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 17:06
              a ludzie prosci nie maja co do garnka wlozyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka