mistral75 23.12.12, 12:45 ...naprawde wzruszajace sceny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gogo Re: Abp Wacław Depo dzielił się wigilijnym opłatk IP: *.static.hostnoc.net 23.12.12, 13:08 jaka piękna hipokryzja z cudowną obłudą w tle Odpowiedz Link Zgłoś
jasco10 Abp Wacław Depo dzielił się wigilijnym opłatkie... 23.12.12, 13:10 Ofiarował obrazek-szczodre panisko, mógł nic nie dać. To kto w końcu przygotował roznoszony przez dobrodzieja posiłek-Carits czy właściciele restauracji? (chwała im za to) Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Abp Wacław Depo dzielił się wigilijnym opłatk 23.12.12, 13:35 Porzadku na tej ...wzruszajacej imprezie... za pieniadze sponsorow, pilnowal zmobilizowany oddzial moherowych beretow powolywanych specjalna ustawa radia M. na takie wyjscia do ...ludu. Hipokryzja az kole w oczy. W momencie kiedy jedni jedza w jednorazowych naczyniach'' inni bardziej godni ''przerzucaja sie wystawnoscia i przepychem tlusciutkich paluszkow, uwazajac aby srebrna zastawa byla wyjatkowo blyszczaca. A dlaczegoz to posilkow nie przygotowaly kuchnie kurii, parafii i JG. Uznanie dla restauratorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mistrala 75 Masz dzisiaj dyżur na necie IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 13:52 Zapal sobie papieroska ,wypij kawę ,strzel kielicha.Ale po co wszystkim dupę zwracasz sprawami znanymi .Sam to ku... nie dasz złamanego szeląga . Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Masz dzisiaj dyżur na necie 23.12.12, 14:09 @IP: *.dynamic.chello.pl Moglbym sie z Toba nawet oplatkiem podzielic, bo dosc grzecznie odpisales.:) Tak czy inaczej zycze Radosnego Bozego Narodzenia, bez pokazowy. Co do reszty komentarza i tych szelagow... Bracie rob tyle ile mozeszi od serca, bez zbytnich gestow. Swiat bedzie normalniejszy a i ludzie zyczliwszy. W tym posrednictwa nie potrzebujesz, ani duchowej opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: mistral75 IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.12, 19:45 Caritas zorganizował spotkanie dzięki pomocy ludzi dobrej woli - restauratorów. Myślę, że uczestnicy tego spotkania byli zadowoleni, że ktoś o nich pomyślał. No ale jak zawsze, jest antyklerykał, taki co sam pewnie nic pozytywnego dla innych nie zrobi ale łatkę organizatorom przypiąć musi. Tak, żeby nikt nie poczuł radości i szczęścia. Co w was jest takiego, że zawsze musicie szukać jątrzyć, że nie umiecie się cieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: mistral75 23.12.12, 21:55 @ yach Fajny jestes. Umiesz dopiac latke. Ladnie Cie nauczyli. A w Krakowie na rynku gosc od 16 lat robi swoje bez posrednikow. Nie sa mu do niczego potrzebni. Liczy sie dobra wola i chec podzielenia sie choc raz w roku. Brawo pan Kosciuszko. Wesolych swiat YACH Mam nadzieje ze nie korzystasz z pomocy posrednictwa Caritasu. Posrednika Caritasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: mistral75 IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.12, 22:41 Lepiej nie pomagać, czy lepiej pomagać? Co ci człowieku przeszkadza, że caritas pomaga przy udziale restauratorów? Myślisz, że Kościuszce to nikt nie pomaga, że robi to sam? Zajedź na krakowski rynek, porozmawiaj z ludźmi, setkami wolontariuszy i dopiero dokonuj swych krytycznych wpisów. A skąd jak nie z mediów dowiedziałeś się o działalności Kościuszki. Łatkę ci przypinam bo zauważyłem, że cię boli jak przedstawiciele kościoła wyciągnęli rękę do potrzebujących. A może w przyszłym roku to ty zorganizujesz taką wigilię w Częstochowie, starczy i dla ciebie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: mistral75 23.12.12, 23:17 Widze Yach, ze wiesz o czlowieku wiecej niz on sam o sobie. Mysle ze Ty jasnowidzem jestes, takim troszke nieudacznym, ale sie starasz. Choc tyle. Moglbym Ci odpowiadac pudlo,pudlo,pudlo, ale po co. Ty i tak jak mantra powtarzac bedziesz znane cytaty. Oczywiscie zawsze jedyne i zawsze te prawdziwe. Caritas znam dobrze, z innej strony rowniez. Kosciuszke spotkalem i powiem Ci ze ciesze sie ze nikt sie tam nie podpial by szukac korzysci. Pamietaj im mniej szumu robisz pomagajac tym wiecej zrobisz, mimo ze zawsze bedziesz incognito. Ale wlasnie to jest najtrudniejsze do zrobienia. Wesolych Swiat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo mistral Re: mistral75 IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 23:38 Zebrałeś trochę głosów w swoim poście.Nie jesteś gostkiem .Wskoczyły tak kichy i inne badziewie .Nie wiem czy duma Cię rozpiera z tych wypowiedzi.Wszystkie są gó...ane oprócz Yacha .Ale sam chciałeś .Pisz więcej będziesz wielki.PS.Nie dziw się ,że nie piszę tu wielkich mądrości ,bo sam widzisz nie ma do czego.Normalnie się arcybiskup podzielił opłatkiem z biednymi. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: gość portalu 24.12.12, 06:50 Nie będziesz pisał wielkich mądrości? A dlaczego nie? Ktoś zorganizował dla potrzebujących spotkanie z posiłkiem, z udziałem duszpasterzy. Pojawiła się o tym zdarzeniu informacja i na forum wpisy antyklerykałów mistrala75, kichy3 próbujące zdezawuować rolę kościelnej instytucji - organizatora tego spotkania. A co zrobili, w/w antyklerykałowie aby pomóc bliźniemu? Zadałem pytanie nie odpowiedzieli. Zadałem następne, czy lepiej pomagać, czy nie? To mistal75 pisze nadal swoje farmazony a na jasno sfgormułowane pytanie nie odpowiada. Uważasz, że nie ma portrzeby zwrócenia tym ludziom uwagi, żeby nie pluli na kogoś kto pomaga innym. Ja uważam inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: koyod 24.12.12, 11:41 Jak byś chciał łaskawie zauważyć ,to walczę z tym już od paru lat.I rzadko mam wsparcie od i innych.Nie koniecznie pod tym nickiem.Ale i tak łapserdaki mnie zawsze rozpoznają.Wielu sprawach związanych z życiem politycznym uczestniczę.Ośmieszając naszych rządzących.Niektórzy kojarzą mnie z PIS i to jest błąd,bo nie należę do żadnego ugrupowania.Dla mnie PIS taką samą partią jak inne.Gdyby tak rządził jak Platforma ,zbierał by baty.Dla mnie mistral i człowiek pod nickiem kicha to dwa pionki .Wystarczy mały wpis i rzeczowy argument i więcej zaboli niż robienie reklamy piszącemu inaczej.Pozdrawiam i Wesołych. Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Abp Wacław Depo dzielił się wigilijnym opłatkie... 23.12.12, 13:51 Chciałbym pogratulować , a zarazem podziękować osobie która wykonała zdjęcia , gdyż to nasze gesty i słowa oddają naszego ducha. I tak w zdjęciu nr. 5) jak i w innych możemy zauważyć Bramę przez którą ponoć przejeżdżał król Jan III Sobieski jadąc na Wiedeń i obok niej przystającą kamienice , która jest w takim stanie jak ci ludzie potrzebujący pomocy. Na 7) widzimy wspaniałą chwilę w której znaleźli się abp. i osoba potrzebująca , niczym Poncjusz Piłat (wystrojony , z pierścieniem , ściągający podatki, mający swoją gwardie) a Jezusem (ubogim wieśniakiem , wierzącym w Boga , mającym zarost i nie posiadającym żadnego dobytku). Na 12) Biedak uświadamia nam i osobie z którą się łamie opłatkiem jak niewiele wystarczy aby stać na jego miejscu . Jak nie wiele wystarczy by się zadłużyć , stracić bliską osobę , czy ciężko zachorować. 19)To słynny gest przebaczenia Jana Pawła II , przebaczenia win , grzechów . Teraz coraz rzadziej przytulamy drugą osobę i zapominamy jej to co był ,co nam leży na sercu.Ostatni to nr. 22) czyli "Kto śpiewa , ten jakby dwa razy się modlił" , widać to po podniesionej głowie do góry , iż ta piosenka była śpiewana na chwałę jego. Odpowiedz Link Zgłoś
kicha3 Abp Wacław Depo przyszedł 23.12.12, 21:42 podzielić cudze żarcie.To dzieki władzom katolickim mamy coraz więcej głodnych i bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Abp Wacław Depo przyszedł IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.12.12, 22:01 ten Depo miał cos z tego czy przyszedł za darmoche popatrzec i pogłaskac po czole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Abp Wacław Depo przyszedł IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 22:19 jeszcze jutro z rana poleci do urzędu miasta po kasę,mówiąc że wszystkie swoje pieniądze wydał na wigilije dla bezdomnych.A przez całe święta będzie gledził ile to on głodnych ludzi w Czestochowie nakarmił i wzywał do dalszych datków na bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: kicha3, kicha, ej IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.12, 22:46 No to może teraz chłopaki coś od siebie, jak pomogliście potrzebującemu? Kąsać i jadem pluć to potraficie. A ziarenka ptaszkom do karmnika wsypać, a starszej sąsiadce zakupy przynieść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: kicha3, kicha, ej IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 20:58 Wszystko to robię tak jak napisałeś w dodatku muszę jeszcze pracować na biskupów i innych klechów. Odpowiedz Link Zgłoś