Dodaj do ulubionych

Papież Franciszek

13.03.13, 20:45
Miejmy nadzieję, że nowy Ojciec Święty prędko odwiedzi nasze miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Częstochowianin Częstochowa się raduje! IP: *.96.241.102.tvksmp.pl 13.03.13, 20:57
      Częstochowa cieszy się z wyboru nowego papieża.
      Franciszku, serdecznie zapraszamy do odwiedzenia Polski, oraz jej duchowej stolicy, Częstochowy!
      • Gość: Ja Re: Częstochowa się raduje! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.13, 21:00
        a z jakiego niby powodu? czyżby znalazly sie jakies nowe miejsca pracy??
        • Gość: gość Re: Częstochowa się raduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 22:59
          Tak "Ja", Matyjaszczyk abdykuje ze swoimi itd....

Ile będzie nowych miejsc pracy itd....
          • liber007 Re: Częstochowa się raduje! 14.03.13, 11:13
            inteligencją nie grzeszysz...
            samorządy nie mają praktycznie żadnych narzędzi żeby skłonić kogokolwiek rozwoju lub do otwarcia firmy a tylko w ten sposób przybędzie miejsc pracy...
    • Gość: gościu Re: Papież Franciszek IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 21:02
      Ameryka Łacińska.Głowa Kościoła Rzymsko-Katolickiego .Do którego należy miliard, dwieście milionów na całym świecie.Dobrze ,że Papież jest z tamtego świata.Więc nie pójdzie na kompromisy z lewactwem i pseudoliberalizmem katolicyzmu europejskiego.
    • Gość: domino Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 21:17
      No i dobra nowy Papa jest, koniec szopki i tego medialnego szaleństwa....
      Ilu z was czuje różnicę w życiu po zmianie z Benedykta na Franciszka?
      • Gość: Bogdan Re: Papież Franciszek IP: *.42.10.156.alfanet24.pl 13.03.13, 21:20
        to wielki dzień w życiu Kościoła i radość dla każdego katolika
    • Gość: ja Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 21:23
      gienek.emeryt napisał:

> Miejmy nadzieję, że nowy Ojciec Święty prędko odwiedzi nasze miasto

Po co? Ja go tu nie chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! księża na księżyc, zakonnicy/e/ do watykanu szybko, pieszkom w rzymkach(jedynie z 0,05kg tobołkiem na wode)).
      • Gość: Bogdan Re: Papież Franciszek IP: *.42.10.156.alfanet24.pl 13.03.13, 21:24
        na szczęście jesteś w mniejszości
        • Gość: abc Re: Papież Franciszek IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 13.03.13, 21:32
          Mimo wszystko nie byłabym pewna tej ,,mniejszości,,
          • Gość: michał Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 21:42
            Mamy papieża i to jest ważne!
            • Gość: piotrek Re: Papież Franciszek IP: *.42.10.156.alfanet24.pl 13.03.13, 21:45
              gratulujemy Argentynie, przyjmiemy ciepło argentyńskiego papieża tak jak Argentyńczycy ciepło przyjmowali naszego
              • Gość: Adam Re: Papież Franciszek IP: 212.87.246.* 13.03.13, 22:53
                Super! :))))
      • Gość: gość Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 23:03
        "ja", -jest wielu chętnych, aby kopnąć "cię" w d... !
        • Gość: ja Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 21:54

Gość portalu: gość napisał(a):

> "ja", -jest wielu chętnych, aby kopnąć "cię" w d... ! <

""" '''gościu mam jeszcze z huty okute buty robocze i chętnie kopnę w dupę ciebie i twoje pomioty o ile mogłeś sie takowych dorobić wraz z nimi innych zdrajców Polski,.....pasożytów,....., pedofili ,oszustów,...z szowinistycznej ,imperialistycznej,....,...., organizacji watykańskiej.
      • Gość: ciupazka Re: Papież Franciszek IP: *.nplay.net.pl 15.03.13, 14:27
        A Ty Gienek do Gieni i tam może będziesz mile widziany, ale to zależy od Ciebie...
    • angrusz1 Re: Papież Franciszek 14.03.13, 07:20
      Gienek emeryt napisał :

"Miejmy nadzieję, że nowy Ojciec Święty prędko odwiedzi nasze miasto.
      • Gość: Ja Re: Papież Franciszek IP: *.ids.czest.pl 14.03.13, 08:09
        "Podczas trwania w Argentynie junty wojskowej generała Videli Redondo i podczas tzw. brudnej wojny 1976–1983 (hiszp. Guerra sucia) Bergoglio donosił wojskowym na lewicujących księży i zakonników, z których niektórzy potem znikali. Dokumenty potwierdzające jego współpracę opublikował Horacio Verbitsky w książkę „El Silencio” („Cisza”), która jest syntezą współpracy hierarchów kościoła argentyńskiego z dyktaturą."
        • Gość: Bogdan Re: Papież Franciszek IP: *.42.7.122.alfanet24.pl 14.03.13, 08:19
          oszczerstwa, ale to normalne, że od początku jest atakowany przez antyklerykałów, zupełnie mnie to nie dziwi
      • dyziek_o Re: Papież Franciszek 14.03.13, 08:27
        Hura!
        Habemus papam.
        Już nawet miałem walnąć kielicha z tej radości ale......... - jest mały problem z Frankiem.
        Ponoć w przeszłości, miał takie "hobby" by od czasu do czasu podszepnąć tamtejszemu SB
        że kolega z takiej to a takiej parafii ma odmienne poglądy od obowiązujących co skutkowało z reguły tajemniczym znikaniem "wichrzyciela".
        Czyż to nie intrygująca wiadomość?!
        Dziwi mnie tylko, że nasze przekaziory o tym nie wspominają chociaż nawet książka została napisana o owej "wybitnej" działalności Frania........?!
        Pozdrawiam,
        Dyzio.

p.s
        Może więc jednak wstrzymajmy się z tym zapraszaniem papy do nas zanim się sprawa nie wyjaśni?! Jednak jeśli już są tu tacy, którzy bardzo chcą go zapraszać, - proponuję ściepę między nimi zrobić by tą imprezę opłacili z własnej kieszeni bo ja jestem przeciw wydawaniu moich podatków na tego typu jasełka.
        • Gość: f Re: Papież Franciszek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.03.13, 10:37
          przyjedzie na Stadion Narodowy, bo ten musi się do czegoś przydać
        • liber007 Re: Papież Franciszek 14.03.13, 11:06
          Nie o odmiennych poglądach tylko o lewicowych poglądach a o tego do komunisty już niedaleko.
          Miał rację że z takich i tak nic nie będzie, pod płot i kula w łeb. Hamują każdą gospodarkę i prowadzą ją do ruiny.
        • angrusz1 Re: Papież Franciszek 14.03.13, 21:09
          Dyziek napisał :

"Hura!
          Habemus papam.
          Już nawet miałem walnąć kielicha z tej radości ale......... - jest mały problem z Frankiem.
          Ponoć w przeszłości, miał takie "hobby" by od czasu do czasu podszepnąć tamtejszemu SB
          że kolega z takiej to a takiej parafii ma odmienne poglądy od obowiązujących co skutkowało z reguły tajemniczym znikaniem "wichrzyciela".
          Czyż to nie intrygująca wiadomość?!
          Dziwi mnie tylko, że nasze przekaziory o tym nie wspominają chociaż nawet książka została napisana o owej "wybitnej" działalności Frania........?!
          Pozdrawiam,
          Dyzio.

p.s
          Może więc jednak wstrzymajmy się z tym zapraszaniem papy do nas zanim się sprawa nie wyjaśni?! Jednak jeśli już są tu tacy, którzy bardzo chcą go zapraszać, - proponuję ściepę między nimi zrobić by tą imprezę opłacili z własnej kieszeni bo ja jestem przeciw wydawaniu moich podatków na tego typu jasełka."

A w innym poście tak prawi :

"Ponieważ jak dotąd jasno się określiłem / ateista oraz antyklerykał /"

W Polsce z taką siłą to tylko komuchy zwalczały wszystko , co kościelne , ba !! szczególnie pracownicy wydziału IV SB .

Więc kim jest Dyziek ?
          Chyba sobie odpowiecie sami .
    • Gość: jonasz Re: Papież Franciszek IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 08:16
      Wybrano starego czlowieka, podobnie jak poprzednika . Kardynałowie nauczeni pontyfikatem Polaka wolą już dmuchać na zimne. Ważne żeby się zbyt długo nie zasiedział, bo w kolejce czekają inni.Też uważam,że trzeba rządzić dobrze, a nie długo i źle.
      • Gość: p Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:43
        tak jak platforma
        • Gość: jonasz Re: Papież Franciszek IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 09:56
          Podoba mi się ta analogia.
      • Gość: kasia Re: Papież Franciszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 10:25
        mamy duet papieski ,starego emeryta i starego nowicjusza
        • Gość: Ja Re: Papież Franciszek IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 14:39
          Gratuję wszystkim katolikom nowego papieża. Może odmieni oblicze kościoła i nie będzie chronił pedofilów w sutannach jak karol wojtyła.
          • taniarada Re: Papież Franciszek 14.03.13, 18:44
            Prof.Środa ta co na jej wykłady tłum słuchaczy się nie mógł dopchać.Żaliła się u Moniki Olejnik ,że to nie ten papież powinien być wybrany .Nie tak miało być .A tu taki psikus.Gorzej będzie w Newsweeku, tam Lis się poharata ,czy haratnie w gałę.
          • Gość: ciupazka Re: Papież Franciszek IP: *.nplay.net.pl 15.03.13, 14:28
            "Gratuję wszystkim katolikom nowego papieża. Może odmieni oblicze kościoła i nie będzie chronił pedofilów w sutannach jak karol wojtyła."

A toś się wysilił, wreszczie wychodzi z Ciebie kanalia.
            • dyziek_o Re: Papież Franciszek 16.03.13, 19:24
              No to KK ma przechlapane.
              Franek chce, by kościół był "ubogi" i "dla biednych"!!!!!!!
              Po usłyszeniu tej wiadomości postanowiłem:
              Natychmiast nawrócić się na łono kościoła jak tylko:
              a/ Kościół w Polsce.zacznie zwracać zagrabione mienie publiczne, wyłudzone przez słynną komisję.
              b/ klechy zaczną sprzedawać swoje wypasione wózki a kasę przeznaczą na pomoc potrzebującym
              c/ Vatykan zacznie rozliczać wszystkich pedofili ze swoich szeregów
              d/Znany toruński biznesmen zwróci skradzioną kasę co to ją świsnął, niby na ratowanie
              stoczni.
              e/ Banco Vaticano ujawni pochodzenie ulokowanej tam kasy...... , plotą, że to pralnia
              mafijnej kasy.......?!
              To tyle na razie.
              Oj, - coś mi się widzi, że w najbliższym czasie czeka co poniektórych "wyborców" Franka
              grzybobranie...........!

Pozdrawiam,
              Dyzio.
              • Gość: wielbiciel dyzia o Re: Papież Franciszek IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 19:56
                Moja tuba ogłosiła , nie wytrzymała napięcia .Rano ręce drżały przed uruchomieniem kompa.Ale poszło .Wentyl bezpieczeństwa tego rządu ,to kościół. Lub " platforma oburzonych.Ile rozmów u milicji obywatelskiej M.O. Ile wypowiedzi ,o Papieżu.Można zwariować .Ale moja tuba nie .Szlachetne przekonanie o niezłomnej omylności kościoła .Wystarczy odebrać i wszystkie bolączki znikną .Dlaczego tego ruch palikota nie zrobił.Przesrane. Odejdę z tego forum. Nie ,bo tu można gładko pisać.Nie nawrócę się na łono kościoła.Nie. Bo mam papiery na inne kształcenia .Mój kierunek to kościół katolicki .Pod legitymacją partyjną ,coś jeszcze leży. Mróz i łajba stoi.Opowieść epicka tego wieczoru.
                • Gość: nn Re: Papież Franciszek IP: 109.95.28.* 16.03.13, 22:42
                  moze sie zacznie wreszcie krytykowac i nawracac oszustow ,ktorzy tworza takie prawo aby uspokoic wlasne sumienie
              • angrusz1 Re: Papież Franciszek 17.03.13, 07:30
                dyziek_o napisał :
                "dyziek_o napisał:

> No to KK ma przechlapane.
                > Franek chce, by kościół był "ubogi" i "dla biednych"!!!!!!!
                > Po usłyszeniu tej wiadomości postanowiłem:
                > Natychmiast nawrócić się na łono kościoła jak tylko:
                > a/ Kościół w Polsce.zacznie zwracać zagrabione mienie publiczne, wyłudzone prz
                > ez słynną komisję.
                > b/ klechy zaczną sprzedawać swoje wypasione wózki a kasę przeznaczą na pomoc po
                > trzebującym
                > c/ Vatykan zacznie rozliczać wszystkich pedofili ze swoich szeregów
                > d/Znany toruński biznesmen zwróci skradzioną kasę co to ją świsnął, niby na ratowanie stoczni
                e/ Banco Vaticano ujawni pochodzenie ulokowanej tam kasy...... , plotą, że to pralnia mafijnej kasy.......? To tyle na razie.
                > Oj, - coś mi się widzi, że w najbliższym czasie czeka co poniektórych "wyborców" Franka grzybobranie...........! Pozdrawiam Dyzio"

Głupiś Dyziek ale modlę się i za ciebie, żebyś się nawrócił - bezwarunkowo .
                Szaweł się nawrócił a chyba o wiele bardziej zwalczał wierzących w ewangelię .

A może obiło ci się takie nazwisko : Brystygierowa - Luna - zatwardziały komuch i ubek .
                A pod koniec życia się nawróciła .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka